Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 - Ana Konu (530. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.817
Cevap
128
Favori
553.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 528529530531532
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, hepinize iyi forumlar diliyorum.

Bende de Dell Inspiron 7567 var, performansından çok memnunum ancak uzun süredir batarya problemi yaşıyorum. Şarjdan çıkarınca 5 dakika bile gitmiyor. Batarya değişimi yapmayı düşünüyorum. Sanırım değiştirmek o kadar zor değil ancak değişimden sonra batarya performansının nasıl olacağını merak ediyorum. Aranızda batarya değişmi yapıp memnun kalan ya da kötü deneyimi olan var mı? Nelere dikkat etmem gerekir?

Bu sorunun genel olarak yaşandığını gördüm. Batarya problemi acaba oyuncu laptoplarında zamanla yaşanan bir şey mi?

Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkür ederim.

• KarpuzluLimon K kullanıcısına yanıt

Aynı soruya ben de cevap arıyorum.

Ayrıca 180W(sanırım 160W da olabilir hatırlayamadım) yani 130Wdan daha yüksek dell adaptörü alıp herhangi bir faydasını gören oldu mu

• Merhaba arkadaşlar, 16 gb ram bulunan laptoba 8 gb ram eklersem dual olarak çalışır mı deneyen var mı ? Araştırdığım kadarıyla 8 gb olan kısımlar dual, kalan 8 gb single olarak çalışıyormuş ama emin olamadım deneyen arkadaş varsa deneyimlerini paylaşabilir mi ?

• Konu ölmüş, ama yine de sorayım. Cs go oynarken bir anda kapandı ve hafif bir duman çıktı klavyenin üstündeki bölgeden ama pc açılıyor yine de fakat mavi ekranla beraber acpi bios hatası veriyor. Sorun büyük ihtimalle donanımsal gibi de hangi parçasının bozuk olduğunu anlayamadım, biostan diagnostic testi açtığımda da bir sorun bulamadı. Bu konuda bilginiz var mı? Tamiri fazla bir şey tutacaksa boşuna uğraşmayayim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • David Attenborough kullanıcısına yanıt

Ekran kartı gitmiş hocam muhtemelen, geçmiş olsun.

Tamiri mümkün değil pek anakart değişimi haricinde.

Linux ile kullanmaya devam edebilirsiniz anca, o da eğer sorun sadece ekran kartında ise.

• -forumber- kullanıcısına yanıt
    Ekran kartının yandığını pek sanmıyorum, çünkü belli bir sıcaklık üstüne çıktığında zaten performansını kisiyordu, en kötü kendini kapatırdı ki birkaç defa öyle olmuştu. Muhtemelen anakarttaki tvs diode pcyi korumak için kısa devre yaptı. Neyse yarın götürüp baktiracagim.

En kötü kapatırdı birkaç defa öyle olmuştu diyorsanız zaten tehlikeli sularda yüzüyormuş kart.

Ekran kartı dememin sebebi windows açılışında ACPI_BIOS hatasıyla karşılaşmanız. Zira aynı olay benim de başıma geldi;

https://forum.donanimhaber.com/dell-inspiron-7567-ana-konu--125377295-488#142774874

(Linkte bahsettiğim olayı söylememişim gerçi ama, BIOS'dan boot modunu CSM'ye alıp UEFI'siz bir Windows kurulumunu başlatmaya çalıştığım zaman ACPI_BIOS hatası alıyordum)

O hata kodunun birçok nedeni var yalnız, Reddit'te falan millet Macos'a Windows yüklemeye çalışırken almış, yine parça değişimi sırasında dikkatsizlik yüzünden alan var. Diagnostik'te de bir hata görünmüyordu bende.

Neyse bir iki güne belli olur, en kötü Ipad'e bir klavye alıp idare ederim. Sürekli çalışan fan sesine yine bir şey demiyorum ama taşımak için fazla ağır ve ekran kalitesi cidden de kötü. Özellikle M1 Macair'i gördükten sonra daha fazla gözüme batmaya başladı eksiklikleri. Siz sistemi satmıştınız sanırım, yerine ne aldınız?

Elbet birçok nedeni olabilir, çok geniş kapsamlı bir hata çünkü. Ama 7567'de Windows kurulumunda böyle donanımsal bir olayın ardından çıktığı ve benim de karşılaştığım bir durum olduğu için söyledim. Diagnostics'de görünmemesinin nedeni BIOS'un test edilebilecek bir GPU'yu algılamamasından kaynaklanıyor. İsterseniz BIOS'da bilgilere göz gezdirin, hem NVIDIA kartı tanımış olması hem de VRAM miktarının 4 GB olarak tanınması gerek.

Eğer IPS'li olan modeli kullanıyorsanız ekran kalitesi o kadar da kötü değil aslında, tabi bir Macbook değil yine de. Ben sattıktan sonra M1'li Macbook Pro almayı planlıyordum, fakat o planı yenilenmiş bir MX (M1X veya M2)'li Macbook için erteledim. Zira 13" ekran da yeterli değil bana.

Onun yerine Matebook D16 aldım. 7567'yi satmadan önce masaüstü sisteme geçtiğim için sadece film/dizi izlemek için kullanıyordum, son 2 aydır atıl bir şekilde duruyor. 16" yenilenmiş bir MX (M1X veya M2)'li Macbook çıkarsa satacağım muhtemelen.

• Herkese selamlar. 2017 yılından bu yana ben de laptopun kullanıcıları arassındayım. Batarya vb bi problem yaşamadım fakat son zamanlarda yaşadığım ilginç bir problem için sizlere danışmak istedim.

Klavyede fn fonksiyonlarını kullanırken ses açma-kapama çalışırken klavye aydınlatması ve ekran parlaklığı kısmı çalışmıyor. Manuel olarak denediğimde ise sorun yok.

Yine harflerin üst kısmındaki sayı tuşlarından 1-4 arası çoğunlukla yazmıyor fakat geri kalan sayıları yazıyor.

sorun ne olabilir?

Dediğiniz gibi ekran kartı gitmiştir o zaman. Neyse tek oynadığım oyun Cs'ydi zaten.

MacBook falan düşünüyorsanız siz de benim gibi oyun oynamaktan vazgeçmişsiniz anlaşılan. Sonradan yanına Xbox falan alınır yine, ama cidden ne kadar verilirse verilsin laptoplar oyun için verimli aletler değiller. Bundan sonra da kimseye önermem gaming dizüstünü.

• donnarumma kullanıcısına yanıt

:D

• Selamlar herkese,

Yine nerden nasıl dadandı ise seslerde patlama latency oluyor. ThrottleStop açık, Ses kartı eski sürümde(tekrardan yükledim). Değişen sanırım son windows güncellemesi, bir de intel pro wifi cpu zorluyordu log ile onu önce onardım düzeldi fakat ses yine çatladı en son kaldırdım yine aynı. Meraklısına detaylar aşağıda. Aleti camdan aşağı atmama 3 kaldı resmen yıllardır yeter artık ya. Dolar uçmasa yenisini alayım diyeceğim de imkansız.

_________________________________________________________________________________________________________

CONCLUSION
    _________________________________________________________________________________________________________
    Your system seems to be having difficulty handling real-time audio and other tasks. You may experience drop outs, clicks or pops due to buffer underruns. One or more DPC routines that belong to a driver running in your system appear to be executing for too long. One problem may be related to power management, disable CPU throttling settings in Control Panel and BIOS setup. Check for BIOS updates. 
    LatencyMon has been analyzing your system for 0:03:59 (h:mm:ss) on all processors.

