1800-2300 civarı bir laptop almak istiyorum.Bunun için bugün Bimekse gittim ve birkaç model inceledim. Araştırmalarım sonucu Lenovo , Sony ve Dell arasında kaldım. Bimekste görevli arkadaşa Dell'in neden mağazada satılmadığını sordum ve teknik servis sıkıntısı nedeniyle artık getirmediklerini söyledi. Düşük fiyat nedeniyle alabileceğim bir pc olan 7537 ile ilgili tereddüt oluştu bende.
Lenovo z510'un kasası çok hoşuma gitmedi diyebilirim ama Dell'i de gidip görebileceğim bir mağaza yok sanırım.
Öneriniz ne olur ?
Sony'de SCF1532ZSTB modeli iyi gibi duruyor.Ekran çözünürlüğü 1920x1080 ve bimekste 2345 tl.
Dell'in satış sonrası müşteri memnuniyeti kötü sanırım. Eskiden yerinde servis varmış ama artık olmadığını söylüyorlar ayrıca çoğu tekno markette Dell satışı çok az veya yok. Nedeni nedir acaba ? Baktığın modeli bende çok beğendim ama Dell'in durumu nedir bilemiyorum. büyük marketler Dell'e ağırlık vermiyorlar. Asus'un 1-2 modelini aldım ben de gündemime. Vatan'da ve MediaMarkt'ta birer tane Asus modeli beğendim özellikleri hemen hemen aynı Dell ile.
quote:
Orijinalden alıntı: R1sk16
Dell'in satış sonrası müşteri memnuniyeti kötü sanırım. Eskiden yerinde servis varmış ama artık olmadığını söylüyorlar ayrıca çoğu tekno markette Dell satışı çok az veya yok. Nedeni nedir acaba ? Baktığın modeli bende çok beğendim ama Dell'in durumu nedir bilemiyorum. büyük marketler Dell'e ağırlık vermiyorlar. Asus'un 1-2 modelini aldım ben de gündemime. Vatan'da ve MediaMarkt'ta birer tane Asus modeli beğendim özellikleri hemen hemen aynı Dell ile.
hangi modelleri beğendin ?
Akşam üstü bimeks ve teknosaya gittim. Asusun bazı modellerindeki kasa kalitesi gerçekten cezbedici diyebilirim. Bence kasa olarak kesinlikle asus mükemmel. Lenovo z510'un kasası öle ahım şahım değildi , ekranı mat ve kalitesiz bir görüntüsü vardı.Özelliklerine göre fiyatı iyiydi ama. Valla Sony SVF1532SSTW modeli hoşuma gitti.Kasasının beyaz oluşu iyiydi.Eksiği 4 gb ram ama arttırılabileceği için sorun yok.Artısı ise 1920x1080 full hd olması.kran kalitesi çok iyiydi. Işıklı tuş takımı da cabası. Fiyatı ortalama 2000 civarı. Şahsen bende bunu düşünmeye başladım.Hafta sonu alacağım içlerinden birini.
Dell hiçbiryerde yok bu arada.Laptop piyasasından çekiliyormuş.
Birde aklım macbook air 'de kaldı bu arada :)
quote:
Orijinalden alıntı: serhatly
quote:
Orijinalden alıntı: R1sk16
hangi modelleri beğendin ?
Akşam üstü bimeks ve teknosaya gittim. Asusun bazı modellerindeki kasa kalitesi gerçekten cezbedici diyebilirim. Bence kasa olarak kesinlikle asus mükemmel. Lenovo z510'un kasası öle ahım şahım değildi , ekranı mat ve kalitesiz bir görüntüsü vardı.Özelliklerine göre fiyatı iyiydi ama. Valla Sony SVF1532SSTW modeli hoşuma gitti.Kasasının beyaz oluşu iyiydi.Eksiği 4 gb ram ama arttırılabileceği için sorun yok.Artısı ise 1920x1080 full hd olması.kran kalitesi çok iyiydi. Işıklı tuş takımı da cabası. Fiyatı ortalama 2000 civarı. Şahsen bende bunu düşünmeye başladım.Hafta sonu alacağım içlerinden birini.
