Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 - Ana Konu (529. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.817
Cevap
128
Favori
553.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 527528529530531
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Haemus

Formatı denedim hocam, 4 gün önce ssd'ye temiz kurulum yaptım ama bir değişiklik olmadı mavi ekranla ilgili. Artık donanımla ilgili sorun var diye düşünüyorum, belki biostaki diagnostic test hatayı bulmuyordur.

Biz de 2 arkadaş almıştık 4200e. Ben 2017 ağustosda aldım, arkadaş benden 1 ay önce almıştı. Çıktığı dönem öyle bir pazarlanmıştı ki, işte önceki modeli peynir ekmek gibi sattı, asla ısınmıyor, tek vidayla bütün parçalara ulaşılıyor falan diye. Ben de bütçeme uygun diye almıştım ama aldığımdan beri sorunsuz geçen zamanlarım sınırlıdır.

Tek vidayla parçalara ulaşmak doğruda , temizlemesi çok zor.

• Haemus kullanıcısına yanıt
    Aklıma gelen çözümleri yazacağım hocam ,

Bios sürümünüzü düşürmeyi deneyebilirsiniz . ( Bilgisayarı ilk aldığınız zamanlarda bu hata karşınıza çıkmadıysa )

Dellin kendi sitesinde driverların eski sürümleri var , intel hd graphics ve nvidia driverların eski sürümlerini indirin baska bir driver indirmeyin.

Windowsun eski versiyonunu kurabilirsiniz , önerim Windows 1607 LTSB

NvidiaPowerMizer adlı bir program var , nvidia driverin eski sürümünü yükledikten sonra bu programı yükleyin ve maximum performance adlı ayarları uygulayın.

Windows güncellemelerini formattan sonra kapayın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dobisco kullanıcısına yanıt

hocam şu anda bios'un 1.11.0 sürümünü kullanıyorum throttlestop programını kullanabilmek için. daha önce böyle bir sıkıntı yoktu. 1-2 ay önce age of empires 3 definitive edition oynadıktan sonra ara sıra mavi ekran almaya başladım, şu anda farklı oyunlarda da alıyorum ama her oyunda değil ve farklı farklı hata kodlu mavi ekranlar alıyorum. arada bir defa format atıp temiz kurulum yaptım ama bir değişiklik yok. şu anda win 21h1 kurulu onu da çıktığı zamanda beri kullanıyorum, başlarda böyle bir sorun yoktu. windows 10 sürümünü düşürüp denemedim.

nvidia sürücüsünün güncel sürümünden 466.47 sürümüne kadar olanları denedim ama bir değişiklik olmadı (kurulum yaparken ddu ile de, temiz kurulum seçeneğiyle de denedim ama bir değişiklik olmadı. ekran kartını kullanan başka programlarda (corel, arcgis vb) herhangi bir sorun olmuyor, oyunlarda oluyor)

bios'u son sürüme güncelleyip denemeyi düşündüm ama işe yarayacağından emin olamadığım için ve throttlestop iptal olacağı için tekrar sürüm düşürmekle uğraşasım gelmedi)

• quote:

Orijinalden alıntı: Haemus

herkese selamlar

gün geçmiyor ki bu bilgisayar beni sinir hastası etmesin. bir süredir sık sık mavi ekran alıyorum. mavi ekran aldığım durumları yazıyorum

valheim oynayacağım zaman harita yüklenirken valheim.exe çalışmayı durdurdu deyip mavi ekran veriyor. uzun süredir oynayamadım bu yüzden.

skyrim se oynarken alt+tab yaparsam çok büyük olasılıkla bilgisayar donuyor ve mavi ekran veriyor

age of empires 3 de açarsam ya hiç açılmıyor ve tekrar deneyince ekran kartı bulunamadı diye uyarı veriyor ya da oyunu açarsa oynayıp kapattıktan sonra bilgisayar kasmaya başlıyor ve bir süre sonra mavi ekran veriyor.

verilen hatalar ise değişiyor. driver power state failure, video dxgkrnl fatal error, unexpected kernel mode trap bunlar aldığım hatalar. minidump klasöründen windbg preview ile mavi ekran kayıtlarına baktığımda nvlddmkm.sys ile karşılaşıyorum. internette biraz araştırdım ve ekran kartı ile ilgili olduğunu gördüm. biostan diagnostic kısmını çalıştırınca donanımla ilgili bir sorun bulmuyor. yazılımsal olarak sorun olabilir diye internette gösterilen çözümlerin hepsini denedim. (ddu ile sil, yükle. nvidia klasöründen nvlddmkm.sys oluştur, system32/driver klasörüne at gibi şeyleri denedim.) bilgisayar hiç görmediği kadar güvenli mod ile başlatılmıştır son zamanlarda. var mıdır biir çözümü olan, yardımcı olabilecek?

