Benim ilginç bir şekilde windows açıldıktan şöyle bir 10-15 dk süre55-56 derecelere oluyor boşta, ondan sonra düşmeye başlıyor 49-50 derecelerde takılıyor. Oysa herhangi bir program falan da çalışmıyor, cpu kullanımı yok, bir türlü bulamadım sebebini |
Dell Inspiron 7567 - Ana Konu (526. sayfa)
-
-
yeni bios gelmiş var mı bir değişiklik?
-
quote:
Orijinalden alıntı: lakers45yeni bios gelmiş var mı bir değişiklik?
Yeni Bios yüklemiyoruz ki, undervolt işlemi yapılmıyor sonra :)
-
Yenisiyle var mı bir olay diye haha, isteseler kendileri de çözer bu undervolt işini de aksine engel oluyorlar. Zaten batarya şişti, geçen çıkardım bataryasız kullanıyorum. Bir güzel de temizlettirdim, termalleri yenilettim burada. Boşta 45, yüklenince 80lerde güzel güzel takılıyoruz, bi bios çıkarsa da hiç derdimiz kalmasa dar boğazla ilgili.
-
Bugün bios 1.14'e geçiş yaptım. Throttle fix uzun zamandır çalışmıyordu. Biosu kurduktan sonra throotle fix uninstall yapıp tekrar yükledim. Maalesef sonuç alamadım. Sonra hem program ekle kaldırdan hem aygıt yöneticisinden DPTF sürüclerini manuel kaldırdım ve tekrar throotle fixi kurdum. Şu an tıkır tıkır çalışıyor. sebebini bilmiyorum. Oyunda da denedim bir sıkıntı yok.
-
Arkadaşlar Cities Skylines oynayan var mı? Ya gerçekten kanser olmamak elde değil düşük kalite de düşük çözünürlükte oynuyorum. Öyle aman aman modda yok bir kaç temel mod. 1 saat oynuyorsam 55 dakikası 10 fps gerisi 40-50 fps. Bu nasıl bir kafa anlamadım. Pcde 32 gb ram var dual çalışıyor. Bu kadar mı kötü bizim pc gerçekten merak ediyorum. Oyunda mı problem var? Daha önceden oynayan var mı?
Aynı şey cs:go dada var ya bir gün 180 fps alırım bir gün sürekli 100 alırım bir günde 40 alırım bazen hiç oynyayamam. Ve yine en düşük ayarlarda gerçekten anlamak mümkün değil. Format atmaktan yoruldum yani. Alakasıda yok hiç bir şey değişmiyor. Ölüm maçı giriyorum 180 fps ten başlıyor yavaş yavaş 9 a düşüyor. Sesler cızırtılı gelmeye başlıyor. 2 dakika sonra tekrar 180 e çıkıyor sonra tekrar yavaş yavaş 9 a iniyor cızırtı tekrar geliyor.
Bu bilgisayar gerçekten ne istiyor anlamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umutcanbinn -- 7 Ağustos 2021; 16:38:18 >
-
Merhaba, BIOS 1.12.1 sürümünden daha alt BIOS sürümlerine geçiş mümkün mü?
-
Gün geçmiyor ki buraya sorun yazmayalım...
Klavyede D tuşu tutukluk yapıyor. Altını açtım temizledim ettim fakat yine de sorun devam ediyor. Yedek klavye vs de yok yazılımsal mı değil mi kontrol edelim.
Son zamanda güncelleme vs sonrasında aynı sorunla karşılaşan var mı?
