Şimdi Ara

### DELL İNSPİRON 7537 KULLANICI PLATFORMU##_ oyun ve işlemci testleri eklendi (414. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.519
Cevap
79
Favori
306.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 412413414415416
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Wifi anten bağlantılarından biri çıkmış olabilir. İçini açıp fanın yanındaki wifi kartına bağlı olan kabloları kontrol edin. Olmazsa wifi sürücüsünü kaldırıp tekrar kurmayı deneyin.

• phoenix_88 kullanıcısına yanıt
    Aldığım günden beri SSD ile kullanıyorum. Sıfırdan kurulum tavsiye ederim.
  • arkadaşlar selamlar,

dell 7537 i5 4210u işlemcili modeli kullanıyorum, 2 gün önce her sene yaptığım gibi iç temizlik ve termal macunu yenileyeyim dedim. oyun esnasında 80-85 dereceye kadar çıkabiliyordu. temizlikten sonra yükteyken çıktığı max. değer 70-73 oldu fakat 2 gün sonra bu defa yine aynı değerlere çıkıyor. sürekli güncel olarak win8.1 kullanıyordum, bugün belki bir şeyler farkeder diye win10 temiz kurulum yaptım ve driverlerı kurdum ama hala cihaz ısınıyor hatta yüksüz kullanımda 38-45 arası olan değerler RESİMDEKİ GİBİ 60-65 arası dolaşıyor ve fan hiç susmuyor. ayrıyeten yüksüz kullanımda nvidia gpu yu da kullanıyor onu da sıcaklık değerlerinden anladım. nvidia ayarlarıyla oynamadım. bu yazıyı yazdıktan sonra büyük ihtimal tekrar açıp macunlara bakacağım. siz ne dersiniz başka ne yapmalıyım, win8.1 performansından memnundum, önerdiğiniz driverlar var mıdır vs..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensar14 -- 22 Haziran 2019; 20:35:44 >

• Allah belasını versin böyle laptopun gerçekten kafayı yemek üzereyim. Telefonla cayır cayır kullandigim interneti pc ile kullanamıyorum. 1.07 mb pdf dosyasını bile açmıyor. Bunlarin yapacagi wifi modulunun de yapacağı pc ninde Allah belasını versin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay be hala benim gibi kullanan insanlar kalmış. iş için gerçekten iyi bir laptop. hafif, ince, ısınmıyor. özellikle ssd takarsanız gerçekten performansı çok artıyor. fakat oyun kısmına gelirsek 750m ekran kartı gerçekten berbat ötesi bir kart . yani ben buna ekran kartı falan demem açıkçası olsa olsa uyduruk bi grafik işlemcisi olur. ikinci elden almayı falan düşünen olursa oyun olarak hiçbirşey oynayamazsınız haberiniz olsun. geri kalan her şey için işinizi fazlasıyla görür.
  • Cevdet12 C kullanıcısına yanıt
    wifi kartı sorunlu bunu herkes biliyor. ben de 1mt yakınımdaki modeme bağlanmakta sorun çekiyorum hariciyi takmadığım zamanlar
  • bastaa kullanıcısına yanıt
    750m bu pc nin dönemindeki en iyi ekran kartı. sonradan çıkanlar dahil aynı fiyat aralığında olsun 1k üstü olsun takılan tüm kartlar 750m e yaklaşamaz bile. ben aldıktan 1 yıl sonra vatan daki muadillerinin benchmarkları içler acısı. 750m aslında büyük bi şanstı.

kıyaslamayı doğru yapmak gerek yalnız. döneminin 1600tl lik bilgisayarı. şuan 5 bin verseler vermem. çünkü 5 bin e bu makineyi alamam.
  • ensar14 E kullanıcısına yanıt
    hocam dell teknik servisindekiler de aynı şeyi söylüyor. bu makine win10 da sorun çıkarıyor.

ben de birkaç kez win10 a geçtim, belki win10 ile ilgilidir güncellemeleriyle düzelmiştir diyerek. ama hep bi aksaklık çıkartıyordu.

8.1 çok stabil ve win10 a geçmek için çok da iyi bi sebep yok aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TROJ

hocam dell teknik servisindekiler de aynı şeyi söylüyor. bu makine win10 da sorun çıkarıyor.

ben de birkaç kez win10 a geçtim, belki win10 ile ilgilidir güncellemeleriyle düzelmiştir diyerek. ama hep bi aksaklık çıkartıyordu.

anladım hocam tekrar win8.1'e dönecegim bakalım macunları da tekrar değişterecegim

• quote:

Orijinalden alıntı: TROJ

Ülkemizdeki birçok twknik servis yetersiz ve işine gelmeyince sallıyorlar. Win 10 çıktığında direkt ücretsiz update hakkıyla geçmiştim o güm bugündür sıkıntısız kullanıyorum. Dell kendi sitesinde en son driver güncellemelirini yapın özellikle bios’la ilgili olanları.

• Yıllardır kullanıyorum. Win 10 en güncel hali yüklü. Driver lar yine öyle driver booster ne derse, o yüklü. Bios en günceli ....
    Hiç bir sıkıntı çekmedim, wifi si olsun başka şeyi olsun, çatır çatır çalışıyor.
    750M ekran kartı dönemi için iyi bir karttı. Kardeşim o kart ile GTA 5, Sims 4 bitirdi, hala daha oynuyor.

Batarya artık öldü gibi, 2 saat gidiyor.
    Touchpad biraz nanay oldu, sağ tık kısmı zor basıyor.
    Ekran sıkıntıda. Sol üst köşede likit akması gibi bir durum var. Erik büyüklüğünde siyah nokta var, çok aşağı inerse elimle yukarı ittiriyorum yine Birde ekranı çok yatırırsam, ekran yeşile dönüyor.
    Bunların dışında çatır çatır....
  • quote:

Orijinalden alıntı: phoenix_88

Ülkemizdeki birçok twknik servis yetersiz ve işine gelmeyince sallıyorlar. Win 10 çıktığında direkt ücretsiz update hakkıyla geçmiştim o güm bugündür sıkıntısız kullanıyorum. Dell kendi sitesinde en son driver güncellemelirini yapın özellikle bios’la ilgili olanları.

Alıntıları Göster
    windowsun güncellemelerini devamlı yapar mısınız, bir de driverbooster mı kullanmak iyidir yoksa dediğiniz gibi dell sitesindekilerin tümünü yapıp geçmek mi hala kararsızım acıkcası

• quote:

Orijinalden alıntı: ensar14

windowsun güncellemelerini devamlı yapar mısınız, bir de driverbooster mı kullanmak iyidir yoksa dediğiniz gibi dell sitesindekilerin tümünü yapıp geçmek mi hala kararsızım acıkcası

Alıntıları Göster
    Şu zaman kadar 3. parti aracı programlar kullanmadım kullanmam da ve tavsiye etmem. Windows 10'da bildiğim kadarıyla güncelleme kapatılamıyor zaten. Dell'in kendi sitesine girip donanımla alakalı bütün sürücülerini güncel yapın donanımsal hata yoksa sıkıntı olmaz. Laptopu ilk önsiparişle alanlardanım win 10'da çıktığı gibi hemen geçtim şu zamana kadar şükür bir sıkıntım olmadı. Bu aralar sadece SSD almayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: phoenix_88

Şu zaman kadar 3. parti aracı programlar kullanmadım kullanmam da ve tavsiye etmem. Windows 10'da bildiğim kadarıyla güncelleme kapatılamıyor zaten. Dell'in kendi sitesine girip donanımla alakalı bütün sürücülerini güncel yapın donanımsal hata yoksa sıkıntı olmaz. Laptopu ilk önsiparişle alanlardanım win 10'da çıktığı gibi hemen geçtim şu zamana kadar şükür bir sıkıntım olmadı. Bu aralar sadece SSD almayı düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    aynen hocam ben de sizin gibi ilk alanlardanım memnunum cihazdan, sizin gibi SSD alacagım yaz bitimine samsung evo plus 250 gb alacagım muhtemelen bakalım. aldığımdan beri nerdeyse anlık fps drop sorunum var sadece bir onu cözemedim cs 1.6 da bile yapıyor, işlemci mi hdd mi tam bilemedim

gecen haftaya kadar win8.1 kullanıyordum win10 iso indirip orjinal kopya ile temiz kurulum yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensar14 -- 30 Haziran 2019; 13:28:58 >

