Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 vs Asus ROG GL553VE-DM107

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu 2 laptop arasında kaldım arkadaşlar.İkisi de aynı işlemci ve 1050ti kullanıyor fakat Dell 16gb ram Asus ise 8gb.Buna rağmen Dell daha ucuz.Yıllardır Asus kullanıyorum hem bilgisayarlarından hem teknik desteğinden çok memnunum hiçbir sorun yaşamadım.Dell'in yorumlarına baktığımda çok fazla insan sorun yaşıyor gibi duruyor.Fakat soğutma sisteminin çok iyi olduğunu öğrendim.Asus'un bu modeli ile igili de neredeyse hiç inceleme,yorum vs. yok.Sizce hangisini almalıyım,kullanan var mı kafam çok karışık ?

https://www.ebrarbilgisayar.com/asus-rog-gl553ve-dm107-i7-7700hq-8gb-128gb-ssd-1tb-4gb-gtx1050ti-156-freedos-pmu358509
    https://www.ebrarbilgisayar.com/dell-inspiron-7567-4b70d128f161c-i7-7700hq-16gb-1tb-128gb-ssd-4gb-gtx1050ti-156-ips-freedos-pmu357449

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertyilmazdeu -- 21 Kasım 2017; 13:43:55 >

• Dell 7567 kullanıp bazı sorunlardan ötürü iade etmiş birisi olarak: Eğer sorunsuz olacaksa Dell'i öneririm. Kasasıyla, piliyle komple bir cihazdı. Aynı sorunu yaşamayacağımı bilsem gider tekrar alırım(Yaşayacağımı da bilmiyorum tabiiki de ama sütten ağzım yandı bir kere.). Ben de Asus'un dediğiniz modeline baktım, alma arefesinde panelinin TN olduğunu öğrendiğim için vazgeçtim. Bir de sanırım Asus tek fan olduğu için soğutması sıkıntı çıkarabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FearMaster -- 21 Kasım 2017; 13:58:37 >
  • gl553VD var bende o yüzden yazayım. Bu kasalar tek soğutmaya dayalı ve Asusun yaptığı en mantıksız iş.

Ben alırken dedim gene Asus'tan şaşmayalım ama o vakit keşke İPS DELL piyasada olsaydı da onu alsaydım diyorum.

Bu arada genel anlamda makine sağlam çıktı benim ama iyi şeyler yazılmamış bu seri cihazlar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 21 Kasım 2017; 14:3:9 >
  • @FearMaster Hangi sorunlardan dolayı iade etmiştiniz biraz daha açar mısınız ? Sonra benim de ağzım yanmasın

@NerdMiner Isınma sorunu ciddi mi ? Yani kapanmaya kadar gidiyor mu yoksa bileğinizi felan mı rahatsız ediyor ? Benim için ekran kalitesi çok önemli değil yani IPS veya TN olması çünkü ayrıca monitör kullanıyorum.
  • mertyilmazdeu kullanıcısına yanıt
    İlk bios güncellemesine kadar kapanma sorunu vardı 3 ila 4 defa kapandığı olmuştur.Fakat bunun sebebi fanın optimum devrini bulamamasıydı.

Isınma sorunu 7700hq için zaten konuşuluyor. Hem ekran kartı hem işlemci tek fanla soğutulduğu için cihaz yüke girince fan aşırı gürültülü. Bu cihazın ses kalitesi de yetersiz olduğu için sürekli fan dinliyorsun.

Benim amacım iş yerinde belli mühendislik programlarını kasmadan çalıştırmasıydı onuda yaptığı sürece sıkıntı yok.Fakat bu seride kapanıp bir daha açılmama gibi kronik sıkıntıları olan makineler olduğu hep yazıldı.

Elimden çok cihaz geçti birçoğu asus olan bunun içindeki dvd -rw sürücü bana çok adi ve hafif geldi.Maliyet kaygısı gibi.

Panel mevzusundan kastettiğim bu cihazı satın aldığım tarihte piyasada Dell Lenovo veya Acer 'in bu cihaza denk donanımlı makineleri ülkede bulunmuyordu.Eğer Dell bulunsaydı piyasada onu tercih ederdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

İlk bios güncellemesine kadar kapanma sorunu vardı 3 ila 4 defa kapandığı olmuştur.Fakat bunun sebebi fanın optimum devrini bulamamasıydı.

Isınma sorunu 7700hq için zaten konuşuluyor. Hem ekran kartı hem işlemci tek fanla soğutulduğu için cihaz yüke girince fan aşırı gürültülü. Bu cihazın ses kalitesi de yetersiz olduğu için sürekli fan dinliyorsun.

Benim amacım iş yerinde belli mühendislik programlarını kasmadan çalıştırmasıydı onuda yaptığı sürece sıkıntı yok.Fakat bu seride kapanıp bir daha açılmama gibi kronik sıkıntıları olan makineler olduğu hep yazıldı.

Elimden çok cihaz geçti birçoğu asus olan bunun içindeki dvd -rw sürücü bana çok adi ve hafif geldi.Maliyet kaygısı gibi.

Panel mevzusundan kastettiğim bu cihazı satın aldığım tarihte piyasada Dell Lenovo veya Acer 'in bu cihaza denk donanımlı makineleri ülkede bulunmuyordu.Eğer Dell bulunsaydı piyasada onu tercih ederdim.

Anladım peki Monster laptoplar hakkında bir bilginiz var mı ?

• mertyilmazdeu kullanıcısına yanıt
    Toplama iş yapıyorlar fiyatta daha uygun olmadıkları sürece benim için alternatif değiller. Aynı ayarda bir cihaza Kalkıpta bir dell veya asus kadar para vermemi beklemesinler.

Aklıma gelmişken birisi daha sormuştu tek fanlı asusa daha fazla para vereceğine çift fanlı monstere daha az para verebilirsin demiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 21 Kasım 2017; 15:40:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertyilmazdeu

@FearMaster Hangi sorunlardan dolayı iade etmiştiniz biraz daha açar mısınız ? Sonra benim de ağzım yanmasın

@NerdMiner Isınma sorunu ciddi mi ? Yani kapanmaya kadar gidiyor mu yoksa bileğinizi felan mı rahatsız ediyor ? Benim için ekran kalitesi çok önemli değil yani IPS veya TN olması çünkü ayrıca monitör kullanıyorum.

Forumda sanırım sadece bem yaşadım bu sorunu, benden sonra yasayanlar olduysa takip etmedim konuyu. Dell'in yabanci forumunda da bir kisi baslik açmıştı.

Ordaki insanlar da şaşırmıştı. Dünyadaki sansli kisilerdeniz sanirim. Yuksek devirde, güç altında cihazdan cızırtı geliyordu. Fandan ve hoparlörden değil. Nerden geldiğini bulamadım, servis de bulamamış olacak ki iade aldılar cihazı. İşin ilginci sol taraftaki tuşlara basınca ses kesiliyor, elimi kaldırınca geri geliyordu. Ekranın açısını değiştirdikçe ses düzeyi de değişiyor ya da sıfırlanıyordu. İlginç bir sorundu anlayacağınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FearMaster -- 22 Kasım 2017; 0:38:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.