Şimdi Ara

DeepSeek kullanıcı verileri internete sızdı: Veritabanı erişime açıkmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DeepSeek kullanıcı verileri internete sızdı: Veritabanı erişime açıkmış
    Amerikan siber güvenlik şirketi Wiz, son günlerde büyük çıkş yapan DeepSeek yapay zeka platformunda ciddi bir güvenlik açığı buldu. Uzmanlar tarafından yapılan analiz sonucunda korumasız bir veritabanı keşfedildi. Bu veritabanı, hiçbir parola koruması olmadan herkese açık durumdaydı ve kolayca erişilebiliyordu.

Wiz uzmanları, DeepSeek platformunu incelerken iki kritik açık port (8123 ve 9000) tespit etti. Söz konusu portlar herhangi bir şifreleme veya güvenlik önlemi olmadan bir veritabanına doğrudan erişim olanağı tanıyordu. Sadece metin komutları aracılığı ile erişilebilen veritabanında yapılan sorgular neticesinde 976 bin satırdan oluşan log kaydı ortaya çıkarıldı. En dikkat çekici bilgiler şunlardı:

• timestamp: 6 Ocak 2025'ten itibaren kullanıcı oturumlarının zaman kayıtları.

• string.values: Sohbet geçmişleri, API anahtarları, sunucu verileri ve meta veriler.

• _source: Sohbet kayıtlarının, API anahtarlarının, katalog yapılarının ve meta verilerin kaynağı.

DeepSeek yetkilileri sessiz

Wiz araştırmacılarına göre saldırganlar bu açığı kullanarak düz metin formatındaki sohbet mesajları da dahil olmak üzere kullanıcıların hassas verilerini elde edebilir. Ayrıca, şirket sunucularından şifre ve yerel dosyaların çalınması riski de bulunuyor.

Sızan verilerin kullanıcı hesaplarıyla ilişkili olup olmadığı veya anonimleştirilip anonimleştirilmediği konusuda bir bilgi yok. Olayın ortaya çıkmasının ardından güvenlik açığı kapatılmış olsa da, DeepSeek yetkililerinden konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Kaynak:https://www.wiz.io/blog/wiz-research-uncovers-exposed-deepseek-database-leak

• Adamların veri sızdı dediği portlardan 9000 portu prometheus portu ve son ekran görüntüsünden anladığım kadarı ile çektikleri veri Jeager'da visualize etmek için toplanan opentelemetry verisinden ibaret, çok büyük açık gibi anlatılmış ama aslında açık verecek bir durum görünmüyor.

Piyasaya öyle bir bomba bıraktılar ki uç noktalardaki olumlu ya da olumsuz haberlere itibar etmiyorum şuan, 2 3 aya oturur her şey. Ortalık toz duman borsada trilyon dolar oynadı öyle bir bomba geldi, olumlu haberler diğerlerini patlatmak için Deepseek in gaz vermesi de olabilir, olumsuz haberler rakiplerin deepseek teki uçuşu frenleyebilmek için yaydığı dedikodular da olabilir.

• Amerika adamların üzerine çullandı :)

• Bir laf vardır, "Hızlı koşan atın b*ku seyrek olur" diye 🤣🤣

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Meeerikaaa yine kuduz kpek gibi saldırıyor herhal

Dünden beri 6-7 defa çöktü bende

• ahaha amerikancı biri hemen damlamış :))))))))

adamlar kart bilgisi tutmuyor. sızan sohbet kayıtları ki zaten açık kaynak olarak adamlar kullanıma sunuyorlar :)))))))))))))))))

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Açık kaynak olan model hocam, veri tabanı değil :) Öyle saçmalık mı olur

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

veri tabanını söylemdim zaten. orada yazmak istediğim açık kaynak olduğu için kötü amaçlılar rahatlıkla açık arayıp bulabilirler.

aynı artistliği biz amerikalı çöplerden görmek isterdim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence, Amerkalılar durduramıyorlar, bok atıyorlar.

• Adamların veri sızdı dediği portlardan 9000 portu prometheus portu ve son ekran görüntüsünden anladığım kadarı ile çektikleri veri Jeager'da visualize etmek için toplanan opentelemetry verisinden ibaret, çok büyük açık gibi anlatılmış ama aslında açık verecek bir durum görünmüyor.

• Piyasaya öyle bir bomba bıraktılar ki uç noktalardaki olumlu ya da olumsuz haberlere itibar etmiyorum şuan, 2 3 aya oturur her şey. Ortalık toz duman borsada trilyon dolar oynadı öyle bir bomba geldi, olumlu haberler diğerlerini patlatmak için Deepseek in gaz vermesi de olabilir, olumsuz haberler rakiplerin deepseek teki uçuşu frenleyebilmek için yaydığı dedikodular da olabilir.

• Olm siz gizli gizli milletin bilgilerine bakıyorsunuz adamlar açık açık herkese baktırıyor. Sıkıntı yok.

Tehlike yokmuş, kendisine sordum...

• onaltiseksen O kullanıcısına yanıt
    Google CIA ya Yandex KGB ye bilgi aktarırken DeepSeek de Çin gizli servisine bilgi aktarsın rekabette fayda vardır..Dünya sadece Amerika,Rusya İngiltere ve Avrupa Birliği değildir.Cinlilerinde hakkı vardır.Helal olsun Çin e hakkını sökerek alıyor..bravooooooo

• aniceman kullanıcısına yanıt

Çok ilginç, ben de benzer şekilde yazdım linki yapıştırdım sırf "ChatGPT'yim" demesini görmek için ama bana linki inceleyemeyeceğini böyle bir yeteneği olmadığını Ekim 2023 öncesine kadar eğitildiğini, verilerinin sınırlı olduğunu söyledi. Dedim o zaman internetten bir şey araştır desem yapamayacak mısın, yapamayacağını söyledi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önce siber saldırı yaptılar şimdi de kötülüyorlar. Kıskançlık seziyorum burda, çünkü daha iyisini yapmışlar.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    İlginç, bana da chatgpt size dediği gibi linkleri inceleyemediğini söylediği için deepseeki denemeye başlamıştım.

Verilerimizi utanmadan "şifreliyoruz eüg eüg" safsatası altında satıp istediği gibi yazışmaları okuyan şirketleri incelesinler önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 31 Ocak 2025; 16:7:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.