Şimdi Ara

-Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.587
Cevap
119
Favori
262.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 1881-1938

Dell markadan uzak duracaksın. Genel de klavye batarya adaptör ve touchpadi bozulur. Geri kalan ana donanımlar sağlamdır.
    TOSHIBA menteşe ve kasa sorunu vardır.
    Asus en önemli sorunu menteşe.
    HP çabuk ısınır.
    Casper ona bir şey demeye gerek yok

Bu cevaba göre bütün markalardan uzak durmak gerek sanırım. Son 5 yıl içinde Dell'in hem kurumsal seri olan precision ve latitude, hem de daha çok ev kullanıcılarına hitap eden inspiron serisini kullandım. Dediğiniz problemlerin hiçbirini yaşamadım. Ha bu yaşamayacağım anlamına gelir mi? Tabii ki hayır.

• RavENLoft kullanıcısına yanıt
    Servise giden ürünler arasında sıralama yapılmıştı 1 yıl öncesine kadar bir yerde okumuştum.
    En az arıza yapan ilk ürün ASUS peşinden TOSHIBA ve Sony geliyor gerisini pek hatırlamıyorum.
  • RavENLoft kullanıcısına yanıt
    Hocam ekranın görüş açıları ve renk doygunluğu nasıl ? Hdd rpm i kaç ? Oyun performansını test etme imkanınız varsa sıcaklık değerleri nasıl ? Ses performansı nasıl ? Biraz fazla oldu kusura bakmayın. Hayırlı akşamlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz veriler 2009 yılına ait aşağıdaki rapora ait olsa gerek. Daha güncel bir veri bulamadım.

https://www.squaretrade.com/htm/pdf/SquareTrade_laptop_reliability_1109.pdf

Dell'e kadar olan oranlar arasında ciddi farklar yok.

Neyse konuya dönelim.
    Bu laptopa alternatif arayanlar şuna baksın. Dell'e göre artıları; DDR4 desteği, 7200rpm hdd. ekranını bilmiyorum ama muhtemelen daha iyidir. Ha bir de Dell 7559'da optik sürücü yok. Şahsen ben en son ne zaman cd kullandığımı bile hatırlamadığım için gerek duymadım hiç :)
    http://www.hepsiburada.com/asus-gl552vw-dm463t-intel-core-i7-6700hq-2-6ghz-3-5ghz-8gb-1tb-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-BD602035

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RavENLoft -- 17 Şubat 2016; 22:09:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RavENLoft

Bahsettiğiniz veriler 2009 yılına ait aşağıdaki rapora ait olsa gerek. Daha güncel bir veri bulamadım.

https://www.squaretrade.com/htm/pdf/SquareTrade_laptop_reliability_1109.pdf

Dell'e kadar olan oranlar arasında ciddi farklar yok.

Neyse konuya dönelim.
    Bu laptopa alternatif arayanlar şuna baksın. Dell'e göre artıları; DDR4 desteği, 7200rpm hdd. ekranını bilmiyorum ama muhtemelen daha iyidir. Ha bir de Dell 7559'da optik sürücü yok. Şahsen ben en son ne zaman cd kullandığımı bile hatırlamadığım için gerek duymadım hiç :)
    http://www.hepsiburada.com/asus-gl552vw-dm463t-intel-core-i7-6700hq-2-6ghz-3-5ghz-8gb-1tb-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-BD602035

Ekranı tam olarak ne açıdan kötü? parlaklık olarak mı yetersiz yoksa renk doygunluğu olarak mı?

İnceleme sitelerinde ekrandan çok klavye ve touchpad'in çok kaliteli kullanışlı olmadığından bahsediliyor. Onlar sizce nasıl?
    Birde şansınız varsa eğer ağır işlem altında ısı değerlerini kontrol edebilir misiniz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycna -- 17 Şubat 2016; 22:58:21 >

• Arkadaşlar bu laptoptan 1 adet 10 Nisan'da Türkiye'ye Amerika'dan gelirken getireceğim.

Özellikleri:

