sürücü sayfasında verilen ses sürücüsü düzgün mü? En son bir tane yüklemiştim onda ses az ve basslar çalışmıyordu. Sonra bir başka versiyon sürücü yüklemiştim düzelmişti. Şuan onu bulamadım. Link verebilir yada Sürücü versiyonu söylermisiniz düzgün çalışan. |
Dell Inspiron 7567 - Ana Konu (524. sayfa)
-
-
Windows'un kendi bulduğu sürücüyü kullanıyorum ben, dell'in sitesinden indirince bassları kullanmıyor. Şu anda kurulu olan sürüm 6.0.1.8622
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haemus -- 23 Temmuz 2021; 1:1:59 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam batarya şişti touchpadi hafiften kaldırmaya başladı. Patlayacak bu gidişle
-
Böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım.Laptopu temizlemeyi denedin mi.termal macunu değiştir.Nvidia sürücüsünü güncelleştir.nvidia kontrol panelinden oyununu yüksek performaslı Nvidia işlemcisini seç.Throttlestop için 3 adım var .Birincisi İntel SpeedStep ayarını kapatırsın.ikincisi aygıt yöneticisinden intel dynamic ile başlayan aygıtlarını kaldırırsın pcyi yeniden başlatırsın.üçüncü adım Throttestop uygulamasını yüklersin.Bunlarının hepsini eksiksiz yaptığın halde yine aynı hatayı alıyorsan donanımda arıza vardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur101 -- 23 Temmuz 2021; 0:25:53 > -
Suan ses sürücüsü ile alakalı bende bir problem yaşıyorum arkadaşlar. Geçen gün format attım windowsun sitesinden indirip. Bilgisayara daha önceden kulaklık taktığımda kulaklığı hemen bağlamazdı bir ekran çıkardı ordan tamam derdim bağlanırdı kulaklığa. Formattan sonra hangi drvier yüklendiyse onunla devam ettim. Sonra işte bu sorun gözüme çarptı. Sonra neyse otomatik algılamaya başladı felan dedim, bir müzik açtım yankıdan kulalklarım patlayacaktı nerdeyse, ayrıca ses o kadar kalitesiz ve yüksek geliyor ki dayanılmaz bir şey. Ama kulaklığı çıkardığımda hiç bir sıkıntı yok. Cs giriyorum awp sıkıyorum yankısı 2 dakika sürüyor kulaklıkta. Böyle bir sorun yaşayan var mı? Bir iki tane farklı driver denedim sonuç değişmedi, windows sorun çözmeyi başlatıyorum bişiler algılıyor sorun olarak ama yüklediği şeylerdede herhangi bir değişim olmuyor. Bugün tekrar bir format attım yine aynı sorun, artık dayanamadım buraya yazdım. Bilgisayarda kulaklık kullanamıyorum şuan. Kulaklığı başka pc ve telefonda denedim herhangi bir sorun yok kulaklıkta. :uan kullandığım sürücü bu 6.0.1.8622. Bu arada ufak bir kalitesizlik hoparlörden çıkan seste de var ama en azından yankı durumu yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umutcanbinn -- 23 Temmuz 2021; 0:49:6 >
-
driver booster yükle otomatik sürücü bulur yükler.
-
fanları düzenli olarak temizliyorum, macun ise bir yıla yaklaştı ama şu an şehir değiştireceğim için ancak ağustos sonu gibi macunu yeniletebilirim. ancak sıcaklık ile ilgili bir problem yok gibi. gpu 60 küsürlerde, cpu 75-76 derecenin üzerine çok nadir çıkıyor çıkmıyor, sadece cpu bazı oyunlarda ilk açtığım zaman 80-81 derece olabiliyor ama 1-2 dk içinde düşüyor sıcaklık. sürücüleri her zaman güncel tutuyorum, oyunlarda da nvidiayı seçiyorum.
bu akşam tekrar denedim Throttestop'u ve kurduktan sonra Bannerlord ile denedim.
