Şimdi Ara

Dedem Sovyet Rusyadan Gelmiş Olabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cicibebe bağımlısı

Hemşeri çıktık ben de Çaycumalıyım.

Vay hemşerim benim

• quote:

Orijinalden alıntı: meola147of

Üfler memleketlerimiz aynı seninle karşılaşmış bile olabilirim yolda sokakta @üfler

Zonguldak a hiç gitmedim hocam. 3 yaşına kadar orada yaşadım sonra istanbul a geldim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A3C3A4DE0

Eregli konyada değilmi aq

Bir sürü ereğli var.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanay54

Doğum yeri ile il/ilçe apayrı şeyler. Dumanlar antalyaya bağlı değil mi zonguldak ne alaka?

Hocam anne tarafının bir kısmının antalya da olduğunu duydum. dumanlar ve zonguldak yazmasını bende çözemedim doğum yeri olarak. acaba doğum yeri zonguldak olup kütük dumanlar olabilir mi

• quote:

Orijinalden alıntı: burak335

Dna testi yaptır nereden geldiğin ortaya çıkar tabi biraz pahalı

nerede yapıyolar hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: The Management

1860'dan beri izmirdeyiz insan bi sıkılır başka şehri göreyim falan der

Hocam üstte bir arkadaş dumanlar antalya demiş, bir de zonduldak ereğli yazıyor, baba tarafından dedeme soruyorum anne tarafından büyükdedelerimin rusyadan geldiğini söylüyorlar. ne karışık genlerim var yav. bunları dna ile kesin bir sonuca kavuşturamaz mıyız?

• up

• Amerika da idi gen merkezi diye bir yer var 50 dolara felan düşüyor fiyatı paket paket bakılacak şeyler ona göre fiyat değişiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eski Rus İmparatorluğu / Sovyetler Birliği diye söz ettiğimiz devasa bir coğrafya. Avrasya'nın neredeyse üçte biri. Haliyle muazzam bir çeşitlilik var. Dedeniz Sovyetler Birliği'nin neresinden geliyor? Kendisi veya ebeveynleri Rusça biliyor muydu? Eski Sovyet coğrafyasına ait olmanın en büyük göstergesi Rusça bilmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak335

Amerika da idi gen merkezi diye bir yer var 50 dolara felan düşüyor fiyatı paket paket bakılacak şeyler ona göre fiyat değişiyor.

Keşke Abd de olsam

• quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

Eski Rus İmparatorluğu / Sovyetler Birliği diye söz ettiğimiz devasa bir coğrafya. Avrasya'nın neredeyse üçte biri. Haliyle muazzam bir çeşitlilik var. Dedeniz Sovyetler Birliği'nin neresinden geliyor? Kendisi veya ebeveynleri Rusça biliyor muydu? Eski Sovyet coğrafyasına ait olmanın en büyük göstergesi Rusça bilmek.

Aydınlattığınız için teşekkür ederim hocam. Anneannemin dedeleri ve annesi vs. kızıl saçlıymış. Dedemde kızıl saçlı. Zonguldak ereğlide bunlar. Köylüler bunlara Zonguldak'a geldikleri zaman ruslar geldi demişler. Rusça konuşuyorlarmıydı bilmiyorum kızıl saçlı Rus olduğunu da bilmiyorum. Baba tarafıda macar.

Annemde kızıl saçlı mesela anneannem falan ama ben kumralım babaya çekmişm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8FB5351A6 -- 2 Haziran 2021; 0:25:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Management

1860'dan beri izmirdeyiz insan bi sıkılır başka şehri göreyim falan der

Konfor alanından çıkmamışlar demek ki

• Bende bartınlıyım soy ağacı bilgileri bulunamadı yazıyor.

• Zonguldak'a ne zaman geldiklerine dair bilgi var mı? Bayağı eski gibi duruyor. Aşağıdaki e-devlet linkinden tam olarak nereli olduklarına ve ne çeşit isimler taşıdıklarına bakabilirsiniz:

www.turkiye.gov.tr
    Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama
    https://www.turkiye.gov.tr/nvi-alt-ust-soy-bilgisi-sorgulama

Köylüler bence anne tarafınıza basmakalıp stereotipik bir etiket yapıştırmış. Rus olduklarını pek sanmıyorum. Kızıl saçlı Rus olabilir ancak her kızıl saçlı kişi Rus olacak diye bir şey yok. Rusça konuşmak da her zaman (hatta çoğu zaman) etnik Rus olunduğu anlamına gelmiyor. Ortaasya ve Kafkaslardaki etnik Rus olmayan halklardan pek çok birey Rusça konuşabilir ve bu insanlar sık sık konuşurken sanki ana dilleriymişçesine Rusçaya geçiş yapabilirler. İki dillilik / çok dillilik eski Sovyet coğrafyasında oldukça yaygın. Bazısı o denli Rus gibi görünür ve davranır ki onları kolaylıkla Rus zannedebilirsiniz ancak esasında değildirler. Başka bir millettendirler ve bu milletlerin çoğu Türki milletlerdir. Slavlardaki yaygın fenotipin ve Rusçanın Türkilerde de yaygın oluşu insanı bu şekilde (ilk bakışta) yanıltabilir. Çarlık ve Sovyet politikalarının tarihsel etkileri işte. Amerikalıların Kuzey Amerika kıtasını fethederken karşılaştıkları Kızılderili toplulukları sonunda soykırıma uğratmasının aksine Ruslar Avrasya'yı fethederken Tatarları, Kazakları, Tacikleri vs karşılaştıkları sayısız halkı kendilerine benzetmeye çalıştılar. Osmanlı'nın da en büyük falsolarından birisi bence budur. Osmanlı Rus dominant karakterli imparatorluklar (Çarlık ve Sovyetler) gibi hakiki bir ortak kültür coğrafyası yaratamadı. Türkiye Türkçesi gerçek anlamda bir lingua franca, belirli bir coğrafyanın ortak dili olamadı. Olsaydı komşularımızla çok daha güçlü bağlarımız olurdu. Kısmi bir coğrafi kültürel dominasyondan ve kültürel prestijden istifade edebilirdik.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: MirageDagger

Konfor alanından çıkmamışlar demek ki

Alıntıları Göster

Yav nasıl bi konforsa en azından tarım yapsak şimdiye izmirin en büyük üreticilerinden olurduk :D

• Bazı atalarımın Çarlık Rusya'nın Kafkasya bölgesinden geldiğini yakınlarım söylüyor. Yani imkansız değil.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.