Şimdi Ara

-Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.587
Cevap
119
Favori
262.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende 4k lı modeli eksenden aldım kargo kodu girmeden geldi :). Ekranda bi sıkıntı gözükmüyo şimdilik. Dokunmatiği de gayet iyi bi kaç güne de ssd takarım. Mükemmel değil ama benim için fazlasıyla iyi. Keşke yön tuşlarını küçültmeselermiş. Ama gülü seven dikenine katlanır :).
  • mhmtfrt. M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun öncelikle umarım memnun şekilde kullanırsınız. 4K nın ekranını merak ediyorum da elinizde iphone 6s, s6 tarzı kaliteli ekranlı telefon varsa yan yana koyup karşılaştırır mısınız, başka bir Notebook varsa o da uyar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartının 4gb olması 2gb a göre ne düzeyde katkı sağlıyor ya da herhangi bi fark var mı?
  • Merhabalar, bu sabah bu cihazdan ben de aldım dokunmatik ekran olmayan versiyonundan. eksen bilgisayar'dan.

İnternet sitesinde ürün bilgileri değişiklik gösterebilir dendiği için kutuyu açana kadar bir şüphem vardı ama neyse bir sıkıntı çıkmadı.

Tek üzüntüm şimdilik bu cihazın yurtdışı versiyonlarının dokunmatik ekran olmayan versiyonunda da klavye aydınlatması var, ancak türkiye'ye gelen versiyonunda yok.

ürün için eksen dahil bazı yerlerde 4 hücreli yazıyor. üründeki pil 6 hücreli. yani muadillerine kıyasla oldukça uzun bir pil ömrü demek bu.

dell'in sitesinden ürün kodunu girip kontrol ettim. gelen bilgiler şöyle:

Service Tag ******** (bunu gizliyorum hassas bir bilgi olup olmadığını bilmediğim için)
    Computer Model Inspiron 15 7000 Series 7559
    Shipping Date 23.02.2016
    Country Türkiye

Components
    210-AFCP : Inspiron 15 7000 Series (7559)
    619-AICJ : Windows 10 Home 64bit English, Arabic, French, Russian, Turkish
    338-BHRF : 6th Generation Intel Core i7-6700HQ Processor (6M Cache, up to 3.50 GHz)]
    555-BCJN : Intel(R) 3165 1x1 802.11ac Wi-Fi Wireless LAN and Bluetooth
    389-BHYP : Palmrest label for Non Touch, English
    389-BHGE : Intel Core i7 Processor Label
    451-BBPZ : 74WHr, 6-C (Int) [74 WHr, 6-Cell Battery (Integrated)]
    450-AAOR : Power Cord 1M (European)
    450-AADD : Power Supply : 130W AC Adapter
    400-AAYK : 1TB (5400rpm) Hybrid HDD with 8GB Flash
    370-AAUP : 8GB 1 DIMM (1x8GB) DDR3L 1600Mhz
    340-ATLR : Additional Software
    340-ATJX : Placemat (English, Greek, Hebrew, Russian, Turkish)
    340-ASLJ : Shipment box
    340-ACCC : English, Arabic, French, Turkish, Portuguese Shipping Docs
    320-BBTM : LCD Back Cover for Non-Touch Screen -Black
    391-BCGC : 15.6-inch FHD (1920 x 1080) Anti-Glare LED-Backlit Display (buraya tıklayınca ekranın IPS olduğuna dair bilgi çıkıyor in plane switching diye)
    583-BCDZ : Internal Turkish Qwerty Keyboard

ürün bu. cihazın yanında bir de samsung evo m.2 120 gb ssd alacaktım. anakart üzerinde m.2 sata ssd yeri olması lazım diye biliyordum ama emin olamadım. eksen'in mecidiyeköy ofisindeki arkadaşa sorunca ürünün yeni bir ürün olduğunu ve henüz tam bilgiye sahip olmadıkları gerekçesiyle bu bilgiyi veremedi. "ürünü alın. sonra alırsınız ssd dediler" dürüstçe. "cihazı biz açamıyoruz" dedi. yetkili servise taktırmamı tavsiye etti.

cihaz sağlam bir kutudaydı. daha önce açılmamış belli. ürünü kasada parasını ödedikten sonra görebildim. bu da biraz saçma geldi ama eksen böyle çalışıyormuş. diğer işletmeler de böyle çalışıyor olabilir, bilgim yok.

internette garantiyi bozduğuna dair bir veri olmadığı, hatta bozmadığına dair bilgiler olduğu için cihazın içini açtım. m.2 sata ssd yerinin varlığını gördüm. en kısa sürede eksen'e gidip ssd'yi de alıp windows 10 home'u oraya yükleyeceğim.

kasa fotoğrafını da ekliyorum:

-Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramadura -- 8 Mart 2016; 13:39:23 >

• ramadura R kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun

Eksen gibi digerleri de oyle calisiyor
    Daha dogrusu kargo firmalari oyle calisiyor once imza sonra urun
    Ama aslinda oyle olmamasi lazim ( satıcıların sitelerinde tersi yazıyor )

Ssd yi kendiniz takabilirsiniz
    Garantı dışı vb kalmaz
    Servise para vermeye gerek yok
    Ssd yü internetten ucuza alabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 3181 liraya ebrarbilgisayar'dan alarak aranıza katıldım arkadaşlar. Klavye aydınlatmasının olmaması ve (kaçışı olmayan) ekranda bulutlanma/ışık sızmasından başka can sıkan bir şey yok çok şükür.
  • Arkadaşlar pascal mimarili laptopları beklemeye değermi yoksa bu laptopu alımmı haziran ayında bekle derseniz 1 sene daha beklerim acelem yok ne dersiniz ?

• ekran panelinin modelini yazabilir misiniz

• I5 lisi satilmiyornmu? I5 lisi 2500 olsa yarin gider alirim var ya

• i5 lisi niye satılmıyor yahu bu cihazın, hiç mi gelmeyecek
  • Muhtemelen gelmeyecek

Kendi tr sitesinde
    Tek işlemci modeli gösterilmiş

Ama klavyede
    Aydınlatmalı klavye seçeneği de var diye eklenmiş

Belki aydınlatmalı klavyeli modeli gelebilir

• G2 ile ekranı kıyasladım. Parlaklık olarak G2 daha fazla gibi dursa da renk canlılığı Dell de daha iyi geldi bana. Telefonda full hd pc de 8k açtım ikisi 1080p de olunca pc de pikseller belli oluyor ama renk canlılığı devam ediyor.
    ayrıca garanti firması olan koç sistemi aradım ssd takmak garanti dışı bırakır dedi.

Bu mesaja eklenen görseller:

-Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ -Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ

Sağolun hocam çok yararlı oldu bu fotoğraflar. SSD yi nasıl taktıracaksınız peki

Ben Koçsistem Ankara'yı aradığımda ssd takmak garantiyi bozmaz dediler bana. Önce tereddütlü cevap verdiler, sonra bilgisayarda özel ssd slotu olduğunu söylediğimde sıkıntı olmaz dediler. Ayrıca Dell inspiron serisine Ankara için koçsistem bakmıyormuş ve maalesef yerinde servis hizmeti yokmuş. Ankara'da Neoser adında bir firma veriyormuş servis hizmetini. Kutudan çıkan servis noktalarında halbuki Ankara Koçsistem görünüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirDroid -- 10 Mart 2016; 2:29:42 >
  • Arkadaşlar aldığınız yerlerde vade farksız kredi kartına taksit yapıyorlar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmtfrt.

G2 ile ekranı kıyasladım. Parlaklık olarak G2 daha fazla gibi dursa da renk canlılığı Dell de daha iyi geldi bana. Telefonda full hd pc de 8k açtım ikisi 1080p de olunca pc de pikseller belli oluyor ama renk canlılığı devam ediyor.
    ayrıca garanti firması olan koç sistemi aradım ssd takmak garanti dışı bırakır dedi.

Bu mesaja eklenen görseller:

-Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ -Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ

Hocam ekran parlaklığı gün ışığında nasıl, rahatsız edici bir solukluk oluyor mu?

• @Real Slim Shady SSD yi kendim taktım
    @AirDroid Takmadan önce dell le iletişime geçtim onlar koç sisteme yönlendirdi bende onları aradım tag kodunu verdim ssd yi kendilerinin takmaması durumunda garantinin gidecegini söylediler yeri de mecidiköydeymiş ama vidanın üstünde kağıt olmadığından hasar vermeden açtım taktım bi sıkıntı olursa da çıkartır götürürüm diye düşündüm.
    @curry_30 güneş altında full parlaklıkta bile kendini görebiliyorsun maalesef. Kapalı alanda, perde tül vb varken, güneş varken ve güneş ekrana yansırken yarı parlaklıkta kullanıyorum ama tahminen yazın bu durumda fullde açmam gerekebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirDroid

quote:

Orijinalden alıntı: mustafa2936

Hocam size ebrardaki gibi paketlli ürünün paketi açılırsa iade değişim olmaz gibi bir sözleşme imzatıldı mı?

Öyle bir şey imzalatılmadı.

Ben önce Ebrar'dan almaya niyetlendim. Fakat Ebrar'ı telefonla aradığımda pek güven veremediler bana. Özellikle sordum cayma hakkımı kullanmak istersem sıkıntı yapar mısınız diye, adam şaşkına döndü ve sert bir şekilde "herkes öyle alıp geri verirse nasıl satacaz açılmış kutuları" diye tepki gösterdi. Stokta var mı diye sorduğumda internette stokta var gözükmesine rağmen yuvarlak konuştular. 10 dk sonra stok durumunu öğrenip size geri döneceğiz dediler, fakat dönmediler. Bu hareketlerden sonra Ebrar'dan tamamen soğudum.