15.6" 1920x1080 LED Display
    2.6GHz Intel Core i7-6700HQ Quad-core processor
    8GB (1x 8GB) 1600MHz DDR3L RAM
    1TB 5400RAM Hybrid Drive
    NVIDIA GeForce GTX 960M 4GB GDDR5 dedicated graphics
    Dual Band Wi-Fi 802.11ac + Bluetooth 4.0
    Ports:
    3x USB 3.0
    1x HDMI v1.4a w/ 4K support
    2-in-1 Media Card Reader
    6-Cell 74 WHr Battery
    Windows 10 Home 64-Bit
  • Bende bu notebook incelemeye almıştım diğer seçeneyim acer piyasada olan 1g modelinin bir üst modeli olan 2g modeli idi acerın anasayfasında i5 işlemcili olarak 2g modelini
    tanıtmış ama ne yazıkki satış yapan herhangi bir satış mağazası bulamadım. Türkiyede fiyatı ne olacak merakla bekliyorum. Dellin de bu modelli içinde inceleme sayfası buldum
    ses sistemini ve klavyeyi kötü bulmuşlar. Ses olayıda benim için önemli olduğundan Dellin bu modelini elemiş bulunmaktayım. Ayrıca dellin bu modelini satan birweb satış mağazasında
    fiyatı 2 gün önce 999+kdv ile birlikte 3.100 tl idi bugun güncelleme yapmışlar fiyat 1015 dolar+kdv 3500 olarak belirtmişler 2 günde 400 tl yükselmesi sanırım baya bir alıcısı oluştu.
    Bahsetmiş olduğum inceleme sayfasıda aşağıda linkten bakabilirsiniz. Umarım faydalı olur alma düşüncesi olan arkadaşlar için.Ayrıca alacak olan arkadaşların beklemelerını tavsıye ederim
    malum lenovo y50 de güzel yorumlar yapılmakta idi ama öğrendik başka bir ülkenin kabul etmemiş olduğu ürünleri biz almışız ve bu ürünlerdede ekran kartlarında kronik
    sorunlar mevcutmuş. (bu son bilgi etraftakı almış olduğum dedikodulardır)

http://www.gaminglaptopsjunky.com/dell-inspiron-15-7559-review/

• N11 3375 e siparişi verdim, gelsin izlenimleri yazarım.

• falovmi kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam ayrı bir inceleme konusu açarsın artık

Merakla bekliyorum güzel kardeşim.
  • Teşekkürler, derslerden fırsat buldukça birşeyler yapmaya çalışırım inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falovmi -- 19 Şubat 2016; 18:05:46 >
  • arkadaşlar pc 15:00 gibi elime ulaştı. çok hızlı geldi, İstanbul içi olduğu için olabilir. Kargo takip numarası bile daha girilmedi.
    görünüm olarak pc beklediğim gibi kasa tasarımı hoşuma gitti, ekranın kötü olacağını düşünüyodum ama beklentimin üstünde çıktı. Ekranı ev arkadaşımın pc ile karşılaştırdık onunkisi ips değil, dell ona karşı bariz ips hissettirdi. Ölü piksel yok, köşelerde hafif ışık sızması var ama full siyahta belli oluyo ama beni rahatsız etmedi. Klavye kullanımı iyi tuşlar net, touch padte yarım milimlik boşluk var gibi hafif tıkırdıyo. Klavye aydınlatması yok. Hoparlör kalitesi gayet iyi. pcnin 3 hava çıkışına baktığımda içim rahatlatıyo :) oyun testlerini önümüzdeki hafta içi falan yapmaya çalışırım yapamazsam haftaya arkadaşım gelecek ondan edinerek yaparım.ekran ss lerini alta atarım sizde yorumlarsınız. Sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
    İyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falovmi -- 20 Şubat 2016; 20:54:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: falovmi

arkadaşlar pc 15:00 gibi elime ulaştı. çok hızlı geldi, İstanbul içi olduğu için olabilir. Kargo takip numarası bile daha girilmedi.
    görünüm olarak pc beklediğim gibi kasa tasarımı hoşuma gitti, ekranın kötü olacağını düşünüyodum ama beklentimin üstünde çıktı. Ekranı ev arkadaşımın pc ile karşılaştırdık onunkisi ips değil, dell ona karşı bariz ips hissettirdi. Ölü piksel yok, köşelerde hafif ışık sızması var ama full siyahta belli oluyo ama beni rahatsız etmedi. Klavye kullanımı iyi tuşlar net, touch padte yarım milimlik boşluk var gibi hafif tıkırdıyo. Klavye aydınlatması yok. Hoparlör kalitesi gayet yeterli. pcnin 3 hava çıkışına baktığımda içim rahatlatıyo :) oyun testlerini önümüzdeki hafta içi falan yapmaya çalışırım yapamazsam haftaya arkadaşım gelecek ondan edinerek yaparım.ekran ss lerini alta atarım sizde yorumlarsınız. Sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
    İyi forumlar

Bu mesaja eklenen görseller:

-Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ -Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ -Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ

• quote:

quote:

arkadaşlar pc 15:00 gibi elime ulaştı. çok hızlı geldi, İstanbul içi olduğu için olabilir. Kargo takip numarası bile daha girilmedi.
    görünüm olarak pc beklediğim gibi kasa tasarımı hoşuma gitti, ekranın kötü olacağını düşünüyodum ama beklentimin üstünde çıktı. Ekranı ev arkadaşımın pc ile karşılaştırdık onunkisi ips değil, dell ona karşı bariz ips hissettirdi. Ölü piksel yok, köşelerde hafif ışık sızması var ama full siyahta belli oluyo ama beni rahatsız etmedi. Klavye kullanımı iyi tuşlar net, touch padte yarım milimlik boşluk var gibi hafif tıkırdıyo. Klavye aydınlatması yok. Hoparlör kalitesi gayet yeterli. pcnin 3 hava çıkışına baktığımda içim rahatlatıyo :) oyun testlerini önümüzdeki hafta içi falan yapmaya çalışırım yapamazsam haftaya arkadaşım gelecek ondan edinerek yaparım.ekran ss lerini alta atarım sizde yorumlarsınız. Sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
    İyi forumlar

-Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ -Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ -Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ

-Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ

Klavye aydınlatması yok.

ayarları falan kontrol edin
    olması gerek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Klavye üzerinde kısayol açma vs yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

Klavye aydınlatması yok.

ayarları falan kontrol edin
    olması gerek

Arkadaş haklı. Benimkinde de klavye aydınlatması yok. Yurtdışındaki modellerin klavyelerine baktığımda F10 tuşu üzerinde aydınlatma için açma kapama simgesi görüyorum ama benim klavyede sadece F10 yazıyor. Yani klavye aydınlatması yok.

Bunun dışında, ses bana gayet tatmin edici geldi. Hoparlörü kötü gibi bir yorumda bulunamıyorum o yüzden. Klavye tuşları biraz ufak. 12" Dell Latitude E7250 de var bende. Onun bile tuşları daha büyük. Zamanla alışırım sanırım. Touchpad'i biraz fazla büyük yapmışlar. Gereksiz olmuş açıkçası. Bir de touchpad'in scroll fonksiyonu ters yönlü çalışıyor. Düzeltmek istiyorum fakat software'i bulamadım. Tocuhpad için bir tool çıkartmamışlar sanırım.

Bir de şöyle bir olay var. Intel HD Graphics 530 entegre olarak geliyor bilgisayarla. Aygıt yöneticisinden de görebiliyoruz.

-Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ

Ama CPU-Z ve GPU-Z'den kontrol ettiğimde bu grafik işlemcinin değerleri Unknown ya da 0 olarak gözüküyor ve ara sıra Intel Graphics'in çöküp yeniden başladığına dair uyarı alıyorum. Güncel driverları yükledim ama hala böyle. Böyle görünmesi normal mi? Satın alan diğer arkadaşlar GPU-Z ile kontrol edebililer mi acaba?

-Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ -Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ

Sonradan edit: Evet normalmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RavENLoft -- 26 Şubat 2016; 0:59:57 >

• Kırpılmış özellikler ile çok daha pahalı. Canım ülkem...
    incelemenizi merakla bekliyorum kasada kullanılan plastik yumuşak mı elle bastırınca esneme yapıyor mu , özellikle ekranın alt çerçevesine bastırınca esneme var mı. ayrıca klavyeyı bıraz
    sert kullanınca içeri doğru esneme var mı, oyun oynarken klavye zorluk çıkarıyor mu,
  • Arkadaşlar bilgisayarımda farkettigim Bios problemi sebebiyle ilk hafta içinde servise götürmek zorunda kaldım. Koç sistemdeki teknisyenler iki saat gibi hızlı diyebilecegim bir sure içinde değişim için onay verdiler. Satın aldigim yer, distribütörün stoklarında aynı modelden kalmadığı için temin edemediklerini söyledi. Maalesef urunu iade edip paramı geri almak zorunda kalacağım.

Yaşadığım probleme gelirsek; sistem saati surekli olarak geri kalıyordu. Bios'a girip düzeltiyorum düzeltmeye çalışırken bios saati donuyor ve sistem kilitlenip yeniden başlamaya çalışıyordu. Onun dışında, bilgisayara bir şeyler kurarken bilgisayar yeniden başlamaya çalıştığında bilgisayar kapanıyor ve açılmıyor, elimle baslatmak zorunda kalıyordum. Bazen de power tuşuna bastığım halde açılmıyor ve bir sure sonra kendiliğinden açılıyordu. Bios'u guncellememe rağmen duzelmedigi için ortada bariz bir donanım sorunu olduğu belli oldu.
    Bilgisayar açıldıktan sonra ise sistem, saati dışında, oldukça stabil çalışıyordu. İki gün Fallout 4 oynadım. FPS ölçmedim fakat yüksek kalitede takılmadan oynattı. Isınma problemi yok. Fanlar gayet sessiz çalışıyor.

LCD paneli iyi değil. Renk biraz sarıya kaçıyor. Kalibrason ile belki biraz düzeltilebilir. Bir de daha önceki mesajımda da yazdığım gibi klavyesini beğenmedim. Tuşlar küçük. Hemen alışmak zor. Ayrıca klavye aydınlatması da yok.

Özetle, klavye ve ekran dışında oldukça memnun kalmıştım bu bilgisayardan. Fabrika çıkışlı bu tarz hatalar her markada olabiliyor yapacak bir şey yok. Benzer özelliklerde Asus GL552VW var fakat vidyolardan ve incelemelerden görebildiğim kadarıyla kasası sağlam değil. Eski Asus bilgisayarımdan kasa konusunda fazlasıyla sıkıntı çektiğim için artık sağlam bir kasaya yönelmek istiyorum. Muhtemelen aynı bilgisayar stoklara gelene kadar bekleyeceğim.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.