daha önce de dediğim gibi throttestop kurulu iken ekran kartı kullanımı düşüyor ve işlemci kullanımı her zaman %80 üzeri. ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi. normalde ise sabit 60fps alıyorum sadece drop olduğu zaman düşüyor, zaten o zaman da cpu 800mhz'e düşmüş oluyor, bu 800e düşme durumu speedstep açık da olsa kapalı da olsa yaşanıyor, düşmediği zaman ise 2800mhz'de çalışıyor.
ayrıca daha sonra bir şey fark ettim. görev yöneticisindeki hız ile throttlestop'da ve oyunda msi afterburner'ın gösterdiği hız aynı değil.afterburner ve throttlestop 3400mhzlerde gösterirken görev yönetici 1700mhzlerde gösteriyor.
throttlestop'u denerken DPTF ie ilgili bir şey kalmamış oluyor aygıt yöneticisinde ve bios'tan intel speedstep kapalı. bu denememde geri yükleme noktası oluşturmuştum. geçen sefer ki gibi throttlestop'u kaldırınca 2700 mhz'e sabitlenme durumu olur diye kaldırma exe'sini çalıştırdıktan sonra geri yükleme de yaptım. şu anda throttlestop yüklü değil, bu şekilde kullanmaya devam ederim büyük ihtimal. donanım için yaptırdığım testlerde de bir sorun bulmuyor. neden böyle bir sorun var anlayamadım.
-
Bios sürümünüz nedir ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
1.13.1 kullanıyorum şuan. çıktığı zaman güncelleştirmiştim ve o zamanda beridir kullanıyordum. bu drop sorunları ise başlayalı bir kaç hafta oluyor. foruma biraz bakınca, çoğunluk düzgün çalışan sürüm için 1.11.0 deyince geri dönmeyi denemiştim ama sadece 1.12.1'e dönmeyi başarabilmiştim.
-
Burda yazılan işlemi harfiyen uygulayın ayrıca benim çekmiş olduğum videoda mevcut , biosunuzu geri yükleyin . Bulunduğunuz sürümde throttlestop vb undervolt programları çalışmamakta .quote:
Orijinalden alıntı: ChandlerBingo1- BIOS Ayarlarında Maintenance sekmesindeki BIOS DOWNGRADE seçeneği açık (büyük ihtimal zaten açıktır) , "security" sekmesinin altındaki "UEFI Capsule Firmware Updates " ayarını kapalı yaptım.(Sonraki zamanlarda bios'un kendi kendini upgradelememesi için)
2- MiniTool Partition Wizard , Explorer ++ programını yükleyip aşağıdaki linkteki videoda söylenenleri yaptım. Yönetici olarak çalıştırdığım Explorer++ ile EFI-BOOT-DELL-BIOS-RECOVERY içindeki 2 bios dosyasını sildim, ve dell'in sitesinden indirdiğim exe. uzantılı bios sürümünü BIOS_CUR.rcv uzantısında kaydedip EFI-BOOT-DELL-BIOS-RECOVERY sekmesine attım.
3-) Bilgisayarı kapattım , power kablosunu çıkardım , ctrl+esc tuşlarına bilgisayar kapalıyken basılı tuttum ve ardından hemen power kablosunu taktım. Önüme gelen seçeneklerden recover biosu seçtim.
Ben bu yöntemlerle eski bios sürümüne dönebildim, belki başkasında farklı yöntemler yeterlidir. Ayrıca 1.11 versiyonuna dönebildik mi zaten daha eski versiyonlara daha kolay dönebileceğimizi düşünüyorum. BIOS versiyonlarında hangisinin fan hızılarının ayarlanmasında , throttlestop programı ile uyumlu çalışmasında vb. pek bir bilgim yok açıkçası.
Ses sıkıntısı yaşayan arkadaşlarda deneyebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dobisco -- 23 Temmuz 2021; 1:46:5 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Benim kullandığım Bios sürümü 1.4.0 bende bir sorun yok.Bide ThrotteStop uygulamında birşey fark ettim sol üstte 4 tane sekme var performance game internet ve battery diye bunları kurcaladınmı bu ayarları karıştırdığın zaman pc de sorunlar çıkabiliyor oyuna girmeme oyundan atma gibi ben performance'de kullanıyorum ve altta disable turba seçeneğini seçiyorum hiçbir problem olmadan oynuyorum.
