Şimdi Ara

Dedeme Bmw z4 roadster 2.2i aldırmak istiyorum,fakat.. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
1
Favori
12.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 1 HiT u DowN

peki 1. satılacağını nereden biliyorsun?Ayrıca hiç arıza yapmayacak mı?Belki çarptın?Belki biri çarptı, biri çizdi.Vergisi var bunun.Yani dediğiniz gibi bir mantık yok.Satılacağından bile emin olamazsınız.

servet düşmanı seniiii o dediklerin her şey için geçerli kardeş herşey olacağına varır

• quote:

Orijinalden alıntı: s.mta

quote:

Orijinalden alıntı: Juan Cortez

quote:

quote:

Porsche aldır :D para varsa mezaramı götürecen..

Yok hocam ar damarım çatlamadıkça böyle bir şey isteyemem. Çizgiyi çok iyi ayarlamak lazım bir yanda mütevazilik bir yanda varlığıyla beni mutlu edicek bir araç olmalı.

Alacağın arabada bu kadar pahalı bi araba Porschenin daha çok havası var o yüzden dedim..

Anladım,fakat; havalı olmasından ziyade, bmw z4 benim için daha mütevazi daha soft bir model.

Ben mi yanlis biliyorum yoksa :
    http://www.bmw.com.tr/tr/en/general/price_list/index.html
    95.000 euro degil mi?
    http://www.porsche.com.tr/Modeller/Boxster/Default.aspx
    http://www.porsche.com.tr/Modeller/Cayman/Default.aspx
    hani cok bi fark goremiyorum
    Z4 yerine Porsche boxter'a 600 euro fazla veremiyorsan gerisini dusunme derim...
    Bana soracak olursan baska modellere yönel. Z4 yeterince pahali bi arac özellikle yazdiklarina bakacak olursan dedenle aran nerdeyse hic iyi degil. 1 adet Z4 ve ya porsche dedenin mal varliginin 1/1000'i falan etmiyorsa hic almaz... Bu da toplam malvarliginin 1.000.000.000 euro etmesi gerek. Yani dedenin adi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Net_servete_g%C3%B6re_T%C3%BCrklerin_listesi
    burda yoksa hic ugrasma.
    Isteyecegin daha uygun spor ve havali araba ne olur diyorsan amerikan arabalarina bak derim. Ford Mustang gibi. Cunku deden galericiyse amerika'dan rahat getirir ve ABD fiyati 25.000 dolar falan. Araba vergisi desen 120% bu da 30.000 dolar yapiyo yani 55.000 dolar...

• Arkadaşım ben kimsenin hayatına karışamam, öyle bir hakkım da yok zaten neden z4 alıyorsun diye... Bana ilk mesajı okuyup anlamadığımı söylemişsin, sende benim yazdığımı anlamamışsın. Bu forumda takılan insanların büyük çoğunluğu senin gibi zengin akrabalara sahip değiller. Ben sana z4 istemen yanlış demedim, buraya gelip z4 ü nasıl isterim demene yanlış dedim. (Ha bu benim şahsi görüşümdür, katılan katılır, katılmayan katılmaz.) Kimse kimsenin parasını nasıl harcayacağına karışamaz. Benim haddim de değildir z4 e binme demem. Ben sadece, burada birçoğu yıllarca çalışıp 100.000 tl lik evi bile mortgage kredisiyle alan insanlarında olduğu bir forum olduğunu anlamanı istedim. Bana göre, buraya konu açarken dedemden z4 istiyeceğim değilde, dedemden araba isteyeceğim şeklinde konuyu açmalıydın. Bu durumun da hala görgüsüzlük olduğunu düşünüyorum. Belki hiç zengin dedem olmadı, o yüzdendir. Bunun empatisini yapmak gerçekten zor bir şey. Son olarak, madem bu kadar çok istiyorsun, umarım aracı dedene bir şekilde aldırırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: StranqeRz

quote:

peki 1. satılacağını nereden biliyorsun?Ayrıca hiç arıza yapmayacak mı?Belki çarptın?Belki biri çarptı, biri çizdi.Vergisi var bunun.Yani dediğiniz gibi bir mantık yok.Satılacağından bile emin olamazsınız.

