|
Delid yaparken sakata gelen işlemci hakkında :) (2. sayfa)
-
-
1000 lira daha pahalı olan yerden işlemci alacak kadar parayı umursamayan adam nasıl oluyorda kallavi bir soğutma sistemi almayıp delid melid işine girişiyor. sorular sorular.
-
lehimi sivi ile mi cikartiyorsunuz, yoksa kaziyor musunuz hocam? Eskiden kazirdik, son sene paso lehimi cikartan bi sivi kullaniyoruz, muthis bir sey. Ayna gibi cikiyor bayiliyorum buna
minik de foto paylasyim icimiz acilsin :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sieger -- 8 Mart 2021; 1:42:46 > -
Alıp göndereyim hocam :) -
olur hocam. pm den konuşalım
-
Arkadaşına söyle bir dahaki sefere işlemci mod yaparken medde kullanmasın, kafa güzel olunca işlemci özelliği yükseliyor, 999999999 ghz ve 1000000 cekirdek oluyor insanın zihninde, sakat bir durum yani.
-
Delid garanti kapsamında değil çünkü sen zarar vermişsin delidlesen sorunsuz sonra bozulsa haklısın derim ama burda direk kullanıcı hatası
Bende hiç ümitlenmeyin garanti falan
Anahtarlık olacak o CPU birde delid die mate gibi bir alet varken neden almıyorsunuz?? bir kere aldığınızda nerdeyse her cpu yu delidleyebiliyorsunuz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 8 Mart 2021; 7:33:49 > -
Para böyle insanlarda işte. Kusura bakmayın ama arkadaşınız pek akıllı değil herhalde. İnsan işlemciyi tutarken bir dikkat ediyor zarar vermeyelim pinlere diye (sokete göre değişiyor gerçi de), arkadaş falçatayla girmiş. Üstüne 1000 TL pahalıya almış. 😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Delid yerine önce undervolt deneseydi ya.
Ben de zamanında 7700k yı anahtarlık yapıştım :)
Solder remover kullanıyorum hocam , kazıma falan çok eskide kaldı solderdan sonra üstünede polish -
Laptop işlemcisi demişsiniz?
O işlemciler BGA lehimli değil mi?
Nasıl sökeceksiniz anakarttan?
Zaten o şekilde anakarttan sökmek bile garanti dışı bırakır, bırakın delidi.
Ayrıca, yeni işlemciyi nereden bulacaksınız?
Masaüstü işlemciler gibi değil, bunlar BGA formunda olur ve lehimleme yapmak gerekir, öyle havyayla falan da değil, rework istasyonunda 230-250 derecelere ısıtarak, flux vb kullanarak lehimlenir. Ve doğru yapılmazsa soğuk lehim ya da diğer komponentlere zarar riski var.
Ben mi yanlış biliyorum /ya da yanlış anladım, ancak sorun dediğim gibiyse, ve bu işlemi yapacak bir yer ve bu formda bir işlemci bulamazsanız sadece işlemciyi değil, tüm laptopu (ram ssd hariç) anahtarlık yapabilir.
Intel laptop prosesörlerde de LGA tipi mi kullanıyor, benim bilgiler eski kalmış olabilir, aydınlatan olursa sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 8 Mart 2021; 9:23:5 > -
https://www.monsternotebook.com.tr/semruk/monster-semruk-s7-v7-2-3//
Bu seride masaüstü işlemci kullanıyorlar yamulmuyorsam.
O sebeble tak çıkar işi olabiliyor.
Anakart a lehimli değil yani.
Monster kapak açma modifiye gibi işlerde garantiden çıkartmıyor.
2 defa vida başı kırdım içinde kaldı ücretsiz tamir etmişlerdi.
quote:
Orijinalden alıntı: acura07https://www.monsternotebook.com.tr/semruk/monster-semruk-s7-v7-2-3//
Bu seride masaüstü işlemci kullanıyorlar yamulmuyorsam.
O sebeble tak çıkar işi olabiliyor.
Anakart a lehimli değil yani.
Monster kapak açma modifiye gibi işlerde garantiden çıkartmıyor.
2 defa vida başı kırdım içinde kaldı ücretsiz tamir etmişlerdi.
LGA tip ise dediğiniz gibi olabilir.
BEn BGA olduğundan varsayımla öyle düşünmüştüm, demek ki intel böyle çeşitlilik seviyor :)
-
aynne aynen icindeki sivi neydi adini unuttum, boyle de demeyim demistim :) sizin basligi da simdi gordum, ellerinize saglik.
-
Bga değil bunlar. Normal masaüstü gibi söküp takılabiliyor. Masaüstü nün laptop olmuş hali işte. Ekran kartıda degisebiliyor. Zaten pahali cihazlar
Masaüstünde sıvı soğutma ile 7 derece düşüyor, laptopda delid yapsa bile 7 derece düşmeyecek
Zaten 10900k içi termal macun ile gelmiyor mu ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 8 Mart 2021; 10:41:48 >
hayir paylastiginiz videoda da gorunuyor, lehimli. o lehimi sivi metalle degistirmis o kadar. ama default ihs zaten iyi degil, onu ya bakirla degistirmek lazim, ya da komple kaldirmak lazim.
-
Ryzen al
Aynen en son 8700k kalmış ihs 25 derece fark ediyor.
İyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar gtx295 arkadaşımızla bir girim içerisindeyiz iyi olur inşallah :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X