• ensar14 E kullanıcısına yanıt
    Ben, windowsu güncelliyorum. Driver içinde driver booster kullanıyorum, bir sorun görmedim şimdilik. 250GB Samsung ssd ile kullanıyorum. Mennunum
  • Merhabalar yine bu ay içinde SSD'ye geçeceğim içini açmışken hazır macun da süreyim diyorum. Marka olarak Arctiic mX-4 demişler onun 2 gr'lığından alacağım yeter herhade. Esas soru nereye ve nasıl süreceğim. Anakartın resmi var aşağıda orada tam olarak nereye sürmek gerekli ve nelere dikkat edilmeli?

Macunu kırmızı ile işaretlediğim yerlere süreceksiniz.

Öncelikle hem işlemci/ ekran kartı hem de soğutucudaki eski termal macunu az nemli kolonyalı pamuk ile temizleyin. Temizlerken fazla bastırmayın ve özellikle resimde sağ taraftaki ekran kartının dış çeperinde bulunan devre elemanlarına mümkün olduğunca az temas edin. Eski macunu temizledikten sonra işlemci ve ekran kartının üstünde bulunan parlak plakanın üstüne ince bir katman olacak şekilde(resimdeki gibi bol kullanmaya gerek yok, macunun görevi sadece işlemci/ekran kartı ve bakır arasında ısıyı ileten bir tabaka oluşturmak) sürün. Ardından soğutucu bloğu dikkatlice üstüne oturtun ve vidalarını dengeli şekilde vidalayın.

Arkadaş çok güzel anlatmış.
    Eski macunu ıslak mendil veya aseton ile iyice temizle. Parıl parıl parlar
    Sonra Arkadaşın işaretlediği kırmızı bölgelerin üzerine incecik olacak şekilde sür. Fazla kalın olmasın, işlevini yitiriyor bu sefer.Sonra tekrar vidalayabilirsin.
    Fanın da boya fırçası ile tozunu almanda fayda var, tıkanmış yada çok tozlu olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NimbleSoul

Macunu kırmızı ile işaretlediğim yerlere süreceksiniz.

Öncelikle hem işlemci/ ekran kartı hem de soğutucudaki eski termal macunu az nemli kolonyalı pamuk ile temizleyin. Temizlerken fazla bastırmayın ve özellikle resimde sağ taraftaki ekran kartının dış çeperinde bulunan devre elemanlarına mümkün olduğunca az temas edin. Eski macunu temizledikten sonra işlemci ve ekran kartının üstünde bulunan parlak plakanın üstüne ince bir katman olacak şekilde(resimdeki gibi bol kullanmaya gerek yok, macunun görevi sadece işlemci/ekran kartı ve bakır arasında ısıyı ileten bir tabaka oluşturmak) sürün. Ardından soğutucu bloğu dikkatlice üstüne oturtun ve vidalarını dengeli şekilde vidalayın.
    Elinize sağlık teşekkür ederim bilgi için.

• Bende 7537 kullanıcısıyım ilk başlarda gayet güzel verim alıyordum fakat geçen sene pc yi çöpe atmayı bile düşündüm her şeyde kasıyordu her şeyde. Çözümü SSD takarak çözdüm .

Ayrıca ekran kartıyla ilgili sorunlarım vardı çok ısınıyordu çok takılmalar yaşıyordum. Fakat hiç alaksı olmamasına rağmen "NVDIA DENETİM MASASI " (Ana ekrana sağ tık yapıp açılabilir.) açıkken çok daha yüksek performans aldım Kendim çizile uğraşıyorum Solidworks 2018 i bile artık rahat bir şekilde açıyor ve çalıştırıyor.
  • 
Sayfa: önceki 412413414415416
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.