Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 - Ana Konu (527. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.817
Cevap
128
Favori
553.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 525526527528529
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam gerçekten yoruldum bu pc'den yani son zamanlarda iyice arttı. Ya yüksek ayarda oynadığım oyun yok ya. Zamanında keşke masaüstü toplasaydım soğutmadanda bıktım herşeyden bıktım. Sürüm konusundada gerçekten bazen bir oyunda 150-200 alırken bi bakıyorum bazende 50 fps zor alıyorum. İnanılır gibi değil bunlar nasıl güncellemeler anlaşılır değil yani.

• Bıktıysan forumu terk edebilirsin. Zaten üslubun (sallamışsınız, zırlıyorsunuz vs.) buraya yakışmıyor. Acer, Toshiba, HP laptopların iç tasarımının kötü olması bu laptopun tasarımını iyi yapmaz. Ne saçma bir mantık bu? Bir laptopu demonte edip toplamak bir saati buluyorsa tasarımı kötüdür. Ayrıca sadece bu forumda bile kaç tane arkadaşın bu işlem esnasında laptopa zarar verdiğini okuduk. Kimi çentik kırdı kimi açma kapama düğmesinin ışığını kopardı. Alienware almamı istiyorsan boş boş konuşacağına parasını yollayabilirsin. Benden sana tavsite: Üslubuna dikkat et, aklını da kendine sakla.

• Bana akıl verme diyip akıl satamazsın kardeşim. Laptop'u açabilmiş, öpüp başına koyacağına atıp tutuyor burada. Kıranların kendi hayvanlığı. Tornavida tutmamış, tecrübesiz insan gelip buraya laptop kötü diye sallıyor. Sizde onlardansınız belli. Git Lego al dostum, tam sizlik ürün, eli tornavida tutamayanlar için. Dell Inspiron 7567 - Ana Konu 

Dell Inspiron 7567 - Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 13 Ağustos 2021; 16:0:44 >

• Valla termal macun sürmek için işlemciye ulaşmak gerekiyor, onun için de tüm laptopu neredeyse sökmek lazım. Bu şekilde bir dizaynı olmamalıydı, son kullanıcının daha kolay ulaşabileceği bir iç dizayn tasarlamaları gerekiyordu Dell'in.

Bu tarz konularda beceriksiz sayılmasam da, tüm laptopu söküp termal macun yenilemeyi gözüm yemiyor açıkçası. Mecburen para verip bilgisayarcıda yaptıracağız.

• Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt

Hahah... Komik çocuk. Sana akıl satmam için seni muhatap almam gerekirdi ama tam tersi sen muhabbete atladın yırtık dondan çıkar gibi. Ben de tecrübesizsen açma, iç dizaynı kötü olduğu için zarar verirsin demiştim zaten ama sen galiba oturma organınlar okuyup algılamaya çalışıyorsun. Sen bana o legoyu alırsan ben de sana lolipop alacağım. Yalarsın.

• donnarumma kullanıcısına yanıt

Sana buradan ekmek çıkmaz kardeşim, haydi yallah başka kapıya. Blok.

• Açılıp kapatılması 1 saat süren ve içi karman çorman olan laptopa zarar verenlere "hayvan" diyen birinin beni bloklaması ancak hoşuma gider. Ayrıyeten kardeş falan değiliz.

• Hayvan mı olduk şimdi biz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada sıcaklıklar çok iyi ama sanırım işlemci kendini kısmış, yani yüzde 100 performans alınmıyor. Ama @-forumber- arkadaşın hazırladığı throttlestop programı ile, yüzde 100 performans alınabiliyor. Tabii sıcaklıklar 95-100 derece arası değişiyor.

Tabii hiçbir oyun bu şekilde çalışmayacağı için, sadece sentetik test olarak kalıyor.

