Merhaba ben laptop almaya karar verdim ve biraz kararsızım,bugun gezerken nette vatan bilgisayarda DELL INS. 5010 CORE I3 380M-2.53GHZ-4GB-320GB-15.6"-DVDRW-1024MB HD5650-BT-CAM-W7BAS gördüm,ve world karta 12 taksite baya indirim yapmışlar.Bu model kullanan varsa yardımcı olabilir mi? Yani kronik sorunlar var mı?Ekran görüntüsü ve performans olarak yardımcı olabilcek varsa şimdiden teşekkürler...
DELL INS. 5010 CORE I3 380M özellikleri İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i3 İşlemci Hızı 2.53 GHz İşlemci Numarası 380M İşlemci Ön Bellek 3 MB Hafıza (RAM) Kapasitesi 4 GB Hafıza (RAM) Tipi DDR3 Sabit Disk Kapasitesi 320 GB İşlemci Markası INTEL Ekran Kartı Hafızası 1024 Mb VGA Chipset Markası ATI VGA Chipset Modeli HD5650 Ekran Boyu(inch) 15.6" HD-LED Monitör Tipi WXGA Maksimum Çözünürlük 1366 x 768 Optik Sürücü DVD±RW Dual Mobil Özellikler BlueTooth, Kart Okuyucu, Wireless, Kamera İşletim Sistemi Win 7 Home Basic Tr Ağırlık 2.8 KG Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza
Fİyatı gerçekden çok uygun olmuş bence fırsatı kaçırmayın çok iyi bir bilgisayar.
Çok teşekkürler sanırım sabaha sipariş vericem,umarım çabuk gelir
Fiyatına göre çok iyi bir laptop, kaçırmayın derim
cihaz teknik özellikler olarak gayet iyi ancak batarya performansı hakkında bi türlü net bi cevap bulamadım geri kalan özellikler gündelik kullanım ve oyun oynamak için gayet yeterli.Batarya süresi hakkında net bilgi verebilecek arkadaş var mı?Dell forumunda okudum bayaa ya gözümden kaçtı ya da net bilgi yok.Bilgi sahibi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim
Batarya konusunda çok göreceli kavramlar konuşulmuş ama genel olarak 1 saat 45dk -2 saat arasıydı galiba okuduğum yorumlarda.
Bende i7 işlemcili modeli var 2 saat gidiyor batarya, şarkı, internet gibi durumlarda. i3 lerde durum nasıl bilemicem.
quote:
Orijinalden alıntı: 35turka
Bende i7 işlemcili modeli var 2 saat gidiyor batarya, şarkı, internet gibi durumlarda. i3 lerde durum nasıl bilemicem.
Bilgi için teşekkürler düz mantık düşünerek i7 45w i3 35w ile çalışmakta bu durumda %30 luk bir fark olacaktır i7 ile 120 dakika ise i3 ile 156-160 dakika demektir benim için pek yeterli değil
Bugün vatan bilgsayardan arkadaşım için bu modeli aldım.Tasarımı gerçekten çok hoşuma gitti( Ancak yüzeylerde el izleri hemen çıkyor) Performans açısından güzel bir makine olduğunu düşünüyorum.Ekran kartı ve ram şimdiki oyunları rahatlıkla açmaya yardımcı oluyor.Ekran kalitesine gelince; ben Sony in full hd ekranlı modeli kullandığım için bana pek hoş gözükmedi ekranı ama hakkını da vermek lazım bu fiyata bu ürün gayet iyi...Tek sıkıntı olarak düşündüğüm kısmı ısı değerleri Aida64 le kontrol ettim ortalama ısı değerleri 45-50 derece arası değişmekte yani az sayılır derecede değil bu oranlar.Doğal olarak da ısıyı azaltmak için fan hızlı çalışıyor yani yaklaşık 2900-3200 rpm arası..Benim kullanmış olduğum Sony modelinde normal yük altında 2400 rpm dönüş hızı var..
Son olarak özetlersek Fiyat-Peformas dengesi açısından iyi diyebileceğimiz bir model..Tek sıkıntısı ısı değerleri olabilir onunda önlemin soğutucu alarak çözebilirsiniz.Alan arkadaşlara sorunsuz kullanımlar dilerim...
ancak aradaki fiyat farkına 2gb ram alıp takabilirsiniz bir de free dos kendin kuracaksın... bu modelden almayı düşünüyorum
Hocam bence başka modeller yönelin.5650 ekran kartına 2 gb ram resmen saygısızlık ayrıca zaten işletim sistemi yer onun yarısını kaldı 1. 1 gb ram'le oyun falan biraz sıkıntı yaşarsınız.
TEKNİK ÖZELLİKLER
İNTEL CORE İ3 380 M
15.6 HD LED LCD
1 GB NVİDİA GT-520M EKRAN KARTI HARİCİ
3 GB DDR3 RAM
320 GB SATA HDD
NUMERİK KLAVYE
DVD RW MULTİ
6 CELL LİON BATARYA
WEB CAMERA
WİFİ
3 USB ÇIKIŞI
1 HDMI ÇIKIŞI
1 VGA ÇIKIŞI
CARD OKUYUCU
WİNDOWS 7 ULTIMATE
bu özellikteli laptop 750 tl diyor sizce nasıl ne tür oyunları kaldırır.
link yok mu?
SAKIN ALMAYIN BENDE ŞUAN İNTEL İ3 380M VAR ÇOK BERBAT KÖTÜ BİŞEY ŞARJI 2 SAAT GİDİYOR DİYOR AMA 30-60 DK ANCA GİDİYOR.BİDE ISINMA SORUNU VAR SAKIN ALMA DELL İNSPİRON SERİSİ İ3 BOK GİBİ BİR PERFORMANS VERİYOR..
2.53 Ghz hızına aldanmayın maksimum performansda bile oyun açınca pat diye kapanıyor çok çabuk ısınıyor..
Benim: 2 GB RAM-1 GB EKRAN KARTI VAR VE 2.53 GHZ HIZ VAR BOK GİBİ BİR PC.
KARDEŞİM 750 TL LİK LAPTOP ALCAKSAN OYUN OYNAMAYI AKLINDAN ÇIKAR Bİ KERE EN UFAK OYUNDA BİLE KASAR O PC LER. SİZE TAVSİYEM 1500 TL DEN AŞAĞI BİR LAPTOP ALCAKSANIZ DİREK ÇÖPE ATIN..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme