Dell Inspiron 7567 - Ana Konu (517. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
Arkadaşlar boş bulunup biosu 1.13.1 e yukselttim. Bios update tamamlanıdı pc açıldı. Yaklaşık 20 sn sonra cihazınız bir sorunla karşılaştı hatası aldım. Sonrasında pc bildiginiz çöp oldu. Önce bios setup a girememeye başladım. Ardından dell logasundan sonra siyah ekranda kalmaya başladı.
1TB hdd 250 gb sandisk nvme ssd var hard drive olarak. Bios setup ekranı gelmeyince SSD yi çıkardım. Bu kez bios setupa girebiliyorum. Hardiske windows kurup oyle devam edeiyim dedim ama format ekranın da surcu bulunamıyor hatası aldım. Bios information ekranında hardisk bilgisi var ama surucu kısmına gelmiyor.
UEFI da legacy yaptım, bios pilini çıkardım, raıd ahcı değiştirdim falan ne denediysem işe yaramadı. HDD yi çıkarıp SSD yi taktım bu kez dell logosundan sonra full siyah ekran. Ama F12 den boot menusune girebiliyorum. Orda benim sandisk SSD gorunuyor. Ama boot etmiyor bir türlü. Arada bir diagnostic ekranına giriyorum orda da daha önce dediğim gibi no bootable device hatası var, diger testlerin hepsini geçiyor. Umarım anakart ta bir sorun yoktur.
Şimdi yakınlarda bir bilgisayarcıya mı gotursem teknik servise mi yollasam karar veremiyorum. Anlayacagınız bir bios update ile pc kullanılamaz hale geldi. Bu sorunla sanırım daha önce karşılaşan olmamış. Var mı yadımcı olabilecek beyler?
-
quote:
Orijinalden alıntı: DynatronnArkadaşlar boş bulunup biosu 1.13.1 e yukselttim. Bios update tamamlanıdı pc açıldı. Yaklaşık 20 sn sonra cihazınız bir sorunla karşılaştı hatası aldım. Sonrasında pc bildiginiz çöp oldu. Önce bios setup a girememeye başladım. Ardından dell logasundan sonra siyah ekranda kalmaya başladı.
1TB hdd 250 gb sandisk nvme ssd var hard drive olarak. Bios setup ekranı gelmeyince SSD yi çıkardım. Bu kez bios setupa girebiliyorum. Hardiske windows kurup oyle devam edeiyim dedim ama format ekranın da surcu bulunamıyor hatası aldım. Bios information ekranında hardisk bilgisi var ama surucu kısmına gelmiyor.
UEFI da legacy yaptım, bios pilini çıkardım, raıd ahcı değiştirdim falan ne denediysem işe yaramadı. HDD yi çıkarıp SSD yi taktım bu kez dell logosundan sonra full siyah ekran. Ama F12 den boot menusune girebiliyorum. Orda benim sandisk SSD gorunuyor. Ama boot etmiyor bir türlü. Arada bir diagnostic ekranına giriyorum orda da daha önce dediğim gibi no bootable device hatası var, diger testlerin hepsini geçiyor. Umarım anakart ta bir sorun yoktur.
Şimdi yakınlarda bir bilgisayarcıya mı gotursem teknik servise mi yollasam karar veremiyorum. Anlayacagınız bir bios update ile pc kullanılamaz hale geldi. Bu sorunla sanırım daha önce karşılaşan olmamış. Var mı yadımcı olabilecek beyler?
Tekrar flaşlayın hocam son BIOS'u. Flaşladıktan sonra CMOS reset yapın (BIOS pilini çıkartıp bi 30 saniye bekleyin, sonra tekrar takın pili).
Sorun hala devam ediyorsa tekrar değerlendirelim sorunun kaynağını.
-
quote:
Orijinalden alıntı: DynatronnArkadaşlar boş bulunup biosu 1.13.1 e yukselttim. Bios update tamamlanıdı pc açıldı. Yaklaşık 20 sn sonra cihazınız bir sorunla karşılaştı hatası aldım. Sonrasında pc bildiginiz çöp oldu. Önce bios setup a girememeye başladım. Ardından dell logasundan sonra siyah ekranda kalmaya başladı.
bios ayarlarında , hangi kısımda olduğunu unuttum ancak RAİD veya AHCİ mod vardı , bende bu sorun olduğunda seçili olanın diğerine geçmiştim düzelmişti , bir denermisin hocam
-
Elimde bulunan başka bir HDD takıp windows kurdum. SSD yi falan söktüm. En azından anakartta bir sorun yok. Bu şekilde ssd yi takıp farmolarım diye düşündüm ama sistem SSD yi görmüyor. Ayıt yoneticisnden baktıgımda standart nvm express controller düzgün bir şekilde başlatılamadı diyor. İntel ve realtek sürücülerinin tamamı yuklu ve guncel.
