Değer kaybını avukat daha fazla alabiliyormu
-
-
Avukat fazla değer kaybı alamaz. Tahkime başvurur bilirkişi ne derse ona karar verilir. Tabi tahkim prosedürünü vs bilmiyorsanız kendiniz yapamazsınız.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tahkime dilekçe ile başvuruluyor diye biliyorum başvuru bedelini yatırıp.....Eğer sigorta az verirse değilmi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sigorta sirketinin verdiği miktar genelde az oluyor. Aracın değer kaybı az diye tahkime başvurıyorsunuz. Başvururken fazlaya ilişkşn hakları saklı tutup belirsiz alacak olarak istemek gerekiyor. Bilirkişi tespiti yapınca tespite göre alacağı yükseltmeniz lazım. Vatandaş genelde 100 k -50 k gibi yüksek ücretleri basvuruda istiyor bilirkişi 3 k -5k hesaplıyor. Reddedilen miktar ğzerinden vekalet ödüyor, harci fazla yatırıyor. Ondan dolayı basvururken bir kaç teknik hususa dikkat etmek lazım
Yalnız belirsiz tutar nasıl olacak,anlaşmazlık tutarına göre başvuru ücreti istiyorlar.
Büyük ihtimalle benim araçta en az 50 bin kayıp oldu sigorta bana 10 bin verirse bende 40 bin istemek için başvurup 1030tl başvuru ücreti yatırmak durumunda kalacağım doğru mu?
Bilirkişi aracı görerekmi karar veriyor acaba?
İstenecek bedel haricî Teknik hususlar dediğiniz şeyler nedir benim bu bilgilere ihtiyacım var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teknik hususlar, başvuruda ve devamında yapmanızı gerektirir usuli işlemlerdir. İşte burada da avukat devreye giriyor. Bu yüzden hak kaybına uğramamak adına avukatla takip edilmesinde fayda var. Benim yukarıda bahsettiğim olay avukatta başvursa vatandaş da başvursa alacağı miktar değişmez. Avukat başvurdu diye tahkimden 1ken 10 alacak çıkmaz.
Sorularınıza gelince;
- 40 bin kayıp olduğunu düşünürsanız 40 binlik başvuru yapmamanızı öneriririm. Siz blirkişi değilsiniz, net olarak kaybınızı bilemezsiniz. Bundan dolayı 10-20 Tl'lik başvuru yapıp, haklarınızı saklı tutup belirsiz alacak olarak kaybı istemeniz gerekiyor. Bu durumda başvururken harç 10-20 TL üzerinden ödeyeceksiniz. Bilrikişi değer kaybını tespit ettiğinde ise talebinizi o oranda yükseltip harcı tamamlamalısınız. Örneğin 10 liradan başvuru yaptınız ve 320 tl başvuru ücretini ödediniz. Bilirkişi araçta değer kaybı 50.000 tl dir. dedi. Siz hemen talebinizi 49.990 tl arttırarak 50.000 tl ye yükselteceksiniz. bu takdirde ödeyeceğiniz harç 1030 tl olacak. daha önce ödediğiniz 320 tlyi mahsup edip 710 tl daha harç yatıracaksınız.
- bilirkişi aracı görmez. hasar fotoğrafları üzerinden karar verir.
Özetle; avukatla takip etmenizde fayda var. Ancak kendiniz de takip etseniz aynı parayı alabilirsiniz.
-
Teşekkürler söylediğinizi anladım fakat başvuru formunda uyuşmazlık tutarı kısmı var ben buraya belirsiz mi yazmam gerekiyor?
Daha sonrasında nasıl yükseltme yapacağım? Tekrarmı başvuru yapılıyor? Bilirkişi raporunu tahkim kuruluna gitmeden önce görebilir miyim
Ayrıca avukat yaparsa oda,bu ücretten hak talep edecek tabiki o yüzden avukat işine sıcak bakmıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbekli35 -- 10 Mart 2024; 1:3:40 >
Buradan aktardığım bilgiler genel bilgiler. Her olay özelinde farklı noktalar olabilir (zamanaşımı vs.) ondan dolayı kafanızı karıştırmak istemem.
Avukatlar bu işlerden çok yüksek pay istemezler diye düşünüyorum. %10 alacağınızdan vermek tüm bu süreçle uğraştığınıza değmeyebilir.
Anladım teşekkürler zaman aşımı 2 yılmış avukatlar yüzde 25 ile 30 istediler,belkide avukata verebilirim dediğin gibi uğraştırıcı işler
Hocam sigorta şirketi şahıs başvurularında az öder. İsterseniz özelden yazın yardımcı olabilirim.
Yazdım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X