Sizin kullandığınız sürümü öğrenebilirmiyim eğer sorunsuz ise. Driver booster gibi 3. parti uygulamalarla driver güncellemek pek istemiyorum. |
Dell Inspiron 7567 - Ana Konu (525. sayfa)
-
-
Benim kullandığım sürüm 6.0.8899.1 Driver Booster kullanarak kuruldu.Bu program güvenilirdir tavsiye ederim uzun yıllardır kullanıyorum.
-
eyvallah denicem hemen bu sürümü
-
Kronik hocam , 7567'nin soğutma sistemi basarısız . Artık gittiği yere kadar bu şekilde kullanmak gerek. Kafanıza fazla takmayın sıcaklığı , bilgisayarınızın bakımını kendiniz yaparsanız , daha iyi bir sonuç alırsınız .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Haklısınız olabilir hocam, ben bi ara baya kötü düşürmüştüm pc'yi, bakıma verdiğimde de heatsink'in yerinden oynadığını mı ne, öyle birşey söylemişti belki ondan olabilir.
Onun dışında hocam, pc'yi daha doğrusu işlemciyi 97-100 derece çalıştırmak bir sıkıntı yaratır mı ? Anakart ve işlemci için, çünkü sürekli kısa süreli Thermal Throttling yaparak hızını düşürüyor 100 dereceyi geçirmemeye çalışıyor.
Zaten ömrü doldu makinanın.
-
100 derecede çalıştırmak pc ye zarar vermez ama fps düşmelerine neden olabilir.Tavsiyem 2.80 Ghz de kullanmanız işlemciyi Throttlestop programı kullanıyorsanız disable turbo seçeneğini işaretleyin.2.80 Ghz de en fazla 93 derece civarına çıkıyor işlemci.
-
Hocam disable turbo desemde, işlemciye ağır bir yük bindiğinde oda zorluyor 99 dereceyi sıkıntı heatsink'te galiba bilemedim.
Neyse artık.
-
hocam ben de yeni kurdum throttlestop'u, disable turbo ile kullanıyorum çoğu oyunda ama bu kadar ısınma olmadı, daha önce de olmuyordu. bilgisayarın altında soğutucu var, çalıştırmıyorum ama hem metal olduğu için ısıyı çabuk iletir hem de ızgaralı yapısı olduğu için fanlar daha iyi hava alıyor, belki sizde de bir nebze de olsa etki eder.
-
bilgisayarı ilk aldığım zamanı hatırlıyorum da neredeyse her yerde şöyle iyi, böyle güzel, mükemmel soğutuyor, bundan f/p ürün yok diye anlatmışlardı. kullandıkça çoğu yönden pişman olmuştum, bazen keşke biraz daha düşük sistemli ama daha düzgün bir bilgisayar alsaydım diye düşünüyordum.
-
Merhabalar, throttlestop dan işlemciye 110 mv undervolt yapılı ama sanki etki etmiyormuş gibi hissediyorum. Sıcaklıklar çok yükseklere çıkıyor. Undervoltun çalışıp çalışmadığını program harici başka nerden anlayabilirim? BIOS sürümüm 1.11
-
quote:
Orijinalden alıntı: cengahus06Merhabalar, throttlestop dan işlemciye 110 mv undervolt yapılı ama sanki etki etmiyormuş gibi hissediyorum. Sıcaklıklar çok yükseklere çıkıyor. Undervoltun çalışıp çalışmadığını program harici başka nerden anlayabilirim? BIOS sürümüm 1.11
programdan bakabiliyorsun , evde olmasam sa lerdim ama , bir yere tikladiktan sonra , sağ üsttr eksi varsa olmuş oluyordu , alintilarlarsaniz eve gectigimde ss atarim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağdaki tabloda -0.xxx yazıyorsa undervolt olmuştur hocam.
-
quote:
Orijinalden alıntı: dokucanSağdaki tabloda -0.xxx yazıyorsa undervolt olmuştur hocam.
FIVR yazıyor programa girdiğinizde , tam eve geldim ss atacaktım bende , teşekkürler sizede bilgi için
-
Teşekkürler, demek ki undervolt olduğu halde yine de çok yükseklere çıkıyor. Bakım yapayım en iyisi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: cengahus06Teşekkürler, demek ki undervolt olduğu halde yine de çok yükseklere çıkıyor. Bakım yapayım en iyisi.
Valla benimde bakım yaptırmam lazım termal macun falan , işten güçten yapamıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: BeelsValla benimde bakım yaptırmam lazım termal macun falan , işten güçten yapamıyorum
Alıntıları Göster3 yıllık 7567 model cihazıma hiç bakım yapmamıştım. Fan sesi ve sıcaklık değerleri artık aşırı fazla gelmeye başladı bana o yüzden bir temizlik yapayım dedim. Grizzly kryonaut 12.5w termal macun alıp bugün cpu ve gpu üzerine uyguladım. Değerler şuan iyi gibi. Intel Extreme Tuning Utiliy ile CPU Stress Test yaptığımda 75c gibi bir sıcaklık alıyorum. Sizin test değerleriniz nasıl şuan? Pc boştayken ve stress test sırasında sıcaklık değerlerini paylaşabilir misiniz ?
-
Hocam sorun devam ediyor kaç tane daha denemem lazım acaba driver.
-
Dell i5 Stock İlk Hafta
Dell i5 Noctua NT-H1 İlk Gün
Dell i5 MasterGel Nano İlk Gün
Farklı aylarda testin yapıldıklarını unutmayın. Tarihler sağ alt köşede yazıyor. Şimdi sıra sizde!
-
quote:
Orijinalden alıntı: Karanlık ÜlkeDell i5 Stock İlk Hafta
Dell i5 Noctua NT-H1 İlk Gün
Dell i5 MasterGel Nano İlk Gün
Farklı aylarda testin yapıldıklarını unutmayın. Tarihler sağ alt köşede yazıyor. Şimdi sıra sizde!
Dell 7567 i7 7700HQ
Grizzly Kryonaut Termal Macun sonrası
Ortalama 73c
Macun öncesi test sonuçları mevcut değil ama işlemcim eskiden boşta 68c de yük altında ise 85 dereceleri görüyordu. 10 derece gibi bir fark oldu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: I_can3 yıllık 7567 model cihazıma hiç bakım yapmamıştım. Fan sesi ve sıcaklık değerleri artık aşırı fazla gelmeye başladı bana o yüzden bir temizlik yapayım dedim. Grizzly kryonaut 12.5w termal macun alıp bugün cpu ve gpu üzerine uyguladım. Değerler şuan iyi gibi. Intel Extreme Tuning Utiliy ile CPU Stress Test yaptığımda 75c gibi bir sıcaklık alıyorum. Sizin test değerleriniz nasıl şuan? Pc boştayken ve stress test sırasında sıcaklık değerlerini paylaşabilir misiniz ?
Alıntıları Gösterboşta 55 derece falan , oyunlarda 80/93 arası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X