Ssd de sorun var diyicem ama F12 bios setupda UEFI sandisk olarak gorunuyor. Kaç yıldır pc nin altından girip üstünden çıkmama ragmen boyle bir şey gormedim. 10 yıldır dell kullanıyorum yeminle soğudum. Bundan sonra hp veya huawei alırım. En azından her köşe başında adamlerin teknik servisi var. Sen ne diye her ay bios çıkartırsın arkadaş. Para söğüşlemeden başka bir şey değil. Araştırınca bios tan dolayı baya bi sıkıntılı geçmişi oldugunu gordum. Keşke daha önce buraları okusaydım. Millet 1.11 versiyonuna geçerken ben 1.11 den 1.13 geçmişim. PC ne guzel 5 sn de açılıyordu zaten:)
Şuan teknik servise para vermemek için her yolu deniyorum. Type c bulursam benim ssd yi başka bir bilgisayardan formatlatacağım. Muhtemelen sorun boot dosyalarının sistemin tanımamasında. O gune kadar hdd den devam mecburen.
Kamu spotu: Siz siz olun stabil çalışan hiç bir pc ye ekran kartı guncellemesi bile yapmayın. Sistem yavaşlamazsa kimse yeni urun almaz. Şirketler bunu bal gibi biliyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: DynatronnElimde bulunan başka bir HDD takıp windows kurdum. SSD yi falan söktüm. En azından anakartta bir sorun yok. Bu şekilde ssd yi takıp farmolarım diye düşündüm ama sistem SSD yi görmüyor. Ayıt yoneticisnden baktıgımda standart nvm express controller düzgün bir şekilde başlatılamadı diyor. İntel ve realtek sürücülerinin tamamı yuklu ve guncel.
Ssd de sorun var diyicem ama F12 bios setupda UEFI sandisk olarak gorunuyor. Kaç yıldır pc nin altından girip üstünden çıkmama ragmen boyle bir şey gormedim. 10 yıldır dell kullanıyorum yeminle soğudum. Bundan sonra hp veya huawei alırım. En azından her köşe başında adamlerin teknik servisi var. Sen ne diye her ay bios çıkartırsın arkadaş. Para söğüşlemeden başka bir şey değil. Araştırınca bios tan dolayı baya bi sıkıntılı geçmişi oldugunu gordum. Keşke daha önce buraları okusaydım. Millet 1.11 versiyonuna geçerken ben 1.11 den 1.13 geçmişim. PC ne guzel 5 sn de açılıyordu zaten:)
Şuan teknik servise para vermemek için her yolu deniyorum. Type c bulursam benim ssd yi başka bir bilgisayardan formatlatacağım. Muhtemelen sorun boot dosyalarının sistemin tanımamasında. O gune kadar hdd den devam mecburen.
Kamu spotu: Siz siz olun stabil çalışan hiç bir pc ye ekran kartı guncellemesi bile yapmayın. Sistem yavaşlamazsa kimse yeni urun almaz. Şirketler bunu bal gibi biliyor
Ben 1.12 ye geçmiştim 1.11 den , throttlestop devreden kalkıyormuş bu biosta , zar zor döndüm 1.11 e düzeldi şimdi , dahada biosu güncellemem
-
Hocamlar merhaba,
Bilgisayarıma ssd upgradeı yapmak istiyorum. Boyut olarak 512gb düşünüyorum ve 500-600 lira bandında bir ssd almak istiyorum. Hepsiburadada sandisk ultra 3D 500 GB nvme ssd baya uygun ve yüksek puanlı gözüküyor. Önerir misiniz bu ssdyi veya bu fiyatlara alınabilecek daha iyi bir ssd var mı?
Sandisk linki:www.hepsiburada.com
SanDisk Ultra 3D 500GB 2400MB-1750MB/s NVMe M.2 SSD Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/sandisk-ultra-3d-500gb-2400mb-1750mb-s-nvme-m-2-ssd-sdssdh3n-500g-g25-pm-HB00000WEC2V
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ranegade95Maalesef kaldırılmış dediğim gibi. Teşekkür ederim yinede
Alıntıları GösterBiri hayrına yüklese keşke indirsek
-
Hangi sürümü arıyorsunuz?
Bende bu var uyarsa upload ederim.
Realtek-High-Definition-Audio-Driver_8WWJK_WIN_6.0.1.8142_A04
-
Hocam subwoofer çalışan sürüm aslındaquote:
Orijinalden alıntı: Marty.McFLYHangi sürümü arıyorsunuz?
Bende bu var uyarsa upload ederim.
Realtek-High-Definition-Audio-Driver_8WWJK_WIN_6.0.1.8142_A04
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: misha99
Hocamlar merhaba,
Bilgisayarıma ssd upgradeı yapmak istiyorum. Boyut olarak 512gb düşünüyorum ve 500-600 lira bandında bir ssd almak istiyorum. Hepsiburadada sandisk ultra 3D 500 GB nvme ssd baya uygun ve yüksek puanlı gözüküyor. Önerir misiniz bu ssdyi veya bu fiyatlara alınabilecek daha iyi bir ssd var mı?
