Debian 8.5 jessie sürümünü kullanıyorum, Steam kurmak istiyorum ama kuramıyorum. Tecrübeli bir kullanıcı değilim, Steam sitesinden "steam.deb" dosyasını indirip açtım. Uygulama kuruldu. Ama steamın kurulma mantığı farklı tabi, asıl dosyaları sonradan indiriyor. Ama ben bu kurulan dosyayı açamıyorum.
"You are missing the following 32-bit libraries, and Steam may not run: libc.so.6"
Bu hata mesajını alıyorum.
İnternette bazı yabancı forumlarda bu hatayı alanlar için verilen kodları yazdığımda da başka hata mesajları alıyorum. Bağlılıklar ile ilgili hatalardı. Debianı daha güzel kullanmak istiyorum ama bu türde bazı sorunlarım var, bunların sebebi kararlı olan sürümü kullanıyor olmam mı acaba ?
Siz Steam'i doğru kurduğunuzu kabul edersek, sonrasında çalışması için bağımlılıkları da kurmak gerekiyor. Gerekli komutlar verdiğim linkte var. (Ben kurup denemedim )
Komutları Linux terminalde sırasıyla uygularsanız Steam açılacaktır.
bu ustteki eski debian kaliplari icin https://wiki.debian.org/Steam bu sayfada anlatılmis ben kurdum calistirdim. aslında kolay su komutu ile root girisi yapmayi unutma ama bi sikinti var ekran karti driver ini kuruluma baslamadan yuklesen daha kolay olur