servet düşmanı seniiii o dediklerin her şey için geçerli kardeş herşey olacağına varır

tamam arkadaşım haklısın, ama 70 e alırım 40 a satarım 30 luk araba almış gibi olur işlemi yanlış.Onu demeye çalışıyorum, nasıl olduysa herkes yanlış anladı, ben aman çizilir z4 alma gibi birşey demedim ki.Tam okumadan anlamadan yazıyorsunuz cevapları.
    Neyse ben dediğim gibi konuyu açan arkadaşa yardım etmeye çalıştım, kendi görüşümü bildirdim, ileride o yaptığın işlem yanlış çıkarsa pişman olma diye cevap yazdım.Artık anlayana, ileride umarım sen de zengin olursun ve şimdi dedenin olduğu pozisyonda olursun, torunun gelip senden z4 istediğinde anlarsın herhalde benim ne demeye çalıştığımı.Ben de isterim tabi z4, ama bence o fiyatta bir araba başkasına aldırılmayacak kadar pahalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1 HiT u DowN -- 28 Haziran 2011; 21:18:13 >

• quote:

yuh ya ne alaka :) Kuş pislemesi ayrı birşey, aracın çizilmesi motorun arıza yapması ayrı birşey, 2004 model bir araçtan beklenir motor arızası.
    Neyse bence de konuşmayın işinize gelmeyen yorumları hiç dikkate almayın hatta.Mütevazı bmw z4 arabanızla mutluluklar dilerim.
    Senin iyiliğin için konuşuyorum burada senin verdiğin tepkiye bak, ilerde pişman olma diye diyorum, dedene borçu hissetme diye diyorum ama çok geç olmadan böyle şeyleri anlamaz zaten insan, senin yerinde olsam aynı senin verdiğin cevapları veriyor olurdum :) Sen de haklısın.

Hocam bende 1988 çıkışlıyım ona bakılırsa her an bende de bir motor arızası olabilir
    senin mantığa göre düşünürsek arabayı aldırdın hadi tam bincekken kalp krizi geçirdin nolcak felan da dersin.
    Ya insanlar manyak mı durduk yere araba çizsin kaldı ki,site ve lojmanda böyle bir dengesizin olacağını sanmıyorum,motor arızasına felan gelirsek,az snra telefonumda bozulabilir ansızın,bilgisayarımda çökebilir. Ne diyim ki ben size,ama başıma bir iş gelirse sizden bilicem

• 22 yaşında adama bmw z4 verilir mi?
    Sana sadece o arabayı alıp diğer hiçbir masrafına karışmasalar arabayı yürütemezsin.İsteğin çok çocukça bir clio veya başka ucuz bir araba neyine yetmiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

quote:

quote:

quote:

Porsche aldır :D para varsa mezaramı götürecen..

Yok hocam ar damarım çatlamadıkça böyle bir şey isteyemem. Çizgiyi çok iyi ayarlamak lazım bir yanda mütevazilik bir yanda varlığıyla beni mutlu edicek bir araç olmalı.

Alacağın arabada bu kadar pahalı bi araba Porschenin daha çok havası var o yüzden dedim..

Anladım,fakat; havalı olmasından ziyade, bmw z4 benim için daha mütevazi daha soft bir model.

Ben mi yanlis biliyorum yoksa :
    http://www.bmw.com.tr/tr/en/general/price_list/index.html
    95.000 euro degil mi?
    http://www.porsche.com.tr/Modeller/Boxster/Default.aspx
    http://www.porsche.com.tr/Modeller/Cayman/Default.aspx
    hani cok bi fark goremiyorum
    Z4 yerine Porsche boxter'a 600 euro fazla veremiyorsan gerisini dusunme derim...
    Bana soracak olursan baska modellere yönel. Z4 yeterince pahali bi arac özellikle yazdiklarina bakacak olursan dedenle aran nerdeyse hic iyi degil. 1 adet Z4 ve ya porsche dedenin mal varliginin 1/1000'i falan etmiyorsa hic almaz... Bu da toplam malvarliginin 1.000.000.000 euro etmesi gerek. Yani dedenin adi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Net_servete_g%C3%B6re_T%C3%BCrklerin_listesi
    burda yoksa hic ugrasma.
    Isteyecegin daha uygun spor ve havali araba ne olur diyorsan amerikan arabalarina bak derim. Ford Mustang gibi. Cunku deden galericiyse amerika'dan rahat getirir ve ABD fiyati 25.000 dolar falan. Araba vergisi desen 120% bu da 30.000 dolar yapiyo yani 55.000 dolar...

