Şimdi Ara

Dell Inspiron 7577 GTX 1060 Max-Q (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
720
Cevap
11
Favori
38.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Watch dogs yükledim laptop şarja takılı pil %100 fakat 30 dk oynuyorum pil şarja takılı olmasına rağmen %85 e düşüyor.

Problem nerde olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7567 de oldugumu gibi 1060 li modelde de cpu throttling var mi?

• Dharky D kullanıcısına yanıt
    Alacağınız laptobun linkini atarmısınız

• incubus İ kullanıcısına yanıt
    Sanıyorum intelin verdiği cevap doğru yani hdmi portu fiziksel olarak nvidia'ya bağlı, basitçe bir yazılım sorunu olsaydı bios ekranı monitöre hdmi üzerinden görüntü veriyor olurdu, veya bir şekilde yazılımsal olarak bios üzerinden kapatılmış ve ayara erişemiyoruz. Her koşulda saçmalık, bu sabah çok basit bir test yaptım, batman arkham night malum 2015 oyunu steam listemde vardı, çektim benchmark çalıştırdım tüm ayarlar full, tüm filtreler max. ayarlarda physics açık, laptop üzerinde düşük 46 yüksek 58 ortalama fps alırken sonuca göre, monitöre bağlı iken bu değerler 57 yüksek 38 düşük olarak gerçekleşti, yani düşük kısmında 9 fps yani resmen %20 fark var demektir ki bu bile rezillik başka birşey değil. Yarın Vatanı arayıp cayma hakkımı kullanmak istediğimi söyleyeceğim, allahtan keyboard koruyucusundan dış jelatinine herşey duruyor. Gerçekten rezillikmiş bunu anladım, işin ilginci bir çok başka makinede (yani 7. nesil intel+gtx 10 serisi) aynı sorunlar yazılıp çizilmiş. Xbox one var valla sorunsuz sıkıntısız 5 basar bu neymiş ya, bundan sonra umarım değişirse oyun konsolu+normal bir makine ile hayatıma deva edicem. Süreç hakkında bilgi veririm. Bu vesile ile herkese iyi seneler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ptahba -- 1 Ocak 2018; 13:0:8 >

• alperen.md kullanıcısına yanıt
    Bios'tan batarya ayarlarına bakabilir misiniz?

Orda bir takım seçenekler var, bir kısmı AC için pil ömrünü uzatmaya yönelik. O Açık kalmış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ptahba

Sanıyorum intelin verdiği cevap doğru yani hdmi portu fiziksel olarak nvidia'ya bağlı, basitçe bir yazılım sorunu olsaydı bios ekranı monitöre hdmi üzerinden görüntü veriyor olurdu, veya bir şekilde yazılımsal olarak bios üzerinden kapatılmış ve ayara erişemiyoruz. Her koşulda saçmalık, bu sabah çok basit bir test yaptım, batman arkham night malum 2015 oyunu steam listemde vardı, çektim benchmark çalıştırdım tüm ayarlar full, tüm filtreler max. ayarlarda physics açık, laptop üzerinde düşük 46 yüksek 58 ortalama fps alırken sonuca göre, monitöre bağlı iken bu değerler 57 yüksek 38 düşük olarak gerçekleşti, yani düşük kısmında 9 fps yani resmen %20 fark var demektir ki bu bile rezillik başka birşey değil. Yarın Vatanı arayıp cayma hakkımı kullanmak istediğimi söyleyeceğim, allahtan keyboard koruyucusundan dış jelatinine herşey duruyor. Gerçekten rezillikmiş bunu anladım, işin ilginci bir çok başka makinede (yani 7. nesil intel+gtx 10 serisi) aynı sorunlar yazılıp çizilmiş. Xbox one var valla sorunsuz sıkıntısız 5 basar bu neymiş ya, bundan sonra umarım değişirse oyun konsolu+normal bir makine ile hayatıma deva edicem. Süreç hakkında bilgi veririm. Bu vesile ile herkese iyi seneler.

Evet. Dell forumlarında da bunu savunan beyinsiz insanlarda mevcut. Intel'de de zaten konu hakkında benimle tartışan admin banladı beni :)

Yani adamlar kısaca "It's not a bug,i It's a feature" diyorlar:)

Hdmi portunu fiziksel olarak dgpu'ya bağlamışlar. Normalde mantıklı olması gereken bunu display port üzerinden yaparsın g-sync için. Fakat alette display portta yok. Bunu neden böyle yaptıklarının izahı yok gerçekten. Normalde harcaması gerekenden daha fazla enerji harcıyor alet hdmi'den çıkış alınca.

Bu arada arkadaşımada hp omen 17 aldırmıştım. gtx 1060'lı. Birde ona bakayım dedim bu problemler varmı diye, onda intel grafik kartı hiç gözükmüyor. Sanki donanımsal olarak inaktif edilmiş gibi. Bu sayede şu an bizim yaşadığımız takılma/donma sorunlarını yaşamıyor çünkü optimus yok. Götürüsü fazla pil yemesi.

