oooo iyiymiş :) |
Dell Inspiron 7567 - Ana Konu (523. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
selamlar herkese
dün ve bugün çok sinir bozucu bir sorun yaşadım. dün bannerlordta multiplayer kaptan oynuyordum bir anda işlemci kullanımı %100e dayandı ve işlemci sıcalığı 58 dereceye indi (normalde bannerlord oynarken 68-74 derece arası oynuyor yerine göre ve %100 olduğunu hiç görmedim) fps ise 10 civarlarına düştü. aynı sorunu oyundayken haritanın aynı yerinde bir daha yaşayınca heralde oyuna güncelleme geldi o yüzden haritanın bu kısmında kaplamada falan sorun oluyor deyip ayarlarını değiştirmeyi düşündüm (oyunu kaybettiriyordum hatta takıma bu yüzden
) ama aynı sorun hem aynı haritada hem de farklı haritada oldu. bugün tekrar bannerlord oynayayım dedim ama yine aynı sorun oldu.
biraz önce ise rise of nation oynayayım dedim. (eski bir oyun sayılır o yüzden oyunu bilenler ne kadar bir sistem istediğini bilirler) ama aynı sorunu farklı bir şekilde yaşadım. tek fark bu sefer işlemci kullanımı %100e dayanmıyor ama işlemci sıcakığı 58 derecede sabit kalmaya çalışıyor. yaklaşık 10 dakikada bir 10-15 saniye sürecek şekilde bu sorun oluyor. ayrıca bu süre boyunca ses cızırtı yapmaya başlıyor ve fare bile hareket ettirilemiyor neredeyse. alt+tab falan da işe yaramıyor, durup geçmesini beklemek zorunda kalıyorum.
windows 10 pro 21h1 kurulu, bütün sürücüler güncel. speccy programından sıcaklık, harddisk sağlığı gibi durumları düzenli kontrol ediyorum ve bir sorun gözükmüyor. bilgisayar açılırken f12ye bastığımızda çıkan diagnostics testi de çalıştırdım, onda da herhangi bir donanımsal problem bulmadı.
böyle bir sorun yaşayıp çözen ya da çözümü bilen var mıdır?
-
Merhabalar, son zamanlarda sıklıkla mavi ekran almaya başladım. Sorunun HDD'den kaynaklı olduğunu düşünüyordum. Ama HDD'yi çıkartıp denediğimde yine mavi ekran verdi. Biraz araştırdıktan sonra CPU undervoltunda sebep olabileceğini öğrendim. Minidump analizinden anlayan arkadaşlar bakabilirse sevinirim.
Durdurma kodu: WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR
-
Arkadaşlar bir kaç gün önce SanDisk Ultra 3D NVMe ssd aldım ve formatlayıp kullanmaya başladım. İnternette forumlarda gezinirken AHCI modda kullanın filan yazdığını gördüm biosta şuan Rain ON seçeneği seçili. Sistemde 1TB HDD var birde. Bu durumda neyi seçmeliyim yada ayar filan yapmama gerek var mı? tecrübesi olanlar yazarsa bilgilenmiş olurum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: DarkpuyeArkadaşlar bir kaç gün önce SanDisk Ultra 3D NVMe ssd aldım ve formatlayıp kullanmaya başladım. İnternette forumlarda gezinirken AHCI modda kullanın filan yazdığını gördüm biosta şuan Rain ON seçeneği seçili. Sistemde 1TB HDD var birde. Bu durumda neyi seçmeliyim yada ayar filan yapmama gerek var mı? tecrübesi olanlar yazarsa bilgilenmiş olurum.
Herhangi birşey yapmanıza gerek yok hocam. RAID'de kalabilir SATA modu.
-
Teşekkürler cevap için. Bir şey daha sormak istiyorum. Laptopu pil ile kullanırken steamden yada başka şekilde indirme yaparken devamlı uyku moduna geçiyor normalde aktif olarak işlem yaparken uyku moduna girmemesi gerekiyor. Şarja takılı iken uyku moduna geçmiyor mesela. Bunu uyku modunu devre dışı bırakmak dışında çözümü var mı her seferinde ayarlamak uğraştırıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkpuye -- 16 Temmuz 2021; 14:13:19 > -
Batarya sisdiği için çıkardıdm dell servisine mesaj attım service tag istediler pcnin servis tagını attım ama direk orjinal batarya linki varmı kimsede ?
-
Koç Sistem sadece mail üzerinen cevap veriyor, site görmedim hiç.
-
Bu modelde throttle sorunu var şu konuya bakabilirsin çözümü orda https://forum.donanimhaber.com/dell-inspiron-7567-cpu-throttle-cozumu--130133630
-
sağolun hocam o yöntemi denedim ama programı kurduktan sonra 60fpsde oynayabildiğim oyunları 30-40 fpsde oynamaya başladım. Gpu kullanımı çok düşükte kalırken Cpu kullanımı %100e kadar dayanmaya başladı. ben de anlatılan yöntemle kaldırdım. ama bu seferde işlemci hızım sabitlendi, bilgisayarı güç tasarrufuna da alsam yüksek performansa da alsam hep 2,69-2,70 ghz'de çalışıyor şu anda ve bu durum oyundayken de geçerli hız hep aynı sadece kullanım yüzdesi değişiyor. sanırım format atıp, temiz bir windows kurup bütün driverları baştan yükleyeceğim, bir şeyler denemekten iyice sarpa sardı, çözüm de bulamadım.
-
BIOS'tan StepSpeed teknolojisini geri aktif ettiniz mi? Ve o menüdeki geri kalan şeyleri eski hâline döndürdünüz mü? Düzelmiş olması lazım. Düzelmediyse olmadı ayrıyetten BIOS'u sıfırlarsınız veya tekrar BIOS'u yüklersiniz.
