Şimdi Ara

DELL 1501 Batarya ilginç sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
9.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1 haftadır uğraşıyorum önce bilgisayar ağır yazmaya başladı. Sebebini bulamadım format atmak zorunda kaldım formattan sonra baktım halen devam ediyor sorun sonra bi baktım sorun halen devam ediyor tam 3 defa forma attım acaba benmi hata yapıyorum diye. Sorun çözülmedi. Sonra tesadüfen bataryasını söktüm bir baktım normale döndü. Batarya takılı iken tüm klavye komutlarını geç algılıyor ve güç ölçer pil değerlerini yanlış gösteriyor pil dolu olduğu halde yüzde 10 dolu gösteriyor. Pil yaklaşık 2 saat gidiyor. O konudada bir sıkıntı göremedim. En ilginç yanı bazen pc güç fişini çekiyorum halen ac güçte yazıyor fişte takılımış gibi. Batarya zayıflayınca normale dönüyor. Çıldırmak üzereyim sizce bu neden kaynaklanıyor nasıl çözebilirim.

• aynısı bende de var... Dell e şikayet mi yazsak...
  • hocam bios guncellemen gerekiyor anladıgım kadarıyla benim sistemde kafayı yemişti servisi aradım bios upted gerekli dedi delin resmi sitesinde indirip mkurabilirsin su naki bios surumu 2.6 olması lazım
  • çoktan update ettiydim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: imate

hocam bios guncellemen gerekiyor anladıgım kadarıyla benim sistemde kafayı yemişti servisi aradım bios upted gerekli dedi delin resmi sitesinde indirip mkurabilirsin su naki bios surumu 2.6 olması lazım

Bios güncellemesi sorunu çözmüyor. Bataryanın arızalı olduğu kesin. Ama beni düşündüren batarya arızasından pc nasıl bu kadar etkilenir. Her türlü faaliyetine engel oluyor pc nin. Bakalım servis dönüşü belli olacak.
  • benim bataryada son günlerinde aynısını yapmaya başladı ve giderek gücü düştü.15-20 dakikada bitiyordu son zamanlarında.servise gönderdim değiştirdiler bataryayı.vakit kaybetmeden servise göndermek gerek.
  • aynı sorun bende de oluştu, aranızdan çözebilen var mı acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DELL G3 ısınma sorunu
    4 yıl önce açıldı
    DELL ISINMA PROBLEMİ
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benimde böyle bir sorunum oldu. bu sorun yeni aldığım pilde çıkmıştı. eski pil(pil bitikti) takılıyken sistem adaptörle çalışıyordu. yeni pili takınca sistem kilitleniyordu. yeni pil hem dolmuyordu hemde sistem 100 kat daha yavaş açılıyordu. hemde inanılmaz yavaş. yeni aldığım pili değiştirince böyle bir sorunum kalmadı.
  • Arkadaşlar aynı sorun benim 1.5 aydır kabusum oldu....
    Ben de dört defa format attım bilgisayarıma, elli tane program indirdim, ne kadar bilgisayar bilen arkadaşım varsa sordum (donanımhaber dahil) çözebilen olmadı....
    Bilgisayarda yazarak para kazandığım için bu klavye yavaşlama sorunu nedeniyle neredeyse işten atılıyordum...
    En son bir teknik servisten bir eleman bir de bataryayı çıkar dedi... Sorun öyle çözüldü...

Makineyi alalı tam bir yıl oldu, batarya öldü... Şimdi aleti sadece ac güçte çalıştırıyorum, gayet güzel çalışıyor...

Mod'dan isteğim bu konu hep burada kalsın belki bundan sonra arkadaşlarımız benim gibi böyle sıkıntı çekmez...

Her yere de şikayet maili yazalım, çünkü teknik servis bana garanti dahilinde olmasına rağmen bataryayı değiştirmeyiz dedi...
  • bende de şöle bi uyarı çıkmaya başladı son günlerde, bataryanızı değiştirin şeklinde ömrü doldu yazıyodu ing olarak.... bilgisayarı geçen yıl mart ayında almıştım, :S bu kdr erken dolması ömrünün normalmi acaba....
  • Arkadaşlar bu konuyu ben açmıştım sonradan gördümki çok kişi yaşamış ben şunu anladım dell batarya konusunda çok duyarsız.

Nisan ayı sonunda dell bilgisayarımı garanti kapsamında firmaya gönderdim. Sağolsunlar yeni batarya ile geri gönderdiler. Batarya ilk geldiği gün tam şarj tam deşarj yaptım baktım ekonomik konumda 3 saat bile gitmiyor. Neyse batarya yeni olduğundan sorun etmeden titiz bi şekilde kullanmaya devam ettim. Yaklaşık 2 hafta önce batarya şarj süresi yine 15 dk ya düştü. Bugün ise 5 dk. Evet yanlış okumadınız dell batarya 5 dk ka zor dayanıyor ve bugün aynı sorunlar klavye geç yazma sorunu başladı. Bu kadar kısa sürede batarya ömrü bitebilirmi.

