Bildirim
### DELL İNSPİRON 7537 KULLANICI PLATFORMU##_ oyun ve işlemci testleri eklendi (417. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Arka tarafından tutulabiliyor ise işin daha kolar olur. Pense senin işini görecektir -
Malasef hocam arkada klavyeyi tutuyor yani klavye engelliyor. Zorladım biraz klavye ışığını da çıkarmışım takamıyorum tekrardan :) yapıştırıcı demişler onu da denedim iyice mahvettim o kısmı. Lehimle mi denesem diye düşünmeye başladım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla, bilemedim ya. Fazla zarar vermeden çözmeye bak, daha fazla zarar vermeyelim cihaza -
Bence lehime gerek yok hocam biraz zorla vidanın altıda küçük uçlu tornavida ile girmeye çalış eğer girebilirsen alttan kanırtarak üstten açmayı dene.
Aslında tek derdin termal macun ise o vidayla uğtaşmana gerek yok bdn yıllar önce kasayı modifiyeledim sadece arka kapaktaki 4 vidayı sökerek soğutucuya ulaşıyorum yarın hatırlatırsan fotoğraf atarım.
Klavyeyi zorlarken ışıklandırma kablosunu çıkardım yanlışlıkla ve takılmıyor tekrardan. Benim her türlü çıkarmam lazım o lanet vidayı :)quote:
Orijinalden alıntı: Sezercvl
Aslında tek derdin termal macun ise o vidayla uğtaşmana gerek yok bdn yıllar önce kasayı modifiyeledim sadece arka kapaktaki 4 vidayı sökerek soğutucuya ulaşıyorum yarın hatırlatırsan fotoğraf atarım. -
-
Dell neden böyle bir dizayn yapmamış ilginç.quote:
Ozaman kastırmayı dene olmadı lehimle yandan az bişey erit sonra çıkar ben çoktan sökmüşüm o vidayı onsuz sıkıntı çıkarmıyormuş zaten klavyeyi tırnaklar tutuyor.Ben Görseldeki gibi bir parçayı kesip biraz eriterek hiç uğraşmadan sürekli soğutucuya ulaşabiliyorum :)
Sonunda çıkardım vidayı. Resimde gözüktüğü gibi uzun ince uçlu kargaburnu aldım. Öncesinde vidanın etrafını tıraşladım. Ardından kargabrnu ile yavaş yavaş çevirip açtım. Sonrasında macunu da uyguladım resimde gözüktüğü gibi. Sorunsuz bir şekilde açtım tekrardan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix_88 -- 18 Haziran 2020; 21:11:16 >
-
Hayırlı olsun :) klavyeyi takmak zor oldu mu ? -
Sağolun :)quote:
Hayırlı olsun :) klavyeyi takmak zor oldu mu ?
Klavyenin aydınlatma şerit kablosunu takmak biraz zor oldu, ayrıca ilk başta çalışmadı tuşların bazıları sonradan tekrardan çıkartıp taktım düzeldi. Fandan ses gelmiyor artık. Rahatladı makine. İlk alanlardanım ilk defa değiştirdim macunu.
Bu arada vidaların yarısı neredeyse yalama olmak üzere ölçüleri kasada yazıyor. İnternette arattım satan yer sadece çin siteleri var. Nereden bulabiliriz bu kasanın vidalarını?
Ben her sene macun yenileyip, fanları temizliyorum. Makine mis gibi, sessiz
Hayırlı olsun, sonunda halletmişsiniz. -
Uğraştırdı ama oldu. En sevdiğim elektronik aletlerimden birisi o yüzden üstünde bu kadar durdum :) Gerçekten Dell harika bir laptop yapmış şimdiki serileri nasıl bilmiyorum ama hep hatırlanacak.quote:
Orijinalden alıntı: Beyaz_Peynir
Ben her sene macun yenileyip, fanları temizliyorum. Makine mis gibi, sessiz
Hayırlı olsun, sonunda halletmişsiniz. -
Yeni seriler bu cihaz gibi değil. Bu hala, ilk göz ağrım gibi. En çok sevdiğim laptopum -
Benim kıza yeni laptop aldık bu da bana kaldı :) zamanında ben araştırıp almıştım, güzel bir alet.
recovery'den sıfır sistem yükleyip 8.1 yapınca çalışmayan wifi çalışmaya başladı, güncellemeleri alınca yine gitti. Aygıt yöneticisinden ve "sadece" wifi kartının driver güncellemesini geri aldım sorun çözüldü. Ekran ayarları için doygunluğu 40 yaptım ekran kendine geldi :)
Klavyede harfler gitmişti, 5-6 tanesi de hiç basmıyordu, ne yaparım nasıl olur derken ya nasip deyip gözümü kızdırıp 200tlye tr içi ışıklı tuş takımı diye geçen klavye siparişi verdim. (Yakındaki bir pc tamircisi ışıksızından ona uyan bir şeyi 400 civarı buluruz demişti)
YouTube'ta klavye değişimi videosu var, ona bakıp gelen klavyeyi kendim taktım. Sıfır gibi oldu, ışıklar problemsiz, hassasiyet problemsiz... Bu tür sorunları olanlar hiç düşünmeden alıp kendi takabilir, üründe sorun olur mu orijinal klavye gibi çalışır mı diye düşünmeye gerek yok, takması çok kolaymış. Geçen hafta bütün konuyu okudum (klavyeyle ilgili) bu tür bir bilgi yoktu, aynı sorunları olanlara ilerisi için not olsun diye yazayım dedim. Herkese kolay gelsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar ben de bu bilgisayarın ilk sahiplerindenim. Yaklaşık 5-6 yıldır sorun çıkarmadan kullanıyordum. 1-2 kere içini temizleyip,format attırmıştım gayet güzel devam ediyordu ancak kasım ayında askere gittim geldim bilgisayarımı açmaya çalıştığım da önce unexpected kernel mode trap hatası verdi sonra yeniden başlatılacak dedi ekran geldi Windows düzgün yüklenemedi diye. Sonra otomatik bakıma alıyor kendini siyah ekranda ancak otomatik bakım hiç bitmiyor. Ben de 1-2 kere güç düğmesine basılı tutup açıp kapatınca artık hiç kernel mode hatasını vermeden otomatik bakıma almaya başladı. Biosada giremiyorum sizce sorun ne olabilir? Bilgisayarcıya götürsem yaparlar mı? -
-
sorun çıkarmaması lazım.quote:
Orijinalden alıntı: tsunami_35
Arkadaşlar ram upgrade yapmak istiyorum. Üzerinde 6gb var bunlardan 2 GB çıkarıp 8gb takmak istiyorum. Böylece 12gb çıkacak.
