Şimdi Ara

DELL 1501 Batarya ilginç sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
9.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar aramadıgım yer kalmadı birdaha dell mi aman Allah korusun arkadaslar gecen sene almıstım laptopı KOYUNCU GARANTİSİNDEYMİŞ güya öle zannediyordum adamları aradım olabildince kısaltıyorum:
    a:ben B:koyuncular harbidende bizi koyun yerine koyuyorlar

A:iyi günler beyefendi ben dell laptop almıstım KOYUNCU garantisinde böyle böyle sorun cıktı ne yapacaz?

B:bi sn servis taginizi alayım

A:buyrun bu.....

B: hımm beyfendi sizin makineniz bizim garantimiz altında gözükmüyor?

A:ne? ne alaka gözükmüyor elimde garanti belgesi var firma yetkilisi koyuncu yazıyor

B: dell de şöle bi uygulam var (yurtdısı bı numara verıyoruz arayın bunu bunu yazın sonra muhendısler teknısyenler evınıze gelıp hızmet verecekler)

A: siz ne işe yarıyosunuz peki?

B: cevap yok :

A: tüketici hakları dahil olmak üzere yakında görüşecez sizle ki ing. öğretmenim dell in firmasına bi kac mail attım olaki birini okusunlarda görsünler

bundan sonra koyun yerınede koyulmam dell alıp delide olmam söküpte atacam bataryayı masaüstü gibi kulalnacam sonunda ya lanet olsun böyle dünya markasına !

• Verdikleri numara yurtdışı olabilir ama hat ücretsiz, 0800 lü. Sizinle türkçe konuşuyorlar ayrıca da çok yardımcı oluyorlar. Ben daha önce 2 kere aradım sorunu tespit ettikten sonra 4-5 gün içinde elinde sağlam parça ile teknisyen gönderdiler.
    Bence şikayet etmeden önce verdikleri numarayı bir arayın.
  • benim dell bataryasıda uçtu, bende neden bu kadar ucuz bu bilgisayar diye kıllanmıştım geçen sene alırken peahhh
  • valla kardeşim 1 yıl boyunca hep 3 saat giderdi batarya ama topu topu 10 kere kullanmamısımdır bataryada ama ömrünü doldurdu 30dk da bitiyo hadi ona razıyım yok bu klavye yavaslıtıyo bişi yapıyo deli ediyo adamın koyuncuda bizin koyun yerine koyuyo yok garantiye girmiyomuş şu bu bi dava açıyımda sonra görelim garantidemi deilmi
  • Selamlar Sevgiler....
    Klavye konusunda aynı sıkıntıyı ben de dün bir arkadaşımın DELL 1501 notbbok unda gördüm.
    Aynı Notbook bende de olmasına rağmen ben böyle bir sıkıntı yaşamamıştım.

Benim dikkatimi çeken şey şu oldu.
    Arkadaş notbookunu fazla kullanan bir değil ama benim Notbook abartmıyorum 24 saat sürekli çalışıyor ve netten utorrent ile download yapıyorum. belki 3-4 günde bir reset atılıyor veya kapatılıp 1-2 saat sonra tekrar açılıyor. ( NOT :Notbook o kadar sessizki yatak odamda yatağımın 3 metre ötesinde ve sesini hiç duymuyorum.)

Asıl konuya gelirsek:

Benim Pil 1 ay önce bitik uyarısı verdiği için servise gittim o zaman 100$ karşılığında değiştiririz dediler. değiştirmedim şu an AC güçte sorunsuz kullanıyorum. Açılıştaki gıcık uyarıya aldırmadan :)

Benim Notbookta pil bitmesinden dolayı herhangi bir klavye yavaşlaması olmamasına rağmen arkadaşta bunu olması bana biraz anlamsız geldi.
    bir kaç yetkili ve yetkisiz servisi aradım. Kimisi Chipset sorunlu 350 ytl ye yaparız sorununuz kalmaz dedi. Kimisi Pil ömrü dolduğunda yapar 120$ a pili değiştiririz sorunu pilden dedi. Kimis BİOS güncellenecek sakın siz yapmayın açılamaz hale gelir getirin 50 ytl ye yaparız dediler.
    Kısaca düdüklemek isteyen isteyene...

SONUÇ: Bir forumda şu işlemi yapın sorun çözülür dediler yaptım ve Sorun Bitti.

Dell Inspiron 1501 Başlat-çalıştır-msconfig-hizmetler-ati hotkey poller-iptal et

• açııştaki uyarıyı almamk için bios u güncelleyin zaten pliniz %10 un altındaysa bios güncellenmez
    klavye nin yavaş yazması da batarya ilgili bir konudur çipset ile alakası yok
  • selam arkadaşlar . bundan yaklaşık 25 gün önce falan burayı okudum ve baktımki benim sorunumda buradakilerin aynısı dell 1501 im var vakit kaybetmeden paketledim koyuncu eloktironik e ait bilgidayarımı batarya sorunu yüzünden yolladım koyuncu ya ve bilgisayarım 1 yıl 4 aylık yani garantisi dolmadı ama tabi bayada süre geçti bataryayı ücretsiz degişmezler ama uygun fiyata değişiller düşüncesiyloe yolladım bu topic te arkadaşlar 6 aydan sonrasını yapmazlar falan die bi cevap yazmış hani o konuda da bilgilendireyim dell genel anlamda pill sorunu varki sorgusuz sualsiz düzeltip yolladılar tabi be pc yi ilk aldıgım ki ambalaj ıyla yoladım ve içine bi yapımasına dair biraz ricalı biraz sitemli sofistike bi not yazdım ( :P ) gitti 3 -5 gün arayla telden aradım takip ettim . sonra netten takip şansıda vardı ordanda takip ettim 20 gün falan oldu birde ( koyuncu eloktironikte davut bey )var ona bide e mail attım dedim ya bi zamet ilgilenin işlerim var fln die anlayacgınız arkadaşlar GİTTİ BATARYASI SIFIRI İLE DEGİŞİLDİ 1.5 YILLIK LEPTOPUN NİN VE PORT LAR FALAN UFAK TEFEK KONTROLLERDE YAPILMIŞ TERTEİZ ÜCRETSİZ KARGOYLA ELİEM ULAŞTI .. HİZMET BU YA 30 iş günüde kalsa razıydım .. ( ilk batarya aldıgımda yaklaşık 2 saat gidiyordu ekranın ışşıgını kısınca yeni batarya aynen işık kısıken bizat test ettim 4 saat 13 dk dayandı ve kapndı )

DETAYLI Bİ ANLATIM YAPTIMKİ VARSA BÖLE SORUNLU LEPTOPUNUZ 20 GÜN PC SİZ KALACAKSINIZ BELKİ AMA İNANIN DEGER YOLLAMANIZA .. (dell bataryaları sorunluymuş nette araştımalarım üzerine yolladım die de belirttim )

saygılar....

• bende de 6400 inspron var 1,5 senedir 2,5 saat giden pil bir kaç gündür max 1 saat gidiyor kont garantisinde makine çözüm var mı? veya yeni pili kaça satıyorlar? bu pili servis dışında bulabileceğimiz başka yer yok mu? nette falan
  • Bu sorunu bende yasadim bu sorum tamamem pc nin surekli sarjda kalmasindan kaynaklaniyor bataryayi bosaltmadan kullaniyorsunuz ondan kaynaklaniyor. sorunlu bataryayi koyuncu elektronige yolladim ayni bataryayi yollamislar ama yapip yolladilar ilginc anlamadim acilmamisti bile batarya. ama 2 ay sonra ayni sorunla tektar karsilastim ve yeni batarya almaktan baska bir cozum yolu oldugunu sanmiyorum. Dikkat edilmesi gereken olay bu surekli sarj bataryada gercekten sorun cikariyor dell'in sadece bu modeli böyle. digerlerinde herhangi bir sorun cikmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pkxp1150

SONUÇ: Bir forumda şu işlemi yapın sorun çözülür dediler yaptım ve Sorun Bitti.

Dell Inspiron 1501 Başlat-çalıştır-msconfig-hizmetler-ati hotkey poller-iptal et

arkadaşlar aynı sorun bende de vardı bu yöntemle çözüldü. boşuna servise verip zaman kaybetmeyin bence.
  • Ben de aynı yöntemi denedim klavyedeki yavaşlık gitti anca bilgisayar bir süre sonra donmaya başladı. Pilsiz kullanınca bir sorun yok...
  • arkadaşlar sorununuz bu modeldeki bataryadan kaynaklanıyor gibi...
    ancak birkaç arkadaş ben zaten fazla kullanmam bataryayı demiş o nedenle yazıyorum...
    bataryanızı kullanın 2-3 haftada bir en geç tamamen bataryadan kullanıp bitme uyarısı verdiği son 5 dk ya yaklaştığı zamana kadar kullanın, tamamen de sıfırlamayın tabii...
    bataryayı 1-2 aydan fazla kullanmadan bekletmeyin, bilgisayar üstünde veya kenarda biryerde farketmez ölür...
    ben dell 6000 notebook ta yaklaşık 3,5 senedir (2-3 haftada bir bataryadan kullanarak, diğer zamanlarda genelde adaptör takılı pil üzerinde kullanıyorum) sorunsuz kullanıyorum...
    pil halen 2 saate yakın gidiyor...

