![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seÇ beğen al < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 31 Mayıs 2022; 10:14:15 > |
Çıldırmamak elde değil (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
evet ekonomi berbat yönetiliyor ne yazık ki ama şu da bir gerçek ki insanımız fırsatçı ve paraya düşkün birer canavar maalesef.
-
Siz daha durun bu fiyatlar enflasyonun altı rakamlar. %150 enflasyon var arabalara daha %50 geldi. Temmuz zamları ile fiyatlar akıl tutulması yaşatabilir. Alma imkanı olan beklemesin derim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Şu yorum o kadar haklı ki... Bugün haram-helal düşüncesi olan hiç kimse bir şey sahibi olamıyor. Katılım bankaları murabaha usulü yapıyor diye oraya yönelenler %1.99 gibi uçuk oranlarla karşılaşıyorlar. Senet işlerine girmeyi kimsenin zaten gözü kesmiyor. Ne yapacak kardeşim bu ülkede haramdan sakınmaya çalışan?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
''e serbest piyasa yeğen''ciler konuya bekleniyor.
-
Ekonominin bu halde olmasının sorumlusu elbette kim yönetiyorsa o sorumludur ama ülkem vatandaşlarının da büyük katkısı var.
Çalışmayı, üretmeyi sevmeyen, çok ve iyisini tüketmeyi, tokatlamayı, hak yemeyi seven de bir vatandaş yapımız var.
Bu ülkeden bir halt olmaz. Ve kim yönetirse yönetsin her geçen gün ardımızda bıraktığımızdan daha kötü olacak. İleride bu mesajı okuyanlar bana hak verecektir.
-
2015 golfün var ağlıyorsun. ya hiç olmayan ne yapsın
-
hocam bu devirde üretime girmek 14lü ile rus ruleti oynamak gibi.
bundan 7-8 ay önce arkadaşlarla güçlerimizi birleştirip üretim işine girdik.
yaklaşık 130 bin dolar civarında para çıktı toplamda.
işletmeyi kurduk işçileri aldık, üretime başladık.
ilk ay aldığımız tüm hammadde fiyatları %30 zam yedi.
sonraki aylar ise rutin olarak %10 - 20 aralığında zamlandı.
piyasaya yeni girmişsin, cazip bir fiyat politikası çıkarmışsın müşteri bağlamaya çalışmışsın karını minimuma çekmişsin, hop zam yap.
alım gücü de her geçen gün düşüyor.
müşteri doğal olarak kaçıyor.
ben müşteri olsam ben de kaçardım.
şu an zarardayız. batmamak için direniyoruz. işletmeyi dışarıdan besliyoruz ayakta dursun diye. bakalım biz ne kadar dayanabileceğiz.
hiç bir şey yapmasak, KKM hesabına parayı yatırsaydık ikiye katlamıştık paramızı.
Peki ya şimdi.
-
Manav zam yapar suclu manav
fırıncı zam yapar hain fırıncı
kasap zam yapar stokcu kasap
market zam yapar zulacı marketci
bayii zam yapar adi bayiici...
liste boyle uzar gider, bir daha bu manava fırıncıya kasaba markete oy vermeyin arkadaş. mahvetti bu manav fırıncı kasap marketci bizi.
-
Benim anlamadığım olay ise piyasa bu haldeyken bile noterler tıklım tıklım araç satış işlemi yapmak isteyen insanlarla dolu bunlar ne yapıyor anlamıyorum.
Dün vekalet çıkartmak için notere gideyim dedim içeride 50 kişi var hepside araç satış işlemi için bekliyor iki arka sokaktaki notere gittim orada da durum aynıydı.
-
Devlet çare bulsun yazmış arkadaş :) maalesef yönetilmiyor şu anda ülke kardeşim
-
Önce sıfır T-Roc düşüyorduk, Nisan'da sıfır T-Cross'a sıcak bakmaya başladık, Mayıs'ın dördüncü haftası parayı topladık. İnsanlar araçlarını satmak da istemiyorlar. Biraz maceralı oldu ancak sıfır ikinci el Polo 1.0 tsi dsg life aldık. Aracı aldık haftası dolmadı VW liste fiyatına direkt 80 bin lira zam yaptı. Bu zam ikinci ele daha sert yansıdı. Önümüzdeki yıl bu zamanlara kalmaz polo denilen b segment aracın liste fiyatı 1 milyon liradan fazla olacak gibi görünüyor. Birileri dur demezse ki....
-
Şuan ev fiyatlarına nazaran kredi aylık taksit sınırı, üst limiti vb. gibi sebeplerden dolayı taşıtlar uygun fiyatlı. Tekrar edersem ev fiyatı artışlarına göre uygun kaldı. Ne zamana kadar temmuz. Asıl zam temmuzda memura, işçiye, emekliye, asgari ücretliye min %50 zam gelince o paralar araç talebini artıracak zaten olmayan araç arzı sebebiyle ev fiyatları gibi patlayacak. Yatırım tavsiyesi değildir. Öngörüdür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azaz06 -- 1 Haziran 2022; 2:1:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Seçimden sonra dolar 12 liraya, euro 14 liraya düşerse ve vergiler azalırsa, şu anda 42.000 euro, 700.000 tl istenen sıfır Golf, olması gereken 25.000 euroya düşse, o da 350.000 tl oluyor.
Bütün bunlar olmayacak diye birşey yok, bunlar zaten olması gereken ve 2018 den önceki fiyatlar. Nasıl dolar 18 liraya dayanmışken bir gecede 13 liraya düştü, seçimden sonra ekonomiye güven gelirse olması gereken fiyatlara düşer. Ev, araba işini bu şekilde suni olarak zıplatan düşük faizli verilen kredilerdi, zaten ondan sonra ekonomi kontrolü kayboldu gitti, market, pazar vs hepsi bozuldu.
Bu anormal fiyatlar 6 ay, yaz sezonunda boyle gider, seçim atmosferine girilip, mitingler başlayınca, alım satımlar yavaşlar, piyasa beklemeye geçer. 1 sene sonra da bu tatlı, sürdürülemez kârlar biter. YTD
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
geçmiş yıllara bakın
dolar düşmez sadece başarabilirlerse dizginlenir.
600binlerden 900binlere oradan 1milyona çıktı sonrasında 6 sıfır atıldı 1.8 2tl arası git gel. yaptı taki fedin ucuz dolar devri bitti demecine kadar. yüksek faiz düşük kur politikasına bye bye satılmadık yer verilmedik taviz de kalmamıştı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uraltay85 -- 1 Haziran 2022; 3:48:56 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sizin elinize geçen paranız bu süreçte vadesiz TL olarak mı bekledi?
-
euro olarak ilan açamazsınız, yasal olarak engellendi bu durum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 1 Haziran 2022; 8:41:44 > -
Kurlar hergün artarsa fiyatlar da her gün zam yer. Bundan doğal birşey yok.
Adamın sattığı malın fiyati dovize endeksli.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne zaman hocam, kaynak var mı 2019'da arabamı euro olarak ilan vermiştim sahibinden de, 2 gün sonra alıcı o gün ki kur üzerinden ödemesini yaptı aracı aldı gitti.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X