Şimdi Ara

Dell 7559 vs Monster Abra a5 5.3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3000-3500 TL aralığında notebook arıyordum ve bu ikisi arasında kaldım. Size danışmaya karar verdim.

Linkleri burada:

DELL 7559

MONSTER ABRA A5 V5.3

Hangisini önerirsiniz?
    Dell de vRAM 4gb iken Monster da 2gb performansı o kadar etkilermi bilmiyorum.
    Diğer yandan Dell'de 5400 rpm disk var ve DDR4 desteği yok.

Göz önünde bulundurduğum artı-eksiler bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MttMustafa -- 12 Temmuz 2016; 1:52:43 >

• 17" benim için fazla büyük. Eğer inceliğe bağlı bir ısınma sorunu yoksa güzel bir alternatif evet
  • ısınma sorunu yokmuş ekran benim için problem değil fakat işlemci bakımından dell benim için önde fakat ışık sızması bende büyük bir soru işareti ayrıca monster abra v5 7.1.1 düşünüyorum fakat ips ekran ram ekle ssd de koy 4000 e vuruyor :D
  • asdmert11 A kullanıcısına yanıt
    Eğer oyun için alacaksan işlemcinin hissedilir bir performans farkına yol açacağını düşünmüyorum. Aksine i5 daha az ısınıyor ve daha az enerji harcıyor ki bu iyi bir şey.
    Işık sızması konusu benim için de soru işareti hem Acer da hem Dell de var. Monster da böyle bir şey olursa servis eminim ilgilenecektir. Monster servisinin ne kadar iyi olduğunu biliyoruz. Ayrıca şöyle de bir şey var ki Dell'in Türkiye'ye getirdiği modellerde sanırım klavye ışıklandırması yok ve bunu şahsen büyük bir eksi olarak görüyorum.
    Monster'ın bu modeli hakkında neredeyse hiç bir şey yazılmamış avantajlı görünse de soru işaretlerimizi gideremiyoruz.
  • MttMustafa M kullanıcısına yanıt
    Ben ilerisi icin sorun yaratacağını düşünüyorum işlemcinin o yüzden i7 düşünüyorum bu modelde en ufak sorun gormedim alanlar cok memnunmus forumda konusu var ayrıca olumsuz yorum görmedim monsterin teknik servisine güveniyorum fakat fiyati cok uçuk bana gore ssd ips falan derken 4000 buluyor delle gelince tek sorun benim ici ışık sızmasi bakalım nolcak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Vesile oldunuz Acer'ı aldım. Sebebi Dell de DDR4 desteği olmamasıydı ve Monster ise birçok açıdan cazip gelmedi biliyorsunuz. Cihaz elime geçince deneyimlerimi paylaşırım.
    Teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    İnşallah güzel bir şeye vesile olmuşumdur ben hala kararsızım işlemci yüzünden dell seçmeyi düşünüyorum ama pek işin içinden çıkamadım nereden aldın ?
    Hepsiburada'dan aldım link burda
    Notebook'u ne iş için aldığını bilmiyorum ama şahsen i5 li bir notebook almak tedevülden kalkacak bir teknolojiyi kullanan cihazı almaktan daha mantılı geldi bana. Hem işlemci değişimi mümkün bir şey (Acer'da bu mümkünmü emin değilim) ama dell alırsan geri dönüşün yok.
    Dellin tedavülden kalktığı falan yokki ayrıca teknik servisi acerden daha iyi olduğunu biliyorum . oyun icin alıyorum ilerki zamanlarda işlemcinin problem yaratacağını düşünüyorum işlemci değişim muhabbetini bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MttMustafa

Hepsiburada'dan aldım link burda
    Notebook'u ne iş için aldığını bilmiyorum ama şahsen i5 li bir notebook almak tedevülden kalkacak bir teknolojiyi kullanan cihazı almaktan daha mantılı geldi bana. Hem işlemci değişimi mümkün bir şey (Acer'da bu mümkünmü emin değilim) ama dell alırsan geri dönüşün yok.

Ddr4 bahsettiğin gibi çok üstün bir teknoloji değildir

Ayrıca dell de bulunan ddr3l dir ddr3 değil .Normal ddr3 takarsan çalışmaz yani

Bugün 5000 6000 tl lik laptoplarda da ddr3l görmek mümkün .Daha az enerji harcaması ve sisteme daha az yük bindirmesi en büyük avantajı .Bı sayede dell in şarj performansı çok iyidir mesela

Yani dediğim gibi ddr4 öyle fark yaratmaz oyunlarda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

DDR3 'ü kastetmiştim. Düşündüm danıştım Acer daha cazip geldi. Dell de iyi bir ürün seçim sizin.
  • Notebook elime geçti arkadaşlar. Aslında alalı neredeyse bir hafta olacak ama üniversite tercihleriyle uğraşıyordum yazacak vaktim olmadı.

Dıştan içe bir değerlendirme yaparsam:

*Cihaz yumuşak yüzeyli sağlam diyebileceğim bir kasaya sahip, menteşeleride oldukça sağlam hissettiriyor. Cihaz büyük ve ağır ben genelde evde kullandığımdan sorun etmiyorum aksine 17.3" standart notebooklardan çok daha iyi bir deneyim sunuyor, memnunum. Eğer cihazı sık sık taşımayı düşünüyorsanız aradığınız cihaz bu değil, işkence olacaktır.
    *Ekran IPS LED görüş açıları iyi, gayet net. Işık sızması var mı diye sorarsanız evet benim cihazımda var. Çok az olduğu ve düz siyah ekranda bile zor göründüğünden değişimi düşünmüyorum.
    Klavyesi gerçekten güzel bir notebookta deneyimlediğim belki de en güzel basma hissiyatına sahip. Yalnız ghosting olayı var bir rogue-like platform oyunu oynarken farkettim bunu. Sağ üste hızlı atlayış yapacağım örneğin aynı anda dört tuşa bastığımda ya atlamıyor ya da hızlı atlamıyor. Ghosting testi yaptığımda aynı anda 8 tuş algıladığını gördüm fakat hızlı hamlelerde böyle tuşları görmeme olayı mevcut.
    *Almadan önce haberim yoktu cihazda Thunderbolt çıkışı var, bu diğer rakiplerinde olmayan bir şey, büyük bir avantaj doğrusu.
    *Touchpad pek kullanışlı değil ne yalan söyleyeyim üzerinde gezinti fena değil fakat tuşları kötü. Sol tuşa tıklayıp sağ tuş algıladığına şahit oldum.
    *Cihazda serin çalışıyor diyebilirim. Fanların olduğu bölgeler dışında pek ısınma olmuyor. Zaten elinizi koyduğunuz sol taraf ve WASD bölgesi hep serin özellikle mi dizayn edilmiş bilmiyorum.
    *Şarj olayı cihazın en zayıf yanı. Yaklaşık 3 saat gidiyor.

Aklıma gelenler bunlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.