Şimdi Ara

Dell inspiron 1525 Kullananlar Kulübü (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
720
Cevap
5
Favori
104.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bilgisayarımı alalı 4 gün oldu ama henüz 2 gb ram , 2 gz işlemci hızı gibi özelliklerinin farkına varamadım...masa üstü bilgisayarım 256 ram ve 128 ekran kartıydı...aralarında bariz bi fark bekliyordum ama olmadı...

fazla detaycıyım galiba ama kafama takılan çok şey var ve içimin rahat olmasını istiyorum...''oh be,iyiki almışım şu bilgisayarı,ne kadar işime yaradı'' diyeceğim günler bir an önce gelir umarım...

son olarak bir sorum olacak...

COM surrogate çalışmayı durdurdu şeklinde bir uyarı penceresi geliyor...anlamı nedir acaba?...film taktığım zaman da (vlc kullanıyorum) 1sn'lik ekran kararması oluyor..açarken de kapatırken de..normal mi?

teşekkür ederim..iyi günler hepinize..
  • quote:

Orjinalden alıntı: soyhaalp

arkadaşlar merhabalar...

bilgisayarımı alalı 4 gün oldu ama henüz 2 gb ram , 2 gz işlemci hızı gibi özelliklerinin farkına varamadım...masa üstü bilgisayarım 256 ram ve 128 ekran kartıydı...aralarında bariz bi fark bekliyordum ama olmadı...

fazla detaycıyım galiba ama kafama takılan çok şey var ve içimin rahat olmasını istiyorum...''oh be,iyiki almışım şu bilgisayarı,ne kadar işime yaradı'' diyeceğim günler bir an önce gelir umarım...

COM surrogate çalışmayı durdurdu şeklinde bir uyarı penceresi geliyor...anlamı nedir acaba?...film taktığım zaman da (vlc kullanıyorum) 1sn'lik ekran kararması oluyor..açarken de kapatırken de..normal mi?

Şöyle anlatmaya çalışayım sizlere

Masaüstü ile Laptop kıyaslamak başlı başına kategorileri ayrı olduğu için Afedersiniz At ile Eşeği kıyas anlamına geleceğinden kıyaslama yapılmaz..

Ancak şöyle olabilir örneğin Photoshop masaüstünde daha iyi çalışıyordu neden Laptopta daha iyi çalışmıyor bu özelliklere göre normalde bu özellikte bir laptopta takılmadan kullanılabilecek bir program diye söylenebilir

Ancak

2gb ram var ram ne işe yarar bunu bilmek gerekiyor ram geçici bellek demektir ram ne kadar yüksek olursa geçici bellek kapasiteniz artacağından açık hesap olarak bir kişinin 2 karpuzu taşıması var birde 2 karpuzu iki kişinin taşıması var örneğin..

2 GHz hızı var diye belirtmişsiniz ancak işlemci hızı tek başına yeterli olmayıp ekran kartına ankart performansına ve en önemlisi parça uyumluluğuna göre iyi belirtilebilir 2 ghz lik performası her zaman yakabileceğiniz anlamına gelmeyecektir..

Sorun yaşadığınız konuda ise bende siz şunu sorayım Herhangi bir sürücünüzün düzgün yüklenemedğinden eminmisiniz bunu öğrenmek için şu yolu takip ediniz..

Bilgisayarım Sağ tıklayın>>Özellikler sekmesinden>Donanım Sekmesi>en son olarak Aygıt yöneticisine tıklayarak herhangi bir donanımızın sıkıntısız yüklendiğinden emin olunuz daha sonra hala sorun yaşayacak olursanız belirtin elimizden geldiği kadar yardımcı olalım.

• quote:

Orjinalden alıntı: HeKiMoĞLu-47

quote:

arkadaşlar merhabalar...

Masaüstü ile Laptop kıyaslamak başlı başına kategorileri ayrı olduğu için Afedersiniz At ile Eşeği kıyas anlamına geleceğinden kıyaslama yapılmaz..

Ancak şöyle olabilir örneğin Photoshop masaüstünde daha iyi çalışıyordu neden Laptopta daha iyi çalışmıyor bu özelliklere göre normalde bu özellikte bir laptopta takılmadan kullanılabilecek bir program diye söylenebilir

Ancak

2gb ram var ram ne işe yarar bunu bilmek gerekiyor ram geçici bellek demektir ram ne kadar yüksek olursa geçici bellek kapasiteniz artacağından açık hesap olarak bir kişinin 2 karpuzu taşıması var birde 2 karpuzu iki kişinin taşıması var örneğin..

2 GHz hızı var diye belirtmişsiniz ancak işlemci hızı tek başına yeterli olmayıp ekran kartına ankart performansına ve en önemlisi parça uyumluluğuna göre iyi belirtilebilir 2 ghz lik performası her zaman yakabileceğiniz anlamına gelmeyecektir..

Sorun yaşadığınız konuda ise bende siz şunu sorayım Herhangi bir sürücünüzün düzgün yüklenemedğinden eminmisiniz bunu öğrenmek için şu yolu takip ediniz..

Bilgisayarım Sağ tıklayın>>Özellikler sekmesinden>Donanım Sekmesi>en son olarak Aygıt yöneticisine tıklayarak herhangi bir donanımızın sıkıntısız yüklendiğinden emin olunuz daha sonra hala sorun yaşayacak olursanız belirtin elimizden geldiği kadar yardımcı olalım.

merhabalar..

verdiğiniz örneklerle bazı şeyler daha iyi anlaşılmış oldu

yeni alınan her elektronik üründe böyle bir durum söz konusudur herhalde..ilk günlerde sağını solunu karıştırıp keşfetmeye çalışırsınız...benim bu konuda fazla vaktim olmadığı için aceleci davranıyorum...

kız kardeşim öss ile istediği yer olan ''ankara siyasal''a giremeyince benim yönlendirmem ile 2 yıllık bir yüksek okula gitti..ordan dikey geçiş yapabilmek için...mühendislik istediğim için ben de aynı şeyi yapmıştım..(teknik lise mezunuyum) sorumluluğu aldım ve sınava hazırlanmasında yardımcı oluyorum..13 temmuzdaki dgs ile kısmetse ankara siyasal işletme'ye geçecek..ve ben de dizüstü bilgisayarımı ona hediye edeceğim..

sorunsuz bir şekilde vermek istediğim için aklıma takılan konularda sizlere danışıyorum..yorumlarınız için de teşekkür ederim tekrar..

ayrıca sorularımdan birinin cevabını da buldum..
    COM surrogate hatası nero ile ilgiliymiş..ve çözümü de şöyleymiş;

Bu hata Nero'nun video dosyalarına müdahele etmeye çalışmasından kaynaklanıyor.
    C:\Program Files\Common Files\Ahead\DSFilter klasörü altındaki "NeVideo.ax" isimli dosyanın adını herhangibir isimle değiştirin...

• arkadaşlar laptopta ısınma nedeni ile oyun kapanırmı command and conquer 3 oynamaya çalışııyorum açıldıktan belli bi süre sonra oun kapanıyor herhangi hatada vermiyor daha düşük özelliklerde pc çatır çatır çalışyo bi anlama vermedim
  • quote:

quote:

quote:

arkadaşlar merhabalar...

Ancak

merhabalar..

verdiğiniz örneklerle bazı şeyler daha iyi anlaşılmış oldu

yeni alınan her elektronik üründe böyle bir durum söz konusudur herhalde..ilk günlerde sağını solunu karıştırıp keşfetmeye çalışırsınız...benim bu konuda fazla vaktim olmadığı için aceleci davranıyorum...

kız kardeşim öss ile istediği yer olan ''ankara siyasal''a giremeyince benim yönlendirmem ile 2 yıllık bir yüksek okula gitti..ordan dikey geçiş yapabilmek için...mühendislik istediğim için ben de aynı şeyi yapmıştım..(teknik lise mezunuyum) sorumluluğu aldım ve sınava hazırlanmasında yardımcı oluyorum..13 temmuzdaki dgs ile kısmetse ankara siyasal işletme'ye geçecek..ve ben de dizüstü bilgisayarımı ona hediye edeceğim..

sorunsuz bir şekilde vermek istediğim için aklıma takılan konularda sizlere danışıyorum..yorumlarınız için de teşekkür ederim tekrar..

ayrıca sorularımdan birinin cevabını da buldum..
    COM surrogate hatası nero ile ilgiliymiş..ve çözümü de şöyleymiş;

Bu hata Nero'nun video dosyalarına müdahele etmeye çalışmasından kaynaklanıyor.
    C:\Program Files\Common Files\Ahead\DSFilter klasörü altındaki "NeVideo.ax" isimli dosyanın adını herhangibir isimle değiştirin...

