Şimdi Ara

Dell BİOS güncellenmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

dell inspiron 5521 marka laptobum var. dell kullanıcılara kolaylık olsun diye, bios güncellemesini "insyde" adlı programla yapıyor. dellin sitesinde kurulum olarak yazılan; üzerine çift tıklayınca kurulumu otomatik yapar deniyor. Sorunum şu; programa girince bios bilgilerini çekmiyor (ekran resmi aşağıdadır) dolayısıyla güncelleme başlatılamıyor. ddos ekranından her yerden denememe rağmen olmadı. Bu sorunu nasıl aşabilirim?

sistem bilgileri aşağıdadır.

Burada orjinal link

güncellenmek istenilen sürüm:
    Version
    Version A16, A16
    Release date
    23 Kas 2018
    Dell BİOS güncellenmiyor

Dell BİOS güncellenmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihatofficall -- 27 Kasım 2019; 18:57:34 >

• Merhaba;

Doğru bios sürümü gibi görünüyor. Çıkan ekranda tamam diyerek notebook yeniden başlayacak yeni bios bu DOS ortamında yüklenecek.

Bu ekranda eski sürüm ve yeni sürüm bilgileri yazıyor olacak; bu güncelleme için notebook un bataryasının enaz %10 olması ve şarj kablosunun takılı olması gerekiyor.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemcakmak

Merhaba;

Doğru bios sürümü gibi görünüyor. Çıkan ekranda tamam diyerek notebook yeniden başlayacak yeni bios bu DOS ortamında yüklenecek.

Bu ekranda eski sürüm ve yeni sürüm bilgileri yazıyor olacak; bu güncelleme için notebook un bataryasının enaz %10 olması ve şarj kablosunun takılı olması gerekiyor.

Kolay gelsin.
    Tamam'a tıklayınca aynı uyarı tekrar tekrar geliyor tamam dedikce. orda takılı kalıyor. şarj kablosu takılı ve pilde iken. bu arada pil ölü durumda programı dos ekranından veya komut satırından çalıştırırken sonuna "/forceit" komutunu ekleyip çalıştırıyorum yineden olmuyor. aynı laptobun güncelleme videolarını izledim, uyarı çıkmadan önce program bios bilgilerini çekiyor (aşağıdaki resimde gösteriliyor) daha sonra uyarı çıkıyor. acaba diyorum bilgileri çekmediğinden midir? çünkü program ne işlem yapılacağı belli olmadığından komut almıyor olabilir.

Dell BİOS güncellenmiyor

• Merhaba;

Pil ölü diyorsun! o zaman windows ortamında bios güncelleyemezsin belki bu yüzdende bios bilgileri görünmüyor olabilir.

Dos ortamında da denediğini söylüyorsun; birkaç hafta önce başka bir kullanıcı için aşağıdaki yazdıklarım gibi yaptıysan donanımsal bir problem olabilir.

"Rufus ile önce FreeDOS bootable USB sürücü oluşturup bios dosyasını USB sürücünün ana dizinine kopyalıyorsunuz. Bilgisayarı USB sürücü üzerinden başlatıp komut ekranına;

Dell notebook için "biosdosyasıadı.exe /forceit" kodunu girerek çıkan soruya "y" cevabını vererek güncellemeyi yapabilirsiniz"

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemcakmak -- 26 Kasım 2019; 10:37:12 >
  • quote:

Merhaba;

Pil ölü diyorsun! o zaman windows ortamında bios güncelleyemezsin belki bu yüzdende bios bilgileri görünmüyor olabilir.

Dos ortamında da denediğini söylüyorsun; birkaç hafta önce başka bir kullanıcı için aşağıdaki yazdıklarım gibi yaptıysan donanımsal bir problem olabilir.

"Rufus ile önce FreeDOS bootable USB sürücü oluşturup bios dosyasını USB sürücünün ana dizinine kopyalıyorsunuz. Bilgisayarı USB sürücü üzerinden başlatıp komut ekranına;

Dell notebook için "biosdosyasıadı.exe /forceit" kodunu girerek çıkan soruya "y" cevabını vererek güncellemeyi yapabilirsiniz"

Kolay gelsin.
    bahsettiğiniz gibi rufus ile usb sürücü oluşturdum daha sonra bios dosyasını usb nin kök dizinine attım. bilgisayarı usb olarak başlattım kod satırına yazıp enterledim "test" yazdı sadece ben yineden "y" komutunu yazdım fakat faydası yok. rufus ayarlarının resmini ve bios resmini ekledim.