Hocam millet tutturmuş bir 75-80.00 € gidiyor yazdıklarımı hiç mi okumuyorsunuz ?

Örneğin;

http://www.araba.com/3959432/BMW%20Z4%202.0%20%C4%B0

Fiyat : 36.500 Euro
    Yılı (Model) : 2007

Bu araba yaklaşık 73.000 TL ediyor,bu arabayı alıp 4-5 yıl kullansan hadi düştü düştü 45-50.000 TL ye düşsün değeri,bu arabayı 73.000 TL ye alıp 45-50.000 TL ye sattığında aslında dedem bana 18.000-23.000 lik bir araba almış oluyor. Zaten bugun 18.000 TL-23.000 TL'ye araba alsanız herhangi sıradan model 4-5 yılda o araba 10-15.000 e düşer. Yani hesap ortada. Millet heralde gidip 2011 de değil 2012 fiyatlarına bakıp saçma sapan yorumlar yapıyor arkadaşlar yapmayın gözünüzü seviyim ya.

• quote:

quote:

yuh ya ne alaka :) Kuş pislemesi ayrı birşey, aracın çizilmesi motorun arıza yapması ayrı birşey, 2004 model bir araçtan beklenir motor arızası.
    Neyse bence de konuşmayın işinize gelmeyen yorumları hiç dikkate almayın hatta.Mütevazı bmw z4 arabanızla mutluluklar dilerim.
    Senin iyiliğin için konuşuyorum burada senin verdiğin tepkiye bak, ilerde pişman olma diye diyorum, dedene borçu hissetme diye diyorum ama çok geç olmadan böyle şeyleri anlamaz zaten insan, senin yerinde olsam aynı senin verdiğin cevapları veriyor olurdum :) Sen de haklısın.

Hocam bende 1988 çıkışlıyım ona bakılırsa her an bende de bir motor arızası olabilir
    senin mantığa göre düşünürsek arabayı aldırdın hadi tam bincekken kalp krizi geçirdin nolcak felan da dersin.
    Ya insanlar manyak mı durduk yere araba çizsin kaldı ki,site ve lojmanda böyle bir dengesizin olacağını sanmıyorum,motor arızasına felan gelirsek,az snra telefonumda bozulabilir ansızın,bilgisayarımda çökebilir. Ne diyim ki ben size,ama başıma bir iş gelirse sizden bilicem

arkadaşım ne alaka ya, seni 70 bin tlye aldılar 4 sene sonra 40 bin tlye satacaklar mı?Ben burada aman çizilir ama bozulur pahalı araç alma diye birşey demedim lütfen doğru oku, ben o senin yaptığın işlemin yanlış çıkabileceğini, mesela 40 a değil atıyorum 20 ye satılırsa 50 bin tl olur, dedene borçu hissedersin o zaman.Telefonla bunun ne alakası var anlamadım?Ayrıca çizecek insan çok, pahalı bir araba olmasına gerek yok, çocuğun biri gelir çizer, yada biri kıskanır şunun lastiklerini bir indireyim der, tabi ki bunlar araba veya z4 almamak için neden değil, bunlar o sizin yaptığınız işlemi yanlış çıkartabilecek olası faktörler.

