Şimdi Ara

Debriyaj Hidrolik Problemi (Micra)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle şunu belirteyim, akşam fotoğrafları göndereceğim. şimdi detaylandırıyorum. Çözebilirsem çözümü de yazacağım.

Nissan Micra 2006 aracım var. Sert kullanım sonucu şanzıman kilitlendi, yaptırdım. Sonrasında hidrolik hortumu alt noktadan çıkmaya başladı. Debriyaj pedalı boşa çıkıyor, dolayısıyla vites geçişi yapamıyordum ve yolda kaldım iki üç kere.

Tamircimi arıyıp telefonla çözüm aldım; Hortumu alt noktasından hafif dışarı çıkıp pedalı pompaladığımda hidrolik gelişi görünüyordu tam olarak hortumun giriş noktasının 3 mm yanındaki memeden, sonrasında takıyordum hortumu ve debriyaj sorunsuz çalışıyordu.

Son günlerde debriyaj yarım pedal kadar boşa çıktı, alttan kavramaya başladı. Anladığım kadarıyla yağ kaçırmıştı. Yine aynı işlemi uyguladım ancak bu sefer boşalttığı yağın yerine yenisi gelmedi. ben de üst noktayı komple söktüm. tam olarak şu parça;
    http://www.liderparca.com/FO,1003,86,debriyaj-ust-merkezi.jpg

Debriyaj pedalının direkt bağlı olduğu bu parçanın içini de söktüm. Fotoğrafta uzun olan kısım yağ tankına bağlı, sağdaki uca da şanzımana giden hidrolik hortum bağlanıyor.
    Üfleyerek test ettiğime göre hiçbir şekilde yağ tankına bağlı olan hortumdan hava geçişi sağlayamadım. Debriyaj hangi konumda olursa olsun tanktan yağ çekmiyor pompa.
    Yani debriyaja bastığımda hidroliği (şanzumana) ittiriyor, debriyajı bıraktığımda şanzumandaki yağı geri çekiyor.

Sorum şu; bu hidrolik hortumunun yağ ile dolmasını nasıl sağlayacağım? bir şekilde sürekli dolu durması gerekiyor ancak bu nasıl mümkün olacak? bu hava alma memesi bozuk olabilir mi? (Havayı dışarı çıkarıyor ancak içeri çekmemesi gerekiyor olabilir, şu haliyle hem veriyor hem alıyor...)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.