Dell hiçbiryerde yok bu arada.Laptop piyasasından çekiliyormuş.
3.seçenek normalde indirimdeyken 2200 e düşüyor vatan indirimi kaldırmıs suan ama indirime tekrar girecektir kesinlikle
2300tl'ye bunlardan iyisi yok şuan piyasada performans açısından
Hocam verdiğin 3 laptop'ta kasa olarak eski tip kasaya sahip.Benim için oyun performansı önemli değil.İşlemci vs iyi olsun yeter , birde kasa kaliteli , ses , ısınma problemi olmasın. Monster ve victorda teknik servis vs sıkıntısı da olabilir. Bildik markalardan şaşmamak lazım.
serhatly
kullanıcısına yanıt
İkisindede teknik serviste o büyük markalarda yaşadıgın teknik servis sorunlarından fazlasını yaşamazsın
Sizin için görünüş önemliyse zaten dell i alın başka bilgisayar aramanıza gerek yok yada z510 alın ikiside gayet güzel cihazlar
serhatly
kullanıcısına yanıt
Cidden görünüş yüzünden i7'den vazgeçip i5u (i3m'e denktir) bir bilgisayar mı alacaksın?
gtx 760m'den gt750m'e mi düşeceksin?
Ayrıca teknik servis konusunu dert etme. Aldığın yerle teknik servis aynı firma daha ne olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: Sirius144p
Cidden görünüş yüzünden i7'den vazgeçip i5u (i3m'e denktir) bir bilgisayar mı alacaksın?
gtx 760m'den gt750m'e mi düşeceksin?
Ayrıca teknik servis konusunu dert etme. Aldığın yerle teknik servis aynı firma daha ne olsun.
Arkadaşlar bu fiyat aralığında en çok konuşulan pcler lenovo z510 ve dell 7537. Neden kimse monster ve victor'u o kadar övmüyor. i5 4200u ve 740m ekran kartı fazlasıyla işimi görür.Çünkü öncesinde de i7 2.nesil işlemci ve hd4400 ekran kartı ile çalışıyordum.Ekran kartına çok ihtiyacım olmuyor işin gerçeği. Ama bu fiyat aralığında ne kadar iyisini alırsam kardır mantığıyla hareket etmeye çalışıyorum. Örneğin şu bilgisayar 1080p çözünürlükten dolayı ideal diye düşünüyorum. 4 gb ram takviyesi yapıldığında hiçbir eksisi yok gibi ; http://www.teknosa.com/urunler/125032716/sony-fit-e-svf1532sstw-ceu-notebook
Elektronik Mühendisiyim ve genelde yazılım üzerine çalışıyorum. Oyunla vakit geçrcek zamanım kalmıyor. Ekran kartına bile çok ihtiyacım yok ama bu fiyat aralığında genelde en az 740m koyuyorlar bende amenna diyorum :) Bilgisayar başında uzun süre zaman geçrdiğim için ise malzeme kalitesi , ısınma sıkıntıları , ses olmaması benim için çok daha önemli duruma geçiyor.
Linkteki sony hakkındaki yorumlarınızı alabilirmiyim ?
İhtiyaçlar doğrutulsunda hareket etmek gerek tabikide ben o cihazları en iyi performans alacagın cihaz diye önerdim hocam ayrıca o cihazlar 2300 dell ve lenovo 1650-1800 civarında geziyor
O sony normal kullanımda sıkıntı oluşturmaz zannedersem kullandıgın programlarda basit programlar visual stüdyo,mplap ıd gibi herhalde ?
@CaeNs hocam anladıgım kadarıyla çok fazla bir grafik işlemciye ve cpu'ya ihtiyacı yok arkadaşın o yüzden bu cihazlar ilgisini çekmeyebilir
tcdd4242
kullanıcısına yanıt
Peki o halde soyle soyleyeyim;
U serisi islemciler dusuk enerji tuketimi gosterirler. Pil performanslari daha uzundur. Boyle bir sey isinize yarayacaksa U serisi dusunebilirsiniz. Tabi ayni islemcinin U serisi versiyonuyla M serisi versiyonu arasinda performans farki vardir. M serisi daha performanslidir.