1- sorun çıkarır mı bilgisayar
2- aşağıda ki resimde , üstünde çıkanla aldığım farklı mi anlamadım.
2 gb satacak mısınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bence de sorun çıkmaması lazım. -
evet, evet, evet... Sonunda çözdüm! artık modem sorunu, wifi bağlanamadı vs gibi sorunlar geride kaldı (biraz uzun olabilir ama heyecanlı ve ayrıntılı anlatıyorum) :)
kronik modem sorunuyla uğraşıp çeşitli çözümler denemeye (ki hiçbiri çare olmuyor), usb wifi adaptörü almaya, modemden direkt kablo ile bağlanmaya gerek kalmadı.
Arkadaşlar merhaba... biliyorsunuz bu 7537'lerin wifi bağlantısında fabrikasyon bir hata var ama hiçbir kullanıcı şu ana kadar bu sorunu çözememişti. yerli ve yabancı tüm forumları teknik tavsiye çözüm siteleri vs vs. her yerde yazılan her şeyi okudum denedim, ama hiçbiri derdime derman olmadı. ne yaptıysam aletin kendi kablosuz bağlantısını çalıştırmayı başaramadım. ya modemi bulamıyor, ya bağlanamıyor, ya bağlantı uzun sürdü diyerek kapatıyor ya da sınırlı bağlantı diyerek internete girmiyordu.
kardeşimin eski bir samsung n150 mini laptopu vardı, gözümü karartıp açtım, onun wifi kartını benim dell'e taktım ama yine aynı sorun! fakat dell'den çıkarttığım wifi kartı samsung'ta çalışıyor. (onun kendi orijinal kartı da kendine ait alette sorunsuzdu). demek ki para verip başka bir wifi kart alsam yine aynı sorun olacaktı. çünkü wifi kartta bir sorun olmadığını başka laptopa takıp anlamış olduk.
peki o zaman sorun ne? anten kabloları bir yerlere gidiyor ama ucu bucağı belli değil, bağlı mı bağlı değil mi anlamak zor, bütün makineyi parçalamaya yeterli alet edavat olmadığı için cesaret edemedim.
birden bir şey dikkatimi çekti, ana karttaki wifi kartı takılan yerde kartı sabitlemek için kullanılan vidanın uzunluğu samsung'ta kullanılanın neredeyse yarısı kadar. hem samsung'ta hem dell'de bu vidanın altında metal bir yuva var ve anten bağlantısını bir şekilde ya topraklıyor ya paraziti ayarlıyor o yüzden yukarıdan takılan vidanın wifi kartını sabitleyen yeri biraz daha geçip aşağıdaki o metal yuvaya da oturarak temas etmesi gerekiyor. bizimkilerde bu vida kısa kaldığı için temas olmuyor ve bağlantı kurulamıyor.
çıkardım samsung'taki modemin uzun vidasını taktım bizimkine maaşallah diyeyim hiç sorun olmadan, kesmeden kopmadan evin en arka odasında wifinin zor ulaştığı çok az çeken yerde bile 5 diş full çekiyor. sırf rastlantı olmasın bir deneyeyim diye vidayı tekrar orijinal olanıyla yine değiştirdim yine aynı sorun var, çıkarıp uzun vidayı taktım yine hiç sorun yok.
bir de şu kısa vidayı samsung'ta deneyeyim dedim :) bu sefer de kısa vidanın temassızlığı yüzünden samsung wifi hatası vermeye başladı... olayı iki üç kez her türlü deneyip kesin kes tanımladım.
dell 7537 kronik wifi bağlantı sorunu fabrikasyon olarak wifi kartına kısa vida takılması yüzünden oluşuyor. vidayı aynı ebatta biraz daha uzun bir vidayla değiştirince temassızlık sorunu ortadan kalkıyor ve laptop artık hiç sorunsuz bir wifi bağlantısına sahip.
wifi sorunu olanlar wifi kartı üzerindeki vidayı daha uzun bir vida ile değiştirerek çözebilirler.
keşke hiç böyle bir sorun olmasaydı da uğraşmasaydık ama yine de çok eski bir donanımhaber kullanıcısı olarak başkalarına bu şekilde faydalı olacak paylaşımlar yapmak güzel. herkese kolay gelsin.
DİKKAT! tamir edeceğim diye ağzı bozuk tornavidalarla açarken arka kapağın vidalarını bozmamaya, wifi kartının üzerindeki vida yerine uzun vida koyacağım diye kalın ve uyumsuz herhangi bir vida takarak kartı zorlamamaya, takacağınız vidanın boyasız normal metal vida olmasına dikkat edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONALTIKIRKALTI -- 27 Haziran 2020; 23:7:42 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X