Sevgili kardeşim çok iyi düşünmüşsünüz kişisel fikrim elbette özel hayatınız ilgili ve laptopla ilgili

Dizüstü ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak kadar doğal ve yararlı bir şey yoktur aslında bu her türlü elektronik ürün için geçerli sonuçta sizlerden önce o ürünü kullananlar ve elektronik ürünün avantajlarını ve dezavantajlarını bilip öyle hareket etmek hem aldığınız üründen memnun kalmanızı ve yaptığınız tercihin yanlış olmasını en aza indirgemek için yararlıdır.

Bizler bu platformada her zaman elimizden geldiğince ve dilimi döndüğünce herkese yardımcı olmaya çalışacaz inşallah

Sevgiler.

• arkadaşalar DELL ilgimi çekmeye başladı.Ama şunu merak ediyorum..

Intel Graphics Media Accelerator X3100 Paylaşımlı 358 Mb ekran kartına vista kaç puan veriyor.

ayrıca bilgisayarın hesap makinasında 100000n! hesapladığınızda kaç sn sürüyor...

Kullanan arkadaşlara güle güle kullanmalarını temenni ediyorum....
  • quote:

Orjinalden alıntı: altrea

arkadaşalar DELL ilgimi çekmeye başladı.Ama şunu merak ediyorum..

Intel Graphics Media Accelerator X3100 Paylaşımlı 358 Mb ekran kartına vista kaç puan veriyor.

ayrıca bilgisayarın hesap makinasında 100000n! hesapladığınızda kaç sn sürüyor...

Kullanan arkadaşlara güle güle kullanmalarını temenni ediyorum....

Özelden yanıtladım sorunuzu diğer arkadaşlarda bildiklerini bizlerden esirgemezlerse iyi olur.
  • valla şu 100000n! olayını yaptım 1dk 45 sn sonuca ulaştı yapan varmı başka arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türos -- 25 Haziran 2008; 19:48:52 >
  • Dell kullanıcılar uyumayın yavv
  • 100000n! sonucunu bekliyoruz arkadaşlar.Hesaplama yaparken bilgisayarda başka program çalıştırmayın lüften..
    Ayrıca sistemde vistamı yüklü Xp mi belirtirseniz iyi olur..
  • arkadaşlar 1000000n olayı nedir nasıl yapılıyo biraz açıklama yaparsanız yapıyım bende
  • quote:

Orjinalden alıntı: cihannn81

arkadaşlar 1000000n olayı nedir nasıl yapılıyo biraz açıklama yaparsanız yapıyım bende

Şöyle izah edeyim sizlere

Başlat>Tüm Programlar>Donatılar yolunu takip ederek Hesap Makinesine ulaşıyoruz.

Sonra karşınıza çıkmış olan Hesap makinesi işleminde ise üst sekmelerde görünüme tıkladıktan sonra
    standart seçili normalde biz onu Bilimsel olarak değiştiriyoruz kısa bir süreliğine sonrasında 100000 yazıyoruz ve hesap makinesinde pembe olarak gösterilen n! tuşuna basalım ve bu işlemi kaç sn de yaptığını izleyelim bu kadar.

• quote:

quote:

arkadaşlar 1000000n olayı nedir nasıl yapılıyo biraz açıklama yaparsanız yapıyım bende

Başlat>Tüm Programlar>Donatılar yolunu takip ederek Hesap Makinesine ulaşıyoruz.

Sonra karşınıza çıkmış olan Hesap makinesi işleminde ise üst sekmelerde görünüme tıkladıktan sonra
    standart seçili normalde biz onu Bilimsel olarak değiştiriyoruz kısa bir süreliğine sonrasında 100000 yazıyoruz ve hesap makinesinde pembe olarak gösterilen n! tuşuna basalım ve bu işlemi kaç sn de yaptığını izleyelim bu kadar.

1 dakka 40 saniye hesabı yaptıgı süre nasıl sizce iyimi kötümü ???

• bizim bi arkada denedi onun işlemci coredue 1 gb ram var masaüstü 1 dk 35 sn çıktı ben core2due 2 gb ram olan laptopta denedim 1dk 40-45 gibi çıktı arada fark olması gerekmiyormu??
  • 1dk35sn. vista home premium işletim sitemi
  • quote:

quote:

quote:

1 dakka 40 saniye hesabı yaptıgı süre nasıl sizce iyimi kötümü ???

