Şimdi Ara

Dell Inspiron 7577 GTX 1060 Max-Q (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
720
Cevap
11
Favori
38.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @ptahba geforce expreince kaldırmayı denediniz mi ben başka hiç kurmadım bile o programı biraz sorunlu bir program
  • ptahba kullanıcısına yanıt
    Hocam ürünü ilk alıp deneyenler biz olduk. Ben çok aradım ama yorum vs bulamadım. YouTube da adamakıllı inceleme bile yeni yeni çıkıyor. Bu nedenle forumda dolaşıp yorum yazıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok denemedim ama kurulu olmadan önce daha da yavaştı zaten bunun üzerine experience indirip kurdum (hatta driver update bile aldı). Ama siz experience kurulmamış hali ile bir dış ekrana bağlama imkanınız varsa denerseniz çok sevinirim. Zira experience kalktığında gtx 1060'ın power ayarlarını yapacak hiçbir yer kalmıyor sanıyorum.

@alperen.md aynen dediğiniz gibi oldu çok yeni bir seri max q serisi zaten bakalım bir şeklilde sorunların üstesinden gelmeye çalışacağız artık ne diyim.
    Benim ekran kartım harici amd bu şekilde ayarlıyorum ayrıca regeditte ULPS 0 yapıyorum sürekli max performans alıyorum belki Nvidia farklıdır, ama çözümü olduğuna eminim.
    Ayrıca ir yanlışı düzeltmek isterim. U serisi işlemciler hiçbir zaman hq serisine denk değildirler. hatta 2. nesil hq bile 8.nesil U dan kat kat hızlıdır. İşlemcinin IPS değerine bakarak daha iyi performans karşılaştırması yaparsınız.
  • Bendeki adaptör 180w. 1060 versiyonlarda 180w olması lazım.

Bu arada karşılaştığınız problemlerin çoğu windows 10 ile alakalı. Yani diğer üretilerlede karşılaşmanız muhtemel.

• Benim anlamadığım bir şey var bu sağ tık sorunu olmayanlar hangi versiyon windows kullanıyor ve ürünü nereden satın aldılar ?
    Hocam vatan'dan asla bişey almayacağımı ilk başlarda bi mesajda yazmıştım. Göründüğü üzere bana yaptıklarından sonra değişen bişeyde olmamış.

Sağ tık sorunu olmayanlar ekranı GSYNC olanlar. Onlarda optimus yok.
  • Bizde nasıl bilmiyorum açıkçası, ancak experience üzerinden batteryboost kapatınca düzelir gibi oluyor (ya da düzeliyor da ben taktım artık kafayı lag varmış gibi geliyor). Bu arada u serisi işlemciler ile ilgili yazdıklarınıza katılırdım 7. seriye kadar ancak 8. nesilde işler değişmiş gözüküyor, power user değilim ama okurum meraklıyımdır, yeni i7 8. nesil hatta i5 8. nesil gerçek 4 çekirdek ve ht ile 8 çekirdekle geliyorlar. i7 için konuşuyorum son hız 4.0 (30W ile), cache 2 mb daha fazla, üstelik sadece statik değil cinebench ve photoshop gibi programlarda bile i7 7700hq'dan iyi sonuç veriyor veya kafa kafaya. Bakınız linkleri veriyim,
    http://laptopmedia.com/comparisons/intel-core-i7-8550u-vs-core-i7-7700hq-the-performance-is-watt-matters/

Hatta i5 8250u bile 7700 hq'ya yakın değerlerde sonuçlar verebiliyor ki bu da çok can sıkıcı. Sadece 8. seri gpu'lar daha yavaş (hd620'nin elden geçmiş hali) ki bizi pek ilgilendirmiyor zaten. Sanki çok beter bir dönemin onuna denk geldik ve yeni teknolojiyi kaçırdık gibi hissediyorum. Konu hakkında bir çok makale bulabilirsiniz

@incibus; Haklısınız 1060 için 180W 1050 ve 1050TI için 130W, dell sayfasında açıkça belirtmiş zaten.http://www.dell.com/tr/p/inspiron-15-7577-laptop/pd

Vatan konusuna gelince, sormayın çok canım sıkıldı hakkaten, yapacak birşey yok elimdekini performanslı çalıştırmaya çalışacağım artık.

Bu arada çok ilginç bende laptop, dış ekrana bağlı değilken sağ tıklama da gecikme yaşamıyorum ben belirtmek istedim, ya da çok küçük bir takılma ve farkedemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ptahba -- 4 Ocak 2018; 16:22:33 >

Windows versiyonunuz nedir?
  • incubus İ kullanıcısına yanıt
    10 creators update biliyorum garip ama o takılma bende yok, yalnız 1060 güç ayarlarını ellemeden önce varmıydı onu hatırlamıyorum ama harici monitörde zaten yoktu normal laptop ekranında iken yine yok, veya var ama anlayamayacağım kadar kısa bir anlık bilemiyorum.
    Bilgiler icin tesekkurler ben de ogrenmis oldum. Cok ilginc ilk defa u serisini bu kadar iddiali goruyorum.