-------------------------------------------------------------------------------------------------

ayrıca yok thermal throttling yok bataryası, aldığımdan beri sorunlu olan menteşesi (bunu için servise gönderdim ama alt kapağı değiştirip geri gönderdiler ve macunu yenileyin dememe rağmen açma zahmetinde bile bulunmamışlardı) titreyen fanı, basmayan klavyesi, güncelleme gelince sapıtan donanımı, tamahkarca kazmamızı isteyen macun değiştirmesi ve fan temizliği derken artık iyice sinir hastası etti bu bilgisayar beni, aldığıma bu kadar pişman olduğum bir ürün hatırlamıyorum. yeni bilgisayar alabilecek parayı bulduğum zaman şu (https://www.youtube.com/watch?v=IPbUeDIixGk) arkadaşın yaptığını yapacağım sanırım. 

1 senedir masaüstü kuullanıyorum bir kaç gün sonra mecburen uzay mekiğinden karıncaya (dell 7567) düşücem. Video render yapıyorum bakalım bu işkenceye ne kadar sabreceğim. Pil ölmüş durumda ancak yeni pil 1000 TL. Yeni bilgisayar alsak bilmem kaç para. Hadi onu aldın diyelim. Vaziyeti bunun gibi olacak mıbelirsiz.

Biz şöyle böylediyorum ama bu ürün 1000 dolarlık bugün satın almaya kalksanız en az 12-13 bin tl vermeniz gereken bir ürün. En az.

Paramız bu kadar değersiz olmasa bbu kadar kafaya takılacak şeyler değil ama ben bu saatten sonra her gün bozulursa acaba ne yaparım korkusu ile yaşayacağım. Üstelik dolar artıyor. Gelecekte neolacak bilemiyoruz. 10000 TL'ye laptop aldık diyelim 3-4 sene sonra akıbeti böyle mi olacak o da belirsiz.

Dell geçen bu konuda birine 10 bin TL anakart fiyatı çekmiş. ÇÜŞ. Apple'a bir küfretmediğimiz kaldı amabubgün M1 Macbook alsan 3-4 sene sonra böyle üretim hatası olduğu bariz bir sorun çıksa o günün macbookunu falan verir gerekirse.

Bakın üstüne üstlük zamanının sözde kaliteli ürünü bu dell 7567

Bugün olsa 15 bin bandına acer nitro 5 var, lenovo legoin pro 5 var, roglarr var, 3060lı monsterlar var. Apple var. Dell almam ben bu saattensonra.

Şu throttle stop mevzusu bile baştan aşağı facia. Sanki odun gibi kasası yok throttle ediyorlar işlemciyi.

Bu arada cidden bu cihazın termal macun olayı işkence. Arkadaş kapağı açtığım an benim pasif soğutmaya ulaşabilmem lazım. Ulaşayım ki termal macun değiştirebileyim.

Bu ürünü çok kaliteli bir termal macunla abartısız 10-15 derece serin çalıştırabiliriz ama uğraş dur işte.

Artık bu saatten sonra termal macunla uğraşacak enerjim yok gittiği yere kadar gitsin. Hatta 1-.15 sene götürsün beni yeter. Pilin sıkıntı çıkarmasından korkuyorum sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Burç -- 24 Eylül 2021; 21:53:42 >

• Murat Burç M kullanıcısına yanıt

hocam bizim bilgisayarlar yanlış hatırlamıyorsam 800 dolar civarındaydı o zaman, 1000 dolara asus ya da msi alınabiliyordu. benden bir küsür yıl önce msi almıştı arkadaşım, 960 ekran kartlı, 8gb ramli, çoğu oyunu bizim bilgisayarlardan daha stabil çalıştırıyordu. 1050ti ve 960 aşağı yukarı eşdeğerdi sanırım ama bizim bilgisayarlar sağolsun yok drop, yok throttle derken hep bir şey çıkardığı için.

