ne oldu hocam 7567 ye nasıl bozuldu :D |
Dell Inspiron 7567 - Ana Konu (531. sayfa)
-
-
Hocam valla 25 Temmuz 2021'de bozuldu. Öğlen saatlerinde rdr2 oynuyordum, her oyunda 30dk-1 saat geçirdikten sonra hep sıcaklık değerlerine bakarım ben rdr2'de de cpu (turbo kapalı) 75 derece gpu ise 74 civarıydı. Neyse biraz oynadım oynadım sonra birden laptopa bağladığım monitörde ekran gitti, elektirik gitti sandım sonra ekrana birden sinyal yok uyarısı alınca bilgisayarın bozulduğunu o an anladım. Bataryalı ve bataryasız şekilde çalıştırmayı denedim ama çalışmıyor. Adaptörü bilgisayara bağladığımda ince bir ses geliyor sonra adaptördeki mavi ışık sönüyor. Büyük ihtimalle kısa devre oldu buradaki bilgisayarcıya götürdüm kısa devre olmuş dedi ekran chipseti mi ne yanmış. Ama tam güvenemediğim için yaptırmadım yaklaşık 1000 tl masraf çıkarmıştı olacağının da kesin garantisini veremedi. İstanbula bir gün yolum düşerse orda laptopu yaptırmayı düşünüyorum. Normalde laptop'uma baya iyi bakıyordum sıcaklıkları da yüksek seviyelerde oynamıyordum hep ideal sıcaklıklardı cpu max 84 civarı gpu da 74 civarıydı. Neden beni böyle yarı yolda bıraktı anlamadım. Bilgisayar bozulduktan birkaç gün sonra şu linkteki yeni laptopu aldım şuan memnunum bakalım bu beni ne kadar idare edecek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dokucan -- 27 Ekim 2021; 22:5:23 >
-
Hocam yeni bilgisayarınız hayırlı olsun öncelikle , geçtiğimiz yaz bende pc yi temizleyeyim dedim , elimi dokunmamla içine cızırtı gelmesinmi , statik elektirikmi ne vermişim , notebookçuya götürdüm oda içine etti , sonra başka pc ci toparladı az çok çok şükür şimdi sorunu yok.Ancak neden notebook aldınız yine ? masaüstü toplayabilirdiniz
-
Teşekkürler hocam, statik elektrikten ben de korkuyordum valla her bilgisayarı açtığımda :) Size de gecmis olsun
Yazılım şirketinde çalıştığım için laptopumu hem evde hem şirkette kullanıyorum o yüzden yine laptop gerekiyordu, almışken rtx serisinden alayım dedim, bu yeni bilgisayarda sanırım islemcisinde liquid metal termal macun var 2 yıl rahat götürür gibi değişmeden
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dokucan -- 29 Ekim 2021; 11:0:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla hocam hiç bilmezdim statik elektirik falan , kendim temizlemek istedim keyif amaçlı , elimi sürmemle cızırt edip kıvılcım çıktı elimden :)
-
bilgisayara hatta herhangi bir cihazı açarken elinizi dokunmadan önce mutlaka elinizi kombi peteğine dokunun bir süre. ayağınızda çıplak olsun. bende internetten öğrenmiştim zamanında yazayım dedim.
-
Hocam , ben monitör alsam hdmi ile ona bağlasam ve şu linkteki ürünü alıp buna yerleştirsem , gecikme vs olurmu oyunlarda ?
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.https://www.hepsiburada.com/ugreen-aluminyum-notebook-macbook-dikey-masaustu-standi-p-HBCV00000MJQG7 -
Hocam ben dell7567'yi 75 hz 1ms 1920x1080 tn panel monitöre hdmi ile bağlamıştım herhangi bir gecikme olmamıştı, aksine çoğu oyun akıcıydı ve bazı oyunlarda fps artışı da yaşadım. Eğer laptop ekranında oynuyorsanız zaten monitöre geçtiğiniz an ilk etapta akıcılık farkını falan görürsünüz.
-
Monitöre bağlayınca daha çok güç harcıyor , zararlı falan demiş biride , böyle birşey yoktur dimi hocam
-
Hocam zaten ekran kartının çekebileceği ve max tdp watt değerleri bellidir diye düşünüyorum. Bunu test etmenin en iyi yolu monitörü ve dell7567'si olan birisinin aynı fps değerlerine sabitleyerek bir oyunu monitörlü ve monitörsüz oynamayı denemesi olacaktır :) MSI Afterburner veya Geforce Experience'deki performans modundan ekran kartının çektiği watt anlık olarak takip edilebilir.
Benim denemem fayda etmez benim ekran kartı full yükte 100-130watt civarı cekiyor :D Oyundan oyuna grafikten grafiğe değişiyor tabi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dokucan -- 3 Kasım 2021; 9:8:34 > -
-
Nekadar zaman hdm ile kullandiniz hocam ?
Yaklaşık 1 yıl falan
-
Sizin yeni Macbook Pro işi ne oldu aldınız mı?
Yukarıda alabilirim yazmışsınız
-
Yok hocam almadım. Herhangi bir laptop bilgisayara ihtiyacım yok şimdilik, uzun bi süre de olmayacak gibi. O yüzden Matebook'u satıp o şekilde bırakmayı planlıyorum.
-
4 yıldır yoğun kullanıyorum neredeyse ilk günkü gibi performansı iyki almışım dedim hep çok memnun kaldım. Genelde prize takılı kullanıyorum, bataryasını yüzde 0'a kadar düşürmemeye özen gösteriyorum. Bildiğim kadarıyla lityum pillerde yüzde 0'a kadar düşürünce hücreler mi ne ölüyormuş ve batarya performansı düşüyormuş. Aldığımdan beri bu şekilde kullandım ve hala 3-4 saat gidiyor pili.
Yalnız keşke 128 gb değil de 256 gb alsaymışım. SSD'si hep dolu. Windows 10 zaten yarısını kaplıyor. SSD takviyesi mi yapsam diye düşünüyorum. Yeni SSD takmak için mevcut SSD'yi veya 1 TB'lık harddiski çıkarmak mı gerekiyor? Mevcutu çıkarırsam format ve yeniden Windows ve programların kurulumu gibi bir sürü uğraş olacak.
-
Eski SSD yi çıkarıp yenisini takıyorsun hocam.
-
Win 11 kuran varmı ?
-
Arkadaşlar batarya şişti artık touchpad kullanılamaz oldu desem yeridir, kasanın üstünde bombe oldu resmen. İnternetten batarya siparis edip kendim takmayı düşünüyorum,
daha önce açmışlığım bakım yapmışlığım var. Batarya marka model tavsiyesi olan var mı? Daha önce değiştiren arkadaşlar varsa önerilerinizi bekliyorum.
Şu konuda ben de deneyim bekliyorum. Alanlar hangi pili aldı, memnun mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Burç -- 22 Kasım 2021; 11:31:35 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X