Şimdi Ara

Dekstrokardiyim, kalbimin sağı büyümüş, askere elverişli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, herkese iyi günler dilerim. Bu yazın askerlik tecilimi bozdum. Sağlık raporu almak için aile hekimine gittim ancak kalbimde bazı sorunlar var. Öncelikle desktrokardiyim yani kalbim sağ tarafta. Tecilimi bozdurduktan sonra kalbim için bir kaç hastaneye gittim. EKG, BT (Bilgisayarlı Tomografi), TE (Kalbime kamera ile baktılar) oldum. Kalbimin sağ boşluklarında büyüme gözükmüş. Doktor ağırlık ile ilgili sporlar yapma, kendini yorma felan demişti. Bugün askerlik şubesine gidip bu sorunlar için sevk aldım. Beni Gata'ya değil de, normal devlet hastanesine yönlendirdiler. Orada da hemen hemen hiç bir tetkit yapmadan sadece ultrasonla 2 dakika kalbime baktılar. Doktor askerlik sağlık yönetmeliğine bakıp, dekstrokardi ile ilgili bazı maddeler var fakat kalp büyümesi ile ilgili bir madde yok dedi. Sana elverişli raporu yazıyorum dedi ve yazdı. O kağıtla askerlik şubesine geldim. Orada sonuç raporuna tam hatırlamıyorum ama ''hakkımdaki sevk raporuna itiraz etmiyorum'' yazmamı söylediler. İtiraz etmem sürecin uzayacağı ve Aralık 13 te gidemeyeceğim söylendi. Ben de kardeşimle beraber gitmek adına itiraz etmedim ve rapora yazdım. Benim daha detaylı bir şekilde sağlığımın askere elverişli olup olmadığını nasıl öğrenebilirim arkadaşlar. Kusuruma bakmayın uzunca yazdım ama daha da kısa yazamadım. Sağlıcakla ve hayırlı tezkereler arkadaşlar.

Edit: Bir de arkadaşlar ben daha önce kendim Abdulhamit Han Hastanesine gitmiştim kardiyoloji bölümüne, ordaki doktor sen askerden sevk kağıdı al buraya, sana bi efor testi yapalım ona göre konuşalım demişti. Ama bugünkü doktora dedim aynısını, beni ciddiye almadı, bir soru sorduğumda ''saçma sapan konuşma'' dedi. Ben de bir problem olmasın diye bişey demedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heinrich Karl Bukowski -- 18 Kasım 2017; 0:20:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardım edebilecek birisi var mı arkadaşlar? Lütfen, rica ediyorum.

• En büyük hatan karara İtiraz etmemek olmuş,dilekce yaz,tekrar muayne olmak istiyorum diye belki kabuledilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 20 Kasım 2017; 0:37:6 >
  • Normal devlet hastanelerindeki doktorların tamamına yakını egolu veya hayattan bezmiş kişiler. Haliyle hastayı zerre kadar umursamıyorlar,ilgilenmiyorlar. Devlet hastanesinde doktorun hasta başına ayırması gereken süre 5 dk. 5 dk da adam hangi birini yapsın. 5 dakkada derdini bile anlatamazsın.
    Kapı önünde deli gibi sıra oluyor. Hele sırada bekleyenler arasında dengesiz manyaklar varsa dakka başı içeri girip hadisene kardeş deyip iyice sinir bozar. Devlet hastanelerinde durum bu ilgilenmemeleri normal. İtiraz et ve yeniden git kardeşim.

Benimde kalbimde sorun var. Hem özele hem devlete olmak üzere 2 farklı doktora gittim. 2 side bu duruma çürük vermezler, spor muafiyeti bile vermezler dedi. Ben de üstelemedim sevk istemedim. Şeytan dürtüyor sevk isteyip şansımı denesem mi diye ama üşeniyorum. 2 doktorda bir şey çıkmaz deyince peşine düşmedim.

Sen itiraz et yeniden sevk etsinler. Bu sefer mümkünse aynı doktora gitme başka doktora yapış. Utanmasalar sakat,kör adamı bile alacaklar askere. Git yeniden dene şansını.

4.12.2017 edit:
    Kaygılanacak bir şeyim yokmuş. 50 yaşına kadar hatta belki de 70 yaşına kadar bir problem çıkarmazmış. Çıkardığında ise çok basit ve sıfır riskli ameliyatı varmış. Askerlik için ve gündelik hayat için hiçbir risk teşkil etmiyormuş. Ayrıca tüm şikayetlerim geçti. Boşuna kaygılanmışım. Şubatta yolcuyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 4 Aralık 2017; 15:21:56 >

• Öncelikle cevaplarınız için çok çok teşekkür ediyorum. İtiraz etmediğime dair kağıda imzamı attım. Şu saatten sonra tekrar itiraz edebilme hakkım var mı bilmiyorum ama zaten edemem çünkü sürecin uzadığını varsayalım. Bu sefer kardeşimle beraber de aynı anda (aynı yere düştük) gidemeyeceğim. Hem itiraz sonrası tekrardan sorun yok askere gidebilirsin de diyebilirler. Ama inanın bu devlet kurumlarındaki herkes birbirinden bihaber. Herkes egolu, doktor bana saçma sapan konuşma diyor mesela. Neyse sonuç olarak daha askere gitmeden adam akıllı düzgün bir muayene olamadan askere gidiyorum. Orda durumun daha kötü olduğunu düşünürsek, yaşamımız biraz da şansa kalmış bu ülkede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heinrich Karl Bukowski

Öncelikle cevaplarınız için çok çok teşekkür ediyorum. İtiraz etmediğime dair kağıda imzamı attım. Şu saatten sonra tekrar itiraz edebilme hakkım var mı bilmiyorum ama zaten edemem çünkü sürecin uzadığını varsayalım. Bu sefer kardeşimle beraber de aynı anda (aynı yere düştük) gidemeyeceğim. Hem itiraz sonrası tekrardan sorun yok askere gidebilirsin de diyebilirler. Ama inanın bu devlet kurumlarındaki herkes birbirinden bihaber. Herkes egolu, doktor bana saçma sapan konuşma diyor mesela. Neyse sonuç olarak daha askere gitmeden adam akıllı düzgün bir muayene olamadan askere gidiyorum. Orda durumun daha kötü olduğunu düşünürsek, yaşamımız biraz da şansa kalmış bu ülkede.

askerde spor esnasında koşarken,şınav çekerken,ağır eşya taşırken vs. kalp sebebiyle düşüp ölsek hiç kimsenin umrunda olmayacak ayrıca hiçkimse sorumlu tutulmayacak. Biz b.k yoluna gittiğimizle kalacaz.

4.12.2017 edit:
    Kaygılanacak bir şeyim yokmuş. 50 yaşına kadar hatta belki de 70 yaşına kadar bir problem çıkarmazmış. Çıkardığında ise çok basit ve sıfır riskli ameliyatı varmış. Askerlik için ve gündelik hayat için hiçbir risk teşkil etmiyormuş. Ayrıca tüm şikayetlerim geçti. Boşuna kaygılanmışım. Şubatta yolcuyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 4 Aralık 2017; 15:21:19 >

• Aynen öyle. Kimse umursamayacak. Sorumlu da dediğin gibi kimse olmayacak, üstlenmeyecekler. Bizim gibileri umursamıyorlar, bu ülkede en ucuz şeylerden biri hayat maalesef.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.