benim tek şansım pil konusunda oldu sanırım. menteşesindeki sorun için ve touchpadteki sorunu için servise gönderdiğim de sorunları yapmak yerine arka kapağı ve pili değiştirmişlerdi o yüzden pil daha ölmedi ama yaklaşık 1.5 ay önce açtığımda çok az şiştiğini farkettim. bilgisayarın fanları uçak motoru gibi ses çıkarmaya başladı, sol fana zaten titreşimde kalmış telefon gibi. klavye de bugüne kadar kullandığım bütün klavyelerim gibi basmamaya başladı (istemsiz bir şekilde gereğinden fazla kuvvet uyguluyorum klavye kullanırken ve bu yüzden bütün klavyelerimde sorun oluyor). şimdi batarya, klavye, fanlar, macunu derken nereden baksan 1500 liraya yakın masraf yapmam lazım ve bunu yaptıktan 2 ay sonra ekran kartında, anakartta falan arıza çıkmayacağının garantisi yok.

bundan sonra yine oyun odaklı bir notebook alırsam msi alırım, daha fazla para ödeyemezsem bile gider daha düşük donanımlısını alırım. isteyen reklam diyebilir ama çevremde kim kullandıysa memnundu, servise işi düşen de işini başı ağrımadan halletti.

• Pil alıpta pil performansından memnun kalan var mı? En az 4-5 saat ekran süresi vermesi lazım 1 - 2 saat obsden canlı yayın ile
    Bu 5 saat ekran süresi gerçekçi bir istek mi ?
    Pil alanlar eski pili ne yaptınız?
    Keşke şu cihazda type cden şarj özelliği olsaydı 65 watt powerbanki takip şarj etmek vardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metrika

Pil değişimi konusunda tekrardan bilgilendirmek isterim;

Dünya gruptan orjinal batarya siparişini verdim ve değişimini yaptım. 3 yıla yakın süredir kullanıyorum bilgisayarımı, 24 saat açık olup simülasyon yaptığı, oyun sırasında CPU ve GPU nun +80 dereceleri gördüğü çok senaryo geçirdi. %91 wear level'daydı bataryam ve artık sapıtmaya başlamıştı.

Notlar:
    - Yeni bataryaya kıyasla gözle görülür bir şişlik (abartılı olmayan) vardı.
    - Kargolanma ve paketleme güzel. Pilde şu an aşınma yok gibi.
    - Eylül'de aldığım bilgisayarın kendi bataryası aynı yıl Ağustos'ta üretilmiş. Fakat bana gönderilen batarya Kasım 2019 üretimiydi. Pillerin uzun süre depolanmasında sıkıntılar yaşanabiliyor neme sıcaklığa bağlı olarak. Yaklaşık %20 seviyesindeydi batarya sanırım ideal depolama için %40 civarında olması gerekirdi. Bu yüzden almadan önce üretim tarihini sorgulamanızı tavsiye ederim.

Şuan pil durumu nasıl? Ben de yeni pil almayı düşünüyorum.

• denemek isteyen varsa windows 11 pro sorunsuz çalışıyor, direkt windows 10 pro üzerinden yükselttim. tanımadığı herhangi bir sürücü veya uygulama olmadı.

buradaki yöntemi izleyerek yükselttim

technopat
    Windows 11 Çıktı, Hemen Ücretsiz Yükseltin!
    https://www.technopat.net/2021/09/24/windows-11-cikti-hemen-ucretsiz-yukseltin/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpererez -- 2 Ekim 2021; 14:50:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alpererez

denemek isteyen varsa windows 11 pro sorunsuz çalışıyor, direkt windows 10 pro üzerinden yükselttim. tanımadığı herhangi bir sürücü veya uygulama olmadı.

buradaki yöntemi izleyerek yükselttim

technopat
    Windows 11 Çıktı, Hemen Ücretsiz Yükseltin!
    https://www.technopat.net/2021/09/24/windows-11-cikti-hemen-ucretsiz-yukseltin/

Deneyimleriniz nasıl? Windows 11'in laptoplar için ilaç gibi geldiğini söyleyenler vardı.

11'e geçip pil alıp kullanmaya devam mı etsem diyorum.

Satıp Ryzen 5800U Lenovo Thinkbook 13S G3 almayı da düşündüm.

Pili ölü, ssd ve hddyi alacağım. Makul fiyata satmayı düşünüyorum ama kaça gider bilemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Murat Burç

Deneyimleriniz nasıl? Windows 11'in laptoplar için ilaç gibi geldiğini söyleyenler vardı.

