Şimdi Ara

Delirmemek Elde Değil, Lütfen Yardım..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Renault Master dCi120 2006 model minibüsümüz var. Babam yolcu taşımacılığı yapıyor. Zaman zaman müsait olduğumda ben de kullanıyorum. Baştan söyleyeyim triger gittiği için subaplar, lifter ve set komple değişti. 1 gün sonra da turbo göçtü. Turboda sıfır şu an. Haliyle yağ ve filtre vb şeyler de değişti turboyla birlikte. Bu kadar girizgahtan sonra gelelim sorunuma:

Aracımız düzde ve rampa aşağı hiçbir problem yaratmıyor ancak rampa çıkarken (özellikle yolcu dolu olduğunda) 2'den 3'e ya da 3'ten 4'e vites yükselttiğimde devir 2100 ve altına gerilerse stop ediyor. Hemen kesiyor ve kontağı kapatıp tekrar açmadan da çalışmıyor. Bahsettiğim devir benim genel analizimden kaynaklanıyor. Değişedebiliyor yani, standart değil. Devir düşük geldiğinde araç kesiliyor ve stop ediyor. Dikkat ettiğim kadarıyla bununla ilintilimi bilmiyorum ama stop etmeden önce siyah duman atıyor. Triger ve turbo sorunundan önce de böyleydi. Kime sorsam net bir cevap yok. Farklı teoriler var ama anladığınız gibi yeterince masraf ettim, deneme yanılma yöntemiyle daha fazla masraf etmek istemiyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Sorunumun kaynağı nedir? Nasıl çözülür. Teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şu zor günde lütfen dua edin
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.