Şimdi Ara

Deist Evren Modeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi izninizle kendi keşfettiğim Deist Evren modelini sizinle paylaşmak istiyorum.

Deistik Tanrı kendisinin mevcut olduğu boyutlardan çok daha farklı çok daha düşük bir fiziksel gerçeklik yaratıyor.
    bu fiziksel gerçeklikte kendisi için bir zaman kavramı yok.Bizim için yarattığı evrensel gerçeklikte bu var.
    big bang öncesi tekillik gibi kavramların startını bu deist tanrı veriyor.

Yalnız benim keşfettiğim bu modelde tanrı insana tamamen özgür olmasada kadere etki edebilecek
    bir kısmi irade veriyor bunu roger penrose'in bilinç teorisi gibi nöronların iç yapısında olan (mikrotübüller) gibi
    yapılar ile sağlıyor bu yapılar Bilincin iradeli olmasını sağlıyor.Kaderin belirlenmesinde bu iradeninde etkisi azda olsa mevcut.

Yarattığı fiziksel gerçeklik bizim algılarımızla ve elektronik aletlerimizle sadece indigenmiş olarak formülize edilebiliyor.
    Fakat tanrının neden böyle bir evren yarattığını bilmiyoruz Bu model en mükemmeli bu olduğu için mi yoksa kendisinin bir seçimi mi yaşadığımız fiziksel gerçekliğin dışını bilemediğimiz gibi bu soruyuda bilemiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 30 Ağustos 2024; 22:57:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Deistik tanrıyı açıklayan hiçbir kutsal metin yok. Deistik tanrıya ait bu bilgileri size kim verdi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk olarak fizik, kozmoloji ve kuantum fiziği üzerine 12 yıl süren araştırmalar yaptım. Bu süreçten sonra, matematiksel mantık süreçlerinin doğru olarak kabul gördüğünü gözlemledim. Son olarak, Aristoteles ve Platon'un matematiğin evrilme ve oluşum sürecindeki etkilerini, Mısır ve Ortadoğu İslam akımlarını inceledim. Antik Yunan'dan günümüze kadar gelen düşünürleri de göz önünde bulundurdum.

Bu 15 yıl süren araştırmalarım sonucunda, yaşadığımız evrenin bir projeksiyon, hologram veya yansıma, yani fiziksel gerçeklik olduğu sonucuna ulaştım. Kuantum alanı ve kuantum mekaniği testlerinden yola çıkarak, evrenin deterministik olmadığını ve kuantum alanının kendisini olasılıkların sonucu olarak gösterdiğini ancak aslında deistik bir tanrının çıktısı olduğunu keşfettim.

Teorik fizik, tamamen matematikle inşa edilmiş, ampirik ve sezgisel çıkarımlardan oluşan modeller sundu. Matematiğin fiziksel gerçekliğin ötesinde potansiyel evren modelleri inşa edebileceğini gördüm. Bu, matematiğin gerçekliği algılama amacıyla bir "araç" veya "dil" olarak kullanıldığı anlamına geliyor; matematik, gerçekliğin kendisi değil, icat edilmiş bir dil olarak ortaya çıkıyor.

Matematiğin icat olması ne anlama geliyor?
    Yaşadığımız evren matematiğin ötesinde bir doğaya sahip biz matematiği evreni incelemek amacıyla kullanıyoruz.

Işık bir dalga mı yoksa parçacık mı? Modern fizik önce ışığın parçacık olduğunu, sonra dalga olduğunu söyledi ve sonunda bu iki teori birleşti. Ancak, ışık ne tamamen dalga ne de tamamen parçacık; her ikisinin de ötesinde bir doğaya sahip.

Kuantum teorisinin keşfi, evrenin deterministik olmadığını ortaya koydu. Aslında, tüm evren tamamen kuantum alanı ile kaplı ve biz bu evrene gözlerimizle baktığımızda, onu Einstein'ın tanımladığı şekilde, makro boyutlarda algılıyoruz. Bu, bizim yaşadığımız dünyanın bir çeşit yansıma, hologram veya matrix alegorisine benzer bir yapıda olduğunu gösteriyor.

Einstein, kuantum olasılıklarının aslında bir amaca yönelik hareket etmesi gerektiğini belirterek, bu olasılıkların deistik bir tanrının çıktısı olarak yorumlanabileceğini ifade etti. Einstein kendisini daima panteist olarak tanımlamıştır.

Merak ettikleriniz konusunda, deist evren modelini Platon, Aristoteles, Mısır ve İslam tarihindeki dâhi filozofların felsefeleri ile birleştirerek böyle bir konsept ortaya çıkardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 10 Eylül 2024; 13:51:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.