11'e geçip pil alıp kullanmaya devam mı etsem diyorum.

Satıp Ryzen 5800U Lenovo Thinkbook 13S G3 almayı da düşündüm.

Pili ölü, ssd ve hddyi alacağım. Makul fiyata satmayı düşünüyorum ama kaça gider bilemiyorum.

Alıntıları Göster

bazı anlarda windows 10a göre sanki daha ağır, mesela ayarlar ekranı biraz daha ağır çalışıyor. pcde oyun oynamadığımdan dolayı oyun performansını deneyemedim ama sanki browserlarda windows 10a göre daha sorunsuz çalışıyor. özellikle windows 10da yaşadığım ve çözemediğim 2 sorun düzelmiş, birincisi youtubeda video izlerken anlık takılmalar oluyordu, artık tamamen pürüzsüz izletiyor. diğeri ise pc günde 1 veya 2 kez 5-10 saniye arası tamamen tepkisiz hale geçip takılıyordu, windows 11de bu sorunu hiç yaşamadım bakalım.

• Yeni pil almaya karar verdim. Arkadaşlar yeni pil alanlar nereden aldıklarını link olarak atabilir mi? Ayrıca deneyim paylaşırsanız mükemmel olur.

Bugün bir kaç video render testi yaptım gayet işimi görecek seviyede boşuna masraf yapmaktan vazgeçtim, kaçtan gideceği meçhul. Sonuna kadar kullanma kararı aldım.

• alpererez kullanıcısına yanıt

Bende geçmeyi düşünüyorum ama işlemci uyumsuz gözüküyor. Bu yüzden güncelleme desteği verip vermeme kararı windowsta bu da kafamı karıştırıyor. Deneyimlerini yazar mısın? bir süre sonra

• Beyler merhaba, dell 7567 laptopum şarja takılıyken biranda şarjınız bitti diye kapandı ve bir daha da açılmadı. Bataryayı çıkardım sadece adaptörle çalıştırmayı denedim ne yaptıysam açılmadı. Böyle bir sorun yaşayan varmıydı acaba daha önceleri?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • windows 11 kuran varmı dostlar , cpu thootle programı çalışacakmı acaba

• Windows 11'e şimdi değil de ileride geçmeyi düşünebilirim. Çünkü belki resmi destek olarak 7. nesil işlemcileri de ekleyeceklermiş. Onu yaparlarsa iyi olur.

• Arkadaşlar ekran parlaklığıyla ilgili sorunum var. Ekranı düşük parlaklıkta kullanıyorum, biilgisayarı bırakıp gittiğimde ekran kendini kapatıyor tekrar açtığımda yüksek parlaklıkta açılıyor. Aynı şekilde kapağı kapatıp bir süre sonra açtığımda da son parlaklıktan daha yüksek seviyede açılıyor.

Açıkçası nasıl çözeceğim hakkında hiç fikrim yok tavsiyelerinizi bekliyorum.

• BJK kullanıcısına yanıt

Sanarsın çok eski nesil yani , destek vermeleri lazım.

• Beels kullanıcısına yanıt

Bu nesil farkı olayı çok saçma zaten, 6-7 nesillere bakıyorsun, 8 nesile bakıyorsun, 6-7'ler çok daha performanslı (özellik olarak da pek bir kayıp yok) ama işte, millete Windows 11 için yeni işlemci aldıracaklar. Belki Win 12'de bunun ekran kartı versiyonunu görürüz. Ekran kartı şu olanlar çalıştıracak falan  

• alpererez kullanıcısına yanıt

İşlemci uyumsuz değil mi nasıl güncellediniz? Linkteki adımları denediğimde isteğe bağlı bölümünde bende çıkmadı da zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9B1C37B48

İşlemci uyumsuz değil mi nasıl güncellediniz? Linkteki adımları denediğimde isteğe bağlı bölümünde bende çıkmadı da zaten.

işlemci uyumsuz olsa bile ücretsiz güncellemeye izin veriyor. dağıtım seçeneklerinden beta da seçebilirsiniz. zaten ikisi de aynı sürüm. önizlemede bende de bulamamıştı, betaya çevirip öyle buldum. kurduktan sonra hakkında kısmında sürüm 22000.194 yazıyorsa final sürümüdür.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 527528529530531
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.