Sandisk linki:https://www.hepsiburada.com/sandisk-ultra-3d-500gb-2400mb-1750mb-s-nvme-m-2-ssd-sdssdh3n-500g-g25-pm-HB00000WEC2VSeçtiğiniz SSD gayet güzel hocam fiyatına göre. Alınabilir
-
Teşekkürler hocam
-
Batarya fiyatlarını merak edenler için geçtiğimiz hafta içi satın alıp kendim taktım. 830 tl civarına geldi bana. dparca üzerinden satın aldım, orijinal olsun kafam ağrımasın dedim. ertesi gün geliyor zaten.
Bir de termal macun yenileme için servisi aradım. Garanti yok doğal olarak. 1-4 hafta arası pc bizde kalabilir diyor. Fiyat için öncelikle pc nin bize gelmesi ve inceleme yapmamız lazım diyor. Sonrasında fiyat veriyoruz, olur da kabul etmezseniz de inceleme ücreti de 30 dolar diyor :)
Neden bu kadar kötü bir servis hizmeti var acaba.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cesurkomando -- 15 Şubat 2021; 1:13:16 > -
quote:
Orijinalden alıntı: DynatronnElimde bulunan başka bir HDD takıp windows kurdum. SSD yi falan söktüm. En azından anakartta bir sorun yok. Bu şekilde ssd yi takıp farmolarım diye düşündüm ama sistem SSD yi görmüyor. Ayıt yoneticisnden baktıgımda standart nvm express controller düzgün bir şekilde başlatılamadı diyor. İntel ve realtek sürücülerinin tamamı yuklu ve guncel.
hocam sandisk 3d ultra 1tb nvme ssd almıştım 1 ay önce. Zorlanarak boot edip(önce tanımadı. sonra tanıdı ama reset attı sürekli falan baya uğraştırdı.) windows kurulumunu gerçekleştirdim. gayet güzel kullanırken bir kere kapatıp açtıktan sonra tam boot edilirken mavi ekran almaya başladım. boot ederken aynı sizin yaşadığınız sorunu yaşadım bazen de.
dedim diskte bi sıkıntı var herhalde bi format atayım ssd'ye. formatı da garip. usb gerekiyor ona linux bir yazılım kuruyorsunuz bilgisayarı bu yazılımla boot ediyorsunuz ancak bu şekilde format atabiliyorsunuz windows ile mümkün değil diyor sandisk'in dashboard yazılımı. diski formatladıktan sonra laptop hiç tanımadı. biosta falan hiç görünmedi. iade ettim.
Ancak geçenlerde fiyatı tekrar düşünce bir daha şansımı denemek istedim. yarın sabah uğraşacağım yeniden.
yine aynı sıkıntıları yaşarsam ben problemin kaynağının genel bir sorun olduğunu anlamış olacağım. yaptığım işlemleri buraya adım adım yazarım ki başkaları aynı sıkıntıları yaşamasın.
-
Arkadaşlar benim laptobumda 128 gb lik ssd ve 1 tb hdd bulunmakta 500 gb ssd almayı düşünüyorum almam gereken ssd nin özellikleri neler bilgisi olan yazarsa sevinirim 128+500 yapabiliyor muyum yada hard diski söküp 500 gb ssd mi daha mantıklı ? Birde harddiski sökersem içindeki veriler aynı kalıp daha sonra tak çıkar kullanabilir myiim?
-
Merhaba arkadaşlar format atacağım, usb ön tanımlı yaptım ancak UEFI BOOT yazan kısım YouTube deki videolarda iki parça iken bende 4 başlık var, fazladan atıl olan bir bölümmü var acaba, ayrıca usbyi görmeden yine açılıyor bilgisayar yeniden başlattığım zaman.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgürtasarimci -- 15 Şubat 2021; 20:19:26 > -
quote:
Orijinalden alıntı: cesurkomando
Batarya fiyatlarını merak edenler için geçtiğimiz hafta içi satın alıp kendim taktım. 830 tl civarına geldi bana. dparca üzerinden satın aldım, orijinal olsun kafam ağrımasın dedim. ertesi gün geliyor zaten.
Bir de termal macun yenileme için servisi aradım. Garanti yok doğal olarak. 1-4 hafta arası pc bizde kalabilir diyor. Fiyat için öncelikle pc nin bize gelmesi ve inceleme yapmamız lazım diyor. Sonrasında fiyat veriyoruz, olur da kabul etmezseniz de inceleme ücreti de 30 dolar diyor :)
Neden bu kadar kötü bir servis hizmeti var acaba.Yok artık Ali Sami yani , Koç sistem mi bunu diyen?
-
Evet üstad Koçsistem. Tek yetkili servis onlar bildiğim kadarıyla. Gerçekten mükemmel bir hizmet anlayışları var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X