Şimdi Ara

Dell G3-15 vs Dell 7577

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
3.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı marka 2 model arasından hangisini tavsiye edersiniz? Hepsiburada indirimiyle 7577 modeli 4600 den 4400e inmiş durumda, G3-15 ise az yerde satılıyor ve ebrar'da 4800 küsür iken havale ile 4730'a geliyor.

7577'de yeterli bi işlemci, daha iyi ekran kartı (1050 ti) varken daha ağır, kalın bir model, bir de rami 2400 mhz

G3-15 de ise çok yüksek işlemci (i7 8750h) ve 2666 mhz ram varken bilgisayar daha nazik bir model kağıt üstünde sadece ekran kartı daha düşük (1050)

G3-15'i daha uygun bulsam da türkiyede hiç bahsi geçmemesi kafamı karıştırıyor. Yabancılar da bu modeli Dell G5 ile karşılaştırıp kötü makine diyip geçiyor. Varsa fikirleriniz, paylaşırsanız memnun olurum.

7577 modeli:
    https://www.hepsiburada.com/dell-gaming-7577-intel-core-i7-7700hq-8gb-1tb-128gb-ssd-gtx1050ti-freedos-15-6-fhd-ips-tasinabilir-bilgisayar-fb70d128f81c-p-HBV000009FDXO?magaza=Hepsiburada

G3-15 modeli:https://www.ebrarbilgisayar.com/dell-g3-15-fb75d128f81c-i7-8750h-8gb-1tb-128gb-ssd-4gb-gtx1050-156-linux-pmu359726

• GTX 1050Ti ekran kartlı bir model almaya bak arada çok fark var.
  • 8. nesil işlemcilerle 5. nesil işlemciler arasındaki fark çok büyük. Hatta i5 8300H bile i7 7700HQ'dan daha güçlü bir işlemci. Uzun zamandır böyle bir yükselme olmamıştı. i7 8750H'ise %50 daha güçlü i7 7700HQ'dan.

1050 TI ise 1050'den %40-50 daha güçlü bir ekran kartı. Oyunlardaki FPS'de büyük değişime sebep olur.

Bundan sorasında ise karar senin. Daha güçlü bir işlemci mi daha çok işine yarar yoksa daha güçlü bir ekran kartı mı...
  • İlerleyen zamanlarda Dell G3-15'in tüm konfigürasyonları gelir mi acaba ülkemize? Yurtdışında 1050ti olan konfigürasyonu da varmış. Burada ise pek çeşit yok.
  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt
    O konu cidden kafa karıştırıcı... Yabancı dildeki sitelerde G3-15 yazınca direk i5-8300h + 1050ti çıkarken, Türkiye'de sadece i7-8750h+1050 çıkıyor. 1050ti'li modelin ara model ismini bile bulamadım. Dell Türkiye'ye özel cihaz yapıp yolluyor herhalde
  • Hocam 1050ti modeli gelse bile 5000den asagi alabilmemiz imkansiz olur herhalde. Tasarimi inceligi hantal gaming notebook gorunusunden uzak olmasi falan cok cezbetti beni. Cercevesi de guzel gozukuyor hem. 7577'deki o cerceve cok cirkin geliyor bana kalitesiz gozukuyor. En cok merak ettigim sogutma konusundaki performansi. Fazla narin bir gorunusu var cihazin. Yabanci forumlarda okudunuz mu bu konuda hakkinda bir seyler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schadenfreude666 -- 21 Temmuz 2018; 14:13:52 >
    7577 ve G5'e göre (ikisi de 25mm yükseklikte) cihazlara göre 5-10 derece daha fazla ısındıklarını okumuştum, üstünden vakit geçti biraz umarım yanılmıyorumdur. Fan sesinin az olduğu da söyleniyordu aynı yerlerde. Yine de 22mm cihaz için değer bence, oyun oynarken uygun soğutma şartları sağlanabilir.
  • Bu bilgisayar benimda aklımı fena halde karıştırıyor. Öyleki elimdeki abra a5 v13.4 modelini iade edip (Son 2 gün kaldı bu hakkım için) Bu G3 15 modelini almak için. Ekran kartından vazgeçeceğim artık öyle aman aman oyun düşkünü değilim. Worstation olarak kullanmak amacım işlemciye dayalı bütün işlerim aslında. O sebeble bu g3 modlei aklımı karıştırıyor. 7577 de de işlemci 7. nesil ve bu sene işlemci konusunda çok büyük sıçrama oldu. Siz ne yaptınız neye karar verdiniz. Eğer kasa kalitesi çok önemli değilse sizin için Monster abra a5 v13.4 tavsiye ederim aradığınız bütün özlelikle mevcut ama kasa kalitesi benide düşündürüyor işte yıllar boyu gidermi bilmiyorum. en az 6 7 yıl gitmeli her zaman narin davranamam ya buna (:
  • sukutuleyl S kullanıcısına yanıt
    schadenfreude666 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben temmuz başında abra a5 v13.3 almıştım, 3. gününde arıza verdi, açılmadı ben de iade ettim. Neyse ki mağdur etmediler, ilgili davrandılar, param da bugün geri geldi =)

Ebrar bilgisayara mailden sorduğumda G3-15'in i5-8300h + gtx 1050 ti konfigürasyonun ekim ayında stoklara gireceğini söylediler.

Ben de en çok cezbeden hesaplı olması ve 22.7 mm olması. Sitede ürün açıklaması G3'ün gtx1060'lı konfigürasyonuna göre o yüzden thunderbolt var yazabilir, mailde bu modelde thunderbolt olmadığının da bilgisini verdiler.

Bana da 8750h'ın performansı çok yüksek geliyor, monster cihazım 3 günlüğüne de olsa çalışırken 8300h'ı bile %50 - %60 yükün üstüne çıkaramadım Bu modelin 8300h'lı konfigürasyonu olsa direk alacaktım ama şimdi ekime kadar beklemeli miyim onun kararsızlığındayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oh My Dayum -- 24 Temmuz 2018; 18:56:8 >

• Oh My Dayum kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 8 yıldır toshiba kullanıyordum i5 ti ozaman sanırım aldığımda 2010 da i7 yoktu yada azdı bende en üst donanıma yakın almıştım. 1250 Dolardı. Ve ben o bilgisayardan çok memnun kaldım. Abra a5 v13.4 modelini aldım 2 hafta önce yaklaşık gerçekten işlemci farkını kullanırken anlıyorum ben Clash of Clans oynuyorum çocuk oyunu dense bile (: pc de oynamasını da severim o yüzden emulatör kuruyorum ve birden fazla hesap açıyorum. i5 te 2 tane açınca birde nette dolaşında donuyordu 3 tane açınca pc yeniden başlıyordu bazen (: Ama bu canavarda 4 tane açıyorum bir yandan nette sörf yapıyorum veya call of duty modern w 2 oynuyorum altından kalkıyor sadece ram yetersiz kalıyor onu fark ediyorum halen işlemci sonlarda değil. Şimdi bu tadı aldıktan sonra i7 7. nesile bakmak istemiyorum çünkü bu sene çok büyük sıçrama oldu eğer önümüzdeki senede sıçralamar olursa 7. nesil çöp olacak gibi (çöp olmaz ama bizim kalbimizdeki yeri de kaybolur :) )

Thunderbolt olayına sevinmiştim aslında ama sağlık olsun 1060 a para yetmez evli barlı insanlarız 13 temmuzda birde oğlum oldu (Halen küvezde sizlerden dua bekler sayın amcaları) Daha çok iş anlamında işlerimizi çözsün uzun süre dayansın yeter oda işlemci demek. Eğer oyuna önem vermiyorsan Ti bekleme boşuna i7 8750H çok iyi tercih olur

