Şimdi Ara

DeepSeek'e bir yasak da Avustralya'dan geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DeepSeek'e bir yasak da Avustralya'dan geldi
    Avustralya hükümeti, Çin merkezli yapay zeka şirketi DeepSeek'in hizmetlerinin tüm devlet kurumlarında ve kamuya ait cihazlarda kullanılmasını yasakladı. Hatırlacağınız üzere kısa bir süre önce Tayvan da benzer bir adım atmış ve söz konusu yapay zeka hizmetinin resmi kurumlarda kullanılmasını yasaklamıştı.

İçişleri Bakanı Tony Burke, ulusal güvenlik endişeleri gerekçesiyle DeepSeek'e ait tüm uygulama ve hizmetlerin devlet sistemlerinden derhal kaldırılması gerektiğini açıkladı. Söz konusu karar ülkenin istihbarat birimleri tarafından yapılan tehdit değerlendirmesi sonucunda alınırken, DeepSeek'in kabul edilemez bir risk oluşturduğu sonucuna varıldı.

Ayrıca Bkz.DeepSeek kullanıcı verileri internete sızdı: Veritabanı erişime açıkmış

Faaliyetlerine sadece 20 ay önce başlayan DeepSeek, Ocak ayında kullanıma sunduğu yapay zeka destekli sohbet robotu ile büyük sansasyon yarattı. Sistemin en dikkat çeken yanı, soruları cevaplarken düşünme sürecini adım adım gösteren bir yapıya sahip olması. Ayrıca şirketin yapay zeka modellerini eğitmek için görece düşük bütçeler harcadığını iddia etmesi, teknoloji dünyasında merak uyandırmıştı.

"Çin kökenli olmasından kaynaklanmıyor"

Dünya çapında indirme listelerinde hızla yükselen uygulamanın güvenilirliği hakkında bazı şüpheler bulunuyor. Bakan Burke, yapay zekanın büyük bir potansiyele sahip olduğunu kabul ederken yasağın DeepSeek'in Çin kökenli olmasından kaynaklanmadığın, asıl nedenin Avustralya hükümeti ve varlıkları için oluşturduğu tehdit olduğunu vurguladı.

Hükümetin yasağı, yalnızca kamu sektörünü kapsıyor, bireysel kullanıcılar için herhangi bir kısıtlama söz konusu değil. Ancak Bakan Burke, vatandaşları da çevrimiçi gizlilikleri konusunda daha bilinçli olmaya davet ederek önlem almaya çağırdı.

Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/articles/2025-02-04/australia-bans-deepseek-from-government-tech-on-security-concern

• Kişi kendinden bilir işi. Zero Days isimli belgeseli mutlaka izleyin. internete bağlı olmayan İran nükleer santralindeki santrifüj lerin nasıl saldırıya uğradığını öğrenin.

• Hükümetler, Deepseek'i tutmak istemiyor. (Gayet anlaşılabilir bir istek)

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Aynen güzel bir söz... Kişi kendinden bilir işi ;)

• İşlerine gelmeyince...

• İş icabı çinlilerle ve çinle çok uğraşıyorum. Adamlar bana zorla wechat hesabı açtırdı. Sırf devlet kontrol ediyor diye bunu bile zorunlu tutuyor

• Hepsi çekememezlikten öte geliyor.

Yasaklayacağına indir modeli, eğit kendi ihtiyaçlarına göre. Kur sistemini kullan. Böyle bir imkan bulmuşsun elinin tersiyle itiyorsun.

Open AI'ın ABD nin kölesi olmak milletin hoşuna gidiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • romedon kullanıcısına yanıt
    ABD de zorla kendi uygulamalarını kurduruyor. ama kendi tercihimiz ile kurduğumuzu düşünüyoruz. her hangi bir direniş göstermiyoruz. aksine çok mutluyuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 5 Şubat 2025; 09:32:54 >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

Hiç bir iş insanının bana mail gönderme whatsapptan yaz dediğini duymadım. Bu çinliler wechati zorunlu tutuyor. Sen direniş göstermekte özgürsün. Whatsapp kullanma mesela? Kimse sana whatsapp kullanmazsan bizimle iş yapamazsın demiyor. Bip kullan kardeşim yerli ve milli. :) Androidi yapanlar amerikalılar kendi uygulamaları var. Kullanma android ozaman? Bak özgürsün kimse karışmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romedon -- 5 Şubat 2025; 10:11:42 >
  • Asıl amerikan menşeeli ürünleri kısıtlamak gerek, özellikle Rusya'nın yaptığı gibi stratejik yerlerde kullanmamak gerek.

• romedon kullanıcısına yanıt
    işte sorun orada. özgür olduğumuzu düşünüyoruz.

• Bu çinlilee hep yasajçı, hep baskıcı, halkına julüm ediyi bu çinnilee, pis yasakçı zihniyet bunna zaten

Ha pardon bu o konu değilmiş, hahahahahhahaha :) :) :) :) :)

• Tipik erişim yasaklama hamleleri fakat hepsi faydasız, biliyorlar ki bu işler genel olarak gidişatı engellemek yerine sadece geciktirip daha iyi halde önlerine çıkmasına sebep oluyor, fikir üretemedikleri için acemice hamleler ve söylemlerle geciktirmeye çalışıyorlar insan tabiatını tekrar ediyorlar, son mertebe de öngördükleri şey yani tam teslimiyet vakti belirsiz olsa da çırpınıyorlar :))) , doğru ifade etmek gerekirse çırpınma halinde karşı çıkıyorlar, buraya nasıl geldiklerine dair fikirleri de yok düşünemiyorlar, benzer çakallıklarla geçipr devran sürdükleri 200 yılın terse döndüğünü henüz sindirmiş değiller... izleyelim bakalım...

Bizdeki üniversiteler ancak maaş hesaplaması koltuk paylaşması yapsın, çocuğunu okutup şu koltuğa koysak diyenler mi? adı büyük üniversiteler de dönen türlü dolaplar mı, çoğu zaten basına yansımıyor çiftlik gibiler...

Bunların birisininden deepseek gibi bir çalışma gelmesi en azından bir duyuru bir kıpırdanma filan. yok ancak goy goy

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.