Ben notebooku termal macun temizliği yapmaya kalkıştım 1 sene önce statik elektirikmi ne verdim çıplak elle dokunduğum için , neyse bios pili falan değişti , o gün bugündür , pc açılırken 20 saniye siyah ekranda bekliyor sonra dell yazısı gelip açılıyor :) sorunu kabullendim artık ellemiyorum. |
Dell Inspiron 7567 - Ana Konu (533. sayfa)
-
-
Beyler bu laptopda nvidia image scaling açabiliyor muyuz?
-
Hocam ben BİOS 1.12.1 Sürümündeyim, CTRL + ESC Fonksiyonuyla eski BİOS'a 1.11.1 dönebilir miyim? Bu undervolt olayını bende merak ettim belki pc'im o yüzden ısınıyor heralde. İlerde Heatsink değişimi yapıcam.
-
Valla ben dönmüştüm ama bazı arkadaşlarda çalışmamıştı.
-
Arkadaşlar pil şişti çok hafiften touchpadin kenarını kaldırdı. Ne dersiniz pili çıkarıp kullanayım mı? Zaten pilde 5-10 dakika anca dayanıyor.
-
Kullanabilirsiniz hocam bi sıkıntı olmaz, ben 2-3 aydır bu şekilde kullanıyorum, ama şöyle bir sorun var. 130W Laptop'u tam besleyemiyor, Ekran Kartı özellikle Frekansı sürekli düşük tutuyor adaptör gücü tam karşılayamıyor, düşük performans alırsınız yani. Bu söylediklerim oyun oynuyorsanız, ama günlük kullanımda ya da diğer işleriniz de bi sıkıntı olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unimportant -- 7 Mart 2022; 0:46:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir defasında yapay zeka eğitirken pilden yemeye başlamıştı. Anakarti yakmaktan korkuyorum. Piller pahalı ve uyumluluk sağlayacağı kesin değil.
Sizin bu cihaza uygun tam performansda sorunsuz çalıştıran adaptör tavsiyeniz var mı?
Pili çıkarsan anakarti yakmak tehlikesi var
Cikartmasan pilin kasayı dağıtma ihtimali var.
Nereden baksan vukuat. Bu bilgisayar son 6 ayda aşırı yordu beni.
Adam gibi servisi, desteği olan bir ürün almak sartmis daha laptop alırsam Apple dışında zor alırım ancak kahretsinki Windows zorunluluk.
-
Ben pille kullanırken 10 defa falan hatta CS:GO oynarken bile yanlışıkla şarjdan çıktığı olduğu, herhangi bir sorunla karşılaşmadım, ama bu sorun olmayacağı anlamına gelmiyor.
150-180W Adaptör işinizi görür hocam, başka bir formda zaten biri böyle bir sorunla karşılaşmış KoçSistem 150W Adaptör yollamış, Ben sorduğum zaman böyle birşey yapmadıklarını söylemişlerdi bana.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/dell-7567-bataryasiz-kullanmak.1304488/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unimportant -- 7 Mart 2022; 11:5:55 > -
Bu arada Bataryayı çıkarırken, kablosuyla beraber çıkarın yani anakarta takılı bırakmayın belki kapanma bu yüzden yapıyordur.
-
Gerekirse kendim satın alacağım. 150w adaptör 600 TL. Kesin 150w yetiyor mu? Olmadı 180 alayım diyorum ama bulunmuyor.
Oyun değil ana video edit vesaire yük bindirdiğim oluyor. Windows cihaz ihtiyacım olmasa direkt Mace geçeceğim aslında. Pil ve servis durumu inanılmaz rahatsız ediyor beni
150W yeterli olur heralde, KoçSistem 150W yollamış o kişiye ama 7577'nin adaptörü de uyumluydu galiba 180W o, ama 150W işinizi görür. Zaten (GPU+75 CPU+45) 120W yapıyor, diğerlerinide ekleyince 130'u geçiyor bide işlemci daha fazla güç çekiyor 55W buluyor bazen. 150 Yeterli olur bence hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unimportant -- 7 Mart 2022; 13:24:53 >
Bende pili şişenler kervanına katılmış bulunuyorum yıpranma %25 olmasına rağmen (pilim garantide bir kere değişmişti) tocuhpadın dışında kalan sağ kısım hafif kırılınca fark ettim pilin 3 hücresi belirgin hale gelmiş ne önerirsiniz
-
-
Bire bir aynı yaşadıklarımı yazmışsınız D tuşu 1 senedir çalışmıyor, T tuşu da gitti. Harici klavye kullanıyorum. Yandaki USB portlarında arada bi temassızlık oluyor. Geçen sene iç dış temizliğe vermiştim 1 sene sonra boşta 50 derece, orta seviyede 60larda dolanıyor. Vadesi daha aldığımız zaman çıkardığı sorunlar ile dolmuştu zaten de o kadar para verdik deyip yıllarca katlandık. Bundan sonra Dell marka cihaz alırsam ...... diyorum.
-
Hocam Dell markasını geçtim, artık bu saatten sonra HQ işlemcisi olan laptop almak rüya zaten. Laptop'a koyulan dandik kısa ömürlü klavyesi hariç iyi bir bilgisayar olduğunu düşünüyorum.
Senelerce ekranı iyi, subwoofer'lı ses sistemi olan multimedia laptop aradım. Çıkan ürünlerin tamamı 2009, 2011 yılına aitti.