SYSTEM INFORMATION
    Computer name:                    DESKTOP-R99FOF7
    OS version:                      Windows 10, 10.0, version 2009, build: 19043 (x64)
    Hardware:                       Inspiron 15 7000 Gaming, Dell Inc.
    CPU:                         GenuineIntel Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz
    Logical processors:                  8
    Processor groups:                   1
    RAM:                         16250 MB total

CPU SPEED
    Reported CPU speed:                  2808 MHz

Note: reported execution times may be calculated based on a fixed reported CPU speed. Disable variable speed settings like Intel Speed Step and AMD Cool N Quiet in the BIOS setup for more accurate results.

MEASURED INTERRUPT TO USER PROCESS LATENCIES
    The interrupt to process latency reflects the measured interval that a usermode process needed to respond to a hardware request from the moment the interrupt service routine started execution. This includes the scheduling and execution of a DPC routine, the signaling of an event and the waking up of a usermode thread from an idle wait state in response to that event.

Highest measured interrupt to process latency (µs):  1395,0
    Average measured interrupt to process latency (µs):  7,030049

Highest measured interrupt to DPC latency (µs):    1380,60
    Average measured interrupt to DPC latency (µs):    3,157813

REPORTED ISRs
    Interrupt service routines are routines installed by the OS and device drivers that execute in response to a hardware interrupt signal.

Highest ISR routine execution time (µs):       769,976140
    Driver with highest ISR routine execution time:    HDAudBus.sys - High Definition Audio Bus Driver, Microsoft Corporation

Highest reported total ISR routine time (%):     0,015714
    Driver with highest ISR total time:          HDAudBus.sys - High Definition Audio Bus Driver, Microsoft Corporation

Total time spent in ISRs (%)             0,016828

ISR count (execution time <250 µs):          39677
    ISR count (execution time 250-500 µs):        0
    ISR count (execution time 500-1000 µs):        23
    ISR count (execution time 1000-2000 µs):       0
    ISR count (execution time 2000-4000 µs):       0
    ISR count (execution time >=4000 µs):         0

REPORTED DPCs
    DPC routines are part of the interrupt servicing dispatch mechanism and disable the possibility for a process to utilize the CPU while it is interrupted until the DPC has finished execution.

Highest DPC routine execution time (µs):       1645,193732
    Driver with highest DPC routine execution time:    dxgkrnl.sys - DirectX Graphics Kernel, Microsoft Corporation

Highest reported total DPC routine time (%):     0,034759
    Driver with highest DPC total execution time:     iaStorAC.sys - Intel(R) Rapid Storage Technology driver - x64, Intel Corporation

Total time spent in DPCs (%)             0,142538

DPC count (execution time <250 µs):          341628
    DPC count (execution time 250-500 µs):        0
    DPC count (execution time 500-10000 µs):       190
    DPC count (execution time 1000-2000 µs):       3
    DPC count (execution time 2000-4000 µs):       0
    DPC count (execution time >=4000 µs):         0

• Ah o eski güzel günler :)

Vay be hocam, demek sen de mi sattın 7567'yi :) Sayende throttle derdinden kurtulduk, hakkın ödenmez.

• donnarumma kullanıcısına yanıt

7 ay kadar oldu hocam satalı. Masaüstü sistemden devam ediyoruz :)

Hocam windows 11 e geçersek throttle ne olacak

• Arkadaşlar benim merak ettiğim bir olay var. MSI Afterburnerla oyuna girdiğimiz zaman alt+tab veya masaüstüne döndüğümde pc kitleniyor nedeni nedir sizce ?

• Beels kullanıcısına yanıt

Hiçbir fikrim yok hocam.

• Beels kullanıcısına yanıt

Windows 11'i beta zamanlarında kullanırken throttlestop'u hala sorunsuz kullanabiliyordum (bios sürümünü güncellememiştim eskiydi), şuan ki final hali nasıl bilemiyorum. Test etmem de imkansız :D Bilgisayarım bozulduğu için yeni bilgisayar almıştım onu kullanıyorum

• 
Sayfa: önceki 528529530531532
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.