Şimdi Ara

Deco Mesh kurulum Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar evim uc katli zemib katta zte modemim var, ust katta ise tplink access point mevcut. Zte orta katin isini goruyor ama orayi da guclendirmek ve ust kata dual band wifi getirmek istedigim icin deco p9 almayi dusundum.

Sorun su ben alt kattaki modemin yanina deco cihaz koymak istemiyorum cunku bu zte modem isimi goruyor ve duvara raf asmam vs. gerekecek.

Ben zemindeki modemden 2. Kata giden cat5 ile p9u baglasam (APyi kaldiricam), 1. kata da diger modulu koyup powerline veya kablosuz uzerinden sinyal aktarimi (2. kattaki ana modulden cekerek) yapsam olur mu? Olursa saniyorum ki 2. Katta verimlilik sorunu yasamam ama orta katta latency gibi sorunlar olusur mu?

2. kattaki router modunda kurmak istedigim ana modul zemin kattan uzak olacagi icin zemin kattaki modeme yine verimli bir sekilde kablosuz olarak baglanmaya devam edebilir miyim?

gorsel olarak mevcut durumu siyahla eklemek istediklerimi kirmiziyla cizdim.

tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence sorun olmaz ama iki deco'yu birbirine cat kablo ile bağlarsanız verim daha iyi olur. Bir de router mod'da kullanırken dikkat edin zte modem ile ip verme gibi konularda çatışmalar olmasın.

Sizin evde sonuçta zemin katta ve 1/2 katlarda çalışan iki ayrı wireless alan olacak. Bir modul daha alıp her üç katta tek bir wireless yapsaydınız daha pratik olurdu aslında.

• asukrumercan A kullanıcısına yanıt

Hocam çok teşekkürler. İki decoyu bağlamak için kablo çekmek lazım ben çekmemek için deco almayı düşünüyorum, ev ahalisinden icazet alamadım :). Bu router modda kullanırken modemin wifi özelliğini kapatma ve wireless interference'ı önleme konularından tp link de bahsetmiş ama bu kadar uzakken cihaza yine olur mu? Bir de router değil ap olarak kurarsam cihazın güvenlik ozelliklerinden faydalanamıyormuşum sanırsam.

3 modül işine gelince yine tplink 1den fazla cihazı modeme bağlamamayı sadece 1 tane bağlamayı öneriyor yine o da tam anlamadığım şekilde. P9 almayı düşünüyorum o da amazonda 2'li olarak indirimde.

Dediğiniz gibi 3 modül yahut 3 router 3 kabloluk iş var aslında ama hem öğrenmeye hem de temiz çözüm üretmeye çalışıyorum.

Ne zaman bu ip mac router ap isimleriyle iç içe bulsam kendimi stres olurum hep karıştırıyor ve asla anlamıyorum yapmam gerekeni Deco Mesh kurulum Hakkında 

• Reyiz kullanıcısına yanıt

Deco P9'un powerline özelliği iyi gerçekten ama ev trifaz ise aynı fazda kullanmanız lazım, yoksa birbirlerini göremiyorlar veya hız oldukça yavaşlıyor diye internette yazıyor. Aslında bendeki iki P7 birbirlerini göremediler ama ana router M9 plus olduğu için diye düşünüyorum. Powerline desteklemek için ana router'ın da powerline destekleyen router olması gerekir diye deco yazıyor.

En iyisi sizdeki modem router'ı hiç kullanmayıp, doğrudan size gelen kabloya deco'yu bağlamak, zemin katta ve en üst katta iki deco, orta katta da tp link wireless extender deneyin. Olmazsa bir deco daha alıp kablo ile bağlayın. P9 olmasında da gerek yok.

• Ben doca x20 kullanıyorum. Ailemede halo s12 kurdum.

Evin her yerinde 5ghz intenetim olsun dersen 5ghz herhangi bir 3lü set almanı tavsiye ederim. Benim evim 180m² her yerde 5ghz çekiyor ve 2ghz yi kapadım. ailemin evi 2katlı ve halo s12 onlara yetmesine rağmen bana yetmezdi 2ghz hep onlarda. Sizin ev ise 3 katlı olduğundan mesh sayısını arttırmanızı tavsiye ederim.

kablolu bağlıcaksanız 2 kanallı bir sistem size her türlü yeter.

kablosuz bağlıcaksanız, ailemin evi kablosuz sistemle bağladım. İnsan ve cihaz sayısı az olduğundan onlara yetiyor. Ama cihaz sayısı artarsa yetmeyecektir.

