Şimdi Ara

Dell Inspiron 7577 GTX 1060 Max-Q (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
720
Cevap
11
Favori
38.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: incubus

quote:

Orijinalden alıntı: WhiteMamba

quote:

quote:

Alıp da şu sorunu yaşayan varsa haberi olsun diye paylaşıyorum, Dell'in günahını almayın
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/intel-nvidia-laptoplarda-anlik-takilma-sorunu.448444/

Bunun haricinde de sistem bariz yavaş. Yani tamam bu tamamen windows 10'nun problemi gerçekten de.

Mesela 2. monitöre takınca, sadece gtx 1060'ı kullandığı için 2. monitör, lag ve takılmalar ortadan kalkıyor ama yinede yavaş sistem. Mesela alttan bu bilgisyar simgesine tıklıyorsun yavaş geliyor vs. Bunun gibi ufak ufak ama rahatsız edici sıkıntılar var windows 10'da. Tahminimce bu bütün markalarda var. Çünkü malumunuz windows 10....

Windows 8 denedim az önce, bariz bir hızlanma var hissedilir. Ama onda da sürücüleri kuramıyorsunuz, chipset desteklenmiyor.

Fakat,

Hdmi portunun nvidia'ya wired olması bir rezalet, yani alt tarafı bir multiplexer koyacaksın, bios'tan isteyen istediği gibi ayarlayacak o portu.

Display Port yok, yani gsync desteği olmayacak aletin. Bu gibi sıkıntılar var yani. Bunları görmezden gelmemek olmaz. Ama rakiplerinde de var aynı şeyler. Yani bu fiyat aralığında daha iyi bir alternifte yok gerçekten.

Ama yinede insan 500 liraya ikinci el bir ibm x220 alıp, zen amd notebookları mı beklesek diye içinden geçirmiyor değil.

Hocam ekran çıkışı sorununuzu okudum, açıkçası pek anlayamadım ama cihazdaki Thunderbolt portunu araştırın bence. Yeni olduğundan fazla bilinmiyor ama hatırladığım kadarıyla oradan da ekran çıkışı alınabiliyor.

Sorun şöyle,

Hdmi portu ile notebook'u ikinci ekrana bağlayınca, 2. ekranı nvidia gtx 1060 sürüyor. Ana ekranda açık olduğu için ve onuda intel sürdüğü için aynı anda hem intel hemde nvidia çalışır duruma geliyor sadece desktop'ta takılırken. Buda bir anda pil tüketimini 2 katına çıkarıyor ve bunu yapmanın hiç bir mantığı yok.

HD 630 iki ekranıda sürebilecek kapasite. Beklenen durum 2. ekranıda grafik gücü gerekmediği anlarda hd 630'un sürmesi. Grafik gücü isteyen uygulamalarda ise optimus ile nvidia'ya geçmesi. Yani siz excel ile çalışırken aynı anda hem nvidia hem intel aktif oluyor boşu boşuna.

Gsync için optimus olmaması gerekiyor ve displayPort çıkışı olması gerekiyor. Dolayısıyla bu notebook gysnc desteklemiyor şu haliyle. Thunderbolt ve type-c ilede görüntü aktarılabilir ama ikiside intel kontrol etmiyor bu normal. Ama aynı şey hdmi için mantıklı değil. Yani müthiş bir tasarım hatası var.

Şu ana kadar gördüğüm en doğru tasarım, arkadaşıma aldığımız GSYNC destekli hp omendi(gtx 1060). 5500 almıştık, iade ile 5000'e gelmişti. Onda optimus yok, ekran arabirimi olarak sadece Nvidia var. Ayrıca iphone x lerde ki gibi yüz tarama sensörleri felan vardı aletin üstünde VR için. Şu anda o cihaz 7000-8000 lerde dolaşıyor.

Edit: 6200 liraymış. Parası yeten bunu alsın derim.
    https://www.incehesap.com/hp-omen-17-an007nt-3cd05ea-gaming-notebook-fiyati-37876/?ref=akakce&v=1.52.2

Net bir bilgim yok ama bence sizin sorununuzu Thunderbolt portu çözebilir. Orası Intel'e, HDMI Nvidia'ya bağlanmış olabilir. Dönüştürücülerle denemekte fayda var.

Ben hayatımda hiç laptopu ayrı bir ekrana bağlamadım, böyle özel kullanımlar için ekstra araştırmak gerekiyor demek ki :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Thunderbolta bakacağım ama umutlu değilim.

Bu arada, sendr mezun olduktan sonra çok kullanacaksın 2. Ekranları :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi incubus -- 2 Ocak 2018; 3:55:20 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thelordof

Arkadaşlar bahsettiğiniz sorunlar dell e özel mi yoksa w10 laptoplara özel mi?

Technopat forumunda aynı sorunu yaşayan yüzlerce insan var. Marka bağımsız, tamamen Windows 10 güncellemesinden kaynaklanan bir sorun.