Ekran karti olarak zaten bir problem yok anladigim kadariyla.
i7 2. nesil bilgisayarinizin islemcisinin tam adini ogrenin. Alacaginiz bilgisayarin islemcisi ile karsilastirin. Dediginiz gibi arada cok fark yoksa bu cihazlardan birini alirsiniz.
Sony cihazlar forumda pek konusulmaz. Cunku f/p cihazlarindan uzaktan yakindan ilgileri yoktur.
Monster, Victor gibi markalarin onerilmiyor ya da konusulmuyor olmasi pek duyulmamasindan kaynakli. Bir Asus veya Dell kadar bilinseler zaten bu fiyatlardan urun satisi yapamazlar. Bir de yerli markalar olduklari icin de biraz daha ucuz diyebiliriz.
Mesela tcdd arkadasimiz Monster kullaniyor, ben de bugun gidip Monster alacagim. Cunku gercekten kaliteli ve ucuz bilgisayarlar uretiyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Sirius144p
Peki o halde soyle soyleyeyim;
U serisi islemciler dusuk enerji tuketimi gosterirler. Pil performanslari daha uzundur. Boyle bir sey isinize yarayacaksa U serisi dusunebilirsiniz. Tabi ayni islemcinin U serisi versiyonuyla M serisi versiyonu arasinda performans farki vardir. M serisi daha performanslidir.
Ekran karti olarak zaten bir problem yok anladigim kadariyla.
i7 2. nesil bilgisayarinizin islemcisinin tam adini ogrenin. Alacaginiz bilgisayarin islemcisi ile karsilastirin. Dediginiz gibi arada cok fark yoksa bu cihazlardan birini alirsiniz.
Sony cihazlar forumda pek konusulmaz. Cunku f/p cihazlarindan uzaktan yakindan ilgileri yoktur.
Monster, Victor gibi markalarin onerilmiyor ya da konusulmuyor olmasi pek duyulmamasindan kaynakli. Bir Asus veya Dell kadar bilinseler zaten bu fiyatlardan urun satisi yapamazlar. Bir de yerli markalar olduklari icin de biraz daha ucuz diyebiliriz.
Mesela tcdd arkadasimiz Monster kullaniyor, ben de bugun gidip Monster alacagim. Cunku gercekten kaliteli ve ucuz bilgisayarlar uretiyorlar.
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu akşam veya hafta sonu indirimlerini bekleyerek bir pc alacağım. Asus , lenovo , dell veya sony markalarından birini tercih edeceğim.Genelde i5 işlemci olarak fiyatları aynı seviyelerde.Bakmam gereken görünüş ve malzeme kalitesi vs gibi özellikler kalıyor. Bunlara göre de kararımı vereceğim.Hepsinin artıları ve eksileri var.Ekran çözünürlüğünden dolayı sony fakat kasa kalitesi ve stabilite konusunda Dell önde gibi.Lenovo övülüyor fakat mat ekranı hoşuma gitmedi.Asuslara ise gidip baktığımda karar verebilirim. Sony SVF1532SSTW CUE ve Dell 7537 arasındayım diyebilirim...
serhatly
kullanıcısına yanıt
Sony'nin kasasını yakından görmelisin
quote:
Orijinalden alıntı: tcdd4242
Sony'nin kasasını yakından görmelisin
Yakından gördüm hocam , kalitesiz değildi , ışıklı klavyesi vardı. Dell'i yakından görmek nasip olmadı ama :(
serhatly
kullanıcısına yanıt
Delli göreceğin yer vardır mutlaka ya pcdepo'nun ofisi filan nerde tam bilmiyorum ama
Dell gercekten cok iyi urun.bence en iyisi dell i arayip sormak.