Şimdi Ara

Dell 6400 Mavi Ekran hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Dell İnspiron 6400 sahibiyim. Bir süredir "MULTIPLE_IRP_COMPLETE_REQUESTS" mavi ekran hatası alıyordum ve bu hata son günlerde daha sık gelmeye başladı öyle ki yarım saat içinde iki defa ardarda bu hatayı verdi. Ben de deneme yanılmayla bu soruna çözüm bulmaya karar verdim. Kablolu optik bir fare kullanıyordum, üç gün kadar önce fareyi çıkardım, kullanmıyorum ve o günden beri hiç mavi ekran hatası almadım çok şükür. Tahminimce benim sorunum USB kaynaklı. Bu soruna nasıl bir çözüm bulabilirim? Faresiz olmuyor.

(Bu arada farem A4-Tech model: MOP-18)

• Donanım çakışması olabilir , cihazın BIOS güncellemesini yap ve DELL sitesinde bulunan driverla ile cihaza yeniden Format atmanı tavsiye ederim, büyük ihtimalle düzelir. Eğer USB girişlerde fiziksel bir sorun yoksa tabii !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technological -- 16 Kasım 2008; 18:42:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: BAĞATUR

Donanım çakışması olabilir , cihazın BIOS güncellemesini yap ve DELL sitesinde bulunan driverla ile cihaza yeniden Format atmanı tavsiye ederim, büyük ihtimalle düzelir. Eğer USB girişlerde fiziksel bir sorun yoksa tabii !

Çok teşekkürler yalnız sorularım olacak

1- ben bilgisayarın recoverysini kullanıyorum ve recovery yapınca driverlar otomatik yükleniyo. İlla format mı atmam lazım, direk yeni driverları yüklesem olmaz mı?
    2-Dell sitesindeki Dell 6400 kısmındaki bütün driverları yüklemem mi gerekiyor?
    3-Güncel BIOS u da Dell in sitesinden mi yüklemem gerekiyor?
    4-Fiziksel sorun nasıl bir şeydir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanick -- 17 Kasım 2008; 19:47:25 >
  • Windows'un bir sürü hata kodu var,hangi hata olduğunu bulmak ve kesin çözmek biraz zor servis haricinde!İhtimalleri değerlendirmek ve deneyerek çözüm bulmak gerekiyor.

Eğer recovery özelliğini kaybetmek ve uğraşmak istemiyorsan onu kullan sorun olmaz , bu şekilde yeniden yükleme yaptıktan sonra aşağıdaki adres'ten istediğin sürücüyü güncelleyebilirsin, ayrıca extra bir işleme gerek yok. Cihaza yeniden Recovery ile yükleme yaptıktan sonra DELL support sitesinden donanımların en güncel sürücülerini bul ve cihaza indirip direk yüklersen zaten kendiliğinden güncellenmiş olur ve en son yüklediğin sürücüyü kullanır.

Sitedeki tüm driverları yüklemene gerek yok , Denetim masasında Aygıt yöneticisinden , Yüklenmiş tüm sürücüleri ve donanımları görürsün, eğer herhangi bir donanımın karşısında ünlem işareti veya bir uyarı varsa onu yüklemen ya da güncellemen gerekir. Sadece onları bulup yüklemen yeterli, fazla birşeye gerek yok.

En son BIOS sürücüsünü de bu siteden bulur ve indirip yüklersen daha iyi verim alabilirsin , BIOS sürücüsünü cihazın Masaüstüne indir, daha sonra hem elektriğe bağla hem de batarya takılı olsun mutlaka, akım kesilmemesine dikkat et. İndirdiğin BIOS sürücüyü sağ tıklayıp , Vista kullanıyorsan Yönetici olarak çalıştır ve cihazın açılıp kapanmasın bekle, hiç dokunma BIOS güncellemesini bu şekilde yaparsın.

http://support.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?os=WLH&osl=TR&catid=-1&impid=-1&servicetag=&SystemID=INSPIRONI6400%2FE1505&hidos=WW1&hidlang=TR&TabIndex=

XP veya Vista için seçim yapabilirsin , tüm driver'lar burada, BIOS da dahil, burada dikkat edeceğin şey sürücülerin tarihi , tarihlerine bak en son en güncel olanı yükle.

Fiziksel sorun derken mesela , USB donanım girişinde içeride ufak bir kırılma, paslanma veya benzeri bir durum olabilir, kısa devre olabilir v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technological -- 20 Kasım 2008; 17:36:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.