15 NİSAN 2008 de sıfır batarya takılmıştır. Bugün 18 EYLÜL 2008. Dell batarya ömrü 5 ay mı?
  • ilk mesajda okuduğum herşey bende de oluyor.. bu nasıl bir sorun?? bu sorunlu bataryaları toplatmayacak mı bu firma.. Zaten daha önceden sabıkası var böyle bir parti batarya toplatılmış diye duymuştum..

Klavye geç algılama problemi sürüyor ve şarj 5 dk. gidiyor.. 4 yıllık HP bile 15 dakika dururken 1 yılda durum rezil..

araştırıcam bu işi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayals -- 16 Ekim 2008; 21:05:53 >
  • Aynı batarya sorunu bendedevar ilk aldığımda bataryayla 2 saate yakın kullanılıyordu şimdi 5dk fazla gitmiyor bende servise göndereceğim bakalım n e olacak daha çnce garantiden batarya değiştiren oldumu.
  • Bende bu batarya ile ilgili konu açacaktım ki bu konuyu gördüm. Nisan 2007 de almıştım Dell'i son günlerde şarjı maksimum 1 saat gitmeye başladı. Servise bendemi göndersem acaba gecikmeden.. Başka alternatif bilgisayarımda yok
  • Bu sorunla ilgili karşılaşmış olabilirsiniz diye bilgi mahiyetinde yazdım
    Ben dell 1501 kullanıcısıyım. batarya ile ilgili bir sorunla karşılaştım. Sorun bilgisayar açılırken şu hata mesajını vermeye başladı. WARNİNG. The battery cannot be identified. This system will be unable to charje this battery. Bu bana biraz saçma geldi. <<<çünkü ben bataryayı pek kullanmam. Bios güncellemesi yaptım sonucu değiştirmedi. En son yaptığım şey biraz garip ama sorunu düzelten şey bu oldu diye düşünüyorum. Bataryayı sonuna kadar bitirdim. Şarj cihazını pirizden çekip yeşil ışık sönene kadar bekledim. sonra şarja takıp bilgisayarı açıp kapadım. Sorun düzeldi. Belki basitmiş gibi gelecek ama bilgisayarın güç düğmesine bastktan sonra bilgisayarın açılmayıp karşınıza böyle sinir bozucu bir uyarı mesajı gelmesi hiç hoş değil. Saygılar
  • Bu arada benim de 1 sene olmadı bile doğru düzgün baryayı da kullanmam ama batarya 1.10 dk falan ancak gidiyor. Bu arada kitapçığında batarya sarf malemesi olarak geçtiğinden 6 ay garantisi vardır diye yazıyor. Bununla ilgili bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa seviniriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhataydin

Bu arada benim de 1 sene olmadı bile doğru düzgün baryayı da kullanmam ama batarya 1.10 dk falan ancak gidiyor. Bu arada kitapçığında batarya sarf malemesi olarak geçtiğinden 6 ay garantisi vardır diye yazıyor. Bununla ilgili bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa seviniriz.

Bazı yerlerde Dell'in bataryasına 2 sene garanti verdiğini okumuştum. Şarj az gidiyor diye göndersek ne olur acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hannibal

quote:

Bu arada benim de 1 sene olmadı bile doğru düzgün baryayı da kullanmam ama batarya 1.10 dk falan ancak gidiyor. Bu arada kitapçığında batarya sarf malemesi olarak geçtiğinden 6 ay garantisi vardır diye yazıyor. Bununla ilgili bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa seviniriz.

Bazı yerlerde Dell'in bataryasına 2 sene garanti verdiğini okumuştum. Şarj az gidiyor diye göndersek ne olur acaba?

Batarya sarf malzemesi olduğu için sadece 6 ay garantisi var ve pil az gidiyor gibi bir sorun garanti dahilinde değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: okanbozkurts

quote:

Orjinalden alıntı: hannibal

quote:

Batarya sarf malzemesi olduğu için sadece 6 ay garantisi var ve pil az gidiyor gibi bir sorun garanti dahilinde değil.

benim hp nin bataryasi yuzde 50den fazla dolmuyordu servise verdim laptopu
    anakarti ve bataryayi degistircez dediler
    yani muhtemelen bataryada sorun varsa sizinkini de degistirirler
    bir de birden cok kez yasarsaniz tamamen degistirebilirler laptopunuzu

• arkadaşlar aynı sorun bendede vardı bilgisayarı kac kere formatladım düzelmedi düzelmedi en sonunda bataryada kullandım tam bitecek klavye hızlandı şimdi şarj oluyo batarya yine hızlı olmadı bataryayı çöpe atacaz fişten kullanacaz bende alalı 1 yıl 3 ay oldu batarya artık 30 dk fazla gitmiyor bu konu cok önemli bütün dell kullanıcıları ne yapsak bu bataryaları? gerimi göndersek? garanti kapsamında deil ama bataryalar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.