-
4 senenin ardından termal macun değişimii yapmam lazım bilgisayar çok fazla ıısnıyor. biraz performans etkileyeceğini düşünüyorum. teknik serviste değiştiren var mı fiyat nedir? bilgilendirirseniz sevinirm
-
Garantideyken yaptırmıştım. Yüksek fiyat isteyeceklerini düşünüyorum. Eliniz tornavida kullanmaya yatkınsa halledebilirsiniz kendiniz. Garanti bitince mecbur açtım. Videolarla adımları takip ettim. Derseniz ben yapmamam, 100TL'ye sizlere yapabilirim, macununuzu kendiniz almanız kaydıyla. Kasayı düşürdüyseniz, kırık çentik mentik varsa yollamayın, üstüme kalsın istemem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 10 Ağustos 2021; 13:4:5 > -
evet videoları izledim diğer bilgisayarların açılışı 10 dakika sürerken bu 1 saat sürüyor tüm her şeyi parçalamak lazım nasıl yapacam bilmiyorum
-
Hocam tornavida kullanmayı bilmekle falan temizlenecek bir laptol değil bizimkisi. Garanti bittiyse sorup soruşturup işin ehli ve tecrübeli bir bilgisayarcıya temizlettirip macun çektir. Ki muhtemelen o bile birkaç çentiği kıracaktır. Berbat bir dizayn var içeride çünkü.
-
Arkadaşlar gerçekten yardım edebilecek birisi var mı? Anlamıyorum sorun nedir Pc taze formatlı sadece cs go yüklü, şu değerlerde kasıyor. Düşük ayar ya GPU kullanmıyor bile. Bunun sebebi nedir cidden anlamıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: UmutcanbinnArkadaşlar gerçekten yardım edebilecek birisi var mı? Anlamıyorum sorun nedir Pc taze formatlı sadece cs go yüklü, şu değerlerde kasıyor. Düşük ayar ya GPU kullanmıyor bile. Bunun sebebi nedir cidden anlamıyorum.
Bazen oyunlara güncelleme geliyor. Bu güncelleme sonrasında ara sıra (ki bence aslında çoğu zaman) bazı ekran kartları ile uyumsuzluk problemleri çıkıyor. Sonra arka planda patch yapıyorlar düzeliyor. Aynısı başıma PUBG oynarken geliyor. Güncelleme sonrası fps 15-20 oluyor. Bir kaç gün sonra 45-60 arası...
-
çentik dediğiniz neresi oluyor hoacm
-
Alt, üst kasayı birleştiren plastik klipsler. HP 2015 serisi Pavillion laptoplardaki gibi dandik değil. Heyvan gibi açmadıkça kırılmaz. Yavaş ve kontrollü stress yüklerseniz hiçbir sıkıntı yaşanmaz. Ben eski kredi kartlarımı ve uzun baş parmak tırnağımı kullanmıştım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 12 Ağustos 2021; 6:2:4 > -
Aynı şeyin valorant ve cities skylines ta olması tesadüfmü peki?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Senin yaşadıklarını Bende lol için yaşamıştım ayarlarda GPU hızlandırıcı olması lazım onu açıp bu oyunların exelerini eklemen gerekiyor. Oyunların hangi ekran kartı ile çalışacağını artık win10 kendi yönetiyormus ben bu şekilde çözmustum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: UmutcanbinnAynı şeyin valorant ve cities skylines ta olması tesadüfmü peki?
Hocam güncelleme geçmişine bakmanız lazım. Fakat bu pc bana aldığımdan beri huzur vermedi. O yüzden ben sorgulamıyorum artık fps'iydi osuydu busuydu. Bakıyorum 15 fps o oyunu bir kaç gün açmıyorum. Sonra açıyorum düzelmiş. Benim yöntemim bu :) Sürekli bir yerlerinde bir şey oluyor. yani en uygun windows BIOS kombinasyonunu öğrensem hiç güncellemeyeceğim. BIOS 8. versiyonunda. Bir ara vakit ayırıp araştıracağım. En düzgün hali nasılsa çeki düzen vereceğim.
-
Denicem pek olcağını sanmıyorum ama dönüş yaparım.
Denedim hiç bir şey değişmedi büyük ihtimalle zaten nvdia da çalışıyor. fps 130-140 gezerken birden fan yavaşlıyor hızlanıyor bişeyler oluyor fps 10-20 düşüyor 20-30 saniye onra tekrar yavaş yavaş yükselmeye başlıyor. Tekrar düşüyor. Beklicez artık ney sebep oluyorsa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umutcanbinn -- 12 Ağustos 2021; 21:14:25 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X