sonuç olarak pilinizi kesinlikle kullanın... kullanmasanızda süresi geldiğinde ölecek... 1-3 hafta aralığında en az 1 kez tamamen (%5 i geçmeden) boşaltıp, tamamen (%100 e kadar) doldurun...
  • arkadaşlar bendeki batarya sorunu da daha farklı bir kaç gün önce batarya şarj oluyor ışığı bir kırmızı bir yeşil yanmaya başladı bataryayı çıkardığımda sorun yok fakat bataryayı takınca elektrik prizine takmasam bile yeşil kırmızı şeklinde ışık yanıp sönüyor bunun nedeni ne olabilir acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhataydin

Bu sorunla ilgili karşılaşmış olabilirsiniz diye bilgi mahiyetinde yazdım
    Ben dell 1501 kullanıcısıyım. batarya ile ilgili bir sorunla karşılaştım. Sorun bilgisayar açılırken şu hata mesajını vermeye başladı. WARNİNG. The battery cannot be identified. This system will be unable to charje this battery. Bu bana biraz saçma geldi. <<<çünkü ben bataryayı pek kullanmam. Bios güncellemesi yaptım sonucu değiştirmedi. En son yaptığım şey biraz garip ama sorunu düzelten şey bu oldu diye düşünüyorum. Bataryayı sonuna kadar bitirdim. Şarj cihazını pirizden çekip yeşil ışık sönene kadar bekledim. sonra şarja takıp bilgisayarı açıp kapadım. Sorun düzeldi. Belki basitmiş gibi gelecek ama bilgisayarın güç düğmesine bastktan sonra bilgisayarın açılmayıp karşınıza böyle sinir bozucu bir uyarı mesajı gelmesi hiç hoş değil. Saygılar

Arkadaşlar daha önce dell 1501 ile ilgili yazmış olduğum sorun ile ilgili başıma gelen olayı paylaşmıştım. Fakat aynı sorun tekrarladı malesef. Bu sırada bilg. fabrika çıkışına döndermek istediğimde disk okuma hatası verdi ve bilgisayarı bir daha açamadım. Dellin 800 lü hatlarını aradım ve sorunumu ilettim. Beni TPM servisine yönlendirdi. (Bu servis ile ilgili ayriyetten bir forum sayfası açılması gerekir). Bu arada 1.5 yıldır kullanıyorum laptobu. harddiski ve bataryayı değiştirmişler tam 31 günde. Kasa çizik içinde kalmış sağolsun tamir eden arkadaş durumu anladı ve kasa kapağını değiştirdi. Bilgisayar sıfır gibi oldu. Şarj mükemmel ilk başlangıcında 8 saat gösteriyor. tabi kullanımına göre hızlı bir şekilde düşüyor ama diyerine göre çok daha iyi en az 4 saat gider diye tahmin ediyorum tek kötü yanı daha önceki sony marka idi bunda sanyo yazıyor:) galiba keklediler beni ama şuan için memnunum. Fakat size bu satırları yazarken bir şey dikkatimi çekti klavye hızım ile ekrana yazım hızında ciddi farklılık olduğunu gördüm ve takılmalar oluyor bu hiç hoşuma gitmedi bunu dell e sormam gerek yada bilen arkadaşlar varsa bilgilendirirseler sevinirim. Bu arada TPM servisini en az 50 kez aramama rağmen malesef muhatap bulamadım. laptop tamir olunca onlar aradılar.

• Batarya probleminden dolayı cihazı 1-2 hafta içerisinde bende garantiye göndermeyi düşünüyorum. Bende farklı bir sorun daha çıktı. Ekranın bi bölümünde ölü noktaya benzer siyah nokta var ama parlak değil. Bu sorunu da çözerlermiki garantide?
  • selam arkadaşlar aynı problemler bende de oldu
    ama klavye problemi bataryadan değil de ekran kartı driverından oluyo uyumsuz
    vista kurduğunuzda boyle bir problem olmuyor(denemek için kurdum)
    garantili koyuncuya gönderdim ama 96 $+kdv batarya fiyatı verdiler garanti dışına aldılar koyuncunun servisi berbat hakkaten
  • Dell Müşteri Hizmetleri Destek Hattı : 00 800 353 90 002 nı aradım ve problemimi anlattım, batarya arızası olduğunu ancak bataryalarda garantinin 1 yıl olduğunu ve ücretsiz değişim yapamayacaklarını söylediler.

Evet bunu da bir yerlere not edelim DELL batarya garantisi 1 yılmış...
  • hepinizin sorunlarını okudum...
    ve çok şaşırdım.
    allah hepinize sabır versin.
    geçmiş olsun.
    bu sorunun üstesinden gelmeniz dileğiyle...
  • ben ikinci el aldığım bu dizüstünü sıfır baatraya ile anlaşmıştım öle aldım ve yaklaşık üç senedir belki daha fazla oldu hiçbir bataarya sorunu yaşamadım batarya ömrü yaklaşık 3 saaten fazla gidiyo kullnınıma göre değişiyo eğer birden fazal pencere acıksa 2 saatten aşağıya hiç düşmüyo ben gayet memunun bu makineden batraydan size kolaylıklar dilerim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.