Şimdi Ara

-Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.587
Cevap
119
Favori
262.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    verdiğin örnekteki fiziksel ısınmalı kart çökmesinin sebebi ile bu laptoptaki kart çökmesisinin sebebi tamamen farklı...

bunda makine hiç ısınmıyorki dahili karttayken, web de gezerken fan dahi çalışmıyor.. bundaki durum 2 ekran kartlı olması ve windows 10 driverlarının da çok yeni olması , programlar ile donanımın yeni tanışıyor olması üstüste geliyor, işler öyle karışıyor, bu da rutin driver güncellenmesiyle kısa sürede aşılıyor..... aynı hata olunca her laptopta aynı şekilide olur diye bişey yok... kiminde 2 kart var kiminde tek, kimi eski model laptoptır ısınır fiziksel sorundan makine çöker, kimisi yazılım-donanım uyuşmazlığından güncellenmediğinden çöker..(hele ki ısınıp soğumalı lehimsel olaylar bambaşka durumlar,bu laptopta o yönde bir gelişme bile yok dahili kartta..yeni teknoloji 14 nanometre ,eski örneklere göre çok zor ısınacak i5 işlemcinin içindeki bir kart.)

ben 3 aydır laptopu kullanıyorum, ilk aldığımda zaten web de sayfanın bazı bölümlerinde görsel anormallikler oluyordu,(1080p gibi güçlü videolarda değil,sıradan sayfanın sıradan değişik bölümünde) daha çökmeden anlamıştım güncellerler bunu diye, sonra çöktü zaten bu durumdan dolayı. ama ısınmadan falan değil,kararsızlıktan..(laptopun ilk çıktığı zamanlar, windows 10 dahi güncelleme daha çıkmamıştı).. gücü yetmese ısınacak olsa zaten gtx960 a geçer , ona da sadece oyunlarda gerek duyuyor .. (webde fan dahi çalışmıyor en zor durumda bile,ısınsa,fanı deli gibi çalıştırsa,diğer karta geçmese hadi diyelim lehimler ısındı da bilgisayarın gücü yetmiyor,soğutması yetersiz kalmış..ama alakası yok... (tamamen win10 un yeni çıktığı zamana denk gelmiş, yepyeni çıkan skylake işlemcinin içindeki henüz güncellenmemiş ekran kartının geçici kararsızlık olayı..)

(not: benim de ilk laptopum değil, çok laptop-pc kullandım, bu işlerden anlarım, forumda ilk nickim değil, ilk resimli, laptop açıp fan temizleme gibi konuları 6-7 sene önce açtım, bu laptopta donanımsal hiçbir kronik sorun yoktur.. asus bu donanımı tek fanlı yetersiz soğutmalı kasaya koymuş, bu donanımın ısınma sorunu bundan önce onda olur diye düşünüyorum mesela)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dijitalbaskı -- 2 Mart 2016; 0:46:49 >

• dijitalbaskı D kullanıcısına yanıt
    haklısın şimdi illa donanımdır diye tutturup kimseyi mutsuz etmenin alemi yok,

her halukarda herkesin aklında olsun diye yazdım ,
    ben de bu modelle ilgiliyim...

i7 işlemcili fazla bana ,i5 li modelini beklemeyi tercih ederim.

direct x 12 ,vulkan gibi neler getirir bilinmez ama vr gözlük bir yana bırakılacak olursa bu donanım rahat 5-6 sene götürür.
  • sendemail kullanıcısına yanıt
    şu steam ın sanal gerçeklik gözlüğü en az önerilen gtx 970 demiş.. ama mobilde belki 980 e denkgelebilir, o laptoplar çok pahalı yaa... ama bekleyelim şu gözlük çıksın yurtdışında bu modelde deneyen olur bakalım....

