Şimdi Ara

Dell Adapter Sorunu-dolmuyor-şarj olmuyor[ACiL]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar benim başımda 2 aydır devam eden bir şarj sorunu var...Olay şöyle ben dell laptop'u şarj'a takıp açınca ekrana açılırken siyah ekran çıkıyor ve adapter'i tanımadığını söylüyor(resmi ek'de mevcut)...F1 tusuna basıp devam ediyorum ve bilgisayar olağan bir şekilde açılıyor ve ekrana bir uyarı geliyor aynen şu yazıyor "Ac güç adaptörü türü belirlenemiyor. Sisteminiz daha yavaş çalışacak ve pil şarj olmayacak. Sistemin en iyi şekilde çalışması için lütfen Dell 90W AC adaptörü veya daha üstü bir adaptör bağlayın." daha sonra sağ alt kısımda ki pil simgesinde şarj'a takılı olduğunu gösteren simge cıkıyor ama pil şarj olmuyor diye yazıyor...bende şarj soketini çıkarıp takınca maksimum 5 sn şarj ediyor sonra tekrar şarj olmuyor diyor işin tuhaf tarafı ben pili çıkarıp bilgisayara şarj kablosunu bağlayınca bilgisayar pilsiz olağan bir şekilde açılıyor ama şarj etmiyor :(( bir de pil takılı iken şarj kablosu takılı iken şarj etmiyor ya üstelik pil'in %..kaç şarj varsa oda aşağı yukarı oynamıyor...hem şarj etmiyor hem de pilin şarjını yemiyor...üstelik keyfi yerine geldikçe bazen şarj ediyor(ki kablo soketinin olduğu kısmı eğince bükünce) pili dolduruyorum ve inanır mısınız tahmini şarj süresi 120 saat'i bile gösteriyor...pilim normalde 8-9 saat giderken şimdilerde tam dolu 4 saat anca gidiyor...Lütfen biri yardım etsin...

laptop: (Dell inspiron 15R 5521 8GB ram 2GB ekran 1TB hard - 1.80Ghz işlemci i5)

Bilgisayar açılırken çıkan uyarının resmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Map -- 26 Nisan 2014; 22:04:02 >

• Dell'in müşteri hizmetlerini arayıp, değişim talep et. Direk değiştiriyorlar.
  • Hocam dell bunu arada yapiyor. Kablolardan biri tam oturmamistir belki temassizlik olabilr. Kablolari kontrol edin yoksa servislik bir durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F5e bas onayla daha da olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F5 e de bassam kabloları da oynatsam fayda etmiyor hocam...Dell'i aradım ama değişim yapmıyorlar...Garantiye göndermemi istiyorlar ama maalesef daha da bozulup geri gelmesini istemiyorum acaba adapter den kaynaklanıyor olabilir mi ? daha 10 aylık makine
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Şarj Problemi
    8 yıl önce açıldı
    Laptop, Şarj/Güç sorunu
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.