Şimdi Ara

Değer Kaybı Davası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce aracımla karşı tarafın %100 kusurlu olduğu bir kaza geçirdim. aracımın daha önce herhangi bir kazası boyası ve tramer kaydı yoktu. servis 60 bin tl fatura çıkardı.değer kaybının e-devletten eksper ataması aracılığıyla alınabildiğini öğrendim. e-devletteki eksper atama kısmında kaza,dosya ve karşı tarafın sigorta bilgilerini girdiğimde dosya bulunamadı uyarısını alıyorum.bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum.

• Hocam sırf bununla ilgilenen Hukuk Büroları mevcut, bana kalırsa etliye sütlüye karışmadan üç beş verip iyi bir firmayla çalışın kafanız rahat olsun. Madem fazla değer kaybınız.

• Yillar once Kaza yaptigimda aynen karsi taraf % 100 kusurlu cikti.Araci yetkili servise birakmak icin gittiğimde aracin giris islemlerini yaparken deger kaybina basvurur musunuz yoksa biz girisini yapalim sizi onlar arasinlar dediler.Aradilar ofislerine gittim uzun zaman gecti cok uygun fiyata deger kaybi alabilecegim bagaj kapagindaki hasar ve yapilan işlemlerin oldugu rapor cikardilar.Karsi tarafin sigorta sirketine gonderdim raporu hic ugrastirmadan parayi hesabima gonderdiler.Deger kaybi benimki gibi az degil belki ama prosedur farklidir aklinizda bir fikir olusur
  • Bu işin ehli bir hukuk bürosuyla anlaşın. Karşı tarafın sigorta şirketinin değer kaybı ödemesi eğer az olur ise hukuk bürosu tahkime giderek daha fazla değer kaybı almanızı sağlar. Bu arada hukuk bürosuna yüzde 20 komisyondan fazlasını vermeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: entigin

Bu işin ehli bir hukuk bürosuyla anlaşın. Karşı tarafın sigorta şirketinin değer kaybı ödemesi eğer az olur ise hukuk bürosu tahkime giderek daha fazla değer kaybı almanızı sağlar. Bu arada hukuk bürosuna yüzde 20 komisyondan fazlasını vermeyin.

teşekkürler kendim karşı tarafın sigortasına başvursam daha az mı ücret alırım?

• urene kullanıcısına yanıt

tahkime gitmezseniz, evet.

• İlk aşamada hukuk bürosuyla anlaşmanıza gerek yok. Karşı tarafın sigortasına başvurun. Onlar zaten ödeme yapacaklar. Eğer miktarda anlaşamazsanız o zaman düşünürsünüz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Değer Kaybı Süreci Hk.
    3 yıl önce açıldı
    Değer Kaybı Hakkında
    geçen yıl önce açıldı
    Araç değer kaybı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Ben de ilk aşamada bunu yapmayı düşünüyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İlk önce karşı tarafın sigortasına başvurun oraya başvurmadan zaten tahkime gidemezsiniz başvuru şartı olur. Yanlız bu iş dava ile çözülür sigortadan ödeme alamazsınız tahkimden sonuç çıkmaz diye düşünüyorum;

Serviste yaptırmışsan 60 bini sigorta ödemez aracı kasko yaptı sanıyorum bu varsayımdan hareketle, kaskoyu yapan şirket zorunlu sigortayı yapan şirkete aracın tesliminden sonra son fatura ile birlikte ihbar etmiş ödeme talep etmiştir. Maksimum teminat bedeline (Maddi hasar için 2021 Araç Başına Limit 43.000Tl) ulaştığı için sigortanın sorumluluğu kalmadı kasko kalanu rücu için zaten ilgili kişilere dava açmaya hazırlanıyordur.

Bu aşamada avukat tutup sürücü , araç maliki (sürücü dışında biri ise) değer kaybı davası açmak makul bir çözüm. Genede sigortadan şansınızı deneyin kasko bildirimi yapmadı ise limitler dahilinde ödeme yaparlar.

Kasko poliçenize göz atın değer kaybı teminatı varsa onlarda teminat dahilinde ödeme yapmakla mükellefler (Matbu kasko şartlarında genellikle yok özel kloz olarak eklenen bir şey)

Dava yolu ile almanız gerekecekse avukat tutmanız her ne kadar hukuk sistemimizde zorunlu olmasada gerekli takibi yapılması gereken bir iş icrası ile ort 2 yıl sürecek o süreçte bir sürü ara karar duruşma vs çok uğraştırır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.