• Oh My Dayum kullanıcısına yanıt
    Hocam G3'ün sogutma konusunda diger modellere gore kotu olmasi korkutmuyor mu sizi? Tasarimi falan cok hos tamam da isinma sorunuyla ugrasmaya deger mi sizce? Bir de Ekime kadar beklemek ne kadar mantikli bilmiyorum, dun dolarin yaptigi atak korkuttu beni, riske girmeyip hic beklemeden 7577 alsam mi diye dusunuyorum. Ya da en azindan Eylul'e kadar bekleyecegim. Lenovo'nun Y530 modeli Agustos ortalarinda Turkiye'ye gelecekmis. Cihaza asik oldum resmen. Dell alma konusunda israrciydim ama bu model aklimi celdi, gonlum Lenovo'ya kaydi. Ozellikle ince cerceveli olmasi harika benim icin. Bakmadiysaniz bi inceleyin o modelleri.
    Bende onu bekleyecektim ancak şuan gittigidyorda bugüne özel indirim var bi kaç pc de alsam mı napsam bilmiyoum
  • galaxyg kullanıcısına yanıt
    Şimdi baktım da pek güzel indirimler göremedim ben. Hangi cihazlar var sizin aklınızda?
    hp omen dell 7577 indirimde baya günün fırsatı olarak .. ama gtx1050 ti lı .. dğeer mi bilemedim

bide n11 de 6900 a dell g5 var şuan gtx1060 i7 8750H .. Alsam mı bilemedim sarcee ekranını beğenemedim g5in
    O kalın çerçeveler beni de soğutuyor Dell'den. Yoksa 7577'yi almıştım şimdiye kadar. Sizin de içinize sinmiyorsa Legion Y530'u ya da G3'ü bekleyin bence.
    G3 de ısınma sorunu olduğu için almadım yoksa bi ara indirimdeydi alıcaktım ama yabancı forumlar bulaşma çok ısındığını yazmış

Legion y530 u ne zaman çıkıcak belli değil + gtx1060 değil ..1060 olsa tadından yenmez gözü kaaplı alırdım
    Lenovo Türkiye ile konuşmuştum 1050 ve 1050ti ekran kartlı modeller Ağustos ortalarında gelecekmiş. Yıl sonunda da yeni nesil kartlara sahip olanların gelmesi planlanıyormuş. O zamana kadar sabredebilirseniz bekleyin.
    Ağustosun 5 inde izmire gidip monsterı inceliycem .. Beğenirsem alırım beğenmezsem beklerim ..

y530 çok uygun fiyatlı olursa alırım eğer olmazsa 1060 için beklerim
  • Ben monster abra s5 v13.4 aldığımı söylemiştim hatta bazı sebeplerden (Kasa ve sağlamlık) iade edebilrim diyordum ama sürem doldu ve bu süre zarfında fırsatım olmadı iade etmek için. Şimdi sanırım iyiki imkanım olmadı diyorum ki zaten kararsızdım çünkü bilgisayar performans olarak çok iyiydi ama eski toshibam ile kıyaslayınca kullanılan malzeme vasattı. yaklaşık 20 gün olacak cihazı alalı beni hiç üzmedi çok başarılı buldum hatta kasa kalitesine alıştımmı bilmiyorum ama hoşuma gitmeye başladı biraz fazla abarttım sanırım ilk zamanlarda. V13.4 versiyonlar yeni kasalar. Müşteri hizmetleriyle iade etmek istediğimi görüştüm hiç bir olumsuzluk ile karşılaşmadım içinize sinmediyse gönderin lütfen diye kibarca karşıladılar ama aklımdaki soru işaretlerinide giderdiler. Aslında ikna olmak için telefon açtım ve ikna oldum(: Her geçen gün bu versiyon hakkında ki yorumlar artmaya başladı satışları 'monsterin demesine göre' çok fazlaymış. Uzun lafın kısası ben gayet memnun kaldım cihazdan. Teknoloji ile yakınlığım ise Mekatronik Öğretmenliği Mezunuyum. 7/24 cihazı açık bıraktığımda oldu ama ısınma vs birşey yok.

• g3 15 alan hiç var mı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.