Şimdi Ara

Objektif seçimi hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Elimde Nikon d3200 makinam var ve kit lens 18-55 afs vr objektifim mevcut fakat bana zoom yapmada yetersiz kalıyor aklımda şuan için iki tane objektif var birisi nikon 55-200 afs ve vr sistemi mevcut digeri ise Sigma 70-300mm f/4-5.6 APO DG Macro Lens bu objektifde de af yani otomatik netleme var fakat VR titreşim engelleyici yok şimdi sorum ise şu ikisininde 2. elini 250-300 tl arasında bulma imkanım var sizce hangisini almam mantıklı olur sigmada VR olmaması fotoğraflarda çok fazla keskinlik kaybına neden olurmu ? kullanım amacım daha çok kendi çapımda martı , kuş türlerini vs çekicem ve arasıra portrede çekebilirim. veya sizlerden bu fiyat aralıgında başka objektif tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

• İkisi arasında nikon tercih sebebi olur sigmadan çamur gibi zoom fotoğraf çıkar bana sorarsan biraz bütçe arttır tamron 70-300 vc usd bak ikinci elde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aragorn20 kullanıcısına yanıt
    peki 55-200 zoom mesafesi kuş vs çekiminde yeterli olurmu ?
  • Ve sigmada vr olmamısı çok büyük sıkıntı yaratırmı
  • Ömer.Tzts Ö kullanıcısına yanıt
    olur da olmaz da. genelde olmaz.

"tripod üzerinde bir noktaya sabitleyip, kuş gelsin çekeyim" senaryosunda, kuş gelirse çekersin. bunun dışında elde makine kuş peşinde gezersen, başarılı bir kare yakalama ihtimalin çok yüksek olmayabilir.

istanbuldan bir örnek vereyim, vapurda giderken simit yemeye gelip iyice yaklaşan martılar için yeterli olur. sokaktaki ağaca konmuş serçeler için yeterli olmayabilir.

VR'nin olmaması eksikliktir. ancak başarısız kareleri VR eksikliğine bağlamak çok mantıklı olmaz. VR, 1/500 ile çekilecek kareyi 1/50 ile çekmeni sağlamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpug -- 10 Mart 2015; 18:48:09 >
  • Ömer.Tzts Ö kullanıcısına yanıt
    Başarılı ornito yani uçar çekmek için 300 mm üzerine çıkman ve mümkünse iyi optikler şart örneğin Canon 100-400 ya da sigma 150-500 tarzı bir objektif şart bahsettiğiniz optikler tatmin edici sonuç vermeyecektir.

• 70-300 gibi lenslerde kuş çekiyorsan tripod kullanacaksın, tripod kullandığında Titreşim engelleyiciye gerek yok
    Ayrıca fotoğrafı kullanıcı çeker, kullanıcı çekemiyorsa objektif'in suçu ne
  • Bana mı cevap yazdınız bilmiyorum ama elbette 70-300 le de kuş çekersiniz ama o kadarlık çekersiniz amacım polemik değil Tabiki yetenek önemlidir ancak ornito ya da hızlı spor fotografcılığı gibi konularda ekipman çok önem kazanır selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: tanerturanli

70-300 gibi lenslerde kuş çekiyorsan tripod kullanacaksın, tripod kullandığında Titreşim engelleyiciye gerek yok
    Ayrıca fotoğrafı kullanıcı çeker, kullanıcı çekemiyorsa objektif'in suçu ne

Tripod kullanamayacağım o yuzden elde çekim yapıcam sürekli o halde 55-200 nikonu seçmem daha mantıklı olur öyle değilmi ?
  • Arkadaşların çoğu cevap verirken belirli bir tecrübeye sahip kişiler için önerilerde bulunuyor olabilirler.

Aslında 18-55mm lens alınabilecek kit lensler arasında en kötü tercihlerden birisi. Tamamen turistik gezilerde kullanılabilecek lens olduğunu söyleyebilirim. Eğer hobi ve bunun yanında biraz daha tecrübe edineyim dersen ilk alınacak lens makine ile beraber 18 - 135 hatta 18-200 olmalıydı.

Tavsiyem sana internet üzerinden fazla tavsiye istemeden önce bir Fotoğrafçılık Klübü benzeri yere üye olup orada biraz zaman geçirmen ve farklı ölçülerdeki lensleri bire-bir tanıştığın kişilerde görmen. DSLR lerin asıl amacı diyafram ve enstantane ayarlarını kendi isteğine göre yapıp daha farklı kareler elde etmek. Yoksa otomatiğe alıp - bir lens alıp güzel kareler yakalamak pek mümkün olmuyor.

Lenslere hakim oldukça, hangi lense ihtiyacın olacağını daha iyi kavrayacaksın. Örneğin 50mm 1,8 ile 1,2 arasında dünya kadar fark olduğunu fotoğrafları ciddi şekilde incelediğimde görüyorum ama o farkı ortaya çıkartacak tecrübem şu an yok. Dolayısı ile şu an 55-200 bir lens alman ile arkadaşların önereceği 300mm+ lens almanın şu anda sende bir fark oluşturacağını da zannetmiyorum.

Dolayısı ile arkadaşların önerdiği 55-200 Nikon u alırsan seni iyi bir süre idare edecektir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.