Şimdi Ara

Dell Inspiron 7577 GTX 1060 Max-Q (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
720
Cevap
11
Favori
38.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu cihazı almaya tam karar vermişken kronik menteşe sorunu olabileceğini duydum kullanan arkadaşlar böyle bir sıkıntı var mıdır bu modelde en iyi siz bilirsiniz.

Ayrıca win10 kaynaklı mouse problemi her cihazda oluyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meltdown için olan bios yaması gelmiş ama niyeyse aynı 1.3.2 bios numarası ile girmişler.

Bir takım başka güncellemelerde var. Ama hiç birini yapmanızı şimdilik tavsiye etmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: incubus

Meltdown için olan bios yaması gelmiş ama niyeyse aynı 1.3.2 bios numarası ile girmişler.

Bir takım başka güncellemelerde var. Ama hiç birini yapmanızı şimdilik tavsiye etmiyorum.

Güncelleştirmeleri şimdi indiriyordum. Neden tavsiye etmiyorsun?
  • fosfofruktokinaz kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz beklemek ve gözlemlemekte fayda var. Yeni bios'lar her zaman tehlikelidir.
  • incubus İ kullanıcısına yanıt
    Hala daha pek yorum yok hakkında bios güncellemenin. Ancak diğer pek çok marka forumlarında biosun birşeyleri bozduğu yazılıp çiziliyor, çok aceleye geldi bence bu Biosu es geçip diğerini beklemekte fayda var. Üstelik işlemci mimari seviyede bir hatanın yazılımla bypass edilmesinin pek mümkün olmadığı da yazılıp çiziliyor. Her koşulda yükleyenlerin en temel şikayeti özellikle video editting, code compiling işlemlerinde ciddi bir yavaşlamadan söz ediliyor. Bunlar yapmamak için bir sebep iken, bu güncellemeleri yapmayanların hackerların hedefi lma ihtimalinin artıyor olması da başka bir sıkıntı kaynağı.

Hükümetler windowsa ihtiyaç duymuyor chip seviyesindeki arka kapılar sayesinde herkesin bilgisayarına kolayca sızabilirler işletim sistemi farketmeden diye yazanlar vardı reddit ve 4chan da, kafayı çizmişler diye dalga geçerdim. Hakkaten varmış, 80'lerde hükümetler beynimizi okuyor diye kafasına aliminyum folyo takan tipler vardı haklı olabilirler mi acaba ya .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ptahba -- 14 Ocak 2018; 11:51:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ptahba

Hala daha pek yorum yok hakkında bios güncellemenin. Ancak diğer pek çok marka forumlarında biosun birşeyleri bozduğu yazılıp çiziliyor, çok aceleye geldi bence bu Biosu es geçip diğerini beklemekte fayda var. Üstelik işlemci mimari seviyede bir hatanın yazılımla bypass edilmesinin pek mümkün olmadığı da yazılıp çiziliyor. Her koşulda yükleyenlerin en temel şikayeti özellikle video editting, code compiling işlemlerinde ciddi bir yavaşlamadan söz ediliyor. Bunlar yapmamak için bir sebep iken, bu güncellemeleri yapmayanların hackerların hedefi lma ihtimalinin artıyor olması da başka bir sıkıntı kaynağı.

Hükümetler windowsa ihtiyaç duymuyor chip seviyesindeki arka kapılar sayesinde herkesin bilgisayarına kolayca sızabilirler işletim sistemi farketmeden diye yazanlar vardı reddit ve 4chan da, kafayı çizmişler diye dalga geçerdim. Hakkaten varmış, 80'lerde hükümetler beynimizi okuyor diye kafasına aliminyum folyo takan tipler vardı haklı olabilirler mi acaba ya .

Evet evet. Üreticilerin açıklamaları tamamen yalan. İlgili makaleleri okudum. En büyük değişiklik linux tarafından geldi. Windows'ta benzer bişey yapmıştır.

Belli bir süre bios update gitmeyin derim.