-
Yazanları ve videodakileri uyguladım ancak şimdi de bilgisayar açılırken mavi ekran veriyor (bad system config info). Biostan baktığımda sürüm 1.11.0 olarak gözükmekte. Şu an için mavi ekranı çözmeye çalışıyorum ondan sonra tekrar deneyeceğim.
Ben en son 1.13.1 var diye biliyordum, sitede de o gözüküyordu. Sadece o dörtlü ayarı değiştirmiştim başka bir yeri değiştirmedim. Şimdi bios sürümünü düşürdüm bu şekilde tekrar deneyeceğim.
bios sürümünü 1.11.0'a düşürdüm, mavi ekranı ise windowsun kendi onar seçeneği işe yaramayınca daha önceden oluşturduğum geri yükleme noktası ile aştım (bios hala 1.11.0). speedstep kapalı, throttlestop kurulu ve hiç bir ayarınla oynama yapmadan yaklaşık 10dk falan Bannerlord oynayarak denedim. 10dk yeterli bir süre sayılmaz ama bu sürede drop olmadı, kullanım yüzdeleri de normal sayılır, işlemci hızı ise 3400mhz civarlarında seyreti ama cpu sıcaklığı 87-88 civarlarındaydı çoğunlukla, hatta 90 üzerine de çıktı. bir anda bu kadar artış normal mi? daha önce hiç bir drop olmadan oynarken 72-74 civarlarında seyrediyordu bannerlord için.
bir de işlemci hep 3500-3600 mhz arasında mı olacak, 2.8ghz'e inmedi hiç. throttlestop ile denetim masasındaki güç planları devre dışı mı oluyor. hiç bir şey yapmazken de, kullanırken de 3.6ghz'e yakın değerlerde.
-
sıcaklık değerleri normal bf4 de işlemci 99 derecelere kadar çıkıyor.işlemciyi 2.80ghz'e sabitlemek istiyorsan altta disable turba seçeneğini işaretle işlemci daha az ısınır.
-
Değerler normal , arkadaşın dediği disable turbo seçeneğini seçerseniz daha az ısınır. siz galiba önceden biostan disable turbo boost seceneği seçili kullanmaktaydınız. 7567' nin soğutması gerçekten kötü bu işten anlayan biriyseniz sıvı metal sürmenizi öneririm. İyi günlerde kullanın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
o zaman normal kullanımda ve çok yüksek sistem istemeyen oyunlarda bu şekilde kullanırım, sağolun hocam.
-
daha önce turbo boost açık kullanıyordum ama oyunlarda 2.8den yukarı çıktığını görmedim gibi bir şey. daha önce dönem dönem drop olmuş olsa da genel olarak problem olmuyordu. ama bir süredir oyun oynamayı geçtim oyunu kapattıktan sonra kısa bir süreliğine bilgisayar kendine gelemiyordu.
sıvı metal ne kadar fark ettiriyor bu bilgisayarda. fanların üflemesinde bir sıkıntı yok ama sol fanda titreşim başladığından dolayı kullanırken rahatsız ediyor onu değiştirirken o zaman uygulayabilirim belki. ama yine de dizüstünde çok güven vermiyor gibi bana. sanki bir sızma olur da soğutalım derken bilgisayar hepten elimizde kalır gibi geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haemus -- 23 Temmuz 2021; 8:14:7 > -
7-10 derece arası farkediyor işlemcide , gpu kısmında cok bir fark olmuyor . Işlemci üzerinde 2 yıldır gpu üzerinde ise 6 aydır kullanıyorum , cpu ve gpu'nun üzerindeki iletken metal kısımların üzerine oje sürmüştüm . sıvı metal uzun dayanıyor 2 yıl kadar ömrü var.
-
@dobisco Hocam, bende 3 ay önce bakıma vermiştim ilk başta değerler baya iyiydi işlemci max. 90 dereceye falan görmüştü, aradan 1-2 hafta falan geçti işlemci sıcaklığım 97 derecelere falan yükselmeye başladı. Bu neyle alakalıdır hocam çünkü işlemci bu derecede ısınınca ekran kartı bu kadar ısınmazken işlemci yüzünden oda etklileniyor doğal olarak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X