-
Aktif ettim, aynı konuda anlatıldığı gibi yaptım ama 2.70ghz'de sabit kalıyor yine de.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Herkese selamlar, 524 sayfa yapmışız hayırlı olsun. Laptop ömrü bitti çilesi bitmedi. Dün mavı ışık yanan yerden adaptör kopunca acilen yeni adaptör aldım.
Sorum ise batarya patladı patlayacak. Şu an ülke dışındayım ve burada 7567'ye uyumlu 357F9 kodlu 11.1V batarya satılıyor. Bizim alette 11.4V var. 11.1V alsak sorun olur mu?
Geçen bir arkadaş bataryasız alet arada sorun veriyor diyordu denesek mi acaba?
-
V sorun olmayacaktır. Nette o şekilde kullanan çok fazla kişi var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: lakers45Herkese selamlar, 524 sayfa yapmışız hayırlı olsun. Laptop ömrü bitti çilesi bitmedi. Dün mavı ışık yanan yerden adaptör kopunca acilen yeni adaptör aldım.
Sorum ise batarya patladı patlayacak. Şu an ülke dışındayım ve burada 7567'ye uyumlu 357F9 kodlu 11.1V batarya satılıyor. Bizim alette 11.4V var. 11.1V alsak sorun olur mu?
Geçen bir arkadaş bataryasız alet arada sorun veriyor diyordu denesek mi acaba?
Hocam benim de bataryam yıprandı, dayanma seviyesi %95 oldu pil gerçekten patlıyor mu ? ben çıkarmak istemiyorum. Benimde adaptorun ucu kopmuştu kaç defa yaptırmıştım dayanmıyordu, çözüm olarak gittim koblo ucunu komple değiştirttim.
Bataryasız kullandığımız zaman adaptor 130w olduğu için akım yetmediği zaman bataryadan da kullanıyor. Bataryasız kullanınca güç yetmediği için kapanıyor. Günlük Kullanımda değil de oyun oynarken çok kullanıyor, özellikle speedstep kapalı olduğu zaman çok güç çekiyor laptop, pilim %75 kadar düşmüştü.
-
1-2 aydır bataryasız kullanıyorum. Kullanırken elektriklerin gittiği de oldu bol bol oyun da oynadım bir sorunla karşılaşmadım. Sizde nasıl seyreder durum bilemem.
-
Bilgisayarım, sağ tık ,yönet ,aygıt yönetici burda eğer intel dynamic ile başlayan aygıtlar varsa hepsini kaldır.ve sonra throtte uygulamasını yükle eğer halen sorun devam ederse format atıp tekrar dene.çünkü bu programı yüklemeden pc'den tam performans alamassın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-9B1C37B481-2 aydır bataryasız kullanıyorum. Kullanırken elektriklerin gittiği de oldu bol bol oyun da oynadım bir sorunla karşılaşmadım. Sizde nasıl seyreder durum bilemem.
Oynadığınız oyun ağır değildir belki hocam, pek bilemedim. ThrottleFix Paketi kurulu mu ? Ben csgo oynarken en düşük ayarlardayken gene kullanıyor pilden.
-
denedim hocam, aygıt yöneticisinde DPTF ile ilgili olan hiç bir şey kalmadan da çalışmadı yine. işlemciyi 3600mhzye sabitliyor ve kullanımı %100e kadar dayanıyor, Ekran kartını ise kullanmıyor gibi bir durum söz konusu oluyor. ThrottleStop olmadan drop yiyerek de olsa 60 fpsde oynadığım oyunları 30-40 fpsde çalıştırıyor. ThrottleStop programını konudaki gibi kaldırıp eski haline getirdikten sonra ise cpu 2.7ghz'de sabitlendi kaldı, güç tasarrufunda da yüksek performansta da aynı. oyun açıyorum yine 2.7. ben de dün biosu sıfırlayıp, temiz wwindows 10 kurulumu yaptım, ondan sonra da denemedim tekrar ThrottleStop kurmayı, sadece intel XTU denedim onun da bir faydası olmadığı için kaldırdım. şu anda fps dropları ile kullanıyorum.
bir de ilginç olan forumda çoğunluk cpu throttle'dan şikayetçiyken, ben dropsuz oynuyordum çoğu oyunu, bu sorun yakın zamanda başladı.mesela yakın zamanda middle earth shadow of mordor oynamaya başlamıştım, bu problem olmadan önce sabit 60 fpsde oynuyordum ama artık oyuna başladıktan kısa süre sonra droplar başlıyor ve dövüştüğüm uruk sayısı artarsa droptan dövüşmek çok zorlaşıyor. ya da verdun oynarken 10-15dk sonra droptan dolayı nişan bile alamıyorum. yaptığım testlerde de donanımda sorun bulmuyor. sıcaklık değerleri de anormal bir yere çıkmıyor.
-
Olabilir, Farming Simulator 19, ETS 2, AC Rogue, The Witcher 3 (ayarlar düşük) bu oyunları oynadım. En çok ets ile fs 19 oynadım uzun uzun. Bilmiyorum alakası olur mu ekran kartının bir parçası değişmişti chipset'ti sanırım. Daha az güç çekiyorsa eğer onunla alakalı olabilir. Değişmeden öncesiyle fps farkım yok ama. Bahsettiğiniz ThrottleStop ise o da kurulu çalışıyor. Tabi bir şey olmaması olmayacağı anlamına gelmez ama yeni pil çok pahalı ve önceki balon oldu mecbur çıkarttım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X