Dell BİOS güncellenmiyor
    Dell BİOS güncellenmiyor

• Merhaba;

Yaptıklarınız doğru aslında başka bir sorun var sanki!

Biraz daha araştırınca Windows ortamında da pilsiz güncelleme yapılabileceğini yazıyor. (resimde ayrıntıları var)

" Exe dosyasını winrar ile bir klasöre çıkarın. Platform.ini dosyasını bir metin editörüyle açın ve "AC_Adapter" anahtarını arayın
    BatteryCheck parametresini 1'den 0'a değiştirin veya sadece boş bırakın (bu, BIOS güncelleme hazırlığı sırasında pil kontrolünü devre dışı bırakır!), Dosyayı kaydedin.
    InsydeFlash.exe dosyasını aynı dizinde çalıştırın "
    Dell BİOS güncellenmiyor

Kullandığın sürüm A5 aşağıdakileri sırası ile dener misin?

A9

A14

bunlarda sonuç ne olacak bakalım.(Windows ortamında denemelisin)

Kolay gelsin.

• quote:

Merhaba;

Yaptıklarınız doğru aslında başka bir sorun var sanki!

Biraz daha araştırınca Windows ortamında da pilsiz güncelleme yapılabileceğini yazıyor. (resimde ayrıntıları var)

" Exe dosyasını winrar ile bir klasöre çıkarın. Platform.ini dosyasını bir metin editörüyle açın ve "AC_Adapter" anahtarını arayın
    BatteryCheck parametresini 1'den 0'a değiştirin veya sadece boş bırakın (bu, BIOS güncelleme hazırlığı sırasında pil kontrolünü devre dışı bırakır!), Dosyayı kaydedin.
    InsydeFlash.exe dosyasını aynı dizinde çalıştırın "
    Dell BİOS güncellenmiyor

Kullandığın sürüm A5 aşağıdakileri sırası ile dener misin?

A9

A14

bunlarda sonuç ne olacak bakalım.(Windows ortamında denemelisin)

Kolay gelsin.
    windows ortamında bütün yolları yönetici olarak denedim videoya yansımamış ama. aşağıdaki videodaki gibi bios bilgilerini çekmedi hiç bir şekilde.
    Güniçinde dell'in türkiye servisini aradım, donanımı beraber kontrol ettik batarya hariç sıkıntı yok. Bios güncelleme hakkında bilgileri olmadığından yardımcı olamadılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihatofficall -- 27 Kasım 2019; 18:45:10 >

• Merhaba;

Tek yapmadığın Rufus ile oluşturduğun USB ye bu son indirdiğin bioslarıda kopyala ve bu USB ile başlatıp /forceit komutu ile dene...
    (Windows ortamında bir tam sorunu göremiyoruz... yukarıdaki işlemlerden sonra yine sonuç "Test" olarak mı dönecek bakalım...)

*** USB 2.0 portan denermisin *****

Olmaz ise artık pek yapacak bir şey yok gibi; gerçi çıkmayan candan umudu kesmemek lazım... diğer forumlardan da ararştırırız...

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemcakmak -- 28 Kasım 2019; 11:40:29 >
  • Merhaba;

USB 2.0 porttan dener misin?

Kolay gelsin.
  • cemcakmak kullanıcısına yanıt
    Aşağıda "test" mesajı çözümünü buldum ingilizce kaynaktan, video sayesinde "test" aşamasını geçtim orada da bios bilgilerini çekmiyor. Acaba bios programını engelleyen bir şey mi var?

NOT: bütün sürümleri aynı yönetemle denedim. USb 2.0 ve 3.0 ile ayrı ayrı denedim sonuç aynı.

Dell BİOS güncellenmiyor
    Dell BİOS güncellenmiyor

"TEST" YAZISI SORUNU ÇÖZÜMÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihatofficall -- 28 Kasım 2019; 18:2:54 >

• Güncellemeyi yaptım. nasıl yaptığıma gelirsek;

"/forceit" komutu 5521 ve emsali model bilgisayarda işlemiyor. Bundan dolayı mecburen batarya takıp güncellemek gerekiyor. Tanıdık bilgisayarcıdan batarya takıp windows ortamında güncellemeyi yaptı program.
  • Merhaba;

Modelden modele değişiyor demekki...

Sorununuzun çözüldüğüne sevindim.

İyi çalışmalar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.