Bu arada kullandiginiz monitorun cozunurlugu laptoptan farkli ise donmanin sebebini aciklayabiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: alperen.md

Hocam ürünü ilk alıp deneyenler biz olduk. Ben çok aradım ama yorum vs bulamadım. YouTube da adamakıllı inceleme bile yeni yeni çıkıyor. Bu nedenle forumda dolaşıp yorum yazıyorum.

tr inceleme hiç yok, yabancı kanallar var ama çok değil
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Kardeşime kasım ayında i5 8. u işlemcili 8 ram li bir hp aldık o zaman araştırmıştım 7. seri u yerine 8. seri u için 150 TL fark verilir mi diye o zaman haberim oldu, hatta kendime makine araştırırken 8. seri işlemcili oyun bilgisayarı bulurmuyum diye bakmıştım epey maalesef bulamamıştım, günün sonunda oyunlarda performansı işlemci değil gpu belirliyor daha çok.

Kullandığım monitörde 1920*1080 bir LG, hatta belki bilirsiniz 2017 Mayıs gibi yanılmıyorsam BİM satmıştı 32'' olanı. İşim yopun olarak excel+web sayfasına ürün yüklemek tarzında olduğundan almıştım. Ancak bir yanlış anlaşmayı gideriyim ben de donma yok (harici monitörlerde zaten yok)normal laptop ekranını kullanırken de yok. Ben de hdmi çıkış alırken sanki ekran kartına güç yetmiyormuş gibi kasılma var basit animasyonlarda bile (excelde hücre kaydırma gibi). Bu durum da experience üzerinden battery boost kapatılarak baya çözülmüş gibi duruyor.

Komik olan ne biliyormusunuz 28 Aralıkta aldım ben makineyi, hadi yılbaşı üstü iş güç yoğunluk deseniz bugün 5 Ocak daha oyun oynayamadım, ona bak, aman bu neden kasıyor vs. demekten. Kısaca kardeşim haklı sanki (olm ne uğraşıyorsun tak konsolu ne ayar ne performans hepsi aynı), hatta makine bakarken bana o parayı vereceğine yeni 4k xbox ile yine 3 veya 4k monitör al aynı fiyat hahahaha diye gevrek gevrek gülmüştü.

Hala daha gülüyor

• Editlemeden ayrıca yazmak istedim, oyun oynamadım dediysem benchmark yapmadım demedim , sevddiğim bir dostumda alienware 1060 laptop var ondan rica ettim ve ghost recon wildlands ile rise of the tombraider benchmarkları yaptık, normal koşullarda aramızda net bir %10 fark oluyordu, (wildlands 67 kare-62 kare, tomb raider 80 kare-73 kare) düşük olan benim değerlerim, ancak MSI after burner ile clock speed ile oynadığınızda ki araştırmalarım sonucu en stabil değerlerin core clock +200 ve memory clock +300 mhz olduğunu gördüm. Bu değerleri arttırınca testi tekrarladık ve sonuçlar şahaneydi,

wildlands 67-65 (küsuratı var yazmadım 65,4 ve 67.1 tam olarak) tombraider 80-77 (77,2 tam olarak)
    Bu arada fanlar daha fazla hızlanmadı (zaten son hızdaydı sanıyorum) ısı sadece 1 derece arttı son derece stabil gözüküyordu. kısacası aslında elimizde gerektiğinde değerler ile oynayarak stabil şekilde verim alabileceğimiz bir 1060 var aslında. Hep dövmek olmaz bu kısmı iyi bence paylaşmak istedim.Enseyi karartmamak lazım

Şu ayarı yaptınız mı?

Dell Inspiron 7577 GTX 1060 Max-Q

Bir de monitor fiyatı neydi?
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Yapmadım bu ayarı sanıyorum experience paneldeki battery ayarı gibi ama bunu da denerim muhakkak. Buraya hiç bakmamıştım sağolun. Monitörü 749 a almıştım LG fhd 32 inch IPS. Monitörden memnunum titremesiz ekran yormuyor gözlerimi (yaş 44 olunca artık monitör kalitesi farketmeye başlıyor) oyunlarda da iyi ama ses pek iyi değil biraz boğuk. Ancak zaten dizidir filmdir oyundur kulaklıkla kullanıyorum o yüzden pek farketmiyor.

• Parmak okuyucuyu deneyen varmı ben nasıl yapacağımı bulamadım
  • KillerPrince kullanıcısına yanıt
    ilk kurulumda karşınıza çıkmadıysa eğer, ayarlar-oturum açma seçenekleri kısmından ayarlayabilirsiniz. en iyi telefonunkinden daha hızlı çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ptahba -- 5 Ocak 2018; 18:45:1 >
  • arkadaşlar sonuç nedir tavsiye ediyorsanız alacam 3 haftadfır laptop araştıerıyporum
  • Hisar18 kullanıcısına yanıt
    konuyu, özellikle son 3-4 sayfayı iyice okuyup kendiniz karar verin artıları ve eksileri var, kişisel olarak sizi kullanım senaryanozu bilmeden ne al diyebilirim ne alma.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.