Şimdi Ara

Deforme Olan Çekici Lastiği İçin Ustalardan Bilgi Rica Ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Forumda tanıyanlar bilir, bizde 1 yaşını yeni dolduran Ford 1838 bir çekici var.
    Aracın ön lastiklerinden birisinde fotoğraflarda görebileceğiz şekilde garip bir deformasyon oluştu.

Lastiğin yere basan yüzeyi üzerinde 5 tane şerit var.
    Bu şeritlerden dıştan ikinci şeritte, yanındaki diğer şeritlere göre 7-8 mm kadar dibe çekilmeler oluştu.
    Yıpranma veya aşınma diyemiyorum, çünkü bu çekilmeler lastik çevresince 20-30 cm boyunca devam edip,
    bir anda normale dönüp sonra tekrar başlıyor.
    Hemen yanındaki 1. ve 3. şeritlerde en ufak bir yıpranma, bozulma yok.

Lastik aracın üzerinde gelen orjinal lastik, Pirelli marka.
    Araç 135.000 km'de, %99 otobanda kullanıldı.
    Periyodik bakımlarında ön düzen ayarları düzenli olarak yapıldı.
    Gerçi bu tarz bir bozulmaya neden olabilecek bir ön düzen ayarsızlığı olabilir mi bilmiyorum.
    Bana daha çok lastiğin iç yapısından kaynaklanan bir sorun gibi geliyor.
    Sanki lastik yapısındaki teller kısım kısım kasılmış gibi.

Forumdaki ustalar en doğru teşhisi koyacaktır eminim...

• Eğer aracın ön düzen ayarı düzgünse (rot-balansı) sorun lastiktendir.BRİDGESTONE kullandık onlarda aynısını yapıyor birazda lastik markasıyla ilgili rotiller bozuk olsa sağ-sol dışlardan yerdi ama bu lastikle ilgili görünüyor.Biz herzaman MİCHELİN kullanıyoruz hiç böyle sorun olmuyor aynı yolda bridgestone sizin lastikleriniz gibi oluyordu.Michelin XZE serisinden alabilirsiniz ön dingil için.
  • Ben bu hasarın zamanında düşük hava basınçlarıyla kullanmaktan ötürü tellerin yapısında bozulmalar olduğu ve bu yüzden sırtta belli bölümlerin daha fazla aşınmasından kaynaklandığını düşünüyorum araçla ilgili olabilecek kusurlar arasında ön amortisörlerin işlev görmemesi yada yüksek tonajda çalışmada sayılabilir diğer arkadaşımın dediği gibi kalite olarak çok daha iyi olan michelin gibi bir marka kullanmak bu sorunları yaşamanızı büyük ölçüde engeller hayırlı yolculuklar kazasız günler dilerim
  • Bana kalırsa tamamen lastikden kaynaklanan hata, varsa garantisi biran önce yollayın derim. Bizim başımızada aynı şey geldi markası BRİDGESTONEdi. Şimdi Pirelli FR01 aldık İtalyadaki fabrika da üretiliyor. Michelinin yerini tutmaz ama memnunuz.

• aynen lastiğin garantisi varsa yollayın yoksa tamamen alt takım hatası..
    alt takımsada öncelikle tabiki rot yada balans ayraı konusunda çok uzman birine baktırılmalı
    uzun rot kısa rot başları kontrol edilmeli dercelerine göre kontrol edilmeli artı tabiki boşluklarıda
    ön takımın amortisörleride çok önemlii
    bide en son olarak ön makas burçlarıının aşıntıları kontrol edilmeli
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.