Pc ye suç atmak yanlış olur o zaman. Sağ tık sorunu nedir ? Benim şu anda kullandığım pc de w10. Öyle bir sorun yok sanırım

• laptopu alanlar tüm güncellemeleri yaptilar mı ?sıkıntılı güncelleme var mı? özellikle bios...aydinlatirsaniz sevinirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • thelordof kullanıcısına yanıt
    Attığım technopat linkindeki rehberle sağ tık sorunu çözülüyor. Ama kalan animasyonlardaki yavaşlık sıkıntısı devam ediyor. Yavaşlık da değil aslında, entegre GPU'dan Nvidia'ya geçerken bir sıkıntı var, anlık bir takılma. Bu sorun sanırım 1050-1060 kartlı laptoplarda yaşanıyor. Çözümü için güncelleme bekleniyor hala.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayakeasy

laptopu alanlar tüm güncellemeleri yaptilar mı ?sıkıntılı güncelleme var mı? özellikle bios...aydinlatirsaniz sevinirim

Dell'in kendi SupportAsist uygulamasıyla tüm güncellemeleri yaptım. Geçenlerde BIOS da güncellendi hatta. Windows'un malum sorunu dışında bir sıkıntı gözükmüyor.

• Bunu biliyorlardır inş, kısa zamanda yollarlar umarım
  • Dell Inspiron 7577 GTX 1060 Max-Q

Bilgisayarın birkaç sıkıntısı var ama değişim istersem bu sorunlar düzelir mi bilmiyorum, çünkü performans olarak hiçbir sorun yok. Işık sızması resimdeki gibi, touchpad simetrik değil sağ tarafında boşluk var fakat sol taraf kasa ile bitişik, ayrıca sizden de bir şey istiyorum bilgisayarın sol tarafının alt kısmı, kasasını elimle sıkınca sakızın cırt sesi gibi bir ses çıkıyor. Hani koli bandının açılırken çıkardığı ses gibi. Sizde de var mı bu ses? Ayrıca ışık sızması ne durumda?

• öncelikle gecmis olsun bu 1060lik model mi ? ikinci olarak ışık sızmıyor resmen güneş olmus yayılmıs bu kadar cok fazla. ikinci olarak touchpad cok takilacak birsey degil surtmuyor ise. sonuncu sorunun cevabını bilmiyorum

• zwe01 Z kullanıcısına yanıt
    Acaba bu sorun kronikmi (ışık sızması )ips panellerde yoksa dellerde mi var anlamadım .7577 aldım ondada üst kismda vardı.

Orası bende de var. lcd ekranın kenarlara tutturma yeri. Birisi çekerek orayı düzeltmiş. Aşağıda ki linkten bakılabilir.

performans olarak bir sıkıntı yaşamadığınıza emin misiniz:)

http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/t/20025741
  • incubus İ kullanıcısına yanıt
    Hocam yani çok sıkıntı degil her pc demi var acaba?

Birde performans sıkıntısı mı var acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: MezunDoktor

Birde performans sıkıntısı mı var acaba?

6 aydan fazladır windows 10'da olan bir bug yüzünden bütün markaların optimus kullanan modellerinde bu sıkıntı var.
  • 1050ti modeli ve o kadar belli olmuyor. Sadece üst taraftaki sarı ışık belli oluyor. Ayrıca en yakin zamanda o sesi atmaya calisicam. Sanirim isi borulariyla kapak arasina konulan o sungerimsi seylerin yapışkanından geliyor ses. Değişim istemek de istemiyorum aslında daha da kötüsü gelir veya performansı iyiyken kötü olur gibi. Sorun yaşarsam zaten servise gider ama 2 3 yıl sonra paneli kendim de değiştirebilirim diye düşünüyorum.

• Ekran sorunu kronik mi ? Her alan servis yolunu veya iade yolunu mu tutacak?

Düzeltirler bu sorunu inş

Anladım hocam teşekkürler.

Hocam sadece ama sadece siyah arka plan ve gecede belli oluyor .diger renklerde sıkıntı yokda sadece gece oynarken biraz siritiyordu.

• thelordof kullanıcısına yanıt
    Hocam baska bizden sonra varmı bu sorunu yaşayan kameranin sol altinda tirnak izi seklinde bir iz var arkadasla.

• quote:

Thunderbolta bakacağım ama umutlu değilim.

Bu arada, sendr mezun olduktan sonra çok kullanacaksın 2. Ekranları :)

hocam şı sıkıntı çözüldümü sende ona göre alacağım veya alternatif önerebileceğiniz varmı hp baktım ama i5 17 inç güzel ama çözemedim bu hdmi olayı düzelir ise bu modeli alcam tek sende mi var o sıkıntı yoksa arkadaşlar sizde deneyin ona göre bakalım alalım
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.