• Her ne kadar deden olsada çok sıkı bir bağ olmadığı sürece sana bu değerdeki bir arabayı alıcağını sanmıyorum.Bilmiyorum aranızda bağ nasıl ama cidden aileden daha çok yakın olman lazım diye düşünüyorum.He ucuz 50.000tl değerinde bir araç istersen veya o civarlar olabilir ama bu kadar lüx bir aracı bu parayı vererek hem yaşın genç diye sana güvenip almaz.

quote:

Anneme söylediğimde dedenden iste söyle diyor,ama nedenini bilmediğim
    bir şekilde utanıp,sıkılıyorum. Bir nevi hep bana bir şeye emek harcayıp elde etme,sahip olma misyonu
    yüklendiği için mi bilmem ama dedemden bunu istemekle zengin çocuğu gibi lanse edilmekten
    ve öyle hissetmekten korkuyorum,çünkü; bugüne kadar hep kendi hakkıyla kazanmayıp anne baba
    ya da akrabaların imkanıyla bir şeylere sahip olanlara sanırım bu gözle yaklaştığım için şu an böyle
    sıkıntılı bir his içersindeyim.

böyle düşünüp halada dedene araba aldırmak istiyorsan kusura bakma ama sen tükürdüğünü yalıyorsun önce bu huyundan veya kendi haklarıyla kazanmayıp anne baba yada akrabalarının sayesinde birşeylere sahip olanları bu gözle görmekten vazgeçiceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knoxville -- 28 Haziran 2011; 21:27:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9

Arkadaşım ben kimsenin hayatına karışamam, öyle bir hakkım da yok zaten neden z4 alıyorsun diye... Bana ilk mesajı okuyup anlamadığımı söylemişsin, sende benim yazdığımı anlamamışsın. Bu forumda takılan insanların büyük çoğunluğu senin gibi zengin akrabalara sahip değiller. Ben sana z4 istemen yanlış demedim, buraya gelip z4 ü nasıl isterim demene yanlış dedim. (Ha bu benim şahsi görüşümdür, katılan katılır, katılmayan katılmaz.) Kimse kimsenin parasını nasıl harcayacağına karışamaz. Benim haddim de değildir z4 e binme demem. Ben sadece, burada birçoğu yıllarca çalışıp 100.000 tl lik evi bile mortgage kredisiyle alan insanlarında olduğu bir forum olduğunu anlamanı istedim. Bana göre, buraya konu açarken dedemden z4 istiyeceğim değilde, dedemden araba isteyeceğim şeklinde konuyu açmalıydın. Bu durumun da hala görgüsüzlük olduğunu düşünüyorum. Belki hiç zengin dedem olmadı, o yüzdendir. Bunun empatisini yapmak gerçekten zor bir şey. Son olarak, madem bu kadar çok istiyorsun, umarım aracı dedene bir şekilde aldırırsın.

Hocam anladım sizi,söyledikleriniz de haklılık payı da var,kaldı ki hepimiz insanız hepimiz aynı şeyi yapıyoruz,yani bu forum, mortgage kredisiyle alan insanlarında olduğu bir forum diyorsun fakat elbetteki
    toplumda olduğu gibi burda da homojen bir yapı vardır yani her çeşit kesimden insan vardır diye düşünüyorum ben hem böylelikle her kesimden arkadaşımın düşünce ve yorumuna şahit oluyorum bu güzel bir şey bana göre,yoksa bu iş cem yılmazın buzlu badem espirisini andırıyor,iyi dileğiniz için teşekkürler

• en güzel seçim yamaha yzfr 125 olurdu senin yerinde olsam
     Dedeme Bmw z4 roadster 2.2i aldırmak istiyorum,fakat..

şu motordaki asalete bak ya :D
    fiyatıda 8600 civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aphrodisias -- 28 Haziran 2011; 21:32:00 >
  • quote:

quote:

quote:

tamam arkadaşım haklısın, ama 70 e alırım 40 a satarım 30 luk araba almış gibi olur işlemi yanlış.Onu demeye çalışıyorum, nasıl olduysa herkes yanlış anladı, ben aman çizilir z4 alma gibi birşey demedim ki.Tam okumadan anlamadan yazıyorsunuz cevapları.
    Neyse ben dediğim gibi konuyu açan arkadaşa yardım etmeye çalıştım, kendi görüşümü bildirdim, ileride o yaptığın işlem yanlış çıkarsa pişman olma diye cevap yazdım.Artık anlayana, ileride umarım sen de zengin olursun ve şimdi dedenin olduğu pozisyonda olursun, torunun gelip senden z4 istediğinde anlarsın herhalde benim ne demeye çalıştığımı.Ben de isterim tabi z4, ama bence o fiyatta bir araba başkasına aldırılmayacak kadar pahalı.