Sistemleri eski olduğundan almadım. 2 sene arayışımın ardından 2017'de piyasaya sürülmesiyle hemen 7567 ürününü aldım. IPS, ışık sızdırması olmayan, çok ufak bi kalibrasyon ile 2.20 gamma, 6500k white balance, RGB oranını büyük oranda karşılayan ekranı, ufak EQ ile Logitech'in mid-end hoparlörlerine taş çıkaracak dolu dolu subwoofer'lı ses sistemi, EN AZ 10 sene kullanabileceğiniz işlemci, bellek, ekran kartı... Bi insan daha ne isteyebilir? Evet, adaptörün anakarta yetmemesi yüzünden bataryanın şişmesiydi, kaliteden yoksun klavyesiydi sizi bi sinirlendiriyor fakat her gülün bir dikeni olur diyip kendimi avutmak istiyorum. Mariah Carey'in belting vokallerinin odayı doldurması ve tamamiyle kulaklarımda tınısını hissetmek, filmleri, videoları, belgeselleri orijinal renkleriyle izlemek ve tam ses almak. WOW!!! Daha eklemek istediğim o kadar çok şey var ki!!
Yaşadığınız USB sorununa gelince... Başıma gelmedi fakar eğer yatkınlığınız var ise USB yuvasındaki mandalları kaldırarak düzeltebilirsiniz. Kırmamaya dikkat ediniz, kırarsanız USB'ler dümdüz direk girip çıkar, düzeltilmesi için yeni USB yuvası lehimlenmesi gerekir. İnternette videolar var, bakabilirsiniz.
D tuşu... Bu D tuşunun suçu ne?! Sana o kadar yüklenmedim de.. Beni neden terk ettin ey D tuşu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bataryası şişenler kervanına ben de katıldım. Aslında wear level çok düşük görünüyor ve şarjda değilken 3 saat civarı götürebiliyor ama yine de patlama ve kasayı çatlatma durumlarından tırsıyorum. Mousepad bataryanın baskısından dolayı zaten uzun zamandır çalışmıyor. Gelelim soruya: Yeni bir batarya nereden alınır?
-
hoca çıkar hiç uğraşma batarya ile. Bataryanın kendine hayrı yok. Yeni batarya alsan da taş çatlasa 3-4 saat gidiyor. Orijinal bataryası dolar ile o yüzden gerek yok. Yan sanayi de ben bilmiyorum. Bataryasız kullanıyorum ben desktop oldu alet. İlk fırsatta Razer, MSI alacağım bitecek bu çilem.
-
Batarya konusu açılmış hele şükür. Uzun süredir şişmiş pil ile kullanıyordum, değişim konusunu burayada yazmıştım fakat cvp yazzan olmamıştı. Tamam artık kesin değiştireceğim dediğimde ve pili aramaya başladığımda tabiki ilk aradığım yer Koç sistemdi, artık parça tedariki yapmadıklarını belirttiler ve @Karanlık Ülke nın bahsettiği Dparça yı aradım ellerinde yoktu fakat sipariş verebileceklerini söylediler. Parça kodu vs derken 99 dolar + kdv yı duyunca alternatifleri aramaya başladım. 2 şubatta gittigdyor sitesi ankara alfa bilgisayar satıcısından orijinal olduğunu belirttikleri bataryayı sipariş ettim o zamanki fiyatı 1199 TL idi site bilgisayar bileşeni ürünlerine 60 tl indirim yaptı 1139 tl ye aldım. ayrıca wordcard kampanyasından da 75 tl puan kazandım. Söktüğüm bataryanın hücrelerinin ne kadar şiştiğinin fotoğrafını çekmiştim ekliyorum. Ayrıca yeni satın aldığım ürünün kutusu ve üzerindeki akım gerilim ve güç değerleri görülecek şekildeki fotoğrafını da ekliyorum.
özetle batarya gerilim değeri aynı, eskisinin akım değeri min 6,48 Ah, yenisi 6,33 Ah. eskisinde de yenisinde de karekodlu bölgede çin yazılı. (Siyah bölgede hücrelerin üretim yeri KORE yazılı ) Battery info wiev ve Battery Mon prgramlarından baktığımda üreticinin PANASONİC olduğunu görüyorum seri numarası vs kontrol ettiğimde orijinal olduğunu görüyorum. Ekran fotograflarını ekledim. O sıralar ınternetten araştırdığım bırkac forumda cmd komutları ile kapasitesini kontrol ettiğimi (bir tür hesaplama vardı şu an net hatırlamıyorum) bir sorun çıkmadığını hatırlıyorum. Dell support asist ile donanım kontrolunde yeni batarya testi geçti. web sitesinden de kontrol edilebiliyor.
yaklaşık 2 aydır kullanıyorum, oyunlarda performans düşüşü yaşamadım. Test ettim: Torrent açıp indirme yaparak, office programı kullanırken 4 saat 7 dakika sonra yuzde 20 nın altına dustu uyarısı aldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.dll -- 3 Nisan 2022; 1:44:39 >
-
Arkadaşlar batarya kervanın uzunca zamandır yolcusuyum dparcaya sipariş geçeli 2 ay oldu kndan öncesindede sorun vardı zaten orjinal batarya için link bırakır mısınız teşekkürler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X