Fena değil benim masaüstümde bile yaklaşık olarak 60 sn tamamlandı..

quote:

Orjinalden alıntı: türos

bizim bi arkada denedi onun işlemci coredue 1 gb ram var masaüstü 1 dk 35 sn çıktı ben core2due 2 gb ram olan laptopta denedim 1dk 40-45 gibi çıktı arada fark olması gerekmiyormu??

Elbette tabi fark olması lazım işlemci farklı ram farkı var bunlar en ufak örnekler.

• Arkadaşlar uzun zamandan beri bir laptop, daha doğrusu DELL almak için araştırma yapıyorum . Bugün hepsiburada'da aşağıda linkini verdiğim 2 makina arasında kaldım. arada çok ciddi farklar yok gibi ama yine de tavsiyeleriniz benim için önemli. Bir de diğer satıcılarda daha iyi fiyat var mı, bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim.

DELL INSPIRON 1525 CORE 2 DUO T5450 1.66Ghz 2048MB 160GB I55Q003
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd72209

DELL INSPIRON 1525 CORE 2 DUO T7250 2Ghz 2048MB 160GB I55Q004
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd72210

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi driversss -- 1 Temmuz 2008; 12:59:36 >

• http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=30.001.1296.0171
    2ghz işlemcili olan daha ucuz diğerinin fiyatı aynı gibi.
    bende almayı düşünüyorum ama ses pek iyi değilmiş. kardeşimde acer 5920 var subwoferlı mıdır nedir çok güzel sesi var.

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=21.019.032
    bunu da alabilirim. tam olarak karar vermedim. sende bir bak istersen.

• quote:

Orjinalden alıntı: driversss

Arkadaşlar uzun zamandan beri bir laptop, daha doğrusu DELL almak için araştırma yapıyorum . Bugün hepsiburada'da aşağıda linkini verdiğim 2 makina arasında kaldım. arada çok ciddi farklar yok gibi ama yine de tavsiyeleriniz benim için önemli. Bir de diğer satıcılarda daha iyi fiyat var mı, bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim.

DELL INSPIRON 1525 CORE 2 DUO T5450 1.66Ghz 2048MB 160GB I55Q003
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd72209

DELL INSPIRON 1525 CORE 2 DUO T7250 2Ghz 2048MB 160GB I55Q004
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd72210

Bana göre şuanda tercihinide yaptığına göre 2ghz işlemci hızına sahip olanı almak daha mantıklı çünkü diğeri 1.66 ve diğer türlü biri t5450 diğeri t7250 buda önemli ve bunlardan daha önemlisi aralarında o kadarda fiyat farkıda yok 80 ytl civarı fark var aralarında bana soracak olursan bu fiyata aşagıdakini almak daha mantıklı çünkü daha sonra 200 ytl de versen değiştirme fırsatın yok maalesef

Ben

DELL INSPIRON 1525 CORE 2 DUO T7250 2Ghz 2048MB 160GB I55Q004 diyorum

Sevgiyle kal.

• Limit olarak 1700 ytl limitim var ama dizüstüne fazla para vermeyeyim diyorum ve 1525 bu kriterlere uyuyor gibi. Bu nedenle asus M51se den vazgeçmek üzereyim. Ancak geçen bir yerde gördüm 1525 i sanki klavye ve kasadaki gri boya kalitesiz duruyordu ve hiç güven vermedi. Kasa kaliteside pek iyi gibi görünmüyordu. Tabi kasayı ellemedim sadece gözümle görebildiğim bunlar. 1525 kullanıcıları sizin makinaların klavyede, bileklerinizi koyduğunuz kısımda falan boya atması gibi olaylar varmı? Sizdende fikir alayım ; çok oyun oynamayı düşünmüyorum ve detay deliside değilim. Zaten masaüstü var evde oyun için onu kullanacağım. 1700 YTL civarına Asus M51SE mi alsam yoksa Dell 1525 I55Q004 alıp ek olarak masaüstüne güzel bir ekran kartımı alsam karar veremedim. Dell'in evde servis hizmeti sadece belirli illerde mi geçerli yoksa her il bu kapsamdamı? Yorumlarınız için şimdiden sağolun.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.