Şimdi Ara

Değerlendirme ve tavsiye bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi seçmiş olduğum donanımlarla kurduğum sistem hakkında görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum ilkdefa toplama bilgisayar yaptığım için muhtemelen biyerlerde hata yapmışımdir veya daha mantıklı bi alternatif vardır diye düşünüyorum

Kasa: Cooler Master MasterCase Maker 5 MSI Edition MidTower Modüler Kasa

RAM: G.Skill SniperX 32GB(2x16GB) 3600MHz DDR4

HDD: Seagate BarraCuda 2TB 7200RPM 256MB

SSD: Samsung 960 PRO NVMe 1TB 3200MB-2100MB/s M.2 SSD

Ekran kartı: MSI GeForce RTX 2080 Ventus 8G V2 8GB 256Bit GDDR6 (DX12) PCI-E 3.0

İşlemci: AMD Ryzen 7 2700X 4.35GHz 20MB Cache Soket AM4 İşlemci

Anakart: Asus Prime X470-PRO AMD X470 3466MHz(O.C.) DDR4 Soket AM4 ATX

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar ben bu forumda görünmezim de haberimmi yok acaba yoksa biseyleri yanlışmı yapıyorum ?

• -_-ŞHERİF-_- - kullanıcısına yanıt
    Yok görünmez değilsin kardeş. Kur sebebiyle buralar biraz tenhalaştı biraz sabırlı olmak lazım.

Kurduğun sistem de sorun yok. AMD üzerine "üst seviye" sistemlerden biri. Ama kullanım amacını ve bütçeni söylersen ona göre de alternatif tavsiyiler bulunulabilir.

Seçtiğin ramların CL gecikme değeri nedir. CL 17 veya 18 lup 3600 MHZ'ye cıkmanın çok anlamı yok. CL 15 3000 MHZ CL 16 3200 MHZ daha iyi olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: g3nj

Yok görünmez değilsin kardeş. Kur sebebiyle buralar biraz tenhalaştı biraz sabırlı olmak lazım.

Kurduğun sistem de sorun yok. AMD üzerine "üst seviye" sistemlerden biri. Ama kullanım amacını ve bütçeni söylersen ona göre de alternatif tavsiyiler bulunulabilir.

Seçtiğin ramların CL gecikme değeri nedir. CL 17 veya 18 lup 3600 MHZ'ye cıkmanın çok anlamı yok. CL 15 3000 MHZ CL 16 3200 MHZ daha iyi olacaktır.
    CL 19 bende o kunuda emin değildim zaten ram tavsiyene uyucam

Birde PSU yokmuş sectiğim kasada bu sisteme rahatlıkla yeterli gelecek bitane önerirmisin

Sistemi uzun süre oyun amaçlı kullanabileceğim sekilde toplamaya çalıştım her yeni modelde parca değiştirmek dahamı iyi olur bilmiyorum ama bikere alıp iyisini alamak istedim

• Neredeyse unutuyordum sistem HTC Vive destekliyormu acaba ?

• -_-ŞHERİF-_- - kullanıcısına yanıt
    CL19 asla çıkma 3200 CL16 ideal olacaktır.

PSU için Corsair RMX750, Seasonic Focus plus 750w gibi modeller ömürlüktür. Ama daha uygun olur dersen FSP, Highpower, Thermaltake, Coolermaster gibi markaların orta-üst seviye modellerine bakabilirsin. 750-850 W gayet yeterli

2700X 2080 ikilisi iyi seçim ama dün amd yeni işlemcileri açıkladı temmuz gibi çıkıyorlar ve hayli iddiali ve uygun fiyatla. Uzun ömürlü sistem kurucam diyorsan 1 ay daha sabret derim. ama 2700X de uzun vadede seni götürecek bir işlemci.

GTX 1060'dan itibaren VR destekleniyor. 2080'de destekler.

• Tamamdır ozaman Corsair RMX750,G.Skill SniperX 3200MHz 16ns DDR4 Ram işlemci içinde bekliyorum

Yardımın için teşekkürler kardeş saolasin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-ŞHERİF-_- -- 28 Mayıs 2019; 13:11:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem için Yorum ve Öneri
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.