• BJK kullanıcısına yanıt

Bilgisayarı tamamen araştırmalarım için kullanıyorum. 24/7 açık. RAM 8GB tekti, bir sürü sekme ile oyun açmak istediğimde saniyelik drop yerdim. RAM'i çiftleyince 24'e, sorun bitti. Drop mrop yok artık. AMD'lerdeki gibi Intel'de de RAM'i çiftlemek şart. Tek başına 16 olmasındansa 8+8 çok daha iyi ve smooth olacaktır diye düşünüyorum.

Normal kullanımda işlemci devamlı %100 olsa bile kısma olmazdı fakat RAM'i çiftlediğimden beri işlemci kısma durumu artık oyunlarda olmuyor, yada kafasına göre oluyor, olmuyor. Sanki ihtiyaç duyarsa işlemci kısma işi devreye girmiyor artık. Gerçi öncesinde de oynadığım oyunlarda hiç throttle var tüh falan demedim. Gayet memmunum. Ayda bir kere açtığım ağır oyunlardan War Thunder, ETS2 örnek verebilirim. Sıkıntı yok. Thrtottle devreye girmediğinde 85-88'lerde CPU, girerse 80-85.

• Arkadaşlar undervolt için bir rehber var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 16 GB ram alayım diyorum yanına 32 olsun en azından , uyumlu F/P öneriniz varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: Umutcanbinn

Hocam gerçekten yoruldum bu pc'den yani son zamanlarda iyice arttı. Ya yüksek ayarda oynadığım oyun yok ya. Zamanında keşke masaüstü toplasaydım soğutmadanda bıktım herşeyden bıktım. Sürüm konusundada gerçekten bazen bir oyunda 150-200 alırken bi bakıyorum bazende 50 fps zor alıyorum. İnanılır gibi değil bunlar nasıl güncellemeler anlaşılır değil yani.

Bios 1.11 + cpu thootle programı ile sorun yaşamadım uzun zamandır , termal macun temizlettim 1 yıl rahatım , oyunlardada öyle çok fps drop olmuyor kaymak gibi oynuyorum , yardımcı olur bu forum sorunun varsa

• quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

Bu mesaj silindi.

Hocam abartma , standart bir kullanıcı açıp temizleyemez gerçekten çok uğraştırıyor.

• Selamlar herkese.

Age of empires 3 DE oynanıp oyunu kapattıktan sonra genellikle mavi ekran alıyorum. Durdurma kodu: video dxgkrln fatal error. Nedeni hakkında bilgisi olan var mı? Sadece bu oyunda oluyor ve üç defa oyuna giriyorsam ikisinde kesin oluyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9B1C37B48

Arkadaşlar undervolt için bir rehber var mı?

https://forum.donanimhaber.com/dell-inspiron-7567-cpu-throttle-cozumu--130133630

Teşekkür ederim. Bu program kurulduğunda ve diğer ayarlar yapıldığında undervolt yapılmış oluyor mu?

• quote:

Teşekkür ederim. Bu program kurulduğunda ve diğer ayarlar yapıldığında undervolt yapılmış oluyor mu?

Evet, oradaki değer kadar undervolt işlemi uygulanıyor ama her cpu'nun kendine has silikon yapısı olduğu için, undervolt işlemini azar azar değeri değiştirip deneyerek bulmak gerekiyor. Ben mesela -0,130 mv yapabiliyorum. Başkası -0,100 mv yapabilir.

Bu değerleri oyunlarda deneyerek bulabilirsiniz. Kitlenme falan olmazsa sorun yok demektir.

Anladım teşekkür ederim. Aynı işlemciler arasında da mı fark oluyor?

• quote:

Anladım teşekkür ederim. Aynı işlemciler arasında da mı fark oluyor?

Evet, aynı işlemci bile olsa, fark oluyor. Kimisine fazla, kimisine az undervolt işlemi yapılıyor değişik silikon yapılarından dolayı.

• 
Sayfa: önceki 525526527528529
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.