Şimdi Ara

Çıldırmamak elde değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
1.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar içimi dökmek istedim..

1 ay önce 343bine 2015 golf 1.2 tsi dsg comfortline araç aldım. Şans eseri elime beklemediğim bir para geçti. Arabayı satıp üstüne 100bin ekler model yenilerim dedim demez olaydım !!

1 ay önce 343 e aldığım araba sahibinden de en düşük 375bindi bu paraya satar 2017-2018 golfe yada civic e geçerim dedim. Fav a 470 den aldığım civicler 1 haftada 570bin seviyesine golfler 600 bine geldi. plase scala bakıyodum 470binlerden 600 e geldi. Stonic tipini görsek arabayı tanımayız 499 dan 575 e geldi. Günde 2 kez zam yiyorlar. Gerçekten çıldırmamak elde değil. 375 e razı olduğum arabaya 390bine kadar alıcı çıktı ama pes ettim! Tamam enflasyon var da abi utanmıyor musun günde 2 zam yapmaya ? Bu ne rezil haldir ! Devlet şu işe bir el koysun artık çakın gelir vergisini bakalım böyle zam yapabilir mi ? Vallahi sinir stres sahibi oldum ilanımı çektim. Zam yapınca ne oluyor alıcı mı artıyor ? Hepsi bekliyor işte !! Lanet olsun bu düzene. Hiçkimse kalkıpta şöyle böyle demesin günde 2 kere bir arabaya zam gelemez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gerçekten 85 milyonluk nüfusumuz var. Bir tane üretmek isteyen adam yok. Herkes kısa yoldan zengin olma peşinde. Haram helal kavramı yok olmuş. Herkes ya birbirini kazıklıyor, dolandırıyor. Ya kumar batağına saplanmış ya da coinlerden borsadan medet umar olmuş. Kolay para peşinde koşan koskocaman bir ülke Türkiye e hal böyle olunca da ekonomi bu saatten sonra zor düzelir. Onun için önce yatırımcıya güven veren stabil bir ekonomik reformlar zinciri lazım. Sonra katma değerli ürünler üretmek, bunlar için tesisler kurmak ve teşvikler sağlamak lazım. Alkollü içecek, tütün, akaryakıta dayadıkları ÖTV ile Kur korumalı mevduat zırvalığına ödenecek meblağı bile karşılayamıyorlar bu kur yükselişi yüzünden. Merkez bankasının swap hariç net rezervi -51 milyar $ olmuş. Kasada 5 kuruş bile kalmamış. Allah yardımcımız olsun, bu günleri de arayacağız gibi görünüyor.

hocam bu devirde üretime girmek 14lü ile rus ruleti oynamak gibi.

bundan 7-8 ay önce arkadaşlarla güçlerimizi birleştirip üretim işine girdik.

yaklaşık 130 bin dolar civarında para çıktı toplamda.

işletmeyi kurduk işçileri aldık, üretime başladık.

ilk ay aldığımız tüm hammadde fiyatları %30 zam yedi.

sonraki aylar ise rutin olarak %10 - 20 aralığında zamlandı.

piyasaya yeni girmişsin, cazip bir fiyat politikası çıkarmışsın müşteri bağlamaya çalışmışsın karını minimuma çekmişsin, hop zam yap.

alım gücü de her geçen gün düşüyor.

müşteri doğal olarak kaçıyor.

ben müşteri olsam ben de kaçardım.

şu an zarardayız. batmamak için direniyoruz. işletmeyi dışarıdan besliyoruz ayakta dursun diye. bakalım biz ne kadar dayanabileceğiz.

hiç bir şey yapmasak, KKM hesabına parayı yatırsaydık ikiye katlamıştık paramızı.

Peki ya şimdi.

• Bu zamanda ne alınır ne satılır

bin gitsin dewamke

• Artirsinlar, piyasa şişecek insanlar araba almak icin para denklestiremeyecek duruma gelecek ve hepsi girecek.
    İnsanlar para kazanamiyor, maas desen doktordan tut savciya kadar kuş gibi, e nasil alinacak araba?
    Arabaniz varsa binin, hic yoksa zaten gecmis olsun.
    İnsanlar hayalini dahi kuramiyor artik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 30 Mayıs 2022; 22:33:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

Artirsinlar, piyasa şişecek insanlar araba almak icin para denklestiremeyecek duruma gelecek ve hepsi girecek.
    İnsanlar para kazanamiyor, maas desen doktordan tut savciya kadar kuş gibi, e nasil alinacak araba?
    Arabaniz varsa binin, hic yoksa zaten gecmis olsun.
    İnsanlar hayalini dahi kuramiyor artik.
    Bu halk gerçekten sapıttı artık. Şimdi baktım yine fiyat arttıran var. Bu kafayla 2 aya kimse araba alamayacak duruma gelecek
    Basitçe 2015 golfüm var aynı araba aynı donanım 100bin farkla 2017 sini alamıyorum. Ben mi safım onlar mı akıllı anlamadım. Bi benim araç değersiz galiba.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • parası olan da dertli olmayan da dertli. eline para geçmesi bile çözüm olmuyor artı di mi öyle bi noktadayız. gelmese bari kafamı karıştırmazdı, iş görmüyo. üzerine bi bu kadar daha vermem lazım modundayız. oluyo bazen özellikle bu ara.

• büdünün kaşı kullanıcısına yanıt
    Hocam matematiğim almıyor. Bu insanların aç gözlülüğü nedir ? Hani satılsa suç bende diyeceğim. 1 haftadır piyasa kilitlendi fav da zam yapanlar bekliyor herkes aptal siz mi akıllısınız ya. Bu arkadaşlar işi 2 sene öncesi gibi sanıyor. Ozaman bedava kredi vardı bol para vardı kur düşüktü ve enflasyon yoktu. Millet şuan aç. Zor geçiniyor bu fiyatlara nasıl araba alsın. Ben artık arabamı satamamaktan korkmaya başladım. 1 ay önce 343 e aldığım araba nasıl 450 bin olabilir ? Burda kimin cebine 1 ayda 100bin para girdi. Gerçekten saçmalık

• Şimdi bir şeyi kabul edelim arkadaşlar ekonomi kötü dolar yükseliyor araba fiyatları artıyor ama bizim insanımız da az para göz değil . Bir ilan her gün zam yer mi , bazı araçların 2 . eli sifirindan pahalı , araç sahipleri artık bunu bir sidik yarışına dönüştürmüşler ve bence kendi ayaklarına sıkıyorlar. Eminim bazıları aracımın fiyatı artıyor diye seviniyor ama kendi araçlarını yenilemek isteseler nerden baksan bir araba parası eklemeleri gerekecek. Halk kendi ettiğini kendi buluyor yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Tam olarak söylemek istediğim bu. Araç sahipleri olarak ayağımıza sıkıyoruz yarın satamayacağız. Değiştirmek istediğimizde yahu akıl var mantık var 2015 ten 2017 ye ve 5 senelik araca 600bin verilir mi !
    Tamamen sidik yarışına döndü bunları yazarken bir civic daha 5000 zam yaptı.
    Lanet olsun söZün bittiği yerdeyiz. Satamayan zam yapıyor onu gören diğeri de zam yapıyor bu yüzden kimse alıp satamıyor

• bennett.antony B kullanıcısına yanıt
    1 ay önce 343 e aldığın arabada 3 ay önce 300 bindi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    E yani burdan ne çıkardın ? 3 senedir çılgınca zam geliyor ama artık işin sonundayız diyorum. İnsanlar 20-30 fazla. Vere vere cepte para kalmadı

• bennett.antony B kullanıcısına yanıt

geçen ki ev fiyatı muhabbeti gibi oldu.. kınık 6lı maden suyu 10tl idi 14 küsür olmuş 2-3 gündür. zamlarla, enflasyonla mücadele falan bahane. benzin, mazot vs devam. devlet bunu yapıyorsa vatandaşta ayak uydurur. göz boyamalık işler yapılıyor. bu yapılanların her şeyin dışında ama merkezinde tüm topluma yıkıcı etkisi bu tür şeylerde oldu. ekonomi düzelir, memleket düzelir belki 5-10-20 sene sonra ama şeytanı soktular milletin aklına. o düzelmez. herkes fırsatçı, kolay para peşinde.

• büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

Gerçekten 85 milyonluk nüfusumuz var. Bir tane üretmek isteyen adam yok. Herkes kısa yoldan zengin olma peşinde. Haram helal kavramı yok olmuş. Herkes ya birbirini kazıklıyor, dolandırıyor. Ya kumar batağına saplanmış ya da coinlerden borsadan medet umar olmuş. Kolay para peşinde koşan koskocaman bir ülke Türkiye e hal böyle olunca da ekonomi bu saatten sonra zor düzelir. Onun için önce yatırımcıya güven veren stabil bir ekonomik reformlar zinciri lazım. Sonra katma değerli ürünler üretmek, bunlar için tesisler kurmak ve teşvikler sağlamak lazım. Alkollü içecek, tütün, akaryakıta dayadıkları ÖTV ile Kur korumalı mevduat zırvalığına ödenecek meblağı bile karşılayamıyorlar bu kur yükselişi yüzünden. Merkez bankasının swap hariç net rezervi -51 milyar $ olmuş. Kasada 5 kuruş bile kalmamış. Allah yardımcımız olsun, bu günleri de arayacağız gibi görünüyor.

• Sánchez kullanıcısına yanıt

Bu yorumun altına imzamı atarim. Durum hakikaten vahim ..

• Sánchez kullanıcısına yanıt
    iyiler kaybetti bu ülkede. ahlaklılar kaybetti bu ülkede, gerçek dini bütünler kaybetti bu ülkede... hallerini gören pozisyon alıyor mecburen.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elinizdeki araca binin hiç stres etmeye gerek yok

• insanlar kar ettiğini düşünüyor ama yanılıyor , bizim millet komple köylü kurnazı buna galerilerde dahil

Daha dün 80bin TL parasına araba arayana 87bin TL Vectra linki verdim bugün baktım 97bin yapmış fiyatı galerici sonra diyorlar ki elimdekini satınca yerine koyamıyorum kendi düşen ağlamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 31 Mayıs 2022; 0:39:49 >
  • şaka gibisiniz gerçekten. tamam piyasa saçma sapan bir durumda, sadece araba piyasası değil ekonomi tamamen saçma sapan bir durumda. Ancak vergiden nasıl bir medet umuyorsunuz? Mesela böyle bir gelir vergisi gelse bunu satıcımı öder gerçekten? Mesela sıfır aracın ÖTVsini KDVsini kim ödüyor sizce?

• Sadece arabalar değil, her şey bu durumda. Enflasyon yapışkan hale geldi ve durdurmak için herhangi bir şey yapılmıyor. Zaten bu saatten sonra yapsalar da kısa vadede herhangi bir işe yaramayacak.
    Satılmasa bile, acil ihtiyacı olmayan kimse malını ederinin altında vermek istemeyecek. Bu anlaşılabilir bir tutum ayrıca. Kaldı ki fiyatları firmalar ve aslında daha çok vergileriyle devlet belirliyor. Piyasa demokrasisi de ikinci el araç satanların pozisyonlarını ayarlıyor. İlla ki durumdan memnun olduğunu düşünenler vardır. Yanıldıklarını anlamaları çok sürmez merak etmeyin. Keza kredi borçları olanlarda da aynı yanılgıyı görürsünüz dikkatli bakınca.
    İronik olan kesitse durumu kanıksamış olmamız. günde iki kere peynire de zam geliyor yoksa. Üç aşağı, beş yukarı aynı oranda artıyor fiyatı.
    Hedef tahtasını, sonuç alamayacağımız yerlere koya koya bu hale geldik zaten. Daha teşhisi yapmaktan acizken, bir de tedavi öneriyoruz örnekteki gibi. Yeterince vergi vermiyoruz gibi, vergi alsınlar ikinci elden de değil mi? Bir gecede, 500 binlik araçlar nasıl 700 bin oluyor? onu da görelim dünya gözüyle.

• dörtnala 94 krizine doğru gidiyoruz, tansu bacımız dolara dokunanın eli yanar demişti, bir gecede dolar 15 liradan 45 liraya çıktı, kimi esnaf bir gecede battı, kimisi ihya oldu gecelik faizler 700 lere dayanmıştı, bu gördükleriniz daha fragman bölümü asıl film 2023 de oynayacak

• piyasanın bu hale gelmesindeki faktörler sadece vatandaş değil;

1- SIFIR ARAÇ eksikliği

2- FAHİŞ VERGİLER

3- Döviz deki artış; dolar-euro artar artmaz;haftalık zamları araç var-yok farketmeden ,yapıştıran bayiler;

4- KURUMSAL-vavacars vb..- al- sat yapan firmalar;

5- Elinde parası olup; yatırım yapacak enstrüman bulamayan ve sıfır-2. el araçları yatırım aracı niyetine stoklayan zenginler

6- SIFIR km araçları el altından stok yapan paralı GALERİCİLER:

şimdi piyasa bu haldeyken; bende mayıs başında aracımı 320 gibi bir fiyata ilana koydum; ama döviz zıplayınca; favorilerimdeki araçlar 40 ar-50 şer bin TL fiyat arttırdı hatta 490 bin TL Den eklediğim aracı sahibi 590 BİN TL ye çıkarmış isteyene ekran görüntüsünü de atarım; benim aracın piyasası da artmaya başladı; mecburen kurda kuşa yem olmamak için bende dün gece en son fiyatımı 350 yapmak zorunda kaldım; açıkçası satasım falan da kalmadı; buna rağmen bile hala fiyatlar artıyor; artık fiyat algımızı yitirdik; saçma sapan bir girdap içinde debeleniyoruz.

arkadaşlara katılıyorum bu piyasada almakta-satmakta manyaklık artık.

aracımı satıp üzerine yaklaşık 180 bin TL eklesem yine de içime sinen bir araç bulamıyorum; şurda kapıkuleden çıksam 10 -11 BİN EURO ile 7-8 senelik ne araçlar bulunabilirken biz burada debelenip duruyoruz.

daha da yüzümüz güler mi ? güneşli günler gelir mi ? artık umudumda kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 31 Mayıs 2022; 8:52:25 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.