Bu arada ben biraz fine-tuning yaptım. Sizede tavsiye ederim:

1) Eğer ssd'niz samsung pm961 ise samsung'un sitesinden samsung nvme controller driver'ı indirin. Faydası oluyor
    2) İntel IRST'yi kurmayın kurduysanız kaldırın.
    3) Dell power manager hariç bütün dell yazılımlarını kaldırın. (Dell support assist, help vs)

Bunlar yüksek dpc ve stuttering'e neden olan şeyler. LatencyMon ile tespit ettim.

Ne yalan söyleyeyim Biosu kurdum ama bir fark göremedim şimdilik. Yeni şeyler öğreniyorum. Neden Intel IRST yi kurmayalım hocam. Sonuçta iki hard disk var bunların bağlantısını doğru şekilde sağlamıyor mu, teknolojisine çok hakim değilim ama

IRST gereksiz yere mekanik diskin uyanmasına sebep oluyor. Durduk yere uyanınca anlık gecikme yaşatıyor sistemde.

edit: yazmayı atlamışım RST teknolojisi 2 eşdeğer hdd olduğunda işe yarayan bir yazılım/driver. Bizim durumumuzda biri ssd (ki en yüksek hızlı ssd lerden biri) diğeri 5400 rpm mekanik sıradan hdd olunca maalesef tam tersine sistemi biraz da olsa yavaşlatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ptahba -- 14 Ocak 2018; 16:35:26 >
    RST toshiba nvme ssd'yi görmüyor zaten.

bide LatencyMon'a göre çok fazla DPC ve Latency yapıyor. Ben kaldırınca bu sorunlar gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: incubus

RST toshiba nvme ssd'yi görmüyor zaten.

bide LatencyMon'a göre çok fazla DPC ve Latency yapıyor. Ben kaldırınca bu sorunlar gitti.

sizde Toshiba nvme mi var? Bendekinde samsung var çok ilginç aynı makineye farklı donanım koyuyor olmaları
  • ptahba kullanıcısına yanıt
    Çok azda olsa hız farkı var mı acaba

• Bu laptobu yeni alanlar hiç bios u güncellemesin mi? Ürün hangi bios sürümüyle gelirse onu mu kullansın??

• thelordof kullanıcısına yanıt
    diğer konuda da yazdım ben fark göremiyorum, tabi sentetik testlerde fark büyük ama gerçek kullanımda farkedilir bir farkı yok. bios için konuşmak gerekirse bu son BIOS güncellemeyi (10 ocakta Yayınlanan) yapmamakta fayda var gibi gözüküyor.
  • allahın izni ile bende sparişimi geçtim gelince deneyimlerimi yazarım valla çok araştırdım fiyat performans olarak ve oyuntasarımvideo vs için aldım. rabbim sıkıntısız şekilde gelmesini kullandırmayı herkese nasip etsin. umarım yararlı faydalı işlerde kullanmak nasip olur..
  • Hisar18 kullanıcısına yanıt
    İyi günlerde kullanın hocam. Nerden aldınız peki?

• ptahba kullanıcısına yanıt
    Dosya aktarımlarında fark epey çıkmalı o zaman

• Codww2 oyununu deneyen oldu mu 1060 lı ekran kartlı modelde?

Aldınız mı bu bilgisayarı yada herhangi biryerde incelediniz mi? Bende düşünüyorum ama mat yansımasız ekran olup olmadığını öğrenemedim

Aldınız mı bu bilgisayarı yada herhangi biryerde incelediniz mi? Bende düşünüyorum ama mat yansımasız ekran olup olmadığını öğrenemedim

• Vatan'a bu aralar yine kdv indirimi ya da benzeri güzel bir indirim olmasını yani yine 5400-5500 civarlarina düşmesini bekliyorum bu modelin. Sizler nereden aldınız? Güvenilir başka bir yer var mi tavsiye edebileceğiniz?
    Herkese keyifli kullanımlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.