Şimdi Ara

'deger' adlı değişkenin kullanıldığı kitap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mahkemeye sunmak üzere 2003 yılından yani Beyinleri Zirvede namlı saygıdeğer Nihat Demirli-Yüksel İnan beylerin 2003 yılında yayınlanan C# kitabından önce yayınlanıp “deger” adından değişken tanımlanmış Türkçe bir kitap arıyorum. Suçlanmama neden olan i, j, dizi, dosya, sayi1, sayi2 gibi değişkenleri yıllar önce yayınlanan kitaplarımda kullanmışım ama henüz “deger” adlı değişkenin kullanıldığı bir kitap veya basılı doküman bulamadım. Benim gibi beyni olsa olsa düz ovada olan birisine yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

• Ya hocam bu konularda Turkiyede AB kanunlari gecerli degil mi?

AB kanunlarinda boyle seylerin patenti hakki olmaz. Basina gelmis, arastirmissindir, ama bunlar US kanunlari.

Ancak boyle acaip orjinal bir algoritma olacak o zaman sahiplenme olayi var, ama boyle herkesin kullandigi degerlerin patenti filan soz konusu degil.

1970lerden beri ingilizce kitaplarda i ve j kullaniliyor, o zaman onlar da kopya cekiyor.
  • 6.2.2007 tarihinde sanık sıfatı ile duruşma salonunda hakime “birisini değişken adı benzerliğinden dolayı suçlamanın” pratikte mümkün olmadığını söyledim. Tabii hakim bey programcı olmadığı için bu söylediğimi yorumlamadı. Devamında "hem bu değişkenlerin hemen hepsini daha önce yayınlanan kitaplarımda kullandım" dedim. Bunun üzerine hakim bey “o zaman bunu ıspatla” dedi. Bende kitaplar karıştırıp değişken avına çıktım.
  • Ben yanlış anlamadıysam ortada şöyle bir durum var. Beyinleri Zirvede serisinde kullanılan bir değişkeni, siz kendi kitabınızda kullandınız diye mi dava actılar yani. Beyni Zirvede olmak bumudur yani.Şimdi ben gidip bu olmayan beyni zirvede olanlara mail atacam ve yaptıkları sacmalıkları kınıcam. Eger birazıck duyarlıysanız bunu sizlerdende bekliyorum arkadaslar. Uygun bir dil ile yaptıkları sacmalıkları yüzlerine vuralım.

Ayrıca tesekkür etmeyide unutmayalım, cünkü piyasada onların serileri kadar berbat basılan baska bi kitap serisi yok. Bu berbat kitapları 35-40 ytl arasında bizlere sundukları icin, türk programcılıgını cok güzel geliştirdikleri icin tesekkür edelim.

Ben kimsenin avukatı falan değilim ama ortada cok sacma bi durum var ve benim kafam buna takıldı sadece.
  • e-maillarını yaz , forumca protesto ederiz
  • Her şekilde arkanızdayım...

Hocam zaten bi şey sölesin ok'dir...
  • Arkadaşlar ilgilendiğiniz için teşekkürler.. Dava devam ettiği için ayrıntı veremiyorum yorum yapamıyorum. Dava açan Zirvedeki Beyinli namlı yazarların ayağına kadar gidip bu dava saçmadır, esasında kitaplarım sizin kitaplara çok az benzerler vs dedim. Önce ikna oldular ve davadan vazgeçtiler. Nedense aradan 10 gibi bir süre geçtikten sonra mahkemeden celp gelince dava açtıklarını öğrendik. Yargılandığım yasa maddesi 2 ile 4 yıllık hapis cezasını veya en az 50.000 YTL para cezasını öngürdüğü için insanlar böyle davalardan ürküp davacı tarafla anlaşmayı tercih ediyorlar.

Microsoft ürünleri hakkında yazan her yazar nasıl ki MSDN’ne bakıyorsa her yazar gibi zaman zaman yerli yazarların kitaplarını incelerim. Örneğin suçlanmama neden olan örneklerden birisi Selection Sort’tur. Bu sıralama algoritmasını bulan ben olmadığım için ya okuldaki programcılık derslerinde ya bir kitapta ya da bir siteden öğrenmişimdir. Nitekim dava nedeniyle yaptığım araştırmalarda Selection Sort hakkında bilgi içermeyen programcılık kitap yok gibi.

Açıkçası 1000’er sayfalık ve aynı programlama dilini anlatan 2 kitapta birkaç benzerliğin olması kadar doğal bir şey olamaz. Şikayetçi yazarlar bu küçük benzerliklerden yola çıkıp beni köşeyi sıkıştırmayı denediler. Bakalım ne olacak? Sizlerin şu süreçte yapabileceğiniz fazla bir şey yok. Olsa olsa Beyinleri Zirvede namlı bu saygıdeğer yazarların kitaplarında aşağıda verilen cümlelerden çokça bulunan programcılık atasözlerini birbirlerinizle paylaşırsınız.

“Visual C# .NET Bilgisayar dili içerisinde değişkenlerin kullanımına uygun bir yapı vardır. Zaten Dillerin en büyük özelliklerinden biriside bu değişkenleri istediği gibi kullanabilmesidir.”

“C’ de olan bu yapıyı C#’da desteklemektedir. Bu yapı sayesinde global değişkenler, procedure’ler ve Function’lar(Tüm alt yordamların kullanabileceği değişkenler) tanımlanabilir.”

“C#’ da procedure’ler void’le tanımlanır.”

“Tüm dillerde olduğu gibi ‘if’ yapısının C#’ dada kullanımı son derece önemlidir. Neredeyse alternatifli durumların çözümün en güvenli yoludur. Bazen program içerisinde izleyeceğiniz yol dallanmalardan oluşabilir. Bu dallanmalarda oluşacak sonuçlar haliyle farkldır. İşte bu farklı sonuçlara ulaşabilmek için ‘if’ yapısı zorunlu olmaktadır.”

“listBox.Items.Count
    listBox’ın içerisinde kaç satır eleman olduğunu gösteren bir özelliktir. Eğer üye’lerinizin ismini listBox’ta saklıyorsanız, kaç üyeniz olduğunu bu komutla öğrenebilirsiniz.”

“listBox.Items.Insert()
    Ara satırlara veri eklemek için kullanılır. Bu özellikte oldukça kullanılan bir özelliğidir.”

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.