Hocam nasıl aman çizilir demedin ya?

quote:

Emin ol çok kıskanan olacaktır, çizerler yaptırırsın birdaha çizerler ne varki 5 saniye sürmüyor

Nerdeyse araba alınsa çizilse senden bilicem o derece,birde ben öyle demedim diyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Vlâdimir

Her ne kadar deden olsada çok sıkı bir bağ olmadığı sürece sana bu değerdeki bir arabayı alıcağını sanmıyorum.Bilmiyorum aranızda bağ nasıl ama cidden aileden daha çok yakın olman lazım diye düşünüyorum.He ucuz 50.000tl değerinde bir araç istersen veya o civarlar olabilir ama bu kadar lüx bir aracı bu parayı vererek hem yaşın genç diye sana güvenip almaz.

quote:

Anneme söylediğimde dedenden iste söyle diyor,ama nedenini bilmediğim
    bir şekilde utanıp,sıkılıyorum. Bir nevi hep bana bir şeye emek harcayıp elde etme,sahip olma misyonu
    yüklendiği için mi bilmem ama dedemden bunu istemekle zengin çocuğu gibi lanse edilmekten
    ve öyle hissetmekten korkuyorum,çünkü; bugüne kadar hep kendi hakkıyla kazanmayıp anne baba
    ya da akrabaların imkanıyla bir şeylere sahip olanlara sanırım bu gözle yaklaştığım için şu an böyle
    sıkıntılı bir his içersindeyim.

böyle düşünüp halada dedene araba aldırmak istiyorsan kusura bakma ama sen tükürdüğünü yalıyorsun önce bu huyundan veya kendi haklarıyla kazanmayıp anne baba yada akrabalarının sayesinde birşeylere sahip olanları bu gözle görmekten vazgeçiceksin.

Örneğin;

http://www.araba.com/3959432/BMW%20Z4%202.0%20%C4%B0

Fiyat : 36.500 Euro
    Yılı (Model) : 2007

Hocam bu örnekte d olduğu gibi zaten ''He ucuz 50.000tl değerinde bir araç istersen veya o civarlar olabilir ''
    dediğin rakama yakın bir araç. Herkes 2011 model 0 bir araç mı arzuluyorum düşünüyor acaba dilimde tüy bitti açıklayınca uzun uzun yazıncada okumaktan sıkılıyorlarmış
    Ama dediğiniz gibi iyi yakalamışsınız,bir nevi tükürdüğümü yalamak istemiyorum işte tüm çelişki tüm sıkıntım o

• Bi z4 goster dedene dede sana boyle bisi alsak yakismazmi beeee arada bende surerim de ama sana tavsiyem z2000 goster dedene z4 bos is
  • buraya bak

http://ozgun.inube.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armutsapı1 -- 28 Haziran 2011; 21:39:51 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Emin ol çok kıskanan olacaktır, çizerler yaptırırsın birdaha çizerler ne varki 5 saniye sürmüyor

Nerdeyse araba alınsa çizilse senden bilicem o derece,birde ben öyle demedim diyorsun

ya yuh artık ya yarısına kadar cümlemden alıntı yapıyorsun sonra kafana göre yeni anlam katıyorsun yuh artık ya.Düzgün okusan şunu birkere off.
    quote:

ben aman çizilir z4 alma gibi birşey demedim ki

yazan bu arkadaşım anlamıyor musun, bak lütfen düzgün oku, ben her araba çizilebilir dedim, tabiki çizilir ferrari de çizilir, olacaktır yani, BEN ÇİZİLİR DİYE Z4 ALMA DEMİYORUM, bak yani z4 alma dememenin nedeni çizilmesi değil anladın herhalde burayı anlamadıysan birdaha oku, şimdi çiziliri neden yazdım, sen 70 e alır 40 a satılır diyorsun, satılır belki, ama en basitinden çizilirse o 40 ın üstüne daha masraf çıkmayacak mı?Şunu neden anlamadın yarım saattir onu anlamadım.Yani dediğin gibi 70 e alırım 40 a satarım 30 luk araba almış olur diye birşey yok umarım anladın, cümlemin yarısını alıp yeni anlam yüklemezsin umarım.of ya ne zor insanlara bir şey anlatmak.