Bu mesh sistemi yatırımı 1kere olup uzun süre götüren birşey. Sürekli ekleme çıkarma yapmak yerine 1 kere tam paraya kıyın ve kurtulun

• Manyetizma kullanıcısına yanıt

Hocam paylaşımınız çok kıymetli ve bilgilendirici olmuş sizin yaptığınız kablolama sitemini yapma imkanım olsa direkt böyle bir şey yaparım ama powerline seçeneğini denemek ve kablo kullanmadan çözüm üretmek adına p9 aldım. Sizin wifi 6 özellikli cihazlar kullanmanız ekstra hoş olmuş güle güle kullanın.

Konuya güncelleme yapacak olursam

Amazondan aldığım 2'li paket p9 bugün geldi kurdum ve tek kelime ile harika diyebilirim. Altta anlık işleyişin şemasını koyuyorum.

Ana modül de uydu modülü de harika çalışıyor download hızı olarak da ana modemden daha yüksek hızlara ulaşıyor iki cihaz da.

Pişmanlığım 3'lü paket alamamak oldu onun sebebi ise 2li hali indirimdeydi amazonda denerim verim alamazsam iade ederim diye aldım ama keşke 3lüsü olsaymış da alsaymışım diyorum.

Çünkü alt kat için ZTE modemi kullanmaya devam ediyorum ve üst iki katta yağ gibi akan internetten oraya bağlanmak için manuel ayar yapmak gerekiyor. Zira orta kattaki p9 güçlü sinyal vermese de alt katın da neredeyse yuzde 60ını kapsıyor cihazı asla zte'ye bırakmıyor ki kendi bağlansın Deco Mesh kurulum Hakkında .

Belki ikili deco e4 alıp (uygun fiyatlı olması için) onu ana modül yapar ve modeme bağlar, akabinde ondan çıkan kabloyu üst kattaki p9a takar ve onu orta kattaki p9'la elektrik üzerinden konuşturur alt kata da mesh sistemimi kurmuş olurum sizce mantıklı mı?

Size bir sorum daha olacak bahsettiğim gibi zte modemi hala router olarak kullanıyorum (alt katta mesh yok) ve bu deco p9'ları da router olarak kurdum, burda yapmam gerekeen ince bir ip kanal ayarı vesaire var mı?

Ek olarak router kurma sebebim cihazların firewall ve güvenlik özelliklerinden faydalanmaktı bunlar verimli çalışır mı yoksa ana modül ZTE modem'e bağlı olduğu için işe yaramaz durumdalar mı?

Çok konuştum teşekkür ediyorum şimdiden

• asukrumercan A kullanıcısına yanıt

Hocam yeni mesjaımda konuyu güncelledim gayet düzgün çalıştı bende p9 powerline özelliği ile ama şunu da sormak isterim trifaz olduğunu nasıl anlarım bendeki sistemin?

"Aslında bendeki iki P7 birbirlerini göremediler ama ana router M9 plus olduğu için diye düşünüyorum. Powerline desteklemek için ana router'ın da powerline destekleyen router olması gerekir diye deco yazıyor."

Yukarıda bahsettiğinizin böyle olduğunu bilmiyordum hatta son mesajımda e4 koyar alt kata iki tane birini ana modül yaparım diyordum.

sarıyla boyadığım ibareyi görmüyor musunuz siz p7 cihazlarınızda?

• Reyiz kullanıcısına yanıt

Benim sistemde 3 tane M9 plus 2 tane de P7 var. Deco cihazların hiyerarşik yapısına göre M9plus'lardan birini main deco yapmam gerektiği için P7'ler birbirini görmemiş olabilirler diye düşünüyorum. Powerline kullanan sistemlerde bu özelliği destekleyen cihazları main deco yapın diye yazıyor web sitesinde.

Ben sonuçta tüm sistemi ethernet kablo ile birbirine bağladım, eve gelen ethernet kablosunu da doğrudan M9plus'dan birine taktım, onu main deco yaptım. Tüm sorunlar bitti.

Eve gelen elektriğin trifaz olduğunu ben işin doğrusu girişteki voltaj regülatöründe görüyorum ama sayaçlarda nasıl anlaşılır bilmiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.