Bizde 2. monitöre bağlamazsan takılıyor zaten, bağlarsanda fazla enerji yiyor :)

Benim satıcım ürün teknik servise gittiği için (daha önce bahsettiğim ölü piksellerin tespiti için) cihazı iade almayız, THH'ye gidebilirsiniz dedi. Gerçi ben değişim yaparım muhtemelen. Yüksek grafik güçlü bir laptopa ihtiyacım olduğu için almıştım. Başka mantıklı alternatif'te yok önümde şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi incubus -- 1 Ocak 2018; 17:50:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blacksnake03

7567 de oldugumu gibi 1060 li modelde de cpu throttling var mi?

Ben rainbow six siege'de benchmark yaptım. cpu 75 gpu 65 derece civarındaydı.

2-3 saatte left 4 dead 2 oynadım sıkıntı olmadı.

Fakat sentetik cpu testlerinde 90 derecelere vurduğu söyleniyor. Gpu'da 60-65 arasında geziyor maksimum.
  • ses kalitesi icin puaniniz ne olur ? ben 7567 ye 100 puan veriyorsam 7577 ye kac vermeliyim?? ayrica aradaki farka değer mi 7577 nin 16 gb ram ti ile 1060 max q arasinda ??

• BardFortuna B kullanıcısına yanıt
    hocam , aradaki fiyat farkına değiyor.

bende 1050 ile 1050ti arasında kalmıştım bütçem bunları kurtarıyordu en son 1050ti dedim çünkü %20 nin üzerinde performans farkı var buda en az 2 sene fazladan idare eder demek.

100 üzerinden 85 veririm 7577 ye çok kötü değil ama çok iyi de değil laptop en nihayetinde.

• Alıp da şu sorunu yaşayan varsa haberi olsun diye paylaşıyorum, Dell'in günahını almayın

https://www.technopat.net/sosyal/konu/intel-nvidia-laptoplarda-anlik-takilma-sorunu.448444/
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhiteMamba

Alıp da şu sorunu yaşayan varsa haberi olsun diye paylaşıyorum, Dell'in günahını almayın

https://www.technopat.net/sosyal/konu/intel-nvidia-laptoplarda-anlik-takilma-sorunu.448444/

Bunun haricinde de sistem bariz yavaş. Yani tamam bu tamamen windows 10'nun problemi gerçekten de.

Mesela 2. monitöre takınca, sadece gtx 1060'ı kullandığı için 2. monitör, lag ve takılmalar ortadan kalkıyor ama yinede yavaş sistem. Mesela alttan bu bilgisyar simgesine tıklıyorsun yavaş geliyor vs. Bunun gibi ufak ufak ama rahatsız edici sıkıntılar var windows 10'da. Tahminimce bu bütün markalarda var. Çünkü malumunuz windows 10....

Windows 8 denedim az önce, bariz bir hızlanma var hissedilir. Ama onda da sürücüleri kuramıyorsunuz, chipset desteklenmiyor.

Fakat,

Hdmi portunun nvidia'ya wired olması bir rezalet, yani alt tarafı bir multiplexer koyacaksın, bios'tan isteyen istediği gibi ayarlayacak o portu.

Display Port yok, yani gsync desteği olmayacak aletin. Bu gibi sıkıntılar var yani. Bunları görmezden gelmemek olmaz. Ama rakiplerinde de var aynı şeyler. Yani bu fiyat aralığında daha iyi bir alternifte yok gerçekten.

Ama yinede insan 500 liraya ikinci el bir ibm x220 alıp, zen amd notebookları mı beklesek diye içinden geçirmiyor değil.

• lenovo y520 1060 lı laptop ile bu laptop arasında kaldım, hangisini seçmeliyim sizce
    Usb c thunderbolt 3, DisplayPort değil mi hocam? Yani usb c den hdmi yapınca nvdiaya geçmiyor mu? Çok tekniğini bilmiyorum işin ama yanlışım varsa düzeltin. Yani hdmi kablosunu hdmi 2.0 bağlantısından televizyona bağlayınca 1060ı kullanamıyor muyuz oyun ve ya Video izlemek için?

7567 de bir programla çözüyorlar, hiç onlarla uğraşmak istemiyorum..
  • bende 7567 vardi çalındı elimde mac adreside olmadığı icin bulunması polise kaldi o yuzden yazilimci olduğum icin mecbur alicam almışken 1050ti yerine 1060 alayim o zaman eğer sizde öneriyorsaniz. ikinci olarakta ben 7567 nin ses kalitesine bayılmıştım bununda insallah yakındır ona

• quote:

Orijinalden alıntı: BardFortuna

bende 7567 vardi çalındı elimde mac adreside olmadığı icin bulunması polise kaldi o yuzden yazilimci olduğum icin mecbur alicam almışken 1050ti yerine 1060 alayim o zaman eğer sizde öneriyorsaniz. ikinci olarakta ben 7567 nin ses kalitesine bayılmıştım bununda insallah yakındır ona

Kutuda felan mac adresi yazmıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: incubus

quote:

Alıp da şu sorunu yaşayan varsa haberi olsun diye paylaşıyorum, Dell'in günahını almayın

Bunun haricinde de sistem bariz yavaş. Yani tamam bu tamamen windows 10'nun problemi gerçekten de.

Mesela 2. monitöre takınca, sadece gtx 1060'ı kullandığı için 2. monitör, lag ve takılmalar ortadan kalkıyor ama yinede yavaş sistem. Mesela alttan bu bilgisyar simgesine tıklıyorsun yavaş geliyor vs. Bunun gibi ufak ufak ama rahatsız edici sıkıntılar var windows 10'da. Tahminimce bu bütün markalarda var. Çünkü malumunuz windows 10....

Windows 8 denedim az önce, bariz bir hızlanma var hissedilir. Ama onda da sürücüleri kuramıyorsunuz, chipset desteklenmiyor.

Fakat,

Hdmi portunun nvidia'ya wired olması bir rezalet, yani alt tarafı bir multiplexer koyacaksın, bios'tan isteyen istediği gibi ayarlayacak o portu.

Display Port yok, yani gsync desteği olmayacak aletin. Bu gibi sıkıntılar var yani. Bunları görmezden gelmemek olmaz. Ama rakiplerinde de var aynı şeyler. Yani bu fiyat aralığında daha iyi bir alternifte yok gerçekten.

Ama yinede insan 500 liraya ikinci el bir ibm x220 alıp, zen amd notebookları mı beklesek diye içinden geçirmiyor değil.

Hocam ekran çıkışı sorununuzu okudum, açıkçası pek anlayamadım ama cihazdaki Thunderbolt portunu araştırın bence. Yeni olduğundan fazla bilinmiyor ama hatırladığım kadarıyla oradan da ekran çıkışı alınabiliyor.

• Arkadaşlar bahsettiğiniz sorunlar dell e özel mi yoksa w10 laptoplara özel mi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: incubus

quote:

Fakat,

Hocam ekran çıkışı sorununuzu okudum, açıkçası pek anlayamadım ama cihazdaki Thunderbolt portunu araştırın bence. Yeni olduğundan fazla bilinmiyor ama hatırladığım kadarıyla oradan da ekran çıkışı alınabiliyor.

Sorun şöyle,

Hdmi portu ile notebook'u ikinci ekrana bağlayınca, 2. ekranı nvidia gtx 1060 sürüyor. Ana ekranda açık olduğu için ve onuda intel sürdüğü için aynı anda hem intel hemde nvidia çalışır duruma geliyor sadece desktop'ta takılırken. Buda bir anda pil tüketimini 2 katına çıkarıyor ve bunu yapmanın hiç bir mantığı yok.

HD 630 iki ekranıda sürebilecek kapasite. Beklenen durum 2. ekranıda grafik gücü gerekmediği anlarda hd 630'un sürmesi. Grafik gücü isteyen uygulamalarda ise optimus ile nvidia'ya geçmesi. Yani siz excel ile çalışırken aynı anda hem nvidia hem intel aktif oluyor boşu boşuna.

Gsync için optimus olmaması gerekiyor ve displayPort çıkışı olması gerekiyor. Dolayısıyla bu notebook gysnc desteklemiyor şu haliyle. Thunderbolt ve type-c ilede görüntü aktarılabilir ama ikiside intel kontrol etmiyor bu normal. Ama aynı şey hdmi için mantıklı değil. Yani müthiş bir tasarım hatası var.

Şu ana kadar gördüğüm en doğru tasarım, arkadaşıma aldığımız GSYNC destekli hp omendi(gtx 1060). 5500 almıştık, iade ile 5000'e gelmişti. Onda optimus yok, ekran arabirimi olarak sadece Nvidia var. Ayrıca iphone x lerde ki gibi yüz tarama sensörleri felan vardı aletin üstünde VR için. Şu anda o cihaz 7000-8000 lerde dolaşıyor.

Edit: 6200 liraymış. Parası yeten bunu alsın derim.
    https://www.incehesap.com/hp-omen-17-an007nt-3cd05ea-gaming-notebook-fiyati-37876/?ref=akakce&v=1.52.2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi incubus -- 2 Ocak 2018; 3:16:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: thelordof

Arkadaşlar bahsettiğiniz sorunlar dell e özel mi yoksa w10 laptoplara özel mi?

Technopat forumunda aynı sorunu yaşayan yüzlerce insan var. Marka bağımsız, tamamen Windows 10 güncellemesinden kaynaklanan bir sorun.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.