O diğerine gelirsek herhalde hiç başına gelmedi yada duymadın, en basitinden dh otomobil bölümüne git bakalım, başlıklara bak.Hiç olmuyor sanıyorsun galiba böyle olaylar.Of neyse ya ben ne desem boş, umarım alırsın yazanlar dışında herkesin dediği yanlış sana göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aphrodisias

en güzel seçim yamaha yzfr 125 olurdu senin yerinde olsam
     Dedeme Bmw z4 roadster 2.2i aldırmak istiyorum,fakat..

şu motordaki asalete bak ya :D
    fiyatıda 8600 civarı

Hocam arabadan çok motor merakım var ama sol gözümün altında cool bir iz,hatıra var
    tövbe ettim ben,ayrıca o zaman yaşta küçük olduğu için boy vs kısaydı rahattı şimdi 1.88 e komik olur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SenSusLanKoylu

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Biri didnt read gif atsın şuna uğraştırmayın beni

Yorum yazmanı isteyen oldu mu peki pek sayın hocam,
    okuyamadığın gibi yazamasaydında keşke

ingilizce bilmiyormusun ?

Yeteri kadar ingilizce ve giriş seviyesinde almancam var niçin ?

yok birşey didnt read'i okuyamamak sanıyorsun ve yeteri kadar ingilizcem var diyorsun hayat işte

Pardon siz çok güzel bir cümle kurmuşsunuz ben ise tam olarak yakalayamamışım.

cümlelerim gayet güzel kardeşim

O kadar ön yargılısın ki PARDON yazmışım ama siz onu da bir saldırı olarak görmüşsünüz

vallahi ön yargılıydım neyse bu kadar ergen muhabbeti yeter 1-2 yorumu okuduguma göre normal gelirli bir ailesin fakat deden trilyoner sende onda z4 aldırayım mı tarzı birşey diyosun forumun yarısıda ortalık aç insan kaynıyor falan filan diyor. öyleyse aldırabiliyorsan hiç durma ama z4 dan emin misin ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ya yuh artık ya yarısına kadar cümlemden alıntı yapıyorsun sonra kafana göre yeni anlam katıyorsun yuh artık ya.Düzgün okusan şunu birkere off.
    quote:

ben aman çizilir z4 alma gibi birşey demedim ki

yazan bu arkadaşım anlamıyor musun, bak lütfen düzgün oku, ben her araba çizilebilir dedim, tabiki çizilir ferrari de çizilir, olacaktır yani, BEN ÇİZİLİR DİYE Z4 ALMA DEMİYORUM, bak yani z4 alma dememenin nedeni çizilmesi değil anladın herhalde burayı anlamadıysan birdaha oku, şimdi çiziliri neden yazdım, sen 70 e alır 40 a satılır diyorsun, satılır belki, ama en basitinden çizilirse o 40 ın üstüne daha masraf çıkmayacak mı?Şunu neden anlamadın yarım saattir onu anlamadım.Yani dediğin gibi 70 e alırım 40 a satarım 30 luk araba almış olur diye birşey yok umarım anladın, cümlemin yarısını alıp yeni anlam yüklemezsin umarım.of ya ne zor insanlara bir şey anlatmak.

O diğerine gelirsek herhalde hiç başına gelmedi yada duymadın, en basitinden dh otomobil bölümüne git bakalım, başlıklara bak.Hiç olmuyor sanıyorsun galiba böyle olaylar.Of neyse ya ben ne desem boş, umarım alırsın yazanlar dışında herkesin dediği yanlış sana göre.

Hocam nasıl bir duyguymuş anlaşılamamak ya da yanlış anlaşılmak
    Tabiki haklısın öyle durumlarda olabilir,gayet mümkün ama olacak olduktan sonra önüne geçemezsin..

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.