şuan buna rakip asus un sayfasında 2 laptop var skylake+960 lı .. ikisi de tek fan, bazıları oyunda donup,fps düşüyor yazmış bi zaman sonra.. soğutma yetersiz gelen yazan var..yazın onlar fazla sorun çıkarabilir, en azından tam yükte bunda hiçbir takılma yok,saatlerce gta5 falan oynadım ben. oyundan çıkınca da çok kısa sürede fan duruyor, işlemci,ekran kartının etrafındaki bellekleri falan da metal soğutucu ile temas ediyor bunda.. 5000 tl lik bazı monsterlarda bile onları sallamışlar mesela...

bu donanımdaki laptoplar içinde şuan bence; bu ,msi ın pe-60 modeli , bide acer nitro var en iyi.. o tek fanlı asuslar yazın nolacak bakalım görecez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: error22

quote:

Orijinalden alıntı: abdispowerr

Dokunmatik 4K modelini şimdi n11 den satınaldım 3.800 lira

Sizce pahalımı arkadaşlar ?

Bu mesaja eklenen görseller:

-Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ

Bence pahalı deil
    amazonda 1299 dolar. tl cinsinden 3900 + %20 kdv = 4500 lere denk geliyor
    nasıl oldu bu hesap şimdi anlamadımki

bu arada 7537 almıştım 2013 de hala taş gibi çok memnunm ozmn dolar 1.78 di şimdi 2.95 vay anasını ya ülke olarak krizdeyiz resmen
    bide ekonımi eyiye gidiyi derler

1200 dolar civarında olan modelde 16 gb ram ve Ssd var (zaten başka türlü fiyatı düşürmezler)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende bu bilgisayarı almayı düşünüyorum fakat şu an kullanan çok az ve güvenilir olarak nereden alacağım bilmiyorum.

• Beyler i7 li versiyonunu 1 hafta içinde alıyorum. Size bişey sorucam 8g ram var ben bi 8 daha takabılıyor muyum? Toplam 16gb yapmak istiyorum pek fazla anlamıyorum yardımcı olursanız cok sevinirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sequravesselam S kullanıcısına yanıt
    2 tane RAM slotu varmış makinede.tek 8 GB ile geliyor.yanı bi 8 GB RAM daha takip 16 GB yapabilirsiniz.

ancak servis ile iletişime gecmeniz iyi olur ram değişimi yapacağınız zaman.siz yaparsanız garantisi bozulabilir.servise gönderip taktirmaniz gerekebilir.detayları servis anlatır size.

• quote:

Orijinalden alıntı: lotr88

2 tane RAM slotu varmış makinede.tek 8 GB ile geliyor.yanı bi 8 GB RAM daha takip 16 GB yapabilirsiniz.

ancak servis ile iletişime gecmeniz iyi olur ram değişimi yapacağınız zaman.siz yaparsanız garantisi bozulabilir.servise gönderip taktirmaniz gerekebilir.detayları servis anlatır size.

Bu fiyata en iyi bu ürün gibi ekran kartı vs umarım pişman olmayız
    Cok sagolun🙏🏻🙏🏻

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sequravesselam S kullanıcısına yanıt
    rica ederim.evet urun güzel.ssd de olsa tadından yetmezmiş :)

• Dell Inspiron 7559 15.6 Inch UHD 4K Dokunmatik Ekran(6th Generation Intel Core i7, 8 GB RAM, 1 TB HDD + NVIDIA GeForce GTX 960M

Modelini bugün teslim aldım.

3.869 TL ye aldım

İsteyen olursa Peşin 3.500 e satabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: abdispowerr

Dell Inspiron 7559 15.6 Inch UHD 4K Dokunmatik Ekran(6th Generation Intel Core i7, 8 GB RAM, 1 TB HDD + NVIDIA GeForce GTX 960M

Modelini bugün teslim aldım.

3.869 TL ye aldım

İsteyen olursa Peşin 3.500 e satabilirim.

Hocam merhaba alet nasıl biraz anlatır mısınız

• n11 den ürünü aldım bugün elime ulaştı. Üründe sıfır fan sesi ama tabi harddisk mekanik olduğundan disk sesi var. Ama az. Gezerken sıfır ses. İşlemciye yüklenince tabi çalışıyor fanlar. Buz gibi hiç ısınmıyor. Ama benim ekranda bulutlanmaya benzer şeyler var sarımtırak sanki fenerle aydınlatmış gibi. Ama az normal kullanımda çok fark edilmiyo. Beyaz ekranda görünmüyor. Sizce iade veya değişim alayım mı? Sizdede öyle mi?? Bu led ekranlar durum böyle midir? Yalnız üründe ölü pixel yok. Klavye benim hoşuma gitti. Kaldıramayacağı hiç bir mühendislik programı yok. Ekran gayet net. Daha oyun denemedim.

Edit: daha oyun deneme fırsatım olmadı. Isınma konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum. isteyenler notebookchecker dan bakabilirler. Maks 52 derece görmüşler 2-3 saatlik oyundan sonra. Hatırladığım kadarıyla durum böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa2936 -- 4 Mart 2016; 3:01:08 >
  • mustafa2936 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun. Ekran da bulutlanma sağ altta bende de var ama ölü piksel olmadığı için iade gereği duymadım sadece full siyahta bulutlanma el sallıyor onun haricinde rahatsız etmiyor. Film izlemesi keyifli maxx audio pro (dellaudio) ayarını görmemiştim bugün kurcaladım ses kalitesi zaten hoşuma gitmişti, şimdi dahada hoşuma gitti. Bios vs güncelleştirmeleri sitesinde mevcut haberiniz olsun. İyi forumlar.

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falovmi -- 4 Mart 2016; 2:45:47 >
  • falovmi kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam. Bilgisayar iyi. Ama bu backlit led ekranlarda genelde oluyormuş. Ama böyle bir sorunu olmayan arkadaşlar varsa değişim isteyeceğim. Bu modelde devamlı böyle bir sorun varsa değişim almak saçma olacak. Bu arada alacak arkadaşlar korkmasın normal kullanımlarda hissedilmiyor siyah ekranlarda belli oluyor. Pc sağlam buz gibi kasa kalitesi iyi. Asus gl552vw modelinde kasa çok kötüydü. Bence bu model tercih edilebilir birde asusta tek fan vardı. Ama ne alırsanız alın ssd gerekli. Ben şu anlık almadım para geçsin elime ilk önce onu yapıştırıcam.
  • Klavye aydınlatmasının olmayışı tam bir fiyasko

• 4klı modelde ekranda bi sıkıntı var mı ve klavye ışıklı mı

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa2936

n11 den ürünü aldım bugün elime ulaştı. Üründe sıfır fan sesi ama tabi harddisk mekanik olduğundan disk sesi var. Ama az. Gezerken sıfır ses. İşlemciye yüklenince tabi çalışıyor fanlar. Buz gibi hiç ısınmıyor. Ama benim ekranda bulutlanmaya benzer şeyler var sarımtırak sanki fenerle aydınlatmış gibi. Ama az normal kullanımda çok fark edilmiyo. Beyaz ekranda görünmüyor. Sizce iade veya değişim alayım mı? Sizdede öyle mi?? Bu led ekranlar durum böyle midir? Yalnız üründe ölü pixel yok. Klavye benim hoşuma gitti. Kaldıramayacağı hiç bir mühendislik programı yok. Ekran gayet net. Daha oyun denemedim.

Edit: daha oyun deneme fırsatım olmadı. Isınma konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum. isteyenler notebookchecker dan bakabilirler. Maks 52 derece görmüşler 2-3 saatlik oyundan sonra. Hatırladığım kadarıyla durum böyle.

Hangi satıcıdan aldınız hocam link verir misiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• falovmi kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin ekran yeşilimsi sarımtırak mı siyah ekranda. hafiften öle bi ton var bende.

Ben delli n11den laptop dünyası adlı mağazadan aldım. Gayet ilgililer

urun.n11.com
    Laptop Fiyatları & Modelleri - Dizüstü Bilgisayar n11.com
    http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/dell-7559-b70w81c-i7-6700hq8gb1tb4gb156w10-P101032197

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa2936 -- 4 Mart 2016; 20:40:28 >

• mustafa2936 kullanıcısına yanıt
    Full siyahta, full karanlık ortamda saf siyah değil, gri oluyo sızma olan yer. Yeşilimsi sarımsı ton dikkatimi çekmedi. Halihazırda ev arkadaşlarımda dell 7537 ve samsungun bi modeli var. Ekran karşılaştırmasını aynı 4k videoları açarak yaptığımızda dell 7559 daha canlı, doygun ve görüş açıları çok daha iyi.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.