Daha sonra Eksen'i aradım, gayet kibar şekilde konuşan birisi denk geldi. Sorularımı açıkça cevapladı. Üründe bozukluk olmadığı sürece cayma hakkını kullanamayağımı söyledi, fakat daha düzgün bir dille ifade etti bunu. Ben zaten laptopu fazlasıyla incelemiştim, keyfi olarak caymayacağımı biliyordum. Ki caymak istesem beni kimse tutamaz zaten, hakem heyeti ile çözülür o işlem. Biraz daha araştırdıktan sonra eksenin güvenilir bir firma olduğuna kanaat getirdim. Dediğim gibi kargo takip kodunu edinmekte biraz zorlandım, fakat başka bir yanlışlarını görmedim.

Laptop hakkında söyleyeceklerim ise: (i7'li versiyon)

• Gayet sessiz çalışıyor, hatta internette gezerken çoğu zaman fanlar "tamamen" duruyor. Sadece harddiskten gelen hafif bir ses duyuluyor.
    • Önceden Asus N550JK kullanıyordum, onun ekranı renk kalitesi olarak bundan daha iyiydi, fakat gözü çok yoruyordu. Bunun ekranında denildiği gibi renkler biraz daha sarıya dönük, fakat N550'deki gibi gözü yormuyor. Ekranda ışık sızması gibi bir sorun yok.
    • İçerisindeki harddisk hibrit disklerden, bu sayede bilgisayar açılış hızı ve genel tepki hızı çok iyi. (Seagate ST1000LM014)
    • Kasa çok güzel. Sağlam hissettiriyor. Metal olmaması kesinlikle kötü değil, mat plastik çok çekici görünüyor.
    • Hoparlörleri son derece iyi. Windows kullanıyorsanız ses denetiminden normal hoparlörlerin ses seviyesini %60-70 lere getirip subwoofer'i %100'de tutarsanız daha dengeli bir ses oluşuyor.
    • Cihazın altındaki vidaların üzerinde herhangi bir etiket yok. Kolayca SSD yükseltmesi, fan temizliği vs. yapılabilir. Servisi hakkında çok iyi şeyler duydum Dell'in.
    • Bildiğiniz gibi cihazın pili efsane. Güçlü donanıma ve bu kadar büyük pile sahip neredeyse başka hiç cihaz yok. Çok rahat 5-6 saat internette gezinti yapılabilir.
    • En son sürücüleri kurup BIOS update'i yaptığınız zaman yazılımsal anlamda hiç bir problem yok.
    • Batman Arkham Knight'ta tüm ayarlar en sonda iken minimum 25 ortalama 30 civarında fps alıyorum. Şahsen 25+ fpsyi gayet yeterli buluyorum ve şu an bu ayarlarla gayet sorunsuz oynuyorum. Oyun sırasında işlemci sıcaklığı maksimum 82'yi görmüş, ekran kartı daha da düşüktü. Bu değerler çok çok iyi. Oyun oynarken fan sesi tabiki artıyor fakat öyle aşırı değil bu donanıma sahip bir bilgisayar için.

Güncellendi

Bende bu model i7li versiyonu almayı düşünüyorum monster abra a5 v.5.2.1 ile arasında kararsız kaldım sizce hangisi daha iyidir ? monster mi dell mi ?
    monsterin modeli bu --> Birde alıcaksam nerden almalıyım alan arkadaşlara soruyorum n11 den mi ebrar dan mı yoksa eksen bilgisayardan mı konu ile yardımcı olabilirmisiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sphenks007

quote:

Orijinalden alıntı: AirDroid

quote:

Orijinalden alıntı: mustafa2936

Hocam size ebrardaki gibi paketlli ürünün paketi açılırsa iade değişim olmaz gibi bir sözleşme imzatıldı mı?

Öyle bir şey imzalatılmadı.

Ben önce Ebrar'dan almaya niyetlendim. Fakat Ebrar'ı telefonla aradığımda pek güven veremediler bana. Özellikle sordum cayma hakkımı kullanmak istersem sıkıntı yapar mısınız diye, adam şaşkına döndü ve sert bir şekilde "herkes öyle alıp geri verirse nasıl satacaz açılmış kutuları" diye tepki gösterdi. Stokta var mı diye sorduğumda internette stokta var gözükmesine rağmen yuvarlak konuştular. 10 dk sonra stok durumunu öğrenip size geri döneceğiz dediler, fakat dönmediler. Bu hareketlerden sonra Ebrar'dan tamamen soğudum.

Daha sonra Eksen'i aradım, gayet kibar şekilde konuşan birisi denk geldi. Sorularımı açıkça cevapladı. Üründe bozukluk olmadığı sürece cayma hakkını kullanamayağımı söyledi, fakat daha düzgün bir dille ifade etti bunu. Ben zaten laptopu fazlasıyla incelemiştim, keyfi olarak caymayacağımı biliyordum. Ki caymak istesem beni kimse tutamaz zaten, hakem heyeti ile çözülür o işlem. Biraz daha araştırdıktan sonra eksenin güvenilir bir firma olduğuna kanaat getirdim. Dediğim gibi kargo takip kodunu edinmekte biraz zorlandım, fakat başka bir yanlışlarını görmedim.

Laptop hakkında söyleyeceklerim ise: (i7'li versiyon)

• Gayet sessiz çalışıyor, hatta internette gezerken çoğu zaman fanlar "tamamen" duruyor. Sadece harddiskten gelen hafif bir ses duyuluyor.
    • Önceden Asus N550JK kullanıyordum, onun ekranı renk kalitesi olarak bundan daha iyiydi, fakat gözü çok yoruyordu. Bunun ekranında denildiği gibi renkler biraz daha sarıya dönük, fakat N550'deki gibi gözü yormuyor. Ekranda ışık sızması gibi bir sorun yok.
    • İçerisindeki harddisk hibrit disklerden, bu sayede bilgisayar açılış hızı ve genel tepki hızı çok iyi. (Seagate ST1000LM014)
    • Kasa çok güzel. Sağlam hissettiriyor. Metal olmaması kesinlikle kötü değil, mat plastik çok çekici görünüyor.
    • Hoparlörleri son derece iyi. Windows kullanıyorsanız ses denetiminden normal hoparlörlerin ses seviyesini %60-70 lere getirip subwoofer'i %100'de tutarsanız daha dengeli bir ses oluşuyor.
    • Cihazın altındaki vidaların üzerinde herhangi bir etiket yok. Kolayca SSD yükseltmesi, fan temizliği vs. yapılabilir. Servisi hakkında çok iyi şeyler duydum Dell'in.
    • Bildiğiniz gibi cihazın pili efsane. Güçlü donanıma ve bu kadar büyük pile sahip neredeyse başka hiç cihaz yok. Çok rahat 5-6 saat internette gezinti yapılabilir.
    • En son sürücüleri kurup BIOS update'i yaptığınız zaman yazılımsal anlamda hiç bir problem yok.
    • Batman Arkham Knight'ta tüm ayarlar en sonda iken minimum 25 ortalama 30 civarında fps alıyorum. Şahsen 25+ fpsyi gayet yeterli buluyorum ve şu an bu ayarlarla gayet sorunsuz oynuyorum. Oyun sırasında işlemci sıcaklığı maksimum 82'yi görmüş, ekran kartı daha da düşüktü. Bu değerler çok çok iyi. Oyun oynarken fan sesi tabiki artıyor fakat öyle aşırı değil bu donanıma sahip bir bilgisayar için.

Güncellendi

Bende bu model i7li versiyonu almayı düşünüyorum monster abra a5 v.5.2.1 ile arasında kararsız kaldım sizce hangisi daha iyidir ? monster mi dell mi ?
    monsterin modeli bu -->http://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V5-2-1.html#.VuKGuPmLTIU Birde alıcaksam nerden almalıyım alan arkadaşlara soruyorum n11 den mi ebrar dan mı yoksa eksen bilgisayardan mı konu ile yardımcı olabilirmisiniz ?

ustad sizin dokunmatik 17 li modelde klavye aydınlatması var mıydı?

• 1 haftadır kullanmaktayım.
    Bilgisayar soğutma konusunda muhteşem. Arada bi ısınınca wuu deyip saniyeler içinde işlemciyi soğutup sessizliğe devam ediyor :))
    Bence tek eksik yanı klavye ışıklandırması.

İ7 8gb ram 1tb hdd 960gtx 4Gb ve dahili intel 4gb ekran kartı dokunmatik ekran olanı ve klavye ışığı olmadığı halde 3.869 TL ye aldım
    Aynı şekilde olup ekranı full hd klavye aydınlatması olmayan modelin fiyatu ise 3.300 civarında geliyor.

Bu modelin ssdli olanı pahalı olduğu için kendim ssd alıp taktım ram takviyesi de yaptım.
    100 TL ye ram 1000 TL ye samsung 950 pci ssd 512gb aldım ve bilgisayar bana 4900 TL ye geldi.

Bilgisayara ek donanım almamın sebebi soğutmasını çok beğendiğim içindi.
    Zira bilgisayar tank gibi maşaallah :)) sağlamlık ta on numara !

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.