Şimdi Ara

Dünyada kast sisteminin en katı şekilde devam etmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy şu anda #22
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Olayı eğitim sistemi üzerinden değerlendirmek istiyorum.İlköğretimi çok kötü yerlerde okudum,sonrasında gerek forumda gerek gerçek hayatta yks de ilk 500 e ilk bine giren çok tanıdığım oldu ve şunu fark ettim bu hayatta baban ne ise sen de o oluyorsun.

Tabi ki istisnaları vardır ama düşük gelirli ailelerin çocukları kötü okullarda,kötü bir çevrede büyüyor ve iyi üniversitelere gidemiyor ailesi gibi düşük gelirli oluyor.

Ben orta sınıf denen şeye pek inanmıyorum yani dünyada bi emeğini maaş karşılığı satan alt sınıf vardır ve bir de sermaye sahibi zenginler ama bu alt sınıfı mavi yaka ve beyaz yaka olarak ayırırsak,iyi okulları kazanabilenler genelde bu beyaz yaka sınıfın çocukları oluyor,başa dönersek ilk 500e ilk bine giren tanıdıklarıma ailelerini sorduğumda hep öğretmen,doktor,avukat,mühendis vs olduklarını gördüm çünkü bunlar eğitime daha çok önem veren ve maddi imkanları işçi kesiminden daha iyi olan insanlar.

Kısacası ailen işçi sınıfındansa sen de işçi oluyorsun,ailen orta sınıfsa iyi okullarda okuyup sen de orta sınıf oluyorsun,ailen üst sınıfsa zaten sermayenin başına geçip devam ettiriyorsun.

• komunizm mi gelsin?

• Alıntı

metni:
    Abd'de bir insanın yasal yoldan sınıf atlaması yani zenginleşme ihtimali %7.5 olarak belirtilmiş.

TR'de bu durum daha kötüdür. İstisna olmak dışında şansınız yok bunu baştan kabul edin.

• Bu kadar karamsar olmayın
  • Faydası olmayan konular.

• sistemi cozmus kral bravo

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

faydasını bırak doğru mu yanlış mı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt

Yanlış; katı bir kast sisteminde kastınız değişmez, doğuştan gelen kastınız ile ölürsünüz. Bizim içinde yaşadığımız; yumuşatılmış modern kölelik gibi bir şey. Bu kadar sert hissetmenizin nedeni, neyse yazmayacağım... Tam bağımsız, en güçlü ülkedeyiz, kainatların reisiyle 30 seneye doğru giden tam demokratik hayatımıza devam ediyoruz, adaletine 1% güvenin kaldığı müthiş bir düzendeyiz. Yukarıda dediğim gibi; ailenizden bir fayda yoksa, tek şansınız istisna olmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 25 Aralık 2024; 21:6:43 >
  • Sistem ileriki yıllarda en acımasız hale bürünecek. Burada dalga geçen elemanlar bunu fark etmiyor olsa da yine de sistemin kölesi olarak yaşamaya devam edecekler.

Sınıf farklılığının ve toplumsal hiyerarşinin olması zaten insan ırkının devamlılığı icin gerekli, bu yüzden bir kesim bilim yaparken bir kesim de işçi olmak zorunda fakat şimdiki sistem bu sınıf farkılığını daha da açıyor ve en acımasız şekilde devam ediyor.

Sonumuz hayrola
  • ikigai kullanıcısına yanıt
    Başlık ilgi çekici olsun diye öyle yazdım zaten,illa ki istisnalar vardır ama genel durum dedigim gibi
  • ulan siz nasil universiteliyim ben, bu ulkenin zeki adamlarindanim diye gezebiliyorsunuz. milletin ilk-ortaokulda aklina gelen seyleri burda ooooooooo ulaa bak ne dusundum ben diye paylasiyonuz

• amanallahim3 kullanıcısına yanıt

Evet biraz öyle olmuş, insanlar bunları ergenlik veya öncesinde sorgular normalde  

Acaba bu yaşa kadar hiç adaletsizlik, haksızlık görmedikleri çok tatlı bir ortamda mı yaşadılar? Yoksa şimdiye kadar tamamen dış dünyaya ve politika gibi şeylere kayıtsız mı kaldılar?

• ikigai kullanıcısına yanıt

bu oran baya iyi yalniz. insanlarin yuzde 90'ni yatiyor. calisanlarin yuzde 80i sinif atliyor demek gibi bir sey bu istatistik

• Hesher kullanıcısına yanıt

Bu 7.5% istatistiğin detayını bilmiyorum, çalışanlar arasından bakmış olabilirler. Bu ABD için geçerli bu arada, yani sıkı çalışan maaşlı çalışanın, iyi maaşla iyi hayat kurabildiği; Amerikan Rüyası'nı hayal ettiği ülkede bile durum böyle. TR gibi çalışanların yarıdan fazlasının asgari ücret aldığı, asgari ücretle kirayı bile karşılayamadığınız ülkede çok çok farklı çıkabilir bu oran.

Mesela başka bir oran aklıma geliyor, bu gelişmiş ülkelerde dolar milyoneri oranları da çok yüksek oluyor, İsviçre'de 15.7%, Amerika'da 8.5% gibiydi (wikiden kontrol ettim tekrar), aynı dolar milyoneri olma oranı TR'de 0.1% dünya sıralamasının dibinde yer alıyor; son 3'te. Yani uçuk farklar olabilir benzer istatistiklerde buna göre düşünün.

Kaynak:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_number_of_